Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość carolinen

chcę zajść w ciążę (dla nowych dziewczyn)

Polecane posty

Gość angelusdominus
Najważniejsze że już ok i się pogodziliście;];] dobry lekarz to skarb;];] my mamy tak z piediatrą od naszych dzieciaczków chodzilismy do innego do nawet skierowania na badania przez tyle czasu nie dała jak się cś działo to zapisać lekarstwo i finish nie szukała przyczyny. a teraz mamy super jak tylko ją cś zaniepkoi to na badania to do specjalisty wszystko tłumaczy przyjmie nawet jak na liście w przychodni nie ma już miejsca super babka;]

Gość MaćkowaŻona
Jovanka witaj!!! :)

Gość paulinka121989
Czesc kochane! Widze ze forum nam sie pieknie rozwija;) u mnie terminna @ jutro ale pewnie sie spozni jak to zwykle bywa;( objawow ciazy...yy no coz chyba brak. Jedynie na @ bulgotanie w brzuchu, big cycki i bol w dole brzucha;/ siusiam tez duzo ale nie wiaze tego z ciaza...czuje ze znow nie wyszlo. Trudno. Kiedys sie uda. MackowaZona ja ostatnio Cwiczylam bo pomyslalam tak jak ty ze jak ciazy brak to moze kg paru sie pozbede. Skonczylo sie na jednym kilerze bo kregoslup padl:( giubelli termin @ przypada nam jutro i zycze ci zebys chociaz ty zaskoczyla;) ostatnio dowiedzialam sie ze dawna kumpela urodzila na szczescie zdrowiutkiego bobasa a wyszla za maz ze brata ciotecznego! Szok! Nawet im sie udalo. Ostatnio non stop slysze komentarze typu ' kiedy w koncu bedziesz w ciazy' juz mnie to wkurza nieziemsko. Kiedys wyjde z siebie i stane obok! ;) dobranoc laseczki;)

Pewnie ze nie jestes z tym sama, a wygadac sie mozesz zawsze, tutaj same zyczliwe dziewczyny sa takze jak narazie nie widzialam zeby ktoras miala jakis zal ze nie piszesz na temat, ja tez nikogo nie mam komu moglabym sie zwierzyc na ten temat, ze mam dolka albo ze mam podejrzenia, z mezem wiadomo mozna porozmawiac ale to nie to samo jednak ;) Jovanka nie przejmuj sie klotniami, jak to mowia, nie wazne ile sie klocice wazne jak sie godzicie :D podziwiam, tez sie zbieram na takie badania i zebrac sie nie moge tak samo jak do dentysty :P wiec TAK! jestesmy dumne :) MackowaZona ja cwiczylam prawie jakies poltora misiaca, cwiczenia spoko, daja w kosc nie powiem ze nie, ja ciczylam prawie codziennie chyba ze czasu brakowalo. cwiczyalm skaleplka, juz nawet nie pamietam czemu przestalam, chyba motywacja mi przeszla bo efekty byly malo widoczne, ale mimo to byly, ale ja zadnej specjalnej diety nie mialam. Daj znac jak tam po pierwszych cwiczeniach czy bedziesz miala zakwasy :P bo ja mialam nie tylko po pierwszych :P

Matko Jovanka ! Jeszcze się zastanowię czy Ci wybaczyć bo foch ma megaśny ! :P nie no, śmiejesieeee :) każdy tak ma, mój M. jest super facetem, wszyscy go lubią, ale strasznie się denerwuje. Ja też jak wybuchnę to wióry lecą, nie raz było trzaskanie drzwiami, wychodzenie, czasem nawet łzy z obu stron, no mówię Wam :) ale wydaje mi się że tak się człowiek dociera przez pierwsze lata. Miałam tak samo jak wy, myśli, że może niepotrzebnie to dziecko itd ale o złych chwilach się zapomina a pamięta tylko dobre - pamiętajcie. 🌼 ja tez chodzę na aerobik z koleżanką z pracy 5 zł za godzinę - śmieszne pieniądze, super dziewczyna to prowadzi, poty wyciska z nas, kondychy u mnie za grosz ;) tylko nie zawsze mam czas przez te korki.... 🌼 no i uwaga uwaga, nie mam jeszcze @ coś mnie ciągnie na dole, ale nie tak jak na okres chyba.... mam dziś wolne i poszłam się wysikać na wpół śpiąco w środku nocy czyli o 7.30 :P i nie zdążyłam porannego moczu złapać ;) poza tym byłam naprawdę prze szczęśliwa, że mogę się wyspać więc obiecuję, że jak nic się nie pokaże (!!) to jutro rano robię test ! Jezu, boję się, podekscytowana jestem, czuję strach, cieszę się ?, nie wiem co robić - wszystkie emocje na raz. Czekam.....robotnicy na dole, zaraz meble przyjeżdżają, nie myślę o @. Odganiam małpę na wszystkie sposoby :) nessaja, paulinka, maćkowa, jovanka, angelus, pauliśC, eska, Paula, smerfetka i inne oczekujące i mamusiowate ❤️ dobrze że jesteście !

