Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Arizona 2017.

Wyzwanie: Schudnij 20kg pomiędzy 1 Maja 2013 - 1 Lipca 2013 - Jesteś gotowa ??

Polecane posty

Gość jestem na LCHF ,
Jestem otyla od 6 miesiaca zycia , a moja siostra blizniaczka , karmiona identycznie ,nigdy nie utyla . Chyba powinnam byla wtedy wiecej biegac ?

Gość jestem na LCHF ,
Na Lutzie gratuluje , tak trzymaj !

Gość całe zycie macie
ależ skąd, trzeba było czekać do 40tki, żeby schudnąć 20 kg w 2 miesiące. Z pewnością lekarze i dietetycy to idioci, którzy nie byli wstanie ci pomóc, a ty prowadziłaś aktywny tryb zycia i jadłaś zdrowo, a 100 kilo wzięło się z powietrza. Sorry, ale śmieszna jesteś

Gość jestem na LCHF ,
Jak widac nie pomogli . Ty tez jestes smieszna , skoro nie masz problemu z waga , a wchodzisz na topiki o odchudzaniu , idz sie dowartosciowac gdzie indziej .

Gość Na lutzie
Cale zycie -mozesz sobie znalesc inny temat i tam wypisywac swoje madrosci. Tutaj na tym topiku wszyscy doskonale sobie zdajemy sprawe co zle zrobilismy i dlaczego wazymy tyle a nie mniej. Doskonale zdajemy sobie sprawe z plusow i minusow tego co robimy i jak jemy i tobie nic do tego, jesli nie masz nic ciekawego do napisania w tym temacie to sie nie udzielaj.

Gość całe zycie macie
spoko, zostawię was tu w kółku wzajemnej adoracji, bez obaw. Ale prawda w oczy kole

Gość adsasdsd.
A od kiedy to tluszcz odchudza ?

całe zycie macie, Twoja głupota przeraża. Nie napisałaś/eś NIC co miałoby jakąkolwiek wartość. Rozumiem, że masz problem z ego i musisz używać forum, żeby wywalić swoje kompleksy ale to tylko bicie piany. Zero wartości. Jesteś zwykłym, małym agresywnym trolem. Masz main streamową wiedzę obiegową i jesteś zbyt leniwą jednostką aby samodzielnie myśleć. Trolom stanowcze zdecydowane NIE. Howgh.

Skinny_love, Orzechy albo migdały dodaj sobie, mała objętość dobre tłuszcze, sporo kal idealna przegryzka do pracy ;) Te mdłości mogą być związane z odwodnieniem po nocy i z szybkim paleniem tłuszczu, który wypuszcza duże ilości hormonów i toksyn do krwi. Ile pijesz wody w ciągu dnia nie licząc kawy? U siebie zauważyłam, że im więcej pije tym lepiej się czuje.

Gość jestem na LCHF ,
a gdzie tu jest napisane , ze tluszcz odchudza ?

Gość jestem na LCHF ,
oj Arizonko ubieglas mnie z odpowiedzia i bardzo trafna ,bo moja nie byla zbyt wyszukana , ale juz nie mam sily walczyc z trolami i tlumaczenia im teori insulinowej od podstaw . Ale tak , tluszcz odchudza bo zmusza organizm do uzywania tluszczu jako paliwa , a nie glukozy , a po drugie daje uczucie sytosci i dlatego tez " odchudza " bo pozwala zjesc mniej .Dobranoc.

Dziś na wadze równe 82kg.. :) IF dziaaaałaaaa!!!! :) :) Mimo,że wczoraj okno jem miałam 6 godzin a nie 4 jak mam w zwyczaju ale moje jedzenie zaczynało płynąć więc zjadłam wcześniej(byłam w pracy 10 godzin) Dżinsy zapięłam dziś na luźno.. Jak wstałam rano to poszłam na siku,myślałam,że nie przestanę,czy to ma coś wspólnego z IF? I napiszcie coś więcej albo dajcie linki do tego,że jak uwalnia się tłuszcz to również toksyny.

Gość jestem na LCHF ,
Felka jak ja Ci zazdroszcze zdrowego organizmu , ja kolejny rok chyba bede sie bujac 108-110 . IF 16/24 okno jem 15-18 kalorie ca 1600 Waga 108,8 . Jak ja bym chciala rano wstac i pojsc do toalety wysikac wode z poprzedniego dnia ale u mnie tak to nie dziala . Nic nie dziala . Chyba musze zresetowac moj chory organizm .Bede dalej ciagnac IF , przestawie moze czas jedzenia na rano , jesli nic nie ruszy do poniedzialku to pierwszy raz w zyciu jestem zdeterminowana na calkowita glodowke , tylko ja mentalnie dlugo nie wytrwam ,bo fizycznego glodu az tak bardzo sie nie boje . Ale jak nic nie ruszy to pociagne glodowke dwa dni na poczatek , moze cos sie naprawi w tym chorym organizmie .Do tego znow wstalam zmeczona , czy to ma zwiazek z IF ? Jak Wy sie wysypiacie dziewczyny ? Felka pierwszy lepszy link ,jaki udalo mi sie znalezc na temat toksyn w takance tluszczowej .

Felka7, Gratulacje :-) Duża ilość usuwanej wody z organizmu na IF to norma, szczególnie gdy byłaś na wysoko węglowodanowej i miałaś zatrzymaną wodę. Wczoraj przez film rozwaliłam okno bez jedzenia :/ Oglądałam sobie film o szefowej kuchni francuskiego prezydenta i na widok tego wymyślnego jedzenia pojawił mi się głód na tyle mocny, że poszłam jeść. Plus jest taki, że boczek i słonecznik ale okno poszło w diabły. Z lekka zirytowana zaczęłam szukać odpowiedzi na pytanie dlaczego pojawił mi się głód... Okazuje się, że insulina zaczyna rosnąć na widok i zapach jedzenia, nawet na samą myśl o jedzeniu, często długo przed tym jak fizycznie zaczniemy jeść. Ciekawostką jest, że insulina odpala na 1-2 minuty od bodźca w postaci zapachu lub widoku jedzenia, gdzie szczyt przypada już na 4 minutę po pojawieniu się bodźca. Po jedzeniu insulina zaczyna wzrastać dopiero po 15 minutach, gdzie szczyt przypada pomiędzy 30-45 minutę po zjedzeniu. Wyrzut insuliny na bodziec jest tym mocniejszy im bardziej otyła jest osoba.

Szału można dostać z kafeterią, zmienili chyba filtry i praktycznie non stop wyskakuje mi, że wysyłam spam i nie mogę wysłać linków :/ Zaczynam się irytować.

Gość jestem na LCHF ,
.

jestem na LCHF...dzięki za link..u mnie jeszcze do takiego spalania tłuszczu nie doszło ale spadek w ciągu 8dni 2,4kg cieszy bardzo nawet jeśli to woda. :) Arizona też miała zastój,może u ciebie jest podobnie?

Gość jestem na LCHF ,
Arizona , to wydluz dzisiejsze okno i po sprawie .I tak sie trzymasz ze nie masz innych wpadek jak lody .Pozdrawiam.

Gość jestem na LCHF ,
Tiaaaaaaaa ...tylko Arizona juz zgubila 17 kg , a ja sie dalej bujam . Wiem ze mogly zawinic znow truskawki i papryka z tluszczem . Ale jak ja mam jesc dwa suche kawalki miesa , to dziekuje obejdzie sie ... wole glodowke i nie pobudzac sobie apetytu i wierzcie mi zrobie ta glodowke w koncu , innym sie przeciez udaje .

Gość jestem na LCHF ,
.

Arizona,dobre z tym oglądaniem programów kulinarnych :) A ja uwielbiam Ramseya,Zapraszam do stołu itp.. No nie ,z tego rezygnować w ramach diety już nie będę ;) 16 wyjazd na urlop,mam nadzieję mieć 7 z przodu.. Dziś też robie okno jem 6godzin,jedzenie jak wczoraj,powinno być ok.

Gość jestem na LCHF ,
..

Gość jestem na LCHF ,
@Felka ,no jak bedziesz dalej tak szla to bedzie tak jak sobie zaplanowalas . @Arizona , czytasz po angielsku duzo , nie znalazlas zadnej informacji przypadkiem czy tluszcz tez nie oddzialuje na insuline , albo moze sa wyjatki ? Bo czesto sie slyszy( czyta ) ze na LCHF nie kazdy schudnie . Tak sobie mysle ,ze organzim wkoncu musi byc tez jakos przystosowany by przetrwac trudne czasy nawet gdy brak glukozy - mam tu na mysli takiego pierwotnego czlowieczka , nie otylego , ktory jadl troszke wiecej wegli tylko sezonowo z jagodek i malin . A jesli przez wieksza czesc roku byla na niskoweglowodanowce , w dodatku pozywienie nie zawsze bylo , to przeciez by nie przetrwal , bo nie mialby juz z czego chudnac . Wiec natura musiala to jakos wykombinowac by tluszcz tez moglbyc odkladany w tkanke tluszczowa na gorsze czasy . Tak wiem ze mogli czerpac wegle z bialka , ale podobno duzo miesa nie jedli , glownym skladniekiem pozywienia byl tluszcz , szpik kostny itp . Wyprowadz mnie z bledu prosze ,jesli sie myle .Tak tylko probuje znalezc wytlumaczenie dla swojego upartego organizmu .

witam czuję sie w obowiązku napisac iż ze względu na te moje sensacje jelitowe może nie tyle zrezygnowalam z LCHF ale z HF gdyż niestety chyba nietoleruje zbyt duzej ilosci zwierzecego tłuszczu a w dodatku zaczelam te dietke w stresie związanym z matura mojej corki wiec wszystko do kupy i tak to wyszło z tą kupą:) Wczoraj podleczylam sie wieksza dawka wegli w postaci pieczywa, wafli, monte i juz sie przynajmniej czeste piekace rozwolnienia skonczyly - dzis jeszcze taki dzionek bardziej weglowy ale od jutra ruszam z jajecznica na boczku bo to mi raczej nie zaszkodzi a potem na pewno jakies mieso z salata i smietana. Podobaja mi sie okna IF i je bede kontynuowac kiedy tylko dam rade oprzec sie jedzeniu - wczoraj co prawda nie mialam ale dzis poki co jeszcze nie jadlam glodu nie czuje, o 12.00 zaczne okno jem- mysle ze do 17.00 ono potrwa. Do biegania od dzis dołączylam z rana (ok.5.00) brzuszki. Trzymam za was kciuki bo ja juz sobie zaczynam sie podobac:)

Gość jestem na LCHF ,
Wybaczcie te kropki ale posty sie nie pojawiaja a widze ze ktos napisal .

Gość jestem na LCHF ,
@monia , to nie jest mus z tym tluszczem , on pomaga nam sie przestawic szybciej by organizm zaczal wykorzystywac go jako paliwo , a jak juz sie tego nauczy to bedzie czerpal z wlasnego tluszczu , a nie tylko czekal na weglowodany . Pozatym tluszcz daje uczucie sytosci , dlatego dluzej mozna wytrwac na IF . Ale nie musisz w siebie wciskac tyle tluszczu co ja ,jesli nie lubisz . Tluszcz to nie tylko maslo i smietana , ale tez majonez czy avokado np . ,albo poprostu bardziej tluste mieso .

Dochodzą nowe posty ale mi się nie wyświetlają,co jest z kafe?