Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żabie-oczko

4 miesiące do porodu -T.P.09.13

Polecane posty

Gość sandra522
baloniki21 nie martw się kochana ja już przytyłam 11kg a jestem w 26tc mam tylko nadzieje ze latwo zrzuce przy dziecu.

Gość Renata25
Ubranek to ja mam pełno już nie kupuję :) Gabrysia będzie miała więcej ubranek niż ja mam ubrań:)

Witam cięzarówke :) Sandra to chyba chodzi o to że my młode to szybciej przybietramy ale chyba powinno byc na odwrót :)

Ciężarówko witaj , wpadaj do nas kiedy tylko masz na to ochotę :) Baloniki a ja znów słyszałam że te szczuplejsze dziewczyny lub te z niedowagą więcej przybierają , ale pewnie to głównie zależy od naszych genów..Moja mama przy pierwszym dziecku prawie wcale nie przytyła, ale za to przy drugim nadrobiła chyba z nawiązką bo przytyła podwójnie..

Gość sandra522
baloniki21 mam tylko cichą nadzieję że przytyjemy do 20kg nie więcej bo będzie ciężko zrzucić a jeszcze 3 miesiące .

Gość Renata25
ja miałam przed ciążą leciutką nadwagę 4 kg więc nie chcę dużo przytyć :) czytam teraz poradniki o ciążach i w każdym co innego piszą :)

Gość ciezarowka31
dziewczynki waga sie nie przejmujcie ja w pierwszej ciazy przytylam 25 kg a po dwoch mscach nie bylo sladu:) jutro zaczynam 34 tydzien i na plusie ok 13 a jeszcze 6 tygodni przede mna:)

Będe przejmować się po porodzie :) Tymczasem będę dalej się objadać :) A od dzis to mnie będzie tuczył już mój partner :D Jeszcze tylko 12 h i na 3 dni zniknę :D

Witajcie , ja jestem jakieś 8,9 kilo na plusie, ale też Was doganiam , zresztą ja zawsze byłam z tych okrąglejszych więc każdy dodatkowy kilogram i tak u mnie już wygląda za dużo :( Ale zamierzam się wziąć ostro za ćwiczenia po porodzie...Wie ktoś od kiedy można już ćwiczyć? Po 3 miesiącach czy można wcześniej , wiem że po cesarce wolno ćwiczyć dopiero po 3 miesiącach ale nie wiem jak jest po naturalnym porodzie...

Gość sandra522
nie wiem ale zainwestowalam w sprzęt z siłowni także też po porodzie będę ostro ćwiczyć. myślę że od kiedy to sprawa indywidualna , każda z nas dojdzie do siebie w innym czasie , jedne szybciej drugie później na początku dobre będą na pewno spacery z dzieckiem i jak już poczuje się na tyle sprawna by znow ćwiczyć to nie będę zwlekać. mam kolezanki które po porodzie nie wróciły do swojej wagi wyjściowej i to mnie martwi najbardziej chociaż mam i taka znajoma która w ciazy przytyła 40kg !! a po porodzie w ciągu pół roku zgubiła 50!!!! także głowa do góry :-):-)

Gość ciezarowka31
zabie oczko juz po pologu mozesz zaczac cwiczyc bez problemu jezeli dobrze sie czujesz.....

Gość ciezarowka31
powiem wam kochane,ze ja mialam fiola na punkcie tych nadprogramowych kg po ciazy bo przytylam 25 kg.Doszlo do tego,ze czytalam tylko fora o brzuchach odchudzanach itd...az moj maz sie wkurzyl i zabral internet do pracy:P:P sciskalam sie pasem wyszczuplajacym i potrfilam nawet w nim spac zeby tylko brzuch sie jak najszybciej wchlonol.I powiem Wam,ze tylko sobie problemow narobilam bo miesnie brzucha sie oslabily i musialam poznej na masowanko chodzic do specjalisty i w ogole pokrzywilo mnie lewe rmie mialam nizej niz prawe ale kregarz mi ponastawial wszystko...niestety czlowiek glupi jak but jest...potem kupilam sobie profesjonalny pas w sklepie ortopedycznym i rehabilitant mi powiedzial takie pasy tylko dwie trzy godziny dziennie nie wiecej i to to tylko na spacerze nie wolno w nim ani siedziec ani spac bo to strasznie wplywa na obkurczajaca sie macice i miesnie brzucha..

Gość ciezarowka31
tym razem juz sie nie przejumuje bo wiem ze to wszystko i tak bardzo szybko zginie( w poprzedniej ciazy po dwoch mscach nie bylo sladu) ogolnie to jestem szczupla startowalam teraz z waga 58 przy 174 cm wzrostu na dzien dzisiejszy na plusie 13:P:P nie mozna sie dac zwariowac:P:P:P

ciezarowka31 masz rację ja też przytyłam sporo w pierwszej ciąży bo 26 kg. i po 4 miesiącach sporo zrzuciłam ale już nie wróciłam do swojej wagi . Ważne żeby jeść dla dwojga a nie za dwoje . Teraz startowałam z wagi 64 kg. a ostatnio ważyłam 68,5 . Ważne żeby nie jeść w nocy , nie jeść dużo tłustego i słodkiego , wszystko z umiarem i nie przejadać się dużo spacerować i pić dużo wody bo ona i tak z nas zejdzie. Ja dzisiaj szaleję i robię szarlotkę :-)