Gość PauliśC
hej piękne! :) jak tam wam dzień mija? Ja dziś wstałam z szampańskim humorem :) Macie kochane racje. mamy miejsce gdzie możemy pogadać o rzeczach o których z nikim innym nie rozmawiamy. Nikt nas nie ocenia z góry, więc możemy pisać o każdej sprawie, więc i ja z przyjemnością tu wchodzę, piszę i czytam :) Fajnie że siebie mamy :) . Buziaki :*:* Trzymajcie się cieplutko kobitki!! Przesyłam wam mój świetny humorek!! :) :)

Gość angelusdominus
no to giubelli trzymamy kciuki;* u mnie nic sie nie dzieje narazie @ brak;);* giubelli dzięki se Ty jesteś;*;*

Gość paulinka121989
Chyba kazda z nas trafila na najlepsze forum! Ja tez nie mam przyjaciol bo wg mnie to tacy nie istnieja;) wole z wami sie podzielic radosciami i smutkami;) u mnie tez brak @. A za to od wczoraj sporo sluzu bialego, czyli dupa? Ja narazie testu nie robie, choc skreca mnie z ciekawosci;) nie chce sie jednak znow rozczarowac;(

Gość angelusdominus
to nie ma żadnych wątpliwości że tu najlepiej jak pdczytuje inne tematy to czasami brak słów dziś trafiłam na temat"ZAPŁODNIŁAM SIĘ STRZYKAWKĄ" MASAKRA;];];] gdyby nie to forum to bym ześwirowała dzięki dziewczyny Kocham Was normalnie;* paulinka lepiej poczekać bo ja robiłam szybka i negatywy i jestem sfrustrowana

Gość gość
za mnożenie polskiego ścierwa powinnaś iść na dożywocie

Ja Wam tez bardzo dziekuje ze jestescie! macie wszystkie racje, tu nas cos laczy i mozemy sie w tym wspierac a i wygadac na inne tematy :* wlasnie co wchodzilam na jakies forum to trafialy sie zlosliwe jedze jakies a tu? strona ktora najczesciej odwiedzam wlasnie dlatego ze jest tu taka atmosfera :* Giubelli, Paulinka121989 to oby sie Wam nie pojawila @ :) Angelus to juz tyle czasu minelo i @ brak! kiedy dokladnie wizyta u gina? ojj czuje ze przekazesz nam dobre wiesci za niedlugo :) u mnie cisza nadal, brzuch czasem kluje ciagnie boli czasem spokoj, cycki bola a brzuch mam wiekszy, moze uznacie ze mam urojenie albo sie najadlam dlatego taki wielki ale serio Wam mowie, ma-sa-kra :P

Gość angelusdominus
no giubelli szkoda słów;);) no _nessaja_ @ nadal brak wizyta w czwartek. już nie mogę się doczekać miała być we wtorek ale jadę z dziecmi do pulmonologa i mam w czwartek;):) chciałbym wiesz;);) a ty jak?

No ja ciagle nie wiem, dzis poczulam lekka mokrosc to od razu do kibelka ale na szczescie to sluz, sluzu w sumie nie duzo, ale wazne ze @ brak :) planuje kupic test i zrobic w najblizszych dniach, chce kupic inny jakis, teraz mialam quixx a czytalam duzo wczesniejsze strony jak Fiona testowala ze on wlasnie kiepskawy. No zobaczymy, ja tez bym bardzo chciala Angelus ;)

Gość angelusdominus
_nessaja_ nam wszystkim sie w koncu uda;] dopóki nie ma @ jest dobrze ja tydzien po terminie w sumie to wiecej bo 18 to byla data z zapasem 3 dniowym wiec wyjdzie ok 10 dni po terminie;]

O kurcze, dziewczyny. Ja trzymam za Was wszystkie zyjace w niepewnosci straszliwie mocno kciuki!!! Piszcie jak tylko cos bedziecie wiedziec :) Tylko wygonie meza do pracy i zabieram sie za cwiczenie z Ewka ;) Nessaja to juz moje drugie podejscie do cwiczen, za pierwszym razem tez chyba z miesiac wytrzymalam, skalpel, turbo killera robilam a pozniej wyjechalam na urlop w gory i po powrocie nie moglam sie zmobilizowac. Do wczoraj ;)

MackowaZona ja gdybym czas i miejsce to juz bym pewnie z Toba cwiczyla :P ale ze remont to zamiast cwiczyc to siedze przed kompem w wolnych chwilach :P a wlasnie, czemu Cie nie ma w tabelce??

Gość JovankaJo
Dziewczyny, nie mam słów, żeby opisać jak bardzo się cieszę, że jesteście i że tu trafiłam - opłacało się przeglądać wszystkie możliwe fora, opłacało:) To niesamowite, ale tu naprawdę jest cudna atmosfera! Jesteśmy tak różne, a tak dobrze się rozumiemy:) Już tak się do Was przyzwyczaiłam, że czytając Wasze wpisy, każdą sobie jakoś wyobrażam:):):) Na przykład Giubelli widzę jako lasencję z czarnymi, krótkimi włosami:), Angelusdominus ma delikatne piegi i miodowe, proste włosy do ramion (zawsze rozpuszczone):), MaćkowaŻona ma krótkie włosy w kolorze miedzi i często nosi turkusową bluzkę:), Smerfetka9 ma proste włosy (takie trochę za ramiona) w kolorze ciemny blond i nosi szaro-brązową bluzkę w kratkę:), Paulinka121989 ma blond włosy (lekko pofalowane) i słodkie rumieńce na policzkach:), _nessaya_ lubi grafitowy kolor i ma czarne długie włosy:), PauliśC ma włosy jasnobrązowe, lekko falowane, dość długie i ma ceglany szalik:), eska 22 jest szczupłą, wysoką blondynką (ciemny blond raczej, taki zgaszony miód), Fiona_88 ma piękne, kasztanowe, półdługie włosy, którymi ciągle potrząsa:), Taka oto ja ma krótkie włosy popielato-brązowego koloru i cały czas widzę ją jak siedzi z laptopem na fotelu:). Nie wiem czy czasem nie pominęłam którejś z Was, ale jeśli tak to w momencie się poprawię:) Zakładając, że Was to w ogóle interesuje!:P :):):) Generalnie - jesteście naprawdę cudowne, kochane i jedyne w swoim rodzaju. Tyle Wam powiem! No, ale bedzie tego słodzenia - teraz konkrety:P Jestem wlaśnie w 12. dniu cyklu, śluz jeszcze nie jest płodny (ale się robi:) ), ale łupie mnie w krzyżu jak na @... I tochę mnie pobolewa dół brzucha. Już sobie wkręcam, ze coś jest nie tak. To przed tymi badaniami tak pewnie wymyślam. I znowu sobie wkręcam. A lekarz mówił: "Nie myśl tyle o tym, bo sama sobie stwarzasz blokadę i może być tak, że wszystko niby gra, ale długo w ciążę nie zajdziesz, bo na własne życzenie sobie to utrudniasz. (teraz to, co mi się najbardziej spodobało) W życiu jest tak, że jak bardzo chcesz osiągnąć sukces i podejmiesz wszelkie możliwe kroki, to prędzej czy później będziesz ten sukces świętować. A z zajściem w ciążę jest dokładnie odwrotnie - im bardziej planujesz, kombinujesz, starasz się wykorzystać wszystkie szanse i możliwości - tym trudniej jest Ci doprowadzić do oczekiwanego rezultatu. Nie chodzi o to, zeby kompletnie niczego nie robić i czekać z założonymi rękami, ale uwierz mi - ciało ludzkie jest tak niesamowitym tworem, że i bez Twoich "wspomagaczy", planów oraz działań potrafi zaciążyć." :):):) Dziewczyny - normalnie kocham tego gościa!:)

Gość MaćkowaŻona
Nessaja to ja poczekam z tymi cwiczeniami na Ciebie, koncz ten remont ale sie nie spisz bo mi cos w kregoslupie strzelilo (nic nadzwyczajnego, czesto tak mam niestety) i na kilka dni musze se wygibasy darowac ;) do tabelki sie dopisze jak najbardziej... Jovanka, z tym turkusem trafiłaś idealnie!!! Usmialam sie jak przeczytalam Twoj wpis bo robiac dzis obiad zaczelam sama sie zastanawiac nad tym jak Wy dziewczyny wygladacie :) Twoj lekarz to geniusz, nie pozostaje Ci nic innego jak zastosowac sie do jego rad :) MaćkowaŻona...............27...............10 cs.................. @ 16.10

Gość MaćkowaŻona
Angelus ale Ty sie nie doluj, ja mam gdzies zielona lopatke, pomoge Ci dol zakopac, mysle ze dziewczyny rowniez sie przylacza :* wyrzuc z siebie co Ci dreczy. I zapraszam do cwiczenia z Ewa chodakowska, dziala dobrze na cialo i dusze :)

Gość paulinka121989
Kochane:*:*:* przesylam 100 buziakow na dobranoc i slodkich snow;) jovanka mala poprawka- nie blond a ciemny braz:* kochaniutka:* angelus jestes sliczna:* kazda z nas ma cos pieknego i wyjatkowego w sobie:* buziak do gory! Giubelli testujesz jutro? Ja piernicze..co ma byc to bedzie. Chcialam dzis kupic test, wlazlam do apteki i....wyszlam! Stwierdzilam ze szkoda kasy.lepiej zainwestowac w tabletki uspokajajace i odstresowujace;) hihi jak @ nie przyjdzie przez dluzszy czas to moze wtedy wyrxuce z kieszeni ta dyszke i dla pewnosci kupie i zrobie test;) jejuu jovanka! Zazdroszcze takiego lekarza! Ze swieca szukac;)

Drogie dziabongi ! Odpaliłam Was na komórze na sen, ale musiałam wejść i odpisać bo ... nie mogłam wytrzymać :) . Jovanka ! Haha :) Szaleńcze :) No jestem brunetką ale mam długie grube po łopatki włosy i na dodatek ostatnio po raz pierwszy przefarbowałam się na coś w rodzaju rudego i brązu :) ale miałam kiedyś krótkie włosy ! Więc prawie zgadłaś :) . Myślę, że za jakiś czas utworzymy konto pocztowe, będziemy mieć jedno hasło i powymieniamy się wyglądami, no i mam nadzieję, że rosnącymi brzuszkami... . Mój kalendarz cyklu przysłał mi przypomnienie, że jutro powinien zacząć się nowy cykl i d u p a. Latam do kibelka, sprawdzam, nic. Do wczoraj wieczór czułam się dobrze, na wieczór mnie rozpaliło, wzięłam coś na przeziębienie bo mama chora. Dziś mi mega gorąco ale zwaliłam to na remonty i zamieszanie z robotnikami. Mam 37.0' motorek w d u p i e bo wysprzątałam po nich, zrobiłam jeść, pranie, odkurzanie, mycie każdego metra kwadratowego i wszystkie inne babskie rzeczy. Łeb mnie napiernicza, widzę podwójnie i chyba muszę iść spać :) Rano robię test więc....do jutra !! Nie mam sił odpisać każdej ale angelus - dołączam się do maćkowej i jestem w stanie odkopać Cię ale jutro bo dziś padam ;) Maćkowa ! Dopisuję Cię do tabeli ! p.s. 16.10 ? nie 16.11 ? bo się pogubiłam. Co do wiesiołka to pamiętaj że tylko do owulacji się go bierze podobno. Ściskam resztę Was z osobna i do jutra mamuśki !! majowa ................27...............1cs........................ .. ;) Fiona................... 25............ .3cs............................ ;) rozusPL................21..............4cs............................ ;) taka oto ja.............24...............2cs........................... ;) smerfetka9............19...............1cs................................@16.10. MaćkowaŻona........27...............10 cs........................... @ 16.10 Angelusdominus ...23 ..............2cs............... 4 dz......... @18.10. _nessaja_.............21...............2cs............... 1 dz..........@ 23.10 Giubelli.................27..............9cs................ .1 dz.........@ 25.10. paulinka121989......24..............5cs................................@ 25.10. JovankaJo.............29...............3cs............... 1 dz..........@ 11.11. eska 22................22...............12cs...............................@ 14.11 PauliśC.................22..............15cs............ 1 dz............@ 18.11. Paula23................22...............3cs..........................czekamy na odzew!

