Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co sie dzieje z ludzmi?

co to za głupia moda na nadawanie dziwaczych imion dzieciom?

Polecane posty

Gość tasia216
ja akurat do skandynawskich imion przyzwyczajona jestem,wiec dla mnie nie sa zle.

Gość tasia216
Toksyczna kobieta zgaduje,to nie jest przypadkiem imie Margarita

Skandynawskie czytam książki i niektóre imiona nie wiem jak odczytać :D Także właścicielki tych imion w PL faktycznie mogą mieć problem :D

Ja na szczescie mam imie takie, ze jak sie pisze tak sie czyta:D Dzieki bogu nie ma w moim imieniu litery o ktora w wiekszosci przypadkow czyta sie jako u:P

Moja znajoma ma 4 dzieci o imionach Ernest , Igor , Inez i Eulalia... Mi od zawsze podobało się imię Julia , Julcia , do momentu aż poznałam wścibską 90-letnią sąsiadkę o tym imieniu , ale najlepszą miała ksywę. Dżulajla ha ha ha

No tak w sumie to zauważyłam, że damskie imiona (przynajmniej te które spotkałam) są łatwiejsze od męskich. Ostatnio czytam Jo Nesbo - weź tu w polsce nazywaj się Jo :) Jak miałam kupić książkę jego to "yyyyy... zapomniałam imienia autora" :D Bo nie byłam pewna czy to się wymawia jak pisze czy właśnie jakoś całkiem inaczej ;) Niby proste ale... Jo :)

Gość straszneeeeeeeer
a ja znam Agrypina, Kasjan, Ismena, Simone, Tristian i Eliasz

o Kasjan się rozprzestrzenia, fajnie:) co do imion mało spotykanych to znałam: Winicjusza (wszyscy w jego rodzinie miei imiona z Quo Vadis), Korynę, Donatę... i więcej nie pamiętam;) ale nie wydawały mi się dziwaczne.

Gość piczkamoniczka
A mnie zastanawia,dlaczego bzdziagwy z kqfeterii rozmyslaja nad imionami obcych dzieci. to w sumie fajnie,ze nie macie wiekszych problemow. Moje dzieci maja imiona,ktore sa rzadkie -i w polsce,i w niemczech -a sa to dzieci polsko-niemieckie. tak chcielismy i juz. i tutaj oazdy ma w dupie,jak sie czyje dzieci nazywaja i dlaczego. nie rozumiem,dlaczego w popsce nietypowe imiona budza sensacje

Osobiscie nie uwazam zeby Noemi,Franco czy Kaspian byly dziwacznymi imionami.Moze troche dziwnymi a raczej dziwnie brzmiacymi z polskimi nazwiskami .Dziwacznym imieniem dla mnie bardziej jest Saturnina Czy na przyklad Kenzo ;) We francji swojego czasu byla dziwaczna moda nadawania chlopcom imienia od nazwiska pilkarza i tym sposobem jest pelno Zidan'ow) Moje dzieciaki maja w miare neutralne imiona.Jedno jest zdecydowanie uniwersalne a drugie wloskie.

Gość cxbcxbcbx
setna julia i kolejna wiktoria. juz lepiej byc pelą albo nawet cipą

Gość We francji jest teraz
moda na wymyslanie imion dla dzieci. w efekcie w pzedskzolu mojej corki sa same imina, ktora nie istnieja nigdzi indzeij. nikt nie moze ich zapamietac. Wiec moje dizeci, a klasycznymi imiopnami sie wyrozniaja i sa " dziwaczne".

Gość a zauwazyliscie
ze mnostwo doroslych celebrytow ma dziwaczne lub rzadkie imiona?kojarza sie one co niektorym ze sztuka na wysokim poziomie i ulatwiaja kariere

Gość dziewczyna z itly
A mi dali po babci Genonewfa a mam 30 lat;( bez sensu a najbardziej mnie wkurzają maksy,kubusie,antośie,kacpry i oliwki julki antośie julki wiktorie ;) hehe

Ja juz bardziej rozumiem rodziców, którzy dają wyszukane imiona niz takich, którzy nazywają dzieci tak, jak 90% innych. jakoś nie rozumiem tego trendu do unifikacji. Podobnie jak nie rozumiem zadawania pytania o imię na kafe, a potem wyzwyania tych, którym się nie podoba. Pamiętam, że był tu temat, w którym matka chciała nazawać córkę Solaris, a jak ludzie pisali, ze kojarzy im się z autobusem, to zwyzywała ich od nieuków. Albo zakładam temat, bo chcę poznać opinię innych, albo nie dbam o zdanie reszty, nazywam dziecko jak chcę, ale po co wtedy pytać?

Gość my name is Nadia
a co powiecie o moim imieniu:) mi strasznie się nie podoba, zdrabniają je Nadka, jeszcze gorzej, moje dzieci maja normalne polskie imiona, kiedyś nie były tak popularne jak teraz wiec oryginalne nie sa na dzisiejsze czasy

Gość b.e.a.t.a
Popieram !! Zacznijmy dawac dzieciom na imie Boleslaw, Wojciech i Rzepicha - tradycyjne, szacowne polskie imiona, a nie jakies greckie, zydowskie czy inne zagraniczne. Do dego im wiecej polskich znakow diaktrycznych tym lepiej - a co! Poza tym Rzepicha Bak (czytaj: bonk, przepraszam za nieuzywanie polskich znakow) brzmi o wiele lepiej niz Amanda Bak.