Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julia14790

Chciałabym mieć drugie dziecko

Polecane posty

Gość julia14790

Chciałabym mieć drugie dziecko, ale boję się znów reakcji mojej szefowej. mam 2,5 letniego synka, w pierwszą ciąże zaszłam po 1,5 pracy a i tak usłyszałam, że przyszłam tylko po to by dostać umowę i zajść w ciążę;/;/;/ wróciłam po 14 miesiącach i pracuję już ponad rok. po wakacjach chciałabym starać się o drugie, ale boję się, że sytuacja się powtórzy. Jestem dobrym pracownikiem, ale wiadomo kobieta w ciąży to problem. każdy mi tłumaczy, ze to moja sprawa i nie powinnam patrzeć na pracodawcę, ale jestem lojalna i po prostu mam wyrzuty sumienia. Bezsensu...

Gość alemama
nie myśl o tym co pomyśli szefowa! to twoje życie!a poza tym żyje się tylko raz...a żyjesz dla niej???

Gość ddgdgssgdg
dlaczego wrocilas po 14 miesiacach? tym samym poswiadczasz ze cie dlugo nie będzie, ciaża ciążą trzeba pracowac ale potem wrocic do pracy. nie ogladac sie na nikogo? to nie jest tak do konca. kto cie zastąpi?

Gość julia14790
niestety do 14 miesiąca nie mogłam za bardzo zostawić dziecka z teściową, z drugiej strony łatwiej znaleźć zastępstwo szefowi na dłużej niż na np 6 miesięcy. Ja pracuję w systemie 1 na 1 po 12h więc cięzko było na cały dzień zostawić tak małe dziecko

Gość ddgdgssgdg
julia trafila mi sie(nie wypaliło) oferta pracy i nie prosilam tesciowej a szukalam niani! juz znalazlam, mam ją w pogotowiu i przez 3 lata bede pracowala tylko na pensje niani, chce isc do pracy a nie w domu byc.

Gość ddgdgssgdg
jezeli w twojej pracy potrzeba dyspozycyjnosci, to matka z 2 dzieci dyspozycyjna nie będzie. z jednym i to przy pomocy babci można jakos dac rade

Gość alemama
dd........ coś tam super mama z ciebie!skoro będziesz zarabiać tylko na pensje dla niani to nie lepiej żeby mama wychowywała dziecko a nie obca baba???z takim podejściem to mogłaś zatrudnić surygatkę do urodzenia córki.....żałosne!!!

Gość julia14790
ddgdgssgdg dla mnie bezsensu iść do pracy po to by zarobić dla niani, bez przesady. A dwójkę też będę mogła zostawić babci (starsze dziecko od września idzie do przedszkola). Już nie rób z siebie takiej przodowniczki pracy. Praca jest po to by mieć na utrzymanie, na zycie

Gość jadka96
ddgdgssgdg to po co ci w ogóle dziecko jak tak chcesz pracować za taką cenę

Gość majka00032
smutne jest to, ze kobieta musi stać przed takimi dylematami

Gość majka00032
ddgdgssgdg czyli wg ciebie powinna zostać przy 1 ale koniecznie pracować?

Gość efgwth
też mam ten problem