Jovanko kochana! zgadlas! :P mam czarne dlugie wlosy, wpadajace w lekki leciutenki odcien brazu ale najczesciej pod swiatlo :P (chociaz farba byla sredni braz....) a jesli chodzi o kolor to chyba ulubionego nie mam ale najwiecej chyba czarnych rzeczy, jakos sobie upodobalam ten kolor bo pasuje do wszystkiego :P ale ostatnio jak ktos sie mnei zapytal czy mam zalobe to doszlam do wniosku ze trzeba wiecej kolorow wniesc do szafy i nie chodze juz tyle na czarno :P Angelus nie doluj sie, co Ty opowiadasz ze gruba jestes, kazda kobieta ma kompleksy ale to nie znaczy ze gruba jestes :* MackowaZono to poczekaj, do 15 listopada musze miec remont skonczony takze najpozniej 16 listopada zaczynamy :P Giubelli to swietny pomysl, nie moge sie doczekac az Was zobacze :* ciekawe ile sie sprawdzi hihi :P a ja dzis sie tak nie wyspalam ze bylam zmierzla troche, poklocilam sie z moim i na pocieszenie u znajomych objadlam sie salatka z czosnkiem ktorego moj nie znosi wrecz :P i wiem ze pewnie sie bedzie jeszcze troche gniewac i pewnie nici ale mam taka ochote troche "pocwiczyc" :D cholera, czemu bylam taka niegrzeczna wrr :P ide wyplukac czosnek listerine i go pokusic, zobaczymy czy da sie przeprosic :P

A ja się obudziłam w środku nocy, dobrze że nie o 3.00 jak z egzorcyzmów! :-) i spać nie mogę, może trochę z nerwów, a może przez to że mój szanowny jest jeszcze u kolegi na Playu- fifka rządzi i mu mówię że to chyba jego druga żona. Stare to a głupie jak dziecko... Zbyt wyrozumiała jestem ale na szczęście wiem że na bank tam jest bo żona kumpla a moja koleżanka czuwa :-) i na dodatek autem jest więc jak mam go nie puścić raz na miesiąc...? rano, jeśli nic nie wyskoczy robię test- kupiony chyba już rok temu...tyle czekam na to dzieciątko... Pa

Gość angelusdominus
mackoważona dzięki poprawiłaś mi humor uśmialam się z zielonej łopatki;) dzięki dziewczyny co ja bym bez was zrobiła;) normalnie bym zginęła;) _nessaja_ niestety prawda mam nadwage nie do zrzucenia diety ćwiczenia na nic rok temu miałam badania na tarczyce ale wyszło ok pani pulmonolog kazała powtórzyć bo widzi że mam powiększona tarczyce ale rodzinny nie chce dac skierowania bo już miałam. więc jestem w czarnej d***e i czarnej rozpaczy;( giubelli testowalas? czekamy na odzew;)

