Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do mam po cc

mamy po cc - jak wyglądają wasze brzuchy?

Polecane posty

Gość do mam po cc

jak wyglądają wasze brzuchy, czy blizna jest widoczna? Czy wasze brzuchy sa odstające, czy wyglądaja jak balon? bo mam kilka koleżanek po cc i długo miały brzuchy takie jakby jeszcze były w ciąży. A jednej po 3 latach nadal odstaje jakby była w 3 m.c. jakis czas temu w tv tez widziałam babki po cc, które niby z winy lekarzy nadal wyglądaja jakby były w ciaży mimo, że od czasu porodu minęło sporo czasu.

Gość o reeeety
To jak wygląda brzuch po ciąży nie zależy od rodzaju porodu :o Tylko od wielu innych czynników (rozejście się mięśni, skóra- skłonności do rozstepów, brak prawidłowego wchłaniania się z powrotem, oczywiście dodatkowe kg ). Ja miałam cc i mam praktycznie niewidoczną blizenkę, bo nawet blizną tego nie można nazwać ukrytą pod linią włosów łonowych. Miałam 2 cc i nikt by nie powiedział, ze w ogóle w ciąży byłam ;P

Gość ojtam ojtam
ja mam taki jak przed cc - ale mało przytylam i szybko to zgubiłam - blizna owszem widoczna ale wole ją mieć tu niż tam na dole..

ojtamojtam, a lekarz nie zalecił Ci maści czy plastrów. mi maść, ale zero efektów i od 4 miesięcy plastry sutricon i tez lipka, żadnych efektów

Gość o reeeety
Z TobamamSen ja używałam maści cepan- jedzie cebulą, ale do przeżycia. Nie wiem czy on pomógł, czy po prostu mi się ładnie wszystko goi samo, ale po 8 miesiącach blizna jest koloru skóry, no może ciut jaśniejsza, płaska zupełnie i cieniusieńka. wcale nie szpeci.

Gość bliskat
wyglada super :D a blizna jest bardzo niewielka i jak mam załozone majtki to nie widac :)

Gość do mam po cc
ja właśnie zauważyłam, że mi sie rany dosyć długo goja i mam tendencje do blizn.

Gość kurcze... czytam, czytam
moj wyglada jak przed pordem

Gość kurcze... czytam, czytam
hahahaha -jak przed ciaza, chcialam napisac :D a wyszlo jak wyszlo :D

Gość Gj jv hv
U mnie tragicznie, a przytylam 8 kg, wszystko poszło w brzuch. Bliźny niby nie widać ale balon okropny jest. A kilka lat minęło.

Gość sjkfndv
11:45 [zgłoś do usunięcia] ojtam ojtam "ja mam taki jak przed cc - ale mało przytylam i szybko to zgubiłam - blizna owszem widoczna ale wole ją mieć tu niż tam na dole.. " Jak ja kocham takie gadanie :O

Gość Hijigutka
Może byc ale lekarz zostawił za duzo skory i mam waleczek mały koło blizny i juz nic nie da sie zrobic poza plastyka ... A reszta brzucha jest juz super wycwiczona

Gość jhknduislkjdf
mój brzuchol 5 lat po cc nie wygląda fajnie. Odstaje, wisi fałdka nad blizną. Natomiast blizna mała, blada, ladnie wygojona

Gość ciocia dobra rada:)
u mnie nie ma śladu po cc, blizna - cienka kreska, której pod bielizna nie widać, brzuch był płaski już ok.8m-cy po ciąży, przez 4 miechy wróciłam do poprzedniej figury

Gość ZebraZKlasa:(((
Mi 2 lata po cc została skóra, niby wszystko ok, w ubraniu. A pod eh szkoda gadać.

Gość fgrv
mam brzuch tłusty, bo dużo przytyłam i choć karmię piersią a dziecko ma już rok, to kompletnie nic nie schudłam :(

Gość mam syna 19m
Ja mam brzuch w nie zbyt dobrym stanie, dużo przytyłam w ciąży 25kg syn ważył 4kg 59cm brzuch miałam ogromny! dużo rozstępów i to nie małych. Oczywiście przeszłam na dietę jak przestałam karmić schudłam do wagi sprzed ciąży, skóra się wchłonęła ale nie na tyle żebym mogła mieć jeszcze kiedyś płaski brzuch, mam taki mały balonik jak na początku ciąży, niestety nadmiar skóry został i mam wystający brzuch a jak siedzę to mam fałdę, sporo ćwiczę od kilku miesięcy jest poprawa ale jedynie plastyka mi to może naprawić. A blizna mi się nieładnie zagoiła, mam takie zgrubienie w dwóch miejscach jeszcze zaczerwienione, reszta blizny płaska i niewidoczna, nie wiem czemu mi się to tak beznadziejnie zagoiło ale mam to gdzieś i tak nie widać spod bielizny ;) a przez brzuch mam kompleksy i mogę zapomnieć o ciuchach bardziej przylegających do ciała, mimo że jestem szczupła ciągle się odchudzam licząc na to że ten wystający brzuch się zmniejszy.

Gość mam syna 19m
fgrv przejdź na dietę bo sam z siebie tłuszcz nie zniknie, jakbyś miała schudnąć za pomocą karmienia to tak by się już dawno stało.

Gość onabezogona29
"lekarz zostawił za dużo skóry po CC" a to przepraszam bo nie wiedziałam że cc jest łączone z plastyką brzucha hahahaha

Gość ciocia dobra rada:)
dziewczyny, ale to sa indywidulane sprawy, jedna może mało przytyć ale ma slaba gestosc skory i fałdki jej zostaną, inna więcej przytyje ale ma wieksza gestosc skory i brzuszek będzie ladnie wygladal, ja przytylam 19kg, dziecko 3600, na brzuchu zero rozstępów, ale na pośladkach i bidorach nie mało, jak pisałam wcześniej brzuch plaski, nawet wklęsły:D

Gość W majtkach
Wyglada b.dobrze. Bez-gorzej. Blizna jest nierówna i tez mam jakby zgrubienie nad blizną. Ale bez majtek to tylko mąz mnie widzi.

Gość mama-marcówka
ja jestem dzisiaj dokładnie miesiąc po cc. Brzuch jest identyczny jak przed ciążą. Blizna cieniutka, ale oczywiście jeszcze ciemniejszego koloru. Zapewne z czasem zbieleje. Fakt, że mało przytyłam, jednak sądzę, że to jak wygląda brzuch zależy od wielu czynników. Ze mną na sali leżała dziewczyna także po cc i pomimo, iż w ciąży przytyła tylko 9 kg brzuch miała ogromny. Nawet lekarz zwracał uwagę, że opuchlizna jest bardzo duża. Ile kobiet tyle przypadków. Nie ma reguły i nigdy nie wiadomo jak będzie wyglądał brzuch po jakimkolwiek porodzie.

Gość nareszcie wiosna
ja też jestem miesiąc po cc, brzuszek mam jeszcze trochę odstający,a blizna jest cieniutka i różowa. Wygląda ok! chciałabym już zacząć ćwiczyć mięśnie brzucha,ale się boję. Słyszałam że 8 tyg trzeba czekać?? ktoś się orientuje??

Ja tak miesiac po cc biegalam już. Tylko zalozylam sobie taki poporosowy pas brzuszny Pani Teresy chyba nabyty w aptece. Super mi trzymal ten brzuch i nie zawadzal o blizne. Oczywiscie bieg powoli spokojnie. Albo mozna z kijkami chodzic.

Gość ja tez jestem miesiac po
A dokladnie 4 tyg i 4 h temu na swiat przyszedl moj synek przez cc. Brzuch mam jak przed ciaza praiw,jeszcze troche musi sie wchlonac,ale na wakacjach w gorach,jak bylam w 10 tc to mialam wiekszy,. Blizna z lewej strony jest jasno rozowa, z prawej rozowa ciut mocniej i z tej strony odrobine wieksza jest opuchlizna. Blizna ogolnie jest b.cienka,na mnie wszelkie rany b.dobrze sie goja.ale u mnie jest nad wlosami lonowymi,bo one zaczynaja mi sie nisko,praktycznie na kosci lonowej,a tam nikt by nie cial:P nawet wygalac by mnie nie musieli do cc.