Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzorzdżina

Bitwa o DOM na tvn

Polecane posty

Gość opanujcie sie ludzie
no nawet ladnie spiewa, ale nad dykcja powinna popracowac, to bardzo wazne :) musze powiedziec, ze zaluje, ze R. odpadla, ja akurat nie lubie za bardzo takiego slodkiego stylu z milionem popierdulek na scianach i poleczkach, ale rpzynajmniej ona jako jedyna miala jakis styl, czego nie mozna powiedziec o reszcie. Piotr i Roksana - OK, w miare poprawnie, estetycznie, ale nie powala to ich mieszkanie :( Rybinscy - fajne pomysly (zamek i podest), ale ich mieszkanie poza tym nie zapada w pamiec, jest takie nijakie, ten 'dom' na scianie tez mi sie nie podoba. Daro i Marlena - plus za konsekwencje w wybieraniu motywu :D, ale to inferno stalo sie przez wykorzystywanie go w kazdym mozliwym pomieszczeniu strasznie groteskowe, wzor tych plytek mi sie nie pdooba :( podobaly mi sie pomysly tej pary z dwojka dzieci z baraku, ich lazienka moim zdaniem byla fajna, ale oczywiscie Natalia Nguyen C***en, ubierajaca sie w jakies bezksztaltne wory po ziemniakach (patrz: odc. 12, ogloszenie wynikow), Malgorzata Rodzyn z Koziej D**y (ktora wziela sie nie wiadomo skad i zaczela byc usilnie promowana przez "Napoleona" na wielkie tefałenoskie odkrycie) i jakis kolo (nawet personaliow nie zapamietalam, tak mdla postac) z wystajacym spod czapki ogonem szopa ich skrytykowali :O dziury w tmy programie nie ma w ogole gustu, a Malgoska to juz w ogole mnie wkurzala, jak lazila za kazdym po sklepie i rozkazywala "bierzcie to", "kupuj ten material", tepa dzida, to, ze jej sie cos nie podoba, to nie znaczy, ze kazdy tak mysli :O

a Wasze dochodzenia, kto z kim kiedy mial dziecko sa juz w ogole smieszno-straszne, a moze w programie wystapil ojczym Marleny, a nie prawdziwy ojciec? a moze ma nazwisko po swojej matce? a zreszta jakie to ma znaczenie, idea programu zdaje sie bylo wybranie najlepszego mieszkania, a nie zastanawianie sie, co mozna wyczytac z danych osobowych uczestnikow, albo kto powinien isc do pracy :O zajmijcie sie swoim zyciem :) chociaz nie powiem, troche czuje niesmak do Rity, ze w programie wystartowala ze swoja siostrunia (a przeciez i tak nie mieszkalyby tam razem), a potem postanowila wkrecic swojego przyd**aska, ze niby zabilo jej czulej serce do niego, jak sie przelamywali waflem ryzowym, siedzac na odwroconych wiaderkach, a tu prosze, sprawa sie sypnela i wyszlo szydlo z wora, grubo przed programem juz sie spikneli, jakies wesela w zeszlym roku zdazyli nawet poobskakiwac, klamczuszki :P

Gość gość
no wlłasnie z córką jak była malutka a my z pozostałymi jak byli malutcy

Gość moze Marlena ma inne
nazwisko z takiego samego powodu jak ja: moj tato wedlug prawa jest moim ojczymem, nie chcialam przechodzic na jego nazwisko, ale to on mnie wychowywal od malego i jego tylko uwazam za mojego ojca i w telewizji tez bym nie powiedziala, ze to nie jest moj biologiczny ojciec, bo to tylko i wylacznie nasza sprawa.

Gość gość
wwypowiadał sie jej ojciec tak było napisanea nie ojczym ,czytaj napisy

Gość moze Marlena ma inne
nie, nie byloby ojczym, bo ja np. zyczylabym sobie by bylo napisane ojciec i tvn na pewno nie mialby prawa w takie sprawy ingerowac. Moze ona nie chciala robic z tego lazawej historyjki i nie zgodzila sie na opowiadanie tego. Ja bym sie nie zgodzila ale na zadnego ojczyma tez nie, jak ktos cie wychowuje od malego to jest dla ciebie ojcem i gowno tvnowi i tobie do tego.

