Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stokrotka199

Narkotyki! Co mi jest?;( POMOCY

Polecane posty

Gość Stokrotką19
Do tej ostatniej. Heh a co ty mi tu grozisz? Jakimś manierzeniem haha po co ci to?! Poza tym nikogo nie aresztują za to ze ma stany lękowe bo ja jestem czysta trzy miesiące, a narkotyki które zażywałam miał ktoś inny hehe chociaż mi humor poprawiłas naprawdę.:-);) może i nie szanowałam zdrowia ale za to ludzie szanuje w porównaniu do ciebie co mnie od s..wyzywasz..uważaj żeby do ciebie zło nie zapukało za to.

Gość ettegrgfg
nie czytalam calosci,ale mam nerwice lekowa po dwoch latach speedowania i mefedronu (dopy, exctasy tez,ale rzadziej,co 3 dni gdzies) no wlasnie, po dwoch latach. wiec moze mialas jakies objawy zjazdu i sobie podkrecilas i tak do tej pry twoj mozg sie tym sugeruje?

Gość Stokrotką19
DO LINKAKALINKĄ - a ile miesięcy u ciebie to trwało?? Dokładnie to jest okropne uczucie jakbyś ciągle był pijany i nie mógł wytrzeźwiec i do tego ciągle sie bal czegoś bez powodu. Jak u ciebie ten ciągły stan sie objawiał? U mnie trzy miesiące już prawie ale jest masakra.. Jak to zniosłas jak sobie radziłas? Dzięki za pocieszenie :-);* dokładnie mam nauczkę na całe życie i założe sie ze do końca życia mi strach przed narkotykami pozostanie..

Gość Stokrotką19
Możliwe ze wtedy miałam zjazd ale teraz już napewno ze mnie wszystko zeszlo a stany lękowe pozostały i te uczucie w myślach jakieś takie jakbym zwariowała możliwe ze trochę z tego jest wkręconych ale jednak ve uczucia są takiego odrealnienia jak cholera.. U mnie kilka razy starczyło żeby sie nerwicy lękowej dorobić a u ciebie dwa lata heh u mnie dwie tabletki extasy a u ciebie trochę pewnie tego było.:-) A jakie u ciebie są objawy nerwicy po narkotykowej?

Gość zodoco
Autorko skąd jesteś? Z jakiej części Polski?

Gość ettegrgfg
chodzi mi o to,ze to moze jakas autosugestia. nie wiem, ktore sa obajwami nerwicy,a ktore odstawienia (przerwalam terapie po jednym spotkaniu ) ale brak jakiekolwiek sily na zycie - podstawowy chyba endorfin chyba tez moj mozg nie wytwarza sam z siebie histerie kilka razy dziennie, cialgy placz, nieuzasadnione zachowania, zrywanie sie filmow po malej ilosci alkoholu, budzenie sie w srodku nocy zalana zimnym potem brak mozliwosci usniecia alkoholu, marihuany, haszu,czegokolwiek co uspokaja

Gość Stokrotką19
Z Wa-wy jestem a co?

Gość Stokrotką19
No ja to nawet na sama myśl ze miałabym cos wypić jakiś alkohol dostaje ataku paniki i lęku poprostu taki strach nieuzasadniony i głupi a już o narkotykach nie wspomnę jakby ktoś przy mnie teraz zapalił trawę to bym zawału dostała na bank albo bym latala jak popierniczona w kółko ze umieram heh przez samo zobaczenie narkotyków o przyjęciu nie ma mowy..

Gość etterfgfgg
to sie ciesz :) niedlugo ci to na pewno przejdzie w koncu, a przynajmniej jestes zabezpieczona, nie zostaniesz nakromanem :)

Gość powiem od siebie
Dodam, ze nigdy nie bralam zadnych narkotykow, nie pilam i nie bralam innych uzywek. Raz przeczytalam na jednym madrym forum, gdzie radzono brac tabletki tusipect (na kaszel) i popic mocna kawa, co mialo spowodowac duza dawki energii do swiczen i ogolnie wlasciwosci odchudzajace. Nie pamietam juz ile tych tabletek trzeba bylo wziasc. Ja wczesniej nie mialam zadnej nerwicy, depresji nic. No wiec po zazyciu tego strasznie zle sie poczulam, pamietam, ze bylam silnie pobudzona, cale cialo drzalo a serce mi bilo jak szalone, myslalam ze umre serio. Trafilam na izbe przyjec z tym. Po tym wydarzeniu zaczela sie u mