Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spełnięswojemarzenia

DOM dla singielki

Polecane posty

hej bardzo fajny ten domek, szkoda, że pietro nie zostało pokazane. a co to znaczy Szacunkowa kalkulacja (netto) 130,22 tys. zł Cena wersji murowanej 1 870 zł ta szacunkowa kalkulacja to dom w stanie surowym czy zamknietym

marianna a te pajaki to faktycznie koszmar, duzo ich włazi do domu a myszy sorry nie moge zrobic znaku zapytania

sorry już znalazłam info odnośnie stanu surowego

Gość marianna pe ***
o witaj🖐️ spełniają..a pająki włażą jak jest zimno, ale mam teraz moskitiery i zamykam drzwi myszy nie ma, bo mam kotkę kot fajna sprawa! nie kosztuje dużo, śpi i jest super wiernym przyjacielem

bardzo ładnie wyglądają te przeszklenia tak nowocześnie, śliczne są. Mi się marzy cała ściana od ogrodu w szkle jak będę miała dom , to spełnie kolejne marzenia i będe miec psa i kota hmmm teraz cczytam wpisy odnośnie tgeo domu który wkleiłaś, kobieta opisuje swoją budowe i jestem w szoku, ze w ciągu 2 miesięcy ma dom postawiony wow poza tym widze, ze musze sie wiele nauczyć bo nie mam wprawy w terminologii budowlanej i nie za bardzo wszytsko rozumiem, tę więźby dachowe, kąty nachylenia dachu i tak dalej...

Gość marianna pe ***
ja upieram się na dach dwuspadowy i 2 rynny, bo tańszy od kopertowego i widniej w pokojach mam niby działkę, ale cholernie się boję budowy, kosztów ukrytych, te szacunki to o..kant..d..y rozbić w efekcie koszty wychodzą inne wiem, bo budowałam dom, teraz go utrzymuję, remontuję do tego ogród, gdzie krzewy, kwiaty to ogromne koszty.. np. firma zakłada ładny ogród za 70 tys. no chyba,że ktoś lubi nieład i nic nie sadzi..ale ja uwielbiam rosliny.. i powiem Ci, ja chcę jak najmniejszy, na jednym poziomie, prosty, wygląd nieważny, bo i tak się zasłaniam zielenią przed sąsiadami

ubiesz się ciepło, owiń kocem, zaparz kawkę i można iśc na taras pzred domkiem... ja bym nie rezygnowała hahah

Ty też się posługujesz już takimi terminami fachowca że tak powiem ;-]

ja tez się boję kosztów ukrytych... bardzo ;-[ bo w razie czego nie mogę na nikogo liczyć, a zresztą jestem z wielkopolski i wszytsko musz emieć poukładane i zorganizowane na 100procent i pod linijkę, wszelkie nbiespodziewane wydatki nadszarpnęłyby moje nerwy oj mi też zalezy na maleńkim domku, 70m mi wystarczy. i chyba też chciałabym mieć tylko parter, chociaż zawsze marzyłam o pokoiku na poddaszu...

Gość marianna pe ***
ten projekt zrobię odbicie lustrzane http://projekty.lipinscy.pl/Oban/ :P salon z kuchnią wyjdzie na południe i zachód przeszklenia narożne na okna rolety podtynkowe dla mnie aż za duży domek liczę na ogrzewanie kominkiem a przy mrozach gazem jestem zorientowana w kosztach... utrzymać dam radę, ale boje się, że 250 tys jak nic, wykończenie, do tego chodniki, ogrodzenie sam plan + zagospodarowanie działki 10 tys przyłącza 20 tys architekt...

Gość marianna pe ***
nie muszę na taras bo siedzę np w salonie z widokiem na cudowny ogród kwitną tulipany, hiacynty, migdałek, jest zielono albo mam tzw. gabinet i widok na japoński zakątek

Gość marianna pe ***
wiesz, przy wyborze działki zwróć uwagę na kanalizację! u nas nie było i smród, bo sąsiedzi nocą do ogrodów pompują, koszmar! teraz mam już kanalizację i ogród pachnie i dom ustaw południe, północ, bo jest ciepły ja uwielbiam 1 okno na zachód, po południu mam słońce

Gość hłe hłe,.
no to panienko, musisz mieć z 500 tys. na budowę i drugie tyle, na utrzymanie. Bo płacić będziesz za waszystko, za ogrodnika - właściwie na stałe, za śluzarza, za odśnieżanie ( powiedzmy 50 - 10 razy w roku), za kogoś kto czasem wlezie na dach, kogoś kto przejrzy centralne, pomaluje ogrodzenie, bo jak nie , to kilka lat i zacznie ci ta chałupka podupadać. masz na to milion gotówki? no to szybko pod tym twoim pięknym domkiem chętni w kominiarkach zaczną sie pojawiwć.

