Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

doris1985

Odszedł do starszej, nijakiej z dzieckiem

Polecane posty

Myślicie, że takie relacje budowane na cudzej krzywdzie i od razu po zakończeniu wieloletniej relacji są trwałe?

bedziesz miała pełną świadomosc z czym się mierzysz:classic_cool: kim są tacy ludzie, jak sie konczy zycie przy boku takiej krzyżówki i zapewne wiecej takiego sobie nie przygruchasz:P

ponadto samo to że cierpisz z powodu jego odejscia jest sygnałem ze masz syndrom współuzaleznienia:P a to cie porowadzi w sam srodek piekła

Wiem, że jestem współuzależniona i dlatego jest mi tak ciężko mimo, że nie ma za kim płakać. Wyobrażałam sobie nie wiem co w związku z jego terapią i naszym dalszym życiem...Pokazał na co go stać, jaką wartość miała dla niego relacja ze mną..jest mi strasznie przykro :( wiem, że żal, smutek i tęsknota za nim w obliczu tego co zrobił to uczucia nie na miejscu :( powinnam się cieszyć, a jest okropnie trudno :( nie mogę znaleźć upustu dla tych niefajnych emocji, nie umiem się jeszcze z tego cieszyć. Moi przyjaciele mówią, żeby tamtej podziękować, ze zabrała M. z całym pakietem uzależnień..i że Pani być może nieświadoma co ją czeka ale nieważne zdecydowała się rozbić związek to dostanie nagrode...

współuzaleznienie to silne uzaleznienie od matkowania, umorlaniania, pielęgnowania i naprawiania uzaleznionego faceta który jest niedojrzałym Piotrusiem Panem ;) to chyba najprostsza definicja współuzaleznienia :P Przemyśl to. Najsmutniejsze jest to że znajdziesz sobie takiego kolejnego:P

Gość kora82
Tez uważam, ze powinnaś iść na terapie dla współuzależnionych. Dobrze by Ci t zrobiło i przejrzałabys na zrdowie i moze uswiadomiłabys sobie że to dobrze sie stalo ze on Cie zostwił. On by Cie tylo ciagnal w dol a Ty mimo wszystko chialabys go ratowac.

Gość jedną nogą w rowie
Przecież, twój były nie zastanawia się nad tym, czy to będzie trwałe, tylko czy wygodne dla niego. Do pierwszego kryzysu, który musi nastąpić.

Gość asia4680
Ja bym się na Twoim miejscu ucieszyła, że pozbywam się kłopotu w postaci faceta uzależnionego. Już jeden nałóg to problem, a co dopiero dwa, i to jeszcze hazard, gdzie można narobić olbrzymich długów (a gdybyście wzięli ślub to pewnie Ty musiałabyś je spłacać). Co do meritum, to często atrakcyjniejsze wydaje się to, co nowe, więc inna kobieta może wydawać się lepsza od tej "starej" z wieloletniego związku, chociaż obiektywne porównanie wypadałoby na korzyść tej ostatniej; zwłaszcza jeśli w związku nigdy nie było wielkiej miłości, a tylko zauroczenie, potem się to wypala i zaczyna się tęsknić za czymś nowym. Możliwe też, ze facet wcale nie chciał zaczynać odpowiedzialnego życia, a tak ma zabawową kobietę z dorastającym już dzieckiem która nie będzie naciskać na rozmnażanie. Na pewno też musiał nią być jakoś zauroczony. Miłość nie wybiera, czasem ma się związek z pozornie idealną osobą i to nie jest "to", a potem się poznaje kogoś przeciętnego i uderza piorun.

Byliśmy dla siebie pierwszą miłością, wspólne plany, marzenia. Znamy się od szkoły średniej. Tyle lat dlatego jest tak ciężko :(

Gość onabezogona29
To wszystko zależy, może tak jak już ktoś napisał" postawiłaś za wysoką poprzeczkę" Może tamta nie ma żadnych wymagań i wychwala go pod niebiosa za sam fakt istnienia. Jesli facet szuka poklasku i dowartościowania to będzie tak długo z tą kobietą aż inna nie da mu czegoś podobnego. Możliwe że jest aż taki pusty i próżny. A może nie robi mu wymówek o alkohol?

Widziałam ich smsy jak ona pisze do niego, że jest najwspanialszą rzeczą jaka jej się przytrafiła w życiu, że nigdy nie spotkała żadnego tak wspaniałego faceta, że jest taki opiekuńczy i wspaniały..On obsypuje ją prezentami, no i ten seks. Kryje się przed nią z tą viagrą bo przekazuje wysyłki na adres rodziców z prośbą o dyskretne opakowanie więc Pani raczej nie wie, że kochanek jest nafaszerowany. Widziałam ich zdjęcia, jak Pani leży na nim na różne pozycje (zdjęcia nie są ordynarne ale i tak słaba akcja, że takie zdjęcia robi jej dziecko). Generalnie on jej pisze jak to jej nie kocha zaledwie kilka tygodni po tym jak się wyprowadził z naszego domu, a ona jemu jak go nie uwielbia..

Gość onabezogona29
No to chyba masz odpowiedz.....

Gość jakieś beznadziejne to
skąd znasz tyle szczegółów ? jakie przesyłki on dostaje , ich zdjęcia ,smsy PROWOKACJA

Gość a on jako kto pracuje, i ze ni
by zwiazal sie ze sprzataczka? A moze ty masz wysokie stanowisko i jestes zbyt wymagajaca?

Gość a on jako kto pracuje, i ze ni
no wlasnie a skad ty to wszystko wiesz

odchodząc nie powiedział prawdy..dowiedziałam się od znajomych więc znalazłam prawdę sama :/

nie wierzę w to odszedł , nie zmienił hasła ???? poza tym ... hazardzista opsypujący ja prezentami , który z nich ma kasę?

Gość Albo prowo albo ......
próbujesz się dowartościować, że ona tak nijaka , starsza nie to co ty .Tez nie bardszo wierzę w tę wiagrę , że on tyle musi jej zamawiać aby ją zaspokoić- Hahaha to nawet śmieszne

Może faktycznie, ją bardzo kocha, mnie nie kochał nigdy. Jej napisał, że z nią chce pokonywać trudności i być dla niej prawdziwym facetem i podporą. Ze mną tego widocznie nie chciał :( ciężko się z tym pogodzić, on jest szczęśliwy a ja cierpie, dziwny jest ten świat :(

chcesz go chyba ośmieszyć

wszystko o czym napisałam nie jest żadną prowokacją, pisze o faktach, które ustaliłam, a ponieważ tego nie rozumiem to zapytałam Was o zdanie, co o tym myślicie.

ja nie wierzę , to bzdury. Facet zostawił Ci hasło do konta z ktorego zamawia wiagrę i pisze do innej:-)

Widziałam ich smsy jak ona pisze do niego, że jest najwspanialszą rzeczą jaka jej się przytrafiła w życiu, że nigdy nie spotkała żadnego tak wspaniałego faceta, że jest taki opiekuńczy i wspaniały.. ____ tel też u Ciebie zostawił

Wiesz może on miał potrzebę dowartościowania się a przy Tobie czuł się słabym. Bo może byłaś zbyt piękna i silna. I teraz może w koncu czuć się pełnowartościowym samcem

Generalnie on jej pisze jak to jej nie kocha" - a potem on pisze że chciałby być jej ,, podporą" Nudzisz się bardzo , spróbuj powieśc pisać , tylko bardziej sie przyłóż do tego

Próbuje się dowartościować ? kupując wiagrę i opsypując prezentami ? Wymyślasz , tworzysz PROWOKACJĘ

Kupowanie prezentów, zażywanie viagry i ciągłe opowiadanie o wielkim uczuciu nie może być prawdziwe? Macie racje, że źle robie ogladając to wszystko bo sama się nakręcam i potem nie wiem co ze sobą zrobić :(