Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

slonecznik1980

Alergia pokarmowa, pomocy!!!

Polecane posty

Moj synuś ma 6,5 m-ca, od miesiaca rozszerzam mu diete, niestety dosc nieudolnie, podalam mu marchewkw, potem ziemniaczka i pietruszke, bylo ok, wiec podalam jabluszko i zaczely sie krostki na raczce, zamienilam na banana i to samo, amienilam na morele bez rezultatu potem bylo juz tylko gorzej. obsypany caly brzuszek, raczki, plecki, szyja. przestalam podawac warzywa i owoce, podalam nutramigen, dodatkowo karmie piersia, dalam tez kaszke sinlac.niestety nic nie pomaga, przeszlam na diete, zadnego nabialu, zero owocow. czy mozliwe jest ze do 6 m-ca karmilam piersia i nic nie uczulalo, a teraz uczula to co zjem??????????????

Gość szatyyyyyyynka27
raczej niemozliwe.a dawalas sloiki czy normalne.moze mm uczula?

sloiki, tylko ze teraz on nadal ma wysypke, a je tylko mleko z piersi, nutramigen i kaszke sinlac. co wiec uczula? mysle ze to co ja jem...

Gość szatyyyyyyynka27
Napisz co ostatnio jadlas jak dostal wysypki

on dostal wysypki jakies 4 tyg temu, jadlam wtedy wszystko i podalam mu jabluszko. od tamtego nawet na 1 dzien wysypka nie znikla. bylam u lekarzy, ale na ich pomoc niestety liczyc w zadnym wypadku nie moge. dostalam tylko masci sterydowe i informacje ze mozemy jesc wszystko, bo to przy[adek ze zaczelam rozszerzac diete! stwierdzili AZS

Gość logic is for pussies
zanim alergen zniknie z organizmu musi trochę upłynąć. Przejdź na trochę na dietę niskoalergenną. Z mięsa indyk i świnia, bez mleka, drobiu i jajek, bez produktów konserwowanych, o przedłużonym terminie ważności, nowalijek pędzonych na samym nawozie, wegety i tych chemicznych smaczków, wędliny zamień na mięso samodzielnie pieczone i jeśli nowych wysypek nie bedzie, to do rozszerzania przystąp za jakiś miesiąc. Bardzo możliwe, że dziecko nie reaguje uczuleniem na konkretne produkty, tylko to czym sa "nasączone", np sztuczny nawoz na którym wyhodowano tą marchewkę.

Gość Logic is for pussies
Aha, mojej corce zmiany schodzily bardzo szybko po fenistilu w kroplach. Przy czym, przed podaniem skonsultowalabym z lekarzem. Choc niektorzy lekarze twierdza, ze fenistil to wogole nie jest lek :p

za 2 tyg mam wizyte u alergologa, moze on pomoze. zastanawiam sie tylko czy to zdrowo dla mojego dziecka ze dostaje tylko mleko i kaszke, zadnych warzyw i owocow, bo ja tez nie jem, wiec...

Gość Logic is for pussies
ewidentnie dziecko jest nadwrazliwe jesli chodzi o jedzenie, wiec troche wolniej trzeba mu urozmaicac diete. Nicsie nie martw, pewnie szybko minie, objawilo sie pozno i myle ze w wyniku tego jaka mamy pore roku - no nie oszukujmy sie, o tej porze roku owoce i warzywa nie rosna, wiec skoro sa w sklepie sa, to co trzeba zrobic, zeby urosly lub wytrzymaly nie gnijac cala zime? Sinlac jest zupelnie niezle zbilansowany, a skoro karmisz, to dziecko swoje dostaje. Mozesz sie suplementowac jakimis witaminami dla karmiacych, zeby tobie nie zabraklo. Synkowi mozesz podawac jakis probiotyk, dicoflor dla dzieci albo (tak miala zalecona moja corka) pol kapsulki lakcidofilu zwyklego dla doroslych - dzieki temu organizm nie reaguje tak gwaltownie na alergeny, a alergie szybciej mijaja. Staraj sie jesc jak najmniej chemii (przyprawy, konserwowane zwiazkami azotu wedliny, przetworzone gotowe produkty) bo to bardzo czesto jest przyczyna nietolerancji. No i tez nie popadaj w jakas zywieniowa obsesje choc na poczatku bedzie to trudne ;) U mojej corki pierwsze zmiany pojawily sie jak miala 3 mce. W tej chwili ma 2 lata i od paru miesiecy je juz wszysko, a byla uczulona m.in. na... marchewke :) sprawe komplikowalo bardzo, ze mleka dla uczuleniowcow nie chciala nawet dotknac, wiec obie bylysmy na masakrycznej poczatkowo diecie ponad rok. Mam nadzieje, ze tym razem trafisz na porzadnego alergologa.

Gość Rambubu supahiroł
Jesli to w twoim nicku to rok urodzenia, to zapytaj mame, jakie warzywa i owoce byly dostepne w kwietniu po dlugiej zimie oraz jakie superwypasione kaszki i mleka przygotowane w superlaboratoriach byly dostepne jak bylas malutka? Hmmmm, pomyslmy: Kasza manna Kleik ryzowy Mleko w proszku ziemniaki Buraki Marchew Pietruszka Kapusta Kiszone ogorki No i patrz, mimo wszystko zyjesz, nie? ;)

Gość jak dziecko obsypuje to sie
przerwywa podawanie owocow i nalezy odczekac kilka dni az zejdzie. Banan mocno uczula, poza tym utrwalałas mu pozniej cytrusami

Gość jak dziecko obsypuje to sie
mozliwe jest ze teraz go uczuilo. dziecko potrafi alergie dostac i w wieku 4 lat,m wiec wszystko jest mozliwe. Nie podawaj mu zadnych cytrusow. Wroc do standardowej bezpiecznej diety. Skoro dziecko bylo na nutramigienie, to rozumiem ze juz mialo alergie tak zwana skaze bialkowa, wiec nie wiem co cie z tymi cytrusami ponioslo. Idz do lekarza z tym uczuleniem, by mu sie rany nie zrobily. Kap go w oilatum, bo te uczulenia podczas kapieli bola i swedza.

Gość mama synkaaaaaa
źle zaczęlas, powinnas podawac jedną nową rzecz przez tydzień, jak nic sie nie zadzieje to kolejna nowa rzecz i znow przez tydzien ta jedna rzecz, teraz jak juz tak wymieszalaś to musisz zaczekac i zacząć od nowa bo w zyciu nie dojdziesz do ładu co dziecko uczula, teraz masz nauczke, ostrożnie z podawaniem nowości!!!

Gość Zanzi 43
Słoneczniku,.....jeśli to AZS koniecznie przeczytaj: http://tnijurl.com/f512b2595c2c/ za parę groszy przyślą Ci natychmiast...pozdrawiam