273 tyś za stan zamkniety łuuu dużo... no ale dom piekny, na całe lata przeecież

marianna a jaką roślinność masz sprawdzoną do odgradzania się od sąsiadów ;-] ja Ci mogę polecić kobeę i clematisy, s apnące i fajne, piekne, ale chyba mało ochronią od widoku innych ja bym chciała mieć dom otoczony dwumetrowymi tujami czy innymi świerkami

marianna dziękuję za wszystkie rady i spostrzeżenia, notuję skrzętnie, zeby miec jako takie rozeznanie, musze się wiele nauczyć najpierw i wszystko wyliczyć ;-] hłe hłe nie musisz się tak martwić o mnie, ale dziękuję za troskę. moze TY masz 2 lewe ręce, ale ja potrafię zrobić wszystko hahaha w swoim mieszkaniu sama robiłam ściany -wyciszanie plus szpachlowanie, równanie, kładłam płytki, panele , malowałam okna, odnowiłam nstary kredens.. o włąśnie potrzebuję kawałka ogrodu na takie swoje wariactwa, placuję kupowac stare meble i je odnawiać lub postarzać, to moje kolejne marzenie...

marianna a masz doświadczenie z kominkami/ ja gdzies wyczytałam,z ę to niby piekna sprawa, ale ludzie mają je raczej do ozdoby, bo jak się palą to strasznie brudzi sie w domu, ze wszędzie czarny pył na wszystkim... jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić chociaż ja jak palę świeczkę to rzeczywiście ten czarny dymek brudzi ściankę obok, podobnie z grzejnikami, a tu przecież żywy ogień w domu... jak Ty to widzisz/

Witajcie,ja szukam tez domu.Raczej mam Problem gdzie on mialby byc.Chcialabym na uboczu,ale mam pietra. Zbyt nerwowa Jestem na takie chyba tereny.Tyle zlodziejstwa wokol.

Gość marianna pe ***
powiem, że teraz są dobre materiały i tak często napraw nie ma, więc nie straszcie! raz na rok przychodzi pan , sprawdza piec co a reszta ,żarówki, krany..naprawdę rzadko się wymienia co do kominka...u mnie był w planie, ale nie zrobiłam ,bo mam salon 35 m/2 , wysoki, i nie wyobrażam sobie co roku tapetować czy malować, bo robi się kotłownia! u mnie weszło 18 rolek tapety znajomi mają, rzadko używają lub co roku malują, ale mają te saloniki małe zresztą duży dom, to się centralnie cały ogrzewa ale w tym małym domku zrobię kominek, tylko kombinuję,żeby palić w kotłowni, a na salon tylko szyba z płomieniem

czyli to jednak prawda, szkoda... i żadne dobre wyciągi raczje tu nic nei dadzą, prawda/ ale w sumie mimo, że za szkłem to nadal kominek, mi by pasował dzięki z ainfo, jak kiedyś będę robić u siebie, to juz wiem, ze za szkłem

witaj Marchen a ja mam tak samo chcę być w dziczy i na uboczu, a jednak boję się

bardzo efektowna ta ściana ze szkła, wyglada świetnie ale chyba latem bardzo się nagrzewa a zimą z kolei zimno pzrenika prawda/

Gość marianna pe ***
nie bój się ja 4 zimy byłam sama w wielkim domu paliłam w kotle, odśnieżałam na uboczu nie ma meneli, oni okupują centra, dworce, kotki dawały mi poczucie bezpieczeństwa, kot wyczuwa agresora... sąsiad pyta - a nie boi sie pani? -nie - mam tarantule i śpię z siekierą -zgłupiał pewnie powtórzył innym i ..nikt mnie nie nachodził dawniej było włamanie..ale teraz są bogatsze domy w okolicy ..kupisz strzelbe i będzie dobrze:P

Czasy Sa niebezpieczne,a lepiej nie bedzie.Chcialabym blisko lasu,ale chybabym oszalala stojac i patrzac,czy ktos tam sie nie skrada:)

Gość marianna pe ***
teraz mam okna 3-szybowe i rolety zewnętrzne to one bardzo chronią, nie słychać samochodów, deszczu, wiatru..cisza i ciepło.. nic się nie nagrzewa, szyby czyste całą zimę zamykam je na zimę, deszcze, słońce jestem w domu otwieram... i jak zbudujesz ten wymarzony dom, załóż rolety!

Gość marianna pe ***
Mrchen ja mieszkałam na odludziu w otoczeniu sosen i jodeł teraz mam 2 sąsiadów, to raźniej, daleko, ale widzę czasem ich światła

Moi znajomi kiwaja glowami ze zdziwienia,Co ja wymyslam. I tak wierza,ze wroce Do miasta jeszcze szybciej niz zakladam. Teraz mieszkam w nowym m sasiedzi jakby ich nie bylo,mlodzi ludzie,zabiegani. No ale brak takiego luzu. I ciagle pregladam domy i planuje:D

tak tak rolety to będzie podstawa pomimo ich wszystkich zalet, ta z bezpieczeństwem najbardziej do mnie przemawia. ja kiedyś mieszkałam 3 miesiące sama w wielkiej, trzypietrowej willi w uk. to był koszmar, a jakos dziwnie w uk czułam się bezpieczniej niż w pl. bałam się brać prysznic bo w mojej głowie juz była wizja jak z filmów, ze ktoś sie skrada i mnie atakuje pod prysznicem. to samo ze spaniem... spałam na 3.piętrze i do rana nie mogłam zasnąć, bo ciągle nasłuchiwałam i zawsze byłam pewna , ze ktoś chodzi na dole..grrr masakra, talerze lekko się osunęły a ja już w panice... koszmar ROLETY DADZĄ MI POCZUCIE BEZPIECZEŃSTWA