Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żabie-oczko

4 miesiące do porodu -T.P.09.13

Polecane posty

dziewczyny naprawdę nie wolno niczego bagatelizować..

Dzięki dziewczyny za dobre słowa... Jakoś dam radę:-) jutro wychodzę, a w czwartek będzie pogrzeb... Na pewno będziemy próbować jak tylko bądzie można:-):-) na szczęście mam wielkie oparcie w mężu... I w rodzinie:-) A nie przejmujcie się cięciem, nie na tragedii takiej jak tu niektóre piszą na forum... Już po 12 dobrze chodziłam, troszkę są skurcze ale to normalne bo macica się odkurcza... A po 24 h już było zupełnie normalnie... Teraz przeżywam kolejna masakrę... Pojawił mi się pokarm w piersiach... Robią wszystko żebym nie musiała odciągać... To już by było za dużo jak dla mnie:-( Wierzę, że wasze dzidziusie urodza się o zdrowiutkie i o terminie :-) już ten 1 % takich sytuacji został wykorzystany... Ale uważać na siebie ciągle musicie...

Gość Renata25
Ja wczoraj byłam na Usg i wychodzi, że moje dziecko jest większe o 3 tygodnie. A jestem w 32 tc a wychodzi, że dziecko jest duże i ma wymiary jak na 35 tc. I wychodzi że mam termin na 18 sierpnia a drugi na 11 września. I nie wiem na który tydzień się szykować psychicznie .

Renatko to witaj w klubie bo lekarz też właśnie mi tak powiedział, wg. USG dziecko o 3 tygodnie jest wieksze i termin tez na Sierpien , a wczesniej na Wrzesien i mam ten sam problem :) A może jak sie zacznie szybciej to nie bd sie wcale nastawiać :) Ja już dzis przygotowuje do prania ubranka i wszystkie inne rzeczy , żeby mieć spokój potem :)

Gość Renata25
Ja mam mnóstwo ubranek a tak mi się nie chcę ich prasować :) jutro idę kupić wózek.

Ja już jestem po usg . Córeczka 31 tyg i 4 dni waga 1640 powiedzieli że trochę mała ale w normie . Przy okazji dowiedziałam się że u mnie w szpitalu robi się cc w 38 tyg. Czyli pod koniec wakacji będzie po wszystkim .

Gość Renata25
U mnie dzidzia za to duża jest jak na ten czas przeskoczyła inne dzieci o 3 tygodnie. Moja zmieniła ułożenie i nie będzie cesarki.

hej dziewczyny jak się czujecie?ja cały czas leżę-ciężko, ale dam radę.Renata ja na Twoim miejscu zabrałabym nad morze rzeczy na poród.lepiej mieć przy sobie.

Falbanka :( :( :( Kurczę aż nie wiem co powiedzieć, ależ Ty musisz być silną kobietą że jeszcze jesteś w stanie nas odwiedzać, ja bym chyba już nie potrafiła... Trzymaj się kochana jakoś.... Czasami to najbezpieczniej byłoby chyba koczować całą ciążę pod szpitalem a najlepiej w szpitalu być pod stałą opieką...chociaż podobno co ma się wydarzyć to nas i tak nie ominie....

Baloniki wyprzedziłaś mnie, jak mogłaś hi hi hi Nick........................wiek...................T. P.................Płeć.... Baloniki21..................21..................21.08.13. .............Córka Sandra522..................20..................24.08 .13.............Córka Anulka*_*...................28..................30 .08.13... ............???? żabie-oczko...............28..................02.09 .13.............syn??? Mel-wa ......................???.................04.09.13 .............Córka niespokojnawawa........30.................05-07.09.13 ...........Córka Itka86........................???.................08.09.1 3.................Syn Renata25..................25...................11.09. 13.............. Córka madziiuniiia............... ???...................20.09.13................??? Deretinka.................???.....................21.09. 1 3................??? Aneliese.....................29..................29.09.1 3 ...........niespodz.