Dopisuje sie do grona uzaleznionych od Was!!! Siedze wlasnie w pracy i az mnie skrecalo z ciekawosci co tam u Was, przede wszystkim jak tam Angelus. Ciesze sie ze moglam poprawic humor. Giubelli no oczywiscie ze mialo byc 16.11, miesiace mi sie popierdzielily. Ten czas tak szybko leci... Dzisiejsza noc byla jakos wyjatkowo dziwna, ja tez mialam problem ze snem. Obudzilam sie okolo 2 i przewracalam z boku na bok. I wkoncu jak udalo mi sie zasnac to o 5 wlaczyl sie budzik :/ zlosliwosc przedmiotow martwych ;) Angelus nie martw sie, wezmiemy sie za Ciebie, od 16 zaczynamy z Nessaja cwiczyc, ja tez mam kilka kilogramow na "sumieniu" ;) w kupie sila i o wiele razniej wiec masz czas zeby psychicznie sie przygotowac ;) buziole i sie nie smutaj. Koncze bo robota czeka :) milego dnia Wam zycze i duzo slonca :)

Gość paulinka121989
Giubelli ! Pewnie odsypiasz nieprzespana nocke ale radze ruszyc tylek i zrob tescik! Ciekawosc mnie zrzera;) u mnie cisza, tzn brzuch pobolewa, cycki baaaardzo bola, schodzilam dzis po schodach bez stsnika i musialam je trzymac bo tak bolaly a zrobily sie jak balony;) aaa no i cos sporo sluzu mam.... do tego kregoslup jeszcze boli;/ ciekawe czy przyjdzie ta franca;) oby nie;) angelus to zaczynamy cwiczonka;) ja moze zanim pojde do roboty poruszam sie troszke;) nessaja kup sobie czerwona bluzeczke, sweterek, ten kolor bedzie ci mega pasowal;* mackowa to jaki program ewy proponujesz na dzis? ;) wlasnie dziewczyny czy ktoras z was ma kg do zgubienia? Moze zacznijmy cwiczyc o umowionej porze troche nas to odstresuje;) nie bedziemy myslec tylko o dzidzi;)

Gość MaćkowaZona
Jesli chodzi o cwiczenia z Ewa to najlzejszy dla mnie jest Skalpel i mysle ze od niego trzeba zaczac. Kto ile badzie dal rade tyle niech zrobi. Tylko ze jesli o mnie chodzi to ja do 18.30 w pracy siedze niestety :(

