Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bratowa.

Kto ma rację, ja czy szwagierka?

Polecane posty

Gość Bratowa.
W ogole to jest niesprawiedliwe, bo maz w tym domu doklada sie, placi tu czasem cale rachunki,oplaca internet z ktorego wszystkie jego siostry korzystaja, w tym roku kupuje drewno na opal, a ta jego siostra czyli szwagierka, mimo ze ma bogatszego o wiele nowego partnera nie dolozyla sie jeszcze do niczego, a tez ma zamiar kupowac dom z tym partnerem. Ale to juz osobna historia.

Gość supersunika
Ale jej partner nie musi się dokładać :) nie ma obowiązku takowego.

Gość wiśnióweczka
możliwe, że masz poczucie niesprawiedliwości żyjąc w takim domu, ale skoro zdecydowaliście się tam mieszkać to też nie możecie żerować. Może płacicie za rachunki, ale za wynajem zapłacilibyście więcej... zawsze jest jakieś ale. W sumie mogłaś nie korzystać z tego odkurzacza, kupić swój, skoro używałaś to powinnaś się liczyć z tym, że się zepsuje. Nie porównuj się do szwagierki, do młodszych jej sióstr - one są u siebie, w rodzinnym domu, u własnych rodziców. Ty jesteś obcą osobą u nich i to porównanie zawsze wypadnie blado. W Twoich wypowiedziach czuć taką zazdrość, że może ktoś ma lepiej, więcej... mąż nie odpuści, rodzice zdzierają - jakieś chore relacje. Niedobrze się dzieje, jak w rodzinie jest takie rozliczanie. Może po prostu porozmawiaj ze szwagierką, jak to rozwiązać. W sumie bez odkurzacza i tak się nie obejdzie - może kupcie Wy sobie a ona zanim mieszka to skorzysta?

Gość ale z siebie robicie dziadow
bez kszty godnosci i do tego malostkowe skompiradla hehe...bratowa zrobila Ci uprzejmosc i pozwalajac uzywac swojego odkurzacza, skoro z takiej mozliwosci (skwapliwie) skorzystalas to musialas wiedziec ze pozyczajac od innych ich rzeczy PONOSISZ RYZYKO ZE ZLE NA TYM WYJDZIESZ tZN: JESLI OWA RZECZ AKURAT ZLOSLIWIE ZEPSUJE SIE GDY TY MIALAS JA W REKACH-, NIEWAZNE ZE BYLA POWIEDZMY STARA I ZAJECHANA, I TAK MUSISZ WTEDY ODKUPIC NOWA PODOBNA ALBO ZWROCIC KASE BO TAK NAKAZUJA ZASADY WSPOLZYCIA SPOLECZNEGO. No sorry.A w odgole sam fakt ze masz takie podejscie do calej sytuacji, boisz sie aby bron boze nie wyswiadczyc zbytniej uprzejmosci rodzinie meza swiadczy o tym ze musicie miec niezle piekielko kipiace od zazdrosci, zapieklych urazow i tlamszonych niecheci siedzac tak wszyscy na kupie. Z tesciami u ktorych mieszkasz chcesz sie liczyc jak zydzi do niezarabiajacych ich corek masz wielkie pretensje i boisz sie aby czasem nie mialy nieco lepiej niz ty WEZ SIE WYPROWADZ BO PSUJESZ ATMOSFERE W NIE SWOIM DOMU A ZROBISZ WSZYSTKIM PRZYSLUGE

Gość ale z siebie robicie dziadow
HEHE I GRATULUJE MEZA CO TO SIEDZI ZAPEWNE NA KANAPIE I KAZE CI POODKURZAC CHOC AKURAT NIE MASZ na to OCHOTY w danym momencie no gratuluje

Gość jolka prawdziwa
buhahahahaha to żart oczywiście :D

Gość żę tak powiem
Ja również zgadzam się z opinią większości. Może i nie Twoja wina że odkurzacz zepsuł się jak Ty odkurzałaś, ale no cóż stało się. Powinnaś PRZYNAJMNIEJ dołożyć się na nowy i to w większej części o ile nie odkupić sama. Ja jestem zdania że jeżeli coś pożyczamy sprawne to takie mamy oddać i tyle w tym temacie. Skoro wiedziałaś że ten odkurzacz jest tak mocno eksploatowany to po co go pożyczałaś? Trzeba było kupić sobie własny tym bardziej że to nie jest jakiś duży koszt