Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ktoraztychwartoscnajlepsza

Kto ze znajomych przekazał mi anjwiększa wartość

Polecane posty

Gość Ktoraztychwartoscnajlepsza

spotkałam na swej drodze kilku ludzi którzy przekazywali mi ze ich wartośc dązenie jest najlepsze oto te wrtosci.Ktora z nich jest najlepsza? 1 osoba mówiła że warto być szczupłym i chodzić do kościołą 2 osoba Warto być zadbanym,zdobyc zawód który nas pasjonuje 3.Warto byc z kimś na kim nam zalezy dazyc do tego i ładnie się ubierać 4 osoba Warto pokanac jak najwięcej rywalek i udowodnić ze sie jest wsród nich najlepszym 5 osoba warto być lubianym przez wielu ludzi którzy Ci keidys pomoga w wrazie potrzeby 6 osoba warto dazyc do tego zeby mieć rodzinę

Gość Josh_
Wszystkie podane zahaczają albo o rzeczy materialne albo ich pochodne. Owszem, rodzina jest ważna,żeby ją utrzymać i żyć trzeba mieć pracę. Myślę,że jeżeli ktoś jest wartościowy, ma światopogląd, ambicje to powinien żyć tak,by mógł spojrzeć kiedyś na siebie bez pogardy,nienawiści. Nie żyjesz po to, by gromadzić jak najwięcej dóbr. Tego nie zabierzesz ze sobą po śmierci. Właściwie to nawet zapomną ludzie Twoje imię. Bardzo inteligenty człowiek powiedział mi, że nie każdy jest w stanie głośno powiedzieć-''życie jest trudną sztuką,ciężką". Toczysz codziennie walkę o siebie, o swoje dzieci, bliskich. Doznajesz dużo bólu, cierpienia, ale przychodzą zawsze lepsze dni pełne radości,miłości. I to właśnie dla nich jesteśmy w stanie znosić tyle zła, bo wiemy,że może być lepiej. Ja z własnego doświadczenia mogę powiedzieć,że nie warto gonić po to, by być zawsze pierwszym i najlepszym. Czasami lepiej poczekać, odpuścić i nie męczyć się. Nie mniej doświadczenie życiowe zdobędziesz w każdej sytuacji życiowej, szkoda tylko, że na starość człowiek osiąga apogeum tej właśnie mądrości życiowej. No, ale na błedach uczymy się.