Gość JovankaJo
Kochane moje!* Jak już wypłynął znienawidzony przeze mnie temat nadprogramowych kilogramów to i ja się wypowiem, co robić...:) Powiem Wam tak: mam 162 cm wzrostu i ważę 76 kg:):):) Tak się to jakoś u mnie układa, że co prawda nie mogę dorabiać po godzinach jako model wystawowy w Orsayu, ale i nie narzekam na swoją figurę za bardzo (mówię "za bardzo", bo jak mam PMS to walę głową o ścianę z poczucia obrzydzenia do siebie:P ). Wszystko mam fajnie ubite, cellulitu nie posiadam (nadal wiele osób wiąże jego obecność z nadwagą, a jest on wynikiem tylko i wyłącznie złej gospodarki wodnej organizmu, zatem występuje również u osób szczupłych), jedyne, co mogłabym zmienić to 3 fałdki na brzusiu...:) (Zaleta ciąży - żadnych fałd na brzuchu, wszystko się rozprostuje:):):) ) Pewnie, że czasem są chwile, że marzę o rozmiarze 38, ale noszę 42 i dobrze mi z tym. Naprawdę. Nie mówię tak dlatego, że jestem gruba i zazdroszczę laskom fajnego ciała, stąd będę teraz zachwalać nadprogramowe kilogramy - nie! Miałam taki czas w swoim życiu, że schudłam do 58 kg. I co? Tragedia. Przestałam się sobie podobać. To ciało było takie nie moje i nie oddawało mojej szalonej natury:P Chcę powiedzieć jedną ważną rzecz: każda z nas powinna tyle ważyć, w jakiej wadze czuje się najlepiej. Jeśli masz rozmiar 36 i czyłabyś do siebie obrzydzenie, nosząc choćby 38, to absolutnie nie tyj i pilnuj wagi (po co masz nie lubić samej siebie?), jeśli masz coś więcej, co Ci przeszkadza, wpędza w kompleksy i hamuje Twoją osobowość - ćwicz, stosuj dietę (byle mądrą..., bo to co teraz wymyślają w tym temacie przechodzi ludzkie pojęcie...) i rób wszystko, żeby czuć się seksownie i jak najlepiej, a jeśli masz coś więcej i jest Ci z tym absolutnie dobrze (i oczywiście nie wpływa to destruktywnie na Twoje zdrowie) to bądź sobą, ciesz się życiem i patrz tylko, żeby się nie zaniedbywać. Dziewczyny, to nie jest lenistwo, że ja nie chcę chudnąć. Uwierzcie mi, że gdybym chciała, to nie widzę problemu. Tylko od najmłodszych lat mężczyźni, którzy mnie otaczali budowali we mnie ogromne poczucie własnej wartości. Mówię od najmłodszych lat, bo najpierw był (i jest) mój Tata (który w dniu, w którym dostałam swoją pierwszą miesiączkę wręczył mi bukiecik róż i powiedział: "No, perełeczko (do dziś tak do mnie mówi, uwielbiam to:) ) - witam drugą prawdziwą kobietę w tym domu.") Potem - jak to w nastoletnim wieku bywa - się przeżywało te wszystkie miłości, zakochania. Nikt mi wtedy nie powiedział, że jestem ciut pulchniejsza od innych (zawsze miałam +5 kg), choć inne koleżanki słyszały to i od kolegów, i od koleżanek. Potem było tak samo. Na imprezach w czasach studenckich i potem potrafiłam wybrać się z 4 lasencjami - rozmiar 36-38 (moimi kumpelami imprezowymi) na dęs i...machały mi z loży jak tańczyłam z kolejnymi facetami, którzy nie wiadomo skąd się brali:) I po czasie doszłam do wniosku dlaczego tak jest - nie chodzi o to, że jestem taka śliczna, cudna i w ogóle (choć nie powiem, te moje długie, kręcone włosy...:P) - po prostu każdy widzi mnie tak jak ja siebie postrzegam. I nie uważam, żeby to było zadufanie i narcyzm - myślę sobie, że fajna, mądra ze mnie dziewczyna, seksowna (naprawdę!:)) i w ogóle glanc gitara:P Podkreślam to co jest moim atutem (oczy, włosy, biuścik, tyłeczek), chowam to, co niekoniecznie jest fajne (3-warstwowy jak papier Mola brzuszek i nogi, które niekoniecznie uwielbiam). M. codziennie mi powtarza, że jestem kobietą idealną i mam się nie ważyć chudnąć (zapobiegawczo pasie mnie co wieczór słodyczami:) ), a najlepszym dowodem na prawdziwość jego słów jest sytuacja sprzed kilku dni na spacerze: On: "Widzisz tę laskę przed nami?" Ja: (już lekki wkurw) "No. I co?" On: "Ma z******te nogi, ale gdyby jeszcze miała Twoje włosy i tyłek - mmmm..." No i jak mam się wkurzać? On nawet obce laski przyrównuje do mnie:) Dziewczyny, to bardzo buduje:) A, teraz najlepsze: ostatnio spytał mnie czy umiem robić shake - i (tak to jakoś po polsku odmieniłam) - jak w dancehall. Mówię, że nie:):):) A on na to czy mogłabym się nauczyć dla niego, bo mój tyłek jest do tego stworzony:):):):):):) Myślałam, że padnę ze śmiechu:) Wszystkie, które mają kompleksy (też mam - czemu ja się nie opalam??? ) - głowa do góry i zadajcie sobie pytanie czy chcecie schudnąć (dla siebie lub dla zdrowia, inne motywacje są bez sensu). Jeśli tak - do dzieła! Będę trzymać kciuki, gorąco kibicować i cieszyć się z każdych, najmniejszych sukcesów. Jeśli nie - to nie:) I budujcie w sobie każdego dnia poczucie własnej wartości, bo tak sobie myślę, że trzeba zacząć od siebie w tej kwestii, by potem wpajać to naszym kruszynkom:)

Gość angelusdominus
dzięki dziewczyny;) ech się przypałętało zapalenie pęcherza;( i co teraz nie chce za duzo brać bo się boję;/ ja np mogę wieczorami jak dzieci śpią. GIUBELLI gdzieś ty?