Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żabie-oczko

4 miesiące do porodu -T.P.09.13

Polecane posty

Witam wśród mam Madziunieee :) Tak jak poprzedniczka piszę nie masz się co martwić , każdemu w innym tempie przybyło kg :) Ja już mam 11 kg do brzodu, ale po mnie też nie widać, mam już brzuszek i dwa rozmiary większe piersi ( E) nad czym najbardziej ubolewam :) Ale nogi i ręce nadal takie same, na buzi trochę przybrałam ale nie dużo :) Także ciesz się będziesz miała mniej di zrzucania :) A co do wyników jeśli mieszczą się w normie nie masz co się martwić, jeśli chcesz możesz iść z tymi wynikami do rodzinnego :) P.S dopisałam Cię do listy ale brakuje Twoich lat :)

Witam mile panie, fajnie, ze nam sie tak watek rozwija i kolejne mamusie sie dolaczaja. Ja ostatnio odkopalam w szafie ubranka po corce, zeby przejrzec co sie nada i musze przyznac, ze ladny stosik z tego powstal :) Wszyscy juz pytaja czy nasza corka bedzie miala brata czy siostre a my postanowilismy, ze tym razem niespodzianka bedzie. Moja siostra najchetniej by mnie udusila za to- taka ciekawska ;)

Baloniki ja badania na cukier robiłam w przychodni a glukozę kupiłam sobie w aptece obok, kupuje się glukozę 79 g o ile dobrze pamiętam kosztuję coś około 4 zł , potem w przychodni pielęgniarka zmieszała mi ją z wodą i musiałam wypić 2 kubeczki...Całe badanie trwało 2 godziny i musiałam siedzieć w poczekalni przez ten czas.. a zapłodniona zostałam prawdopodobnie 10 grudnia , tak by wynikało z moich obliczeń... Do lekarza chodzę prywatnie i co miesiąc mam robione USG. Na następnej wizycie zapytam się Go jak to jest dokładnie z tą szyjką u kobiet w ciąży...

Nick........................wiek...................T. P.................Płeć.... Sandra522..................20..................24.08 .13.............Córka Anulka*_*...................28..................30 .08.13... ............???? żabie-oczko...............28..................02.09 .13.............syn??? Baloniki21..................21..................05.0 9.13..............Córka Renata25..................25...................11.09. 13.............. Córka falbanka27.................26..................16. 09.13.................syn niespokojnawawa........30...................19.09.13 ................??? madziiuniiia............... ???...................20.09.13................??? Aneliese.....................29..................29.09.13...........niespodz. Mel-wa.................

Skasowałam z tabelki tydzień ciąży bo tak jak mówiłyśmy trzeba by ją aktualizować co tydzień ,a tak będziemy wiedzieć która jest pierwsza na wylocie do porodu hi hi Ja póki co jestem trzecia w tabelce , ale ciekawe jak to wypadnie w praktyce . Pozdrawiam

zabie-oczko, dobrze, ze skasowalas tydzien ciazy, bo faktycznie trzebaby czesto uaktualniac. O, a ja na samym koncu w kolejce do rozwiazania ;) ciekawe jak to sie wszystko pouklada rzeczywiscie.

Gość deretinka
mogę do was dolączyc? mam termin na 21 wrzesien. dziewczyny macie ból w okolicy pępka i pobolewania brzucha?

Witaj deretinka pewnie że możesz do nas dołączyć a nawet musisz skoro masz termin na wrzesień :) Odnośnie Twego pytania to mnie nic nie boli , czasem jak długo pochodzę lub przesadzę z pracami domowymi to czuję ból w podbrzuszu ale tak to nie.... Kiedyś się przeforsowałam i cały dzień czułam taki ból w mięśniach brzucha jakbym z 200 brzuszków machnęła.. Bolał mnie brzuch i pachwiny...to chyba znak że trzeba się bardziej oszczędzać

Gość marcz_su
Cześć. Jestem studentką V roku psychologii. Potrzebuję przebadać do pracy magisterskiej nastolatki, które aktualnie są w ciąży. Wypełnienie ankiety trwa ok. 12-15 minut, a ponieważ czas mnie goni, BARDZO PROSZĘ WAS O POMOC. Ankietę należy otworzyć klikając na link: http://moje-ankiety.pl/respond-44336.html Z góry Wam dziękuję P.S. Sama też jestem mamą i nie mam możliwości prowadzenia badań "w terenie", więc tym bardziej proszę Was o pomoc

Żabie-oczko dobrze zrobiłaś :) Miałam to wykonac kiedy dodawałam Madzie ale wypadkło mi z głowy :) Witamy Deretinkę :) Co do Twoich bóli to róznie bywa, ja tez mam czasem jakieś bóle (rzadko) częsciej takie jak opisuje Żabie-oczko, jak po brzuszkach mnie pachwiny ostatnio tak bolały i cały dół brzucha ;/ Nie było wesoło

Nick........................wiek...................T. P.................Płeć.... Sandra522..................20..................24.08 .13.............Córka Anulka*_*...................28..................30 .08.13... ............???? żabie-oczko...............28..................02.09 .13.............syn??? Baloniki21..................21..................05.0 9.13..............Córka Renata25..................25...................11.09. 13.............. Córka falbanka27.................26..................16. 09.13.................syn niespokojnawawa........30...................19.09.13 ................??? madziiuniiia............... ???...................20.09.13................??? Deretinka.................???.....................21.09.13................??? Aneliese.....................29..................29.09.13 ...........niespodz. Mel-wa.................

Gość sandra522
witam wszystkie mamy w ten piękny dzień- :-) możecie zdradzić jak odzywiacie się w ciazy? na jakie produkty stawiacie ? pijecie kawe?

Czolem kolezanki :) Pisze z telefonu I nie moge skopiowac tabelki.... Wlasnie zmierzam do pracy, pogoda sprzyja plazowaniu a nie pracom biuroqym Mam dzis usg, juz sie nie moge doczekac! Ostatnio malutka byla za malutka zeby cos zmierzyc I dzisiaj mamy druga probe :) Trzymajcie kciuki! Milego dnia

Hej ja w tamtym miesiącu miałam 5,5 kilo do przodu ale czuję że w tym dojdzie mi przynajmniej 2 kg. Nie bardzo trzymam diety ale też nie objadam się za bardzo a kawe piję z dużą ilością mleka . W poniedziałek mam badania w tym glukozę i odbiorę cytologię mam nadzieję że będzie już wszystko ok. A we wtorek mam usg i zobaczę wiercipiętkę/tka . Cześć deretinka nie mam żadnych bóli poza kolkami .Wygląda dziewczyny na to że jestem najstarsza :-( .mel-wa trzymam kciuki , daj znać jak będziesz juz po usg.Ja lecę dziewczynki odebrać zdięcia ślubne . Buziaki i miłego dnia.

Witaj deretinka :) co do bólów brzucha to silniejsze mam w nocy... w dzień trochę boli, ale bez przesady... Mel-wa powodzenia, żeby wszystko było oki :) Sandra522 kawę od razu odstawiłam, w sumie aż tak dużo jej nie piłam, jem dużo więcej owoców ( jabłka, banany, kiwi, winogrona, cytrusy ) niż przed ciążą, co do warzyw to ciężko ze mną :( czasami marchewka, buraczki, ale sałatki różnego rodzaju już tak przynajmniej 2 razy na tydzień... Za to nie bardzo mogę jeść kurczaka czy wędliny :( czasami pozwalam sobie na coś mniej zdrowego...

Wiecie ja na początku codziennie piłam soki pomarańczowe, te przecierowe itd. Codziennie także jadłam mnóstwo owoców :) Uważałam że to zdrowe, ale jak lekarz i położna mi uświadomili że to ma najwięcej cukru to się ograniczyłam do minimum :) Jem codziennie cebule i pomidora na śniadanie, na obiad w sumie także wybieram np. zupy z dość dużą ilością warzyw, a jeżeli robię drugie danie to zawsze jest jakaś sałatka z warzyw :) Kawy nigdy nie piłam -nie lubię :) Niespokojnawawa - i co ze najstarsza :P Więcej rad z życia możesz nam udzielić :* Co do moich kg ,to do szybkiego wzrostu doszło rzucenie palenia :) Rzucała któraś ? Czy nadal jest mama paląca? Mel-wa : POWODZENIA :*

Wiecie ja na początku codziennie piłam soki pomarańczowe, te przecierowe itd. Codziennie także jadłam mnóstwo owoców :) Uważałam że to zdrowe, ale jak lekarz i położna mi uświadomili że to ma najwięcej cukru to się ograniczyłam do minimum :) Jem codziennie cebule i pomidora na śniadanie, na obiad w sumie także wybieram np. zupy z dość dużą ilością warzyw, a jeżeli robię drugie danie to zawsze jest jakaś sałatka z warzyw :) Kawy nigdy nie piłam -nie lubię :) Niespokojnawawa - i co ze najstarsza :P Więcej rad z życia możesz nam udzielić :* Co do moich kg ,to do szybkiego wzrostu doszło rzucenie palenia :) Rzucała któraś ? Czy nadal jest mama paląca? Mel-wa : POWODZENIA :*

Gość sandra522
baloniki21 ja też rzuciłam palenie odrazu jak dowiedziałam się o ciazy i mam nadzieję że już nie będę palić

Gdzieś czytałam właśnie, że kobiety w ciąży powinny raczej warzywa jeść niż owoce... Ja nie palę i nigdy nie paliłam, ale usiłuje swojego M nakłonić do rzucenia jeszcze przed porodem ;) fakt nie pali przy mnie ani w mieszkaniu ( wychodzi na balkon ) ale zawsze jest czuć...

Witajcie kobietki w ten piękny dzionek :) marcz-su troszkę mnie rozbawiłaś swoją prośbą z tą ankietą bo daleko nam do nastolatek..aczkolwiek Sandra i baloniki być może jeszcze by się mogły wczuć w rolę hi hi Falbanka szczerze to wolałabym jednak te owoce jeść niż warzywa.. Ale staram się często robić zupy ze świeżych jarzyn. Niespokojnawawa i mel-wa odezwijcie się po badaniu . Wagą póki co się nie przejmujmy, najważniejsze teraz by nasze urwisy były silne i zdrowe. A gdy już urodzimy to najwyżej założymy sobie grupę wsparcia i będziemy się ostro mobilizować nawzajem by wrócić do dawnej figury..

He he pewnie owoce są dużo lepsze niż warzywa ;) też nie można się zmuszać... a możecie normalnie pić mleko i w ogóle przetwory mleczne? Dokładnie nie powinnyśmy teraz myśleć o wadze... Nasze maleństwa są najważniejsze... No a później ( oby się udało ) będziemy wspólnie walczyć z tym co Nam po ciąży zostanie :) jestem jak najbardziej za tym...

I znowu piatek :) nareszcie! Mialam nadzieje, ze jutro uda mi sie wyspac, ale okazuje sie, ze moj maz jutro do pracy musi jechac, wiec nic z tego niestey... A co do jedzenia, to ja niby staram sie jesc zdrowo, warzywa, owoce, ale jak czasem mam ochote na frytki to sobie nie odmawiam. Slodycze tak bardzo mnie nie pociagaja, ale od czasu do czasu jakas czekolada czy lody tez sa w menu ;) O, i jestem jak najbardziej za "grupa wsparcia" jak juz przyjdzie czas na powrot do smuklej sylwetki!

Gość Renata25
Ja mleko i przetwory spożywam w dużej ilości ale mięsa wcale nie jem bo nie lubię a po 2 moje przekonania mi nie pozwalają :)

Renatko czyżbyś była wegetarianką? Ja też nie przepadam za mięsem , ale czasem zjem ,ale tak bardziej od święta..hi hi Mam koleżankę wegankę, to jest dopiero wyczyn wybierać tylko żywność pochodzenia roślinnego...Ale za to jaką ma cudną figurę..:) Ja dzisiaj kupiłam pierwszą rzecz dla maluszka otóż to łóżeczko : http://allegro.pl/lozeczko-klups-zyrafka-mis-mater-3-kol-do-wyboru-i3227304304.html oraz całą pościel do niego w zielonym kolorze, taki komplecik składający się z poduszki, kołderki , prześcieradła, poszewki na poduszkę i kołderkę oraz ochraniacz na barierki... Śliczności... tylko dzidzi jeszcze brakuje w tym łóżeczku...

Ja kupiłam łóżeczko w sklepie i moje ma jeszcze szufladę na dole , w tym linku widzę że jest samo łóżeczko.. A taka szuflada na pewno się z przyda chociażby schować do niej kocyki itp

Gość Renata25
Nie nie jestem wegetarianką po prostu nie lubię mięsa ale jak muszę to zjem . Hehe ja od dziecka niejadkiem byłam u mnie zawsze słodycze królowały i to pozbawiło mnie trochę figury ;P

Gość Renata25
Kupiłam 2 ręczniki dla niemowląt w biedronce . Cena za sztukę 21.99

Jak weekend to wszystkie się dziś odzywaja :D Nastolatką to byłam jakieś 3 lata temu :) Ja z Was wszystkich najwęcej przybrałam i się nie martwię , zrzucimy dziewczyny ! Renata ja też kupiłam ręcznk, kocyk, i body w Bierdonce :) Jestem zadowolona :P

Gość ciezarowka31
hej ja jutro zczynam 34 tydzien moge do was dolaczyc??? jestem tez na innym forum 5 miesiecy do porodu ale tutaj tez fajnie sie was czyta