Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to co na komunieee

czy wypada dac na komunie dziecku leginsy i tunike na prezent? nie za ciulowe?

Polecane posty

Gość aglaffffka
Nawet jakby byly ladne i kosztowaly 15 zl to co? ... Zapakuj ladnie, dokup jakas czekolade albo cos slodkiego i daj :-)

[zgłoś do usunięcia] Pancerna kołdora A potem wszystkie dzieciaki będą się przechwalać, co dostały, a dziewczyna będzie smutna siedzieć. Jakie wasze dziecko będzie miało pamiątki z komunii? Żadnych obrazów, łańcuszków czy kolczyków? Wstyd dla rodziców po prostu. xxxxxxxxxxxxxxxx chyba oni nie będą jedynymi gośćmi na tej komuni, na pewno dostanie jakies przeznty od bardziej zamożnych i będzie czym się pochwalić:P

Gość do tej co nie chce prezentow
to nie wychowanie a tzw "chów". Myslisz ze tak małe dziecko zrozumie dlaczego jako jedyne nic nie dostało? nie zrozumie, a jedyne co to będzie mu przykro. Jak urośnie to wam to zapamięta, że go tak "karaliście" w dzieciństwie.

hehe nie no padne jakie z was materialistki nawet jakby ciuch byl na 30zl czy 50zl no to co to takiego kurwa kazdy daje tyle ile ma nie przesadzajcie nie no bo teraz to sie daje laptopy,komorki,kase,zloto i wiele innych rzeczy co nie? jestescie chore (autorko dobrze zrobilas ze kupilas te ciuchy chociaz w nich pochodzi a nie bedzie szpanowac przez kol) tyle

Gość U nas bez prezentow
To nie jest zimny chow. Sprzeciwiamy sie z mezme aby w takich dnaich byly prezenty, bo to nie o to chodzi Przystąpując do komuni nie powinno dzieci obsypywac sie lawiną nagrod, bo z jakiej racji? Komunia nie jest czynem z aktore powinno sie prezenty dawac Nie obchodza mnie wszystkie dzieci, to ze wszystkie dzieci mogą np w domu pic alkohol to znaczy ze ja swojej tez pozwole? To ze wszystkie dzieci np jechaly by na karaiby a nas nie byloby stac to znaczy ze krzywdzimy dziecko? Komunia nie powinna byc swietem gdzie materializm wystepuje To nie urodziny,ani mikolajki, ani dzien dziecka

Gość U nas bez prezentow
Nie prawda, goscie nam w oczy zapowiedzieli ze jesli jest taka nasza wola to nie przyjdą z zadnymi prezentami ani pieniedzmi, to jest nasze zyczenie pod ktore sie dostosują Nie wyrazilismy zgody aby na Komunie dziecko dostalo prezenty bo to jest fatalne podejscie,.Dzieci przystepują tylko do komuni dla prezetow, a to blą Calkowikcie prezentow nie powinno byc Jak wasze dzieci chodza do skzolyu tez za to im prezenty dajecie??

Gość do tej co nie chce prezentow
To ze wszystkie dzieci np jechaly by na karaiby a nas nie byloby stac to znaczy ze krzywdzimy dziecko? xxx argument z tzw doopy cala na klasa na karaiby nie jezdzi, zeby twoj dzieciak mial sie czuc pokrzywdzony, natomiast cala klasa pojdzie do komunii i prezenty dostanie, a twoj dzieciak bedzie sie czul jak odludek tylko dlatego ze ma nienormalnych starych, ktorzy na sile chca mu cos wyperswadowac, a moze troche zlosliwie? jak dla mnie jestescie nienormalni, nigdy w zyciu nie chcialabym byc na miejscu waszego dziecka

pure nie przesadzaj kurwa ze trzeba dac 100zl czy wiecej bo potem kurwa ludzie beda gadac brak pytan!!!!!!!!!!!!!!!

Gość U nas bez prezentow
Robicie wielki blad, ze wyrazacie zgode na to aby Komunia byla typowym dniem na lawinowe szalenstwo prezentow.Jak widze co sie daje po 2 tys zl, klady, jakies cuda to jest psucie dziecka Psujecie wlasne dzieci takimi drogocennimi podarunkami w tym dniu.To jest pomylka Dlatego sprzeciwilismy sie z mezem aby dziecko bylo w tym dniu zasypane fortuną Nie jestesmy ubodzy, na brak jedzenia czy pieniedzy nie narzekamy Nie zrozumiem nigdy takiego szalenstwa z tymi prezentami

Moja matka kupowała kiedyś swojemu siostrzeńcowi prezent częściowo ciuchowy na komunię, ale to był taki lepszy strój na narty do kompletu z nartami i wykupionym wyjazdem na kolonie w ferie żeby się nauczył jeździć na tych nartach :) i to był moim zdaniem fajny prezent, a same liche ciuchy nie wypada. Już lepiej daj bombonierę i 50 zł

mi to wisi ile kto komu da, ale dla mnie to obciach dawac ubrania na komunie i tyle, już lepiej wygląda 100zł w kopercie autorka pyta: "nie za ciulowe? -wiec moja odpowiedź TAK CIULOWE, bo ja tak uważam, ale zrobi jak zechce:)

Gość U nas bez prezentow
Są u niej 4 dzieci ktore do komuni wcale nie idą i w tym związku tez nic nie dostaną, i mysle ze z tego powdu plakac nie bedą, ze inne poslzy i dostaly klady, kilka tys zl, rozne szalenstwa ,a one nie Tak samo nasza.Nie jest to dzien, a tym bardziej na takie swirowania, dlatego postanowilisy aby goscie nie obrzucali tak malego dziecka takimi wariactwami z powodu presji kto wiecej dal i co drozszego

Gość olk
U nas nawet gości nie będzie ,bo uważam to za bezsens ,ja miałam komunie jak wesele i najmniej interesowali mnie ci ludzie ,prezenty no coż tez mnie mnie interesowały bo głównie była to forsa za którą matka kupiła mi ogromny i strasznie brzydki złoty pierścionek ,który tez mnie nie interesował ,teraz mam z niego trzy przerobione cienkie pierścionki które leżą .Moje dziecko mi powiedziało że bardzo dobrze że nie będzie żadnych babć i cioć i ja nie pajacuje tak jak inne mamusie latające zamawiające knajpy chociaż z tym by nie było najmniejszego problemu ,ale ciesze że po całej tej uroczystości będzie spokój i chwile dla nas .

Gość olk
Miało byc że mnie nie interesowały prezenty ,zamiast N wpisałam M

Gość Uja uja uja uja!!!
A ja uważam że to mimo wszystko wstyd dać taki prezent na komunię. Ja do tych leginsów i tuniki dorzuciłabym do koperty 100-150 zł + bombonierka i pamiątka. Rozumiem że nie masz kasy, ja też miałam taki w życiu moment że miałam masakrę z kasą, ale w międzyczasie szłam na wesele do koleżanki i jakoś musiałam wyściubać 300 zł żeby jej dać do koperty + kupienie drobiazgu zamiast kwiatów a jeszcze do tego musiałam iść do fryzjera i kupić kieckę. W dzisiejszych czasach na komunię daje się dziecku te minimum 200 zł. A skoro to Twoja siostrzenica, to wolałabym dać więcej jednak. Jestem takiego zdania że lepiej się zapożyczyć niż niepotrzebnie mieć przyklejoną łatkę później. Jak dla mnie dawanie "ochłapów" świadczy tylko i wyłącznie o tej osobie. Mój mąż kiedyś mi opowiadał jak jego młodsza siostra miała komunię i dostała od wujka (dla niego ona jest siostrzenicą) jakiegoś badziewnego walkmana a był to rok 2004!!! Walkman wart 20-30 zł, co wtedy na topie były odtwarzacze cd i wchodziły powoli mp3. A dodam że on śmierdzi groszem, to pomyśl sobie co później rodzinka gadała :). I wcale się nie dziwię.

Gość wstyd autorko wstyd
do olk "ale ciesze że po całej tej uroczystości będzie spokój i chwile dla nas " jak rezerwujesz obiad w kanjpie to tez masz spokoj, idziesz na gotowe i cie obsłuza:D

Gość tekodada
Dlatego lepiej nie chodzić na żadne uroczystości, bo nie wiadomo czy właściwy i aktualny cennik będziemy znali... :]

Gość Złosnica piekielna!!!
U nas bez prezentów.., Zrobisz kobieto wielka krzywdę dziecku. A już ci mówię dlaczego. Jestem młoda bo mam 23 lat i uwierz mi ze do tej pory pamietam jak nie mogłam sie doczekać iść w poniedziałek do szkoły pochwalić sie rowerem, rolkami i innymi prezentami. Miałam kolezanke która nie przyjmowała komuni w klasie. Wszystkie dzieci sie chwalili a ona sie rozplakala i musiała mama po nia przyjechać. Taka krzywdę kurwa bo nie matka dziecku wyrzadzila. Mogła nie puszczać tego dziecka do szkoły przez kilka dni. Dzieci sie z niej smialy. Nie oszukujmy sie ale dzieci w wieku 8 lat nie wiele rozumieją z tego co sie dzieje. Czekają na prezenty.

Gość jakFHKSAJ
jak się ma kontakt z dzieckiem to wiadomo,co dziecko by chciało, pytanie-czy nas na to stać? ale niektórzy sraja się i komunia to jak mini wesele po 50 osob:D wiec...ciężko zgadnąć co chce obce nam dziecko:D znam ludzi co i sasiadow zapraszali na komunie, czyli nas, oczywiście bylam ma mszy, dalam bombonierke, ale uprzedziłam,ze na zadnej imprezie nas nie będzie, bo niby z jakiej okazji:D

Ja bym ciuchów na komunię nie dała. Co innego na inną uroczystość typu urodziny czy dzień dziecka. Nie chodzi o to by dać wypasiony prezent,ale najlepiej wyprać prezent stosowny do okazji. Ja też mam w tym roku komunię i nie stać mnie na mega wypasiony prezent.Kupiłam na allegro srebrne,wkręcane kolczyki z kryształkami swarovskiego ,próba 925 .Zapłaciłam wraz z przesyłką 34 zł a do tego dokupiłam album o jej ukochanych koniach .Prezent wyniósł mnie 100 zł.

Gość adaadaada.ada
my tez mamy komunie w tym roku, maz chrzestny i chce dac 1000zł, moim zdaniem to przesada, ale to jego chrześniak no i w Wawie mieszkają wiec chce się pokazac:(w sumie to stać nas, ale to i tak przesada

Gość to co na komunieee
dobra, już kupiłam to dam te ubrania, nie widać wcale,ze to z chińczyka, getry za 15 zl a wygladja jakny były za co najmniej 50zł, tunika za 18zl ale tez wygląda na drozsza, wiec jakby co to prezent za 100 i git:)

Gość to co na komunieee
dobrze mysle dzewczyny? powiedzcie cos

Gość NigdyGoNieZrozumiem
Jak bym była dzieckiem to bym się z takiego prezentu bardzo ucieszyła. Miałabym ładne ciuchy. Jak byłam mała miałam tylko kilka szmatek, dlatego taki prezent bym mnie ucieszył. Ja na komunie dostałam tylko rower. Pieniędzy żadnych nie zobaczyłam. Chyba nawet żadnych nie dostałam bo nie było imprezy. Ale z pieniędzy mojego brata rodzice kupili mu rower. Sam sobie wybrał. Reszta poszła na życie. On też pieniędzy nie zobaczył. Dlatego jestem przekonana że taki prezent jest ok. Rodzice i tak nie dają kasy dzieciom z komunii. I jak nie pójdą na życie to na lokaty i książeczki oszczędnościowe. Wiadomo fajna sprawa ale ucieszy dopiero po paru ładnych lata. Wtedy dziecko nawet nie będzie pamiętać od kogo to.

Gość no i jak???????????
?

co za głupoty piszesz:D, moje dziecko dostało wszystkie pieniądze z komunii, nie były na żadnej lokacie, tylko fizycznie miał je w swojej polce, po kilku latch kupil sobie laptopa(chociaż miał) i teraz ma lepszego od mojego:D wiec nie wrzucaj wszystkich rodzicow do jednego wora:D

Gość co na ta kominieee
dobra, już kupiłam to dam te ubrania, nie widać wcale,ze to z chińczyka, getry za 15 zl a wygladja jakny były za co najmniej 50zł, tunika za 18zl ale tez wygląda na drozsza, wiec jakby co to prezent za 100 i git

Uważam,że leginsy-tunika ogółem ciuchy odpadają. Jeżeli nie ma się zbytnio dużo kasy to dobre i 100 zł w kopercie z bombonierką.