Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rihha

moja opinia na temat kremu bb

Polecane posty

Gość rihha

mam krem firmy rimmel i musze stwierdzic, ze nie jestem zadowolona te 9w1 jest chyba przesadzone, a krem na pewno nie nadaje sie do kazdej skory, aczkolwiek na jakiejs mało problematycznej by sie sprawdzil oto konkrety: moja skóra ma skłonności do przetłuszania sie, ale również do przesuszania, mam troche przebarwień i pozostałości po trądziku...także niewiele zaskórników krem słabo matuje i słabo ukrywa niedoskonałości, musiałam po nim nałożyć podkład, a dla mnie to juz za duzo jako baza bb jest ok (jak ktos lubi miec podwojna warstwe..) z nawilżaniem też jest ok regulacja sebum to jakas pomyłka, wogole nie spelnił takiej funkcji efektu maski nie ma ogolenie polecam krem paniom, ktore maja ładna, bezproblemowa cere, dla reszty ten krem sie nie nadaje

Gość kevlik
Kup PRAWDZIWY krem BB (azjatycki: Missha, Skin79, Skinfoods) to będziesz zadowolona.Te wszystkie garniery czy rimmele to nawet obok BB nie leżały.

Ja stosuję krem BB Garnier Beauty Balm do cery z pierwszymi zmarszczkami. Ogólnie jestem zadowolona z tego kremu ładnie tonuje skórę, świetnie nawilża, rozświetla i dobrze się rozprowadza - nie robi smug co przy porannym pośpiechu i czasem kiepskim świetle, jest bardzo dużym plusem !! Tego typu kremy BB na pewno sprawdzą się u dziewczyn które chcą wyglądać naturalnie i nie nakładać wielu warstw makijażu, natomiast uważam, że krem BB na pewno nie zastąpi fluidu i pudru sypkiego bo NIE JEST TO JEGO ZADANIE i nie ma co oczekiwać, że krem BB zmatowi nas w takim stopniu jak puder.

Ja też użytkuje krem BB z Garnier ale mam akurat ten do cery tłustej i mieszanej w odcieniu - cera jasna. Osobiście jak go kupowałam to zapoznałam się z paroma opiniami i przekonało mnie właśnie to że pomaga szybko wykonać delikatny makijaż. Ja nie chodzę do pracy ostro pomalowana, nie lubię tego. Jak jest okazja i trzeba taki mocniejszy makijaż wykonać to czekam jak mój BB się dobrze wchłonie i wtedy na niego nakładam mocniejszy podkład. Zdecydowanie koloryt skóry jest wyrównany, szczególnie pod oczami. Sam krem ma fajną konsystencję, bardziej luźną i dlatego dobrze się rozprowadza. Ja nie mam z nim żadnych problemów. Za chwilę będzie w promocji w Biedronce i napewno się zaopatrzę na zapas :D

Dziewczyny, a jak sie on sprawdza dla BARDZO, BARDZO bladych cer? Jesli chodzi o fluid uzywam zawsze najjasniejszych, np. Revlona Ivory. Widzialam Garniera ten BB niby dla jasnej cery, ale on jest za ciemny! Nie uzywalam go, jak tylko zobaczylam odcien, to zrezygnowalam. Czy skoro to taki niby krem, niby fluid to moze jak sie rozprowadzi na skorze, to nie bedzie taki ciemny?

Gość desperados teQila
powiedzcie mi czy jest roznica w kremie BB garniera tego w podluznej tubce a zwyklej tez jak podklad? bo ja kupilam taki w tubce dlugiej odkrecanej i do tego jakis rollon byl, i jestem zachwycona , piekny efekt! dlatego,ja zobaczylam ten sam, niby ten sam krem w takim opakoaniu jak podklad od razu wzielam (do cery jasnej) i co ??? i dupa, ten wiekszy zle wyglada a niby to samo co w tubce, beznadziejny, ineczej pachnie i wgl swiece sie po nim ja nie wiem, nie kryje

Gość desperados teQila
greyness, ten w tubce podluznej do cery jasnej, light jest super dla mnie a tez mam jasna cere,niestety inny light jest za ciemny mimo ze to samo :(

Gość eeeeeeee????????
Przecież ten garnier to dziadostwo!

napiszcie mi jeszcze proszę, czym różni się ten w długiej tubce, od tego w krótszej? Składem? Dlaczego ten w dłuższej jest lepszy? Tylko dlatego, że ma jaśniejszy odcień?

Gość drusilla
Ja miałam Mishe, Skin79 i inne azjatyckie kremy. Twarz jak po photoszopie - to fakt. Ale niestety uczulenie, okropne zapchanie. Przez pół roku walczyłam z pryszczami po tym eksperymencie. A niby kremy BB maja walczyć z trądzikiem :/ Polecam ostrożność.

Gość Raeven
Bo po kremach BB trzeba oczyszczać twarz inaczej niż po podkładzie - po zmyciu makijażu trzeba oczyścić twarz oliwą z oliwek, oliwką lub mydłem oliwkowym. Ew. Można używać specjalnych preparatów do zmywania BB. Inaczej zapychają, ponieważ mają sporo silikonów. Ale poza tym są super! Ale tylko oryginalne z Korei :) Missha, Skin79, TonyMoly, Mizon, Lioele etc. Nigdy już nie wrócę do tradycyjnych podkładów - po BB mam cerę jak po photoshopie i krem trzyma się cały dzień, super odżywia skórę, a po zmyciu czuję sie jak po zastosowaniu maseczki. Polecam stronę https://www.facebook.com/pages/Korean-Cosmetics/451406921597711 można się podpytać i zakupić - ja jestem zadowolona bo mogę odebrać osobiście w Wwie :)

Gość counting crowds
Raeven, ja właśnie mam Misshe. Naczytałam się właśnie o tym, że bb najlepiej zmywac olejkami, tylko, że ja robię to inaczej niż inne :P Mianowicie wszystkie sposoby o których czytałąm, to coś w rodzaju - nasmarowac sie olejem i zmyć - i tak kilka razy. A ze z natury jestem leniwa to po prostu na płatek nakładam olej i tak zmywam. Potem przemywam twarz tonikiem i jest ok :)

Gość Dodońcia
Ja krem bb zmywam olejkiem pod prysznic Decubal. Wiem, że dziwnie to brzmi, bo to kosmetyk do mycia ciała, ale jest niezwykle delikatny, bezzapachowy, łagodzi podrażnienia, nadaje się nawet do zmywania oczu i nie jest drogi.

Gość drusilla
Zmywałam dokładnie makijaż, ale nie olejami. Niestety ale zmywanie metodą OCM nie jest dla każdego. U mnie na twarzy jakikolwiek olej= wysyp pryszczy!

Gość Raeven
Ale olejksiem neleży tylko zmyć/przetrzeć twarz. Potem spokojnie można go zmyć:D

Dziewczyny, a który z tych kremów BB Misshy polecacie dla kogoś, kto ma naprawdę bladą cerę. Jak pisałam: zawsze kupuje Ivory lub jeszcze bledsze podkłady. chciałabym kupić te Misshe, ale tego jest tyle: http://allegro.pl/listing/listing.php?string=Missha+bb&requestCategory=45669&requestDepartment=category-45669 ze nie wiem, ktory zakupic, a przez net to jeszcze trudniej.

Gość Raeven
Ja jestem blada jak prześcieradło i na razie używam http://allegro.pl/missha-signature-wrinkle-filler-bb-cream-44g-21-i3179502027.html I jest super a w dodatku nietłusty, jak większość BB i ładnie liftinguje. No i efekt jest najbardziej "photoshopowy" z tych BB których próbowałam. Ja kupuję dokladnie od tego sprzedawcy na A. i zawsze wszytsko jest ok i ekspresem, bo niestety większość innych sprzedawców nie ma towaru na stanie tylko jest wysyłany z Korei i trzeba czekać 2-4 tygodni... brrr... a czasem w ogóle nie dochodzi - poczytajcie sobie opinie o pink melon.