Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość desperatka1910

potworna nawracajaca infekcja

Polecane posty

Gość desperatka1910

witam .. od jakies 5 miesciecy walcze z nawracajaca infekcja pochwy .. uplawami pieczeniem swedzeniem ogolnie straszny dyskomfort.. do tej pory uzywalam tylko masci clotrimazolum jednak nawaracalo w poprzednim miesiacu kiedy mi wrocilo wzielam invag objawy minely praktycznie po 2 dniu zazywania.. jednak gdy odstawilam leki to po miesiaczce znow mnie zlapalo.. moze w mniejszej sile ale jednak... postawnowilam i ja bardziej walczyc . kupilam lactacyd provag i masc clotrimazolum .. Nie wiem czemu ta infekcja wraca .. dbam o higiene intymna staram sie myc 2 razy dziennie .. nie wiem moze to wina zelu intimea z biedronki. .. teraz postanowilam uzyc lactacyd bo slyszalam ze barrdzo lagodzi i chroni przed infekcjami . Jak myslicie pomozecie?? Jak wy sobie radzulyscie z tym problemem ?? prosze o odpowiedzi bo mi juz brak slow.

Gość esesessseeeee
A ja mam odwrotnie z tymi żelami bo po biedronkowym czuję się komfortowo a po lakcydzie czuję pieczenie

Gość desperatka1910
eh kazda kobieta chyba inaczej reaguje na te kosmetyki.. ja juz mam porpstu dosc to tak dokucza. Nigdy nie borykalam sie z takimi problemami... a tu prosze

Gość kijjjj
lactacyd jest według mnie rewelacyjny i ja tylko tego płynu używam; mam nadzieję, że invagu nie zażywałaś tylko używałaś bo to probiotyk dopochwowy - mnie też zawsze pomaga.

Gość marta katowice -
Mi ostatnio służy płyn do higieny intymnej z AA, po umyciu zawsze dodatkowo smaruje się provag żelem. Odkąd go stosuje nie miewam problemów intymnych, swędzenia, pieczenia czy upławów. Żel nie jest drogi, jest wydajny warto zainwestować niewielkie pieniądze i czuć się bezpiecznie.

Gość desperatka1910
no tak przeciez wiem,ze invag jest dopochwowy ;-) zle to ujęłam ;-)

Gość mziba
ja bym poszła do ginekologa, bo nie wyleczyłaś infekcji i teraz masz nawrót. dopóki nie zaczniesz kuracji odpowiednimi lekami problem będzie wracał. dopiero po leczeniu zastosuj lactovaginal, żeby uzupełnić florę bakteryjną.

Gość {kasia}
Wybieraj takie produkty, które są bezpieczne i posiadają pozytywną opinię PTG. Invag jest dopochwowy i już nie raz mi pomógł, znajoma położna pierwszy raz poleciła mi go po porodzie, wytłumaczyła mi, że bardzo ważne jest pochodzenie bakterii zawartych w globulce, od tego zależy skuteczność produktu, on posiada polskie szczepy. Zawsze jak czuje dyskomfort w miejscu intymnym lub mam upławy zakładam sobie probiotyk i mam spokój.

Gość aaaaanaa
ja też w nagłych sytuacjach stosuje invag na noc, ale jeśli infekcja powraca to nie lecz się na własną rękę tylko idź do lekarza, może potrzebujesz silniejszych leków na receptę.Przy takich nawrotach w ogóle powinnaś zrobić wymaz i posiew z pochwy, co da odpowiedź czy problemem są bakterie czy grzyby-a może i to i to? Ja robiłam takie badanie na własną rękę i zapłaciłam za komplet/coś tam jeszcze było / ok.60 zł w laboratorium.

Gość misiamarysia
wg. mnie probiotyki lepiej stosować po leczeniu, zeby uzupełnić florę bakteryjną. ja już nieraz brałam provag. ale najpierw oczywiście wizyta u ginekologa, bo leczenie na własna rękę niewiele daje i infekcja będzie wracać.

Gość z_nurtem
sama maść clotrimazolum nie poradzi sobie z infekcją, tylko łagodzi swędzenie. probiotyki moga pomóc, ale lepiej je stosować po odpowiednim leczeniu. dla mnie najskuteczniejsza jest kuracja lactovaginalem.

Gość Betty Q
Wydaje mi sie, ze jest to albo nie doleczona infekcja, albo nawracająca z powodu osłabienia środowiska pochwy, zamiast dobrych bakterii namnażaja sie te chorobotwórcze. Sprawdz najpierw u gina czy cos sie nie dzieje i jesli nie to zastosuj przez kilka cykli Lactovaginal dopochwowo. Najpierw pełną 7-dniowa kuracje, a póóźniej juz tylko podtrzymująco po 3-4 kapsułki.

Gość jenni227
Dlaczego nie udasz się do ginekologa tylko tak się męczysz?? Pięć miesięcy to bardzo długo, powinnaś zrobić posiew z pochwy wtedy będziesz wiedzieć z czym masz do czynienia, leczenie będzie bardziej skuteczne. Na pewno twoja mikroflora będzie zaburzona, zastosuj probiotyk dopochwowy lactovaginal przez 10 dni, działa natychmiast w miejscu aplikacji, pomoże ci w wyleczeniu.