Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do madrych mamusiek

no dobra mamusie,to jak mam ubrac dzis dziecko

Polecane posty

Gość do madrych mamusiek

Na spacer. 5,5 tyg.22 stopnie w cieniu i dosc silny wiatr. Dziecko bedzie w spacerowce rozlozonej na plasko bo jestesmy na wsi a gondole mamy w domu.

Gość a jaką masz spacerówkę?
Jest mocno zabudowana czy raczej odkryta? Proponuję pajaca, bluzeczkę i spodenki. na główkę jakiś cienki kapelusik.

Gość do madrych mamusiek
Spacerowka z tych troche glebszych.

Gość b.e.a.t.a
Wprawdzie nie mam doswiadczenia, bo wszystkie dzieci mam zimowe, ale tak na zdrowy rozsadek - temp na dworze taka jak w domu, wiec ubralabym dziecko tylko w pajacyk i wzielabym kocyk w razie potrzeby. I jakis kapelusik na ten wiatr.

U mnie jest 28 stopni a ludzie dorośli w kurtkach chodzą. Temperatura odczuwalna jest dużo niższa. Sama nie wiem jak ubrać dziecko.

Gość h gjuk
chyba cię pogięło powyżej

Gość h gjuk
pisałam do MałaBlondynka

Gość czy wy widzicie co ona pisze?!
5.5 tygodnia! dziecko niespełna 6 tygodniowe włożyła do spacerówki? chyba coś ma nierówno pod sufitem. BIEDNE DZIECKO MA MATKĘ KRETYNKĘ :O

Gość Zgadzam się że nie w body
skoro to niemowlę, i leży w wózeczku to ubrałabym spodnie, skarpety, body z długim rękawem i na to bluzkę, do tego cienką czapeczkę. Gdyby usnęło to przykryłabym kocem.

Gość b.e.a.t.a
Spacerowka rozkladana na plasko wiec w czym problem?

Mam nadzieję że jak wyjdziesz na spacer to ktoś powiadomi policję i opiekę społeczną!

A widziałaś kiedyś spacerówkę? nie wiesz czym różni się od głębokiego wózka? dzieciak tej debilce wypadnie a ona po oim przejedzie i dalej dama będzie się lansować na wiosce :O skąd się takie debilki biorą?

Gość do madrych mamusiek
Jest to spacerowka dozwolona od urodzeniaa,rozkladana na plasko,z boku zabudowana,z duza buda. Specjalnie kupiony zostal taki zestaw,zebym jadac na wies nie musiala ciagnac gondoli,bo jezdzimy tam co weekend. Jak dziecko wyrosnie z gondoli,to zabierzemy spacerowke. Fakt gondola jest troche glebsza i bardziej oslonieta,ale moze o jakies 5-7 cm. a myslicie,ze jak maluch ma body z dlugim rekawem,spiochy i powiedzmy okrysty jest kolderka to tak moze byc?tzn to jest taki spiworek-kolderka.nie chcialam by sie rozkopywal,na spacerze zawsze spi. I ma wiosenna czapeczke. Sama mam na sobie sweter.

Gość do madrych mamusiek
A z przodu te cos co starszym dzieciom sluzy pod nozki podnosi sie i jest dzieki temu zabudowana,wiec sie nie podniecajcie,ze dziecko mi wypadnie.

Gość do madrych mamusiek
A lansowac sie nie ma przed kim :P ta wioska to oaza spokoju,zadnych sasiadow, dookola ttylko las i laki.

Gość moglaś kupić 2gondole
I zabierać tylko stelaż :O Dziecku w takiej spacerówce nie będzie wygodnie bo jest za szeroka. dziecko będzie po niej "latało" przy każdym wyboju, poza tym może się zsunąć i zrobić sobie krzywdę. Kolejna sprawa to amortyzacja w takim wózku, też uważam,że jesteś nieodpowiedzialna.

Gość złota zasada
ubierz o 1 warstwę więcej niż masz sama, do tego na wszelki wypadek weź kocyk i już. na bieżąco sprawdzaj kark maluszka i tyle :0

Gość b.e.a.t.a
Moze byc, najwyzej rozepniesz spiworek jak bedzie za cieplo. Czy wy widzicie - moja mlodsza corka jezdzi w spacerowce odkad skonczyla 5 tygodni. Jeszcze nigdy mi nie wypadla, byc moze dlatego, ze jest przypieta szelkami :p

Gość moglaś kupić 2gondole
Właśnie po to ktoś mądry wymyślił głębokie wózki żeby nie przypinać dziecka szelkami. Po co takiego maluszka tak męczyć :O kobiety czy wy czasem myślicie co robicie?

Gość do madrych mamusiek
jezdem tempom palom

Gość b.e.a.t.a
Akurat dla mnie spacerowka to najlepsza opcja, bo mam dzieci rok po roku i niezbyt mi pasowalo kupno wozka z gondola. A teraz proponuje wrocic do tematu, albo zalozmy osobny watek i tam sobie podyskutujemy na temat mojej bezmyslnosci.

Gość b.e.a.t.a
sram se do ryja

Gość b.e.a.t.a
jem dupom

h gjuk Nie bardzo wiem o co Ci chodzi 🖐️ Starszą córkę urodziłam pod sam koniec sierpnia, w październiku miała mniej więcej tyle co dziecko autorki i tak była ubierana, a pogoda jak kojarzę podobna

Gość poglady light
Dzis u mnie 22 stopnie w cieniu, wyszlam do miasta na krotkim rekawku i goraco mi bylo. A dzieci? Kurtki i czapki, jedynie w reku lody na ochlode, a dzieciaki poliki czerwone jak buraki. Oczywiscie widzialam tez kilkoro dzieci ubranych stosownie do pogody, ale wiekszosc byla w kurtkach i czapkach.

a ja mojemu synkowi zdjęłam dziś czapeczke, bo wiat mu do wózka nie wlatywał, a nawet w tej cienkiej mi się pocił pod spodem. Gorąco było, a dzieci z przedszkola szły na spacer i w bluzach........... Mój synek miał body z długim rękawem i spodnie i skarpety. Ma pół roczku

No mój prawie pół roczniak dzisiaj całkiem na krótko i skarpetki ściągnęłam na spacerze, ale u nas ok 28st. Córka starsza na krótko w sandałkach taplała nogi w fontannie i nawet bratu się wodą oberwało ;)