Gość gość
hmm... czy jest tu jeszcze ktoś, kto chciałby podyskutować na temat MIESZKAŃ a nie czyichś nazwisk, ojców, nie-ojców, urody bądź jej braku i tym podobnych pierdołach?

no wlasnie, i wtedy stado kafeterian przezywaloby to, jak rolnik wykopki, i ciagneloby dyskusje o Waszych nazwiskach przez 4 strony, a na koniec zaczeliby dociekac, czy pracujesz i czy Twoj tato pracuje :D

Gość gość
Jak nie o ojcach, to pogadajmy o ich matkach ;-)

Gość gość
Uczestnicy też nie są palcem robieni i doskonale zdawali sobie sprawę, że muszą zrobić mieszkanie tak, żeby po pierwsze spodobało się jurorom, czyli żeby nie odpadli; a po drugie widzom - żeby chcieli na nich głosować. Ich własne mieszkania urządzane za własne pieniądze z pewnością byłyby inne, bardziej praktyczne. Przecież te mieszkania nie mają dużej powierzchni, w dodatku nie były specjalnie ustawne, więc z finałowej trójki tylko Piotr miał szansę w miarę praktycznie i jednocześnie ładnie urządzić takie mieszkanie dla 2 osób tak, aby każda miała swoją sypialnię, miejsce na rzeczy itp. Rodzina Darka i Bartka to już większy kłopot, bo mają o wiele więcej rzeczy, a szaf i innych schowków wcale nie za dużo jak na ich potrzeby. Ale jakie mieli wyjście? Jakby nie zrobili czegoś tak spektakularnego jak zamek czy dżungla a zamiast tego dali praktyczne meblościanki a przedpokoje zabudowali szafami to przecież by nie przeszli. Dam głowę jednak, że prywatnie nie pokusiliby się na takie rozwiązania. Najsprytniej postąpił Darek - zainwestował w porządne drogie elementy stałe (płytki, deski), w dodatku zadbał, żeby były dobrze położone, więc jeśli wygrają - to ma solidne podstawy, których nie ma potrzeby wymieniać przez lata, a meble zawsze można szybciej dostosować do potrzeb. Rybińscy mają najładniej i najbardziej pomysłowo urządzone mieszkanie, ale czy praktycznie? Mają takie rozwiązania, że ich zmiana bez generalnego remontu jest niemożliwa...

Gość gość
a coś wiesz

Gość gość
nic nie wiem, jestem zwykłym widzem, ale to chyba oczywiste...

Gość gość
Drodzy potencjalni uczestnicy kolejnych edycji, pamiętajcie: - należy przedstawić drzewo genealogiczne co najmniej 5 pokoleń wstecz z nazwiskami, stopniem pokrewieństwa i stanem majątkowym włącznie; - nie mieć chorych dzieci, psów, ciotek ani sąsiadów (bo się użalacie) - uprzednio należy przejść na dietę i poprawić to i owo w klinice chirurgii plastycznej (żeby nie być paszczurem i nie mieć tłustej d***y) - mieć dzieci, ale nie za dużo (bo patologia) i nie za mało (bo mieszkanie się nie należy) i co ważne - pozmieniać zawczasu im nazwiska tak, aby wszystko grało - nie narzekać przed kamerami (bo się wypłakujecie wymuszając głosy) - pracować!!! (bo inaczej jesteście nierobami), ale dość mało zarabiać, (bo inaczej to kredyt przecież można wziąć) byle nie za mało (bo jesteście fajtłapami) - pod żadnym pozorem nie mieć mieszkania! (bo jesteście bogaczami) - jeśli samochód, to z niższej półki, najlepiej trochę przyrdzewiały (bo inaczej to jesteście jak wyżej) - nie pobierać żadnych zasiłków, rent itp.(bo wyłudzacie zamiast ruszyć d***y do roboty) - nie palić, nie pić (bo patologia) - przeczytać to forum, a udziału w programie wam się odechce

Gość gość
hehe dobre

Gość gość
24.06.13 [zgłoś do usunięcia] Ale sie usmialam :-D Ale co racja, to racja

Gość gość
az sie popłakalam ze śmiechu czytając to,dobrze napisane

Gość gość
to ci sie udał ten wpis

Gość fajnie wyzej napisane:)
ja to bym zostala w ogole uznana za patologie, bo mowilabym, ze mam meza, ale nazwiska bylyby inne:D wiec pewnie gadaliby, ze sciemniam, klamie, bo to nie moj maz, a konkubent:D a ja zachowalam swoje nazwisko po slubie:P Uznano by jakby pokazal sie sie moj brat, ze to aktor, bo tez ma inne nazwisko:D a on ma nazwisko po prostu po swoim ojcem. gdyby pokazano moja matke to pewnie by powiedzieli, ze to jakies dziwne, bo mialaby inne nazwisko ode mnie, brata i ojczyma nawet! Zostala przy panienskim:P mimo dwoch malzenstw co pewnie tez by bylo ekscytujace:D

Gość gość
A mnie się wydaje, że Rozenkowa od początku Rity nie cierpiała bo widzi w niej zagrożenie:-D Ritka będzie jej następczynią w "perfekcyjnej pani domu" tylko o wiele młodszą:-D

Gość gość
24.06.13 [zgłoś do usunięcia] To zapraszamy do kolejnej edycji, bedzie o czym gadac.

Gość myslałeś 21.14
i wymyśliłeś ,dobre to jest

Gość fajnie wyzej napisane:)
nie chce isc do drugiej edycji, bo balabym sie, ze jeszcze wygram i bede miala klopot z klitka na polu cebulowym:D

Gość gość
a ile tam bloków jest

Gość gość
Ja też wyobrazilam sobie Rite jako perfekcyjną Panią Domu Taka slodzousia niunia,na pewno jej dadzą jakiś program do prowadzenia I nie idźcie z informacjami stąd na inne Fora

Gość gość
Ciekawe czy w drugiej edycji będzie mieszkanie na tym samym osiedlu czy inny deweloper

Gość gość
No na tym samym, na pewno na tym samym, bo gdzie indziej tyle cebuli znajdziesz. ;)

Gość gość
Rozenkowa jako Perfekcyjna wcale nie jest słodziusią niuniusią :P potrafi zagrzmieć i zapędzić do roboty, nawet jak chwali to za coś. A w odcinku gdy Rita odpadła to jak witała jury w mieszkaniu miała taki wysoki fałszywy głos :P w poprzednich odcinkach takiego nie miała, tam była czymś wyraźnie podenerwowana

Gość Rita na perfekcyjna sie
nie nadaje:O prezentowac to ona sie moze, ale nie ma w sobie zadnej charyzmy czy czegos co przyciaga uwage. Rozenkowa jakby nie patrzec jest doswiadczona, ma dzieci, a taka Rita? Co ona doradzi matce z dziecmi, zrozumie? To panna na wydaniu, moze prowadzic program pt "Perfekcyjna panna" badz "Perfekcyjna narzeczona", ale o domu i rodzinie to pojecia dziewcze nie ma:O I wiem, ze Rozenkowa ma sprzataczke i to niej dom:P jednak ma pojecie jako takie o dzieciach, lubi je i widac, ze swoje wychowywala.

Gość Rita na perfekcyjna sie
poza tym Rita musialaby byc glupia by na rzecz lansu na tvnie poswecic swoja prace i doktorat:O jesli tak by sie stalo to bym chyba zwatpila w to, ze to infantylne i wyjace (spiewa strasznie) dziewcze kiedykolwiek studiowalo:O

Gość gość
do: 24.06.13 [zgłoś do usunięcia] gość z tego co wiem pracuje, utrzymuje sam dom i wszystko samodzielnie , więc chyba nic do zarzucenia ale jak widzę wpisy tutaj to już nie jest takie pewne