Gość sandra522
żabieoczko ja mam termin na 20.08 :-):-):-)

Gość Renata25
A ja mam dwa terminy 19.08.2013 i 11.09.2013:)

Ja mam niby termin na 2 września ale według lekarzy jest mało prawdopodobne by moja szyjka tyle wytrzymała....Tak więc coś mi się wydaję że wszystkie będziemy sierpniowymi mamuśkami a nie wrześniowymi hi hi

Renata...jak to możliwe żeby te terminy różniły się aż 3 tygodniami??? Baloniki a skoro Twój termin też się zmienił o jakieś 2 tyg to w którym tyg teraz jesteś? Ja kończę 32 to Ty 34? Zgłupieć można z tymi tygodniami...

Gość młoda_mama_wrzesień
Cześć dziewczyny, Jeżeli pozwolicie to z przyjemnością do Was dołączę. Obecnie jestem w 29 tygodniu i 3 dniu ciąży :) Planowy termin porodu mam na 24 września, a wg. USG na 1 października :) Ale jakoś instynktownie przeczuwam, że dzidziuś urodzi się nieco wcześniej, bo 40tygodni ciąży, to 10 miesięcy ;O Wiem już na pewno, że będę miała córeczkę - Julię :)

Gość Renata25
Dziecko jest duże :) tak sobie to tłumacze innego wyjaśnienia nie mogę znaleźć.Bo według ostatniej miesiączki powinna Gabi się pojawić dopiero 11 września ale wielkością już jest jak dzieci z 35 tc .

Gość gość
40 tygodnie to rowne 9m ,bo miesiac zawsze ma wiecej niz 4 tyg ,gdzies tak 4 i pol.

czesc grubaski:) serdecznie wam wspolczuje pewnie niezle sie meczycie w te upaly z brzucholkami swoimi slicznymi moja kruszynka juz w pn skonczy dwa tygonie jak ten czas leci.....

No ja sobie własnie tak tłumacze jak Renata że dziecko jest duże, bo aż wyszło we wszystkich obliczeniach o 80 % większe. Zmierzył główkę, rączki, aorte, serduszko i wszystkie inne narządy dzidziusia i wyszło że jest większe , a głowa to w ogóle wyszła że na 36 tydzień, i się zapytałam czy jest chora -ze ta głowa taka duża, ale on powiedzial ze to normalne i że to wszystko sie ustabilizuje no ale jak by nie było termin wczesniej wyznaczył i leci 34 tydzień już :) Cieszę się że malutka jest zdrowa i że za 2 tygodnie będę mogła spokojnie bez obaw już rodzić :) Lekarz powiedział że mam TORBIEl ;/ I nadrzerke rozpulchnioną, i że tamten lekarz zawalił sprawe bo powinien sie zajac tym ale sobie olał :(

Nick........................wiek...................T. P.................Płeć.... Sandra522..................20..................20.08 .13.............Córka Baloniki21..................21..................21.08.13. .............Córka Anulka*_*...................28..................30 .08.13... ............???? żabie-oczko...............28..................02.09 .13.............syn??? Mel-wa ......................???.................04.09.13 .............Córka niespokojnawawa........30.................05-07.09.13 ...........Córka Itka86........................???.................08.09.1 3.................Syn Renata25..................25...................11.09. 13.............. Córka madziiuniiia............... ???...................20.09.13................??? Deretinka.................???.....................21.09.13................??? młoda_mama_wrzesień ......................24.09.13.................Córka Aneliese.....................29..................29.09.1 3 ...........niespodz.

Witaj młoda mamo z września :) Zapraszamy do dyskusji :) Gratuluję córeczki, w ty roku dziewczynki królują :) Baloniki , Sandra i Renata , ale Wam fajnie, ja bym się cieszyła gdyby mi termin przesunęli o 2 tyg , teraz prawie już jestem w 33 więc jeszcze 3 tyg i można by już bez obaw rodzić....a jakby mi jeszcze przesunęli termin o 2 tyg to tylko tydzień by mi został hi hi No ale nie ma tak łatwo... Za tydzień wszyscy moi znajomi jadą gdzieś na wakacje i to na 3 tygodnie!!!!! , oczywiście wszyscy się śmieją że mam z porodem zaczekać na nich że nie mam się ważyć rodzić jak ich nie będzie...ha ha Baloniki Ty już wcześniej coś przeczuwałaś że tamten lekarz nie jest za solidny , dobrze że Go zmieniłaś..mam nadzieję że ten wyleczy Ci te torbiele...:) Ciężarówka jak tam Twoja dzidzia rośnie? Ty już pewnie wróciłaś do formy po cc i teraz szalejesz po domu....

Hej!witamy nową mamusię-razem raźniej!balonik21-dobrze że trafiłaś do lepszego lekarza..jak można zaniedbać tyle spraw.. Ja idę dopiero do gina w środę ciekawe czy mi też się termin przesunie :)

zabie oczko bylam dzis z coreczka na wizycie i schudla mi o 25 dkg moja pierwsza coreczka pamietam,ze tez mi schudla na poczatku i nikt sie tego nie czepial a dzis polozna wyklad mi zrobila ze musze wiecej jesc bo dziecko nie tyje tylko chudnie:/ musze wiecej jesc bo mam za chude mleko..... zmartwilam sie troche...

ciężarówka co to znaczy że masz więcej jeść? Jesteś na jakiejś diecie że położna tak stwierdziła? zresztą karmiąc piersią chyba nie można sobie pozwalać na zbyt wiele rzeczy żeby dziecko nie miało kolek...i zazwyczaj je się chyba chudo..chyba że mam mylne informacje...

Hej dziewczyny:) Weekend był bardzo cięzki :/ Jestem zmeczona bardziej niż po maratonie na 200 m ;/ Wczoraj zauważyłam u siebie na brzuch dwa fioletowe slady i wygląda na to że to rozstępy :( Smarowałam się codziennie i nic to nie dało / A jak z Waszymi brzuszkami ? Są rozstępy ?

Smarowanie brzuszka na pewno pomaga ale chyba i tak nie uchroni nikogo przed rozstępami ...Ja póki co jeszcze nie mam , ale czasem brzuszek mam tak napięty że wydaje mi się że mi za chwilę pęknie jak balon, w obwodzie mam już 109 cm , bobasek rośnie :) Moja siostra całą ciąże smarowała się drogimi kremami i nie miała rozstępów ale co z tego gdy pod koniec 9 miesiąca brzuszek jej opadł i w jednej chwil zrobiło się jej pełno rozstępów..:(

zabie oczko trafilam na jakas wariatke prosto po studiach co zaczela mi madrosci prawic oczywiscie z ksazki ktora lezala przed nia....zero doswiadczenia tylko sucha teoria....pierwsza corke karmilam 22 msce i ona bedzie mi prawila moraly ....:P:P:P ogolnie mam jesc wiecej miesa ale teraz sa u mnie takie upaly ze nie mam wcale apetytu tylko duzo pije zeby miec mleczko

a ciekawe co jeśli ktoś jest wegetarianinem? Ja nie jestem , ale też i nie przepadam za mięsem...ciekawe co mi by doradziła? może pic olej szklankami? ha ha żartuję sobie...Twoja córcia chyba od małego dba o figurę i liczy kalorie żeby za dużo nie przytyć ha ha Skoro z pierwszą córką miałaś podobnie to nie masz się czym martwić , jesteś już doświadczoną mamą :) A dzisiaj moja szwagierka pojechała też do położnej z miesięczną córcią bo jej strasznie płakała i okazało się że ją przekarmiła, jak mała tylko płakała to ta jej od razu pierś dawała, małą bolał brzuszek więc znów płakała i ta jej znów pierś podsuwała i po miesiącu mała przytyła drugie tyle co powinna..Tak więc szwagierka też dostała opiernicz....że przekarmia dziecko , więc i tak źle i tak nie dobrze...a karmiąc piersią też chyba nie można za bardzo wiedzieć ile dokładnie dziecko zjadło, czy mleko jest syte czy nie...