Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka wariatka jestem

Albo schudnę, albo zwariuję, pomóżcie.

Polecane posty

Gość vm vn , bn,,,
bo w sumie jesz całkiem niewiele... kurde tak wyglądała własnie moja dieta i na tym schudłam 7 kilo. Ale- zbadaj tez tarczyce

a ja ci powiem tak, Dasz jej gwarancje, że przez to bieganie nie będzie miała poważnych kontuzji za rok czy dwa ??? Tutaj na forum wiele razy dziewczyny pisały o uszkodzonych stawach przy bieganiu z nadwagą. Jedną z podstawowych zasad przy nadwadze jest nie przeciążanie stawów, przy wadze 70kg+ osoba przy wzroście 160+ ma 20+ dodatkowego obciążenia na stawy i wszystko co jest high impact praktycznie nie wchodzi w grę. Możesz sobie biegać skoro lubisz, ja nigdy w życiu bym nie biegała z dużą nadwagą i nikogo bym na to nie namawiała, redukcja absolutnie nie jest warta zniszczenia stawów.

Gość a ja ci powiem tak
arizona- nie przesadzaj ze 70 kg to jakas wielka nawaga- przy 65 juz wyglądalam niezle- przy 60ciu czuje sie znow atrakcyjna, ale wiadomo apetyt rosnie w miare jedzenia dlatego zrzuce jeszcze troszke. A kontuzja nie robi sie nagle- jezeli przy bieganiu czulaby jakis dyskomfort czy to w kolanie czy w kostce - wiadomo- nalezy zaprzestac biegu i poobserwowac noge pare dni bo moze to byc zwykle przesilenie ktore przejdzie a moze byc rzeczywiscie wstep do kontuzji ale wtedy poki co byloby po bieganiu. Ja uwazam że nie ma nic lepszego na zgubienie kilosków niz w miare zdrowe jedzenie a nie glodowanie plus godzinka biegania choc co drugi dzien- takie moje zdanie. Na pewno nie zaproponowalabym tego osobie majacej ten wzrost a wazącej juz ponad 80 kilogramow

Gość Solange1980
Jesz obiektywnie niewiele ale nie chudniesz, prawda? skad ja znam dziewczyny ten schemat ;-) Im bardziej sie katujesz tym w wiekszy kanal wlatujesz, wkurzasz sie, potem odpuszczasz i tak w kolko. Tymczasem trzeba to zrobic raz a dobrze i skutecznie. To banalnie proste. Ucinamy wegle ok? Zgadzasz sie podjac wyzwanie? Inaczej mozesz sie meczyc na tych nieszczesnych platkach i chlebku kolejny rok bez efektu. Poczytaj w necie o dietach low carb czyli niskoweglowaodanowych i bedziesz wiedziec wszystko zwlaszcza te strone http://nowadebata.pl/2011/08/03/insulinowa-teoria-otylosci-w-pigulce/ bo tu jest wytlumaczone, ja tak nie umiem a musisz znac zasady tej diety, zeby je dobrze pojąć.

Nie wiem czy dostalas odpowiedzi na swoje pytania.Sam chcialbym pomoc ale specjalizuje sie w treningu mezczyzn. Moim zdaniem kazda sytuacja jest indywidualna wiec powinnas skonsultowac swoja sytuacje w szczegolach z trenerem ktory specjalizuje sie w odchudzaniu kobiet. Moja znajoma sie tym zajmuje wiec moge Ci przekazac jej dane kontaktowe jesli chcesz. Trzymam kciuki za Twoje postepy!