Oj jak ja bym zjadła szarlotke!!!! :D Nie działa mi piekarnik i nic nie mogę zrobić :( Ja dziś robie barszcz ukraiński , na deser dla dzieci lody z owocami :) A na romantyczną ,,alla'' kolację przygotowuję dziś smażonego rekina, ziemniaki pieczone i salse z pomidora i czerwonej cebuli, miętą :) I na deser 4 smaki sorbetów z owocami :) mam nadzieję że nie przesadzę i że to zjemy po tak długim czasie rozłąki ::)

Gość Anulka*-*
Aj dziewczyny jakie Wy tu pyszności opisujecie!!! Mniam! MI sie też już troszkę przytyło bo 8 kg. W brzuchu mam już prawie setkę-masakra! Po pierwszej ciąży doszłam do siebie w miesiąc i mam nadzieję, że po tej będzie tak samo. Ja dziś robię grilka-sałatka grecka, filety w marynacie, szaszłyki i kiełbaska. Nie mogę się już doczekać! Dziewczyny pijecie colę i w ogóle napoje gazowane? Mam takie dni, że wypijam pół litra coli a potem mam spokój na kilka dni. Miłego dnia!!! Jakie imiona wybrałyście dla dzieci? U mnie będzie Adaś lub Alicja.

Gość ciezarowka31
Anulka podsunelas mi pomysl z tymi cm zmierzylam sobi tylko nie wiem czy dobrze na wysokosci pepka na srodku???? ja mieszkam w uk i tutaj nigdy nie mierzono mi brzuszka a to moja druga ciaza.Wyszlo mi 89 cm nie wiem czy to dobrze czy nie nie mam porownania....

Wow baloniki jesteś niesamowita, rekin na kolacje robi wrażenie!!!! Anulka ja coli akurat nie lubię i ogólnie nie przepadam też za napojami gazowanymi , ale ostatnio strasznie mi zasmakowała fanta, więc od czasu do czasu się skuszę na szklaneczkę ale wcześniej zanim wypiję to tyle mieszam łyżką aż bąbelki uciekną... Co do imion to jeszcze nie mam zielonego pojęcia jakie wybierzemy, żadne nie jest mi jakoś specjalnie bliskie.... Dzisiaj robię babski wieczór, jakby co to zapraszam do siebie hi hi. Mąż ma nockę, więc zaprosiłam dziewczyny do siebie na pogawędkę...A teraz znikam coś przygotować do przekąszenia a Wam kochane życzę udanego weekendowania :)

Hej świetny pomysł z tym mierzeniem brzuszka tylko wynik duży bo 105 cm. Ja na obiad robiłam sztukę mięsa w sosie własnym z kaszą gryczaną . Co do coli to ja od czasu do czasu sobie pozwalam na puszkę ale specjalnie przestaliśmy kupować słodkie i gazowane napoje rzadko wodę lekko gazowaną.A ja kolejny wieczór sama . Mój mąż wrócił z pracy zjadł obiad i pojechał do drugiej będzie po 22 ale pewnie ja już będę spać .A rekin musi być pyszny z chęcią bym spróbowała .

No i oczywiście ja też sobie musiałam zmierzyć brzuszek i też mam prawie setkę... :0 Ciężaróweczko po Twoim wymiarze brzuszka stwierdzam że z Ciebie niezła laseczka musi być hi hi 34 tydzień i 89 cm w brzuszku..Ja 26 tydzień i już setka a co będzie za 10 tygodni chyba druga setka ha ha ha Pozdrawiam

Gość ciezarowka31
zabie oczko zle zmierzylam ten brzuch niedawno maz wrocil i mi pomogl zmierzyc porzadnie i wyszlo na to,ze mam 96cm:P czyli oszukalam WAS NIECHCACO o 7 cm przepraszam:P

Gość ciezarowka31
nie martw sie nie bedzie z pewnoscia tak zle ja w pierwszej ciazy tez mialam wiekszy brzuszek ale przez karmienie piersia corci przez 21 mscy troche sie zsuszylam:D:D brzuch mi sie zapadl i tylka zero ale co zrobic takie sa uroki macierzynstwa:P a teraz mam mniejszy brzuch jak w pierwszej ciazy i wydaje mi sie ze do 25 raczej nie dojde jak w pierwszej ciazy...

Gość sandra522
ja 26tc a już 107 w brzuchu :-P:-P mierzyłam na wysokości pepka :-P

Gość ciezarowka31
dziewczynki co tu dzisiaj taka cisza?????

Gość sandra522
jak kochane ciężarne radzicie sobie w upały ?

Gość ciezarowka31
ja mieszkam w uk u mnie naszczescie o upaly ciezko bylo pare dni goraczki ale minely bezpowrotnie.....

Gość undefined
Ja jestem w 21 tygodniu a lekarz ustalił mi termin na 5 października, a koleżanka która zakładała post napisała że jest w 22 i m termin na 2 września, to ciekawa jestem kiedy urodzę :)

Undefine... naprawdę jesteś w 22 tygodniu i lekarz Ci wyznaczył termin na 5 października??? Jak to możliwe???, jak obecnie jestem w 24 tyg i 5 dniu i termin mam na 2 września tak jak pisałam.. Może lekarz się pomylił i na następnej wizycie zmieni Ci termin..a kiedy miałaś ostatnią miesiączkę??? Ja jakoś 25 listopada..

Gość undefined
Ciężaróweczki jeteście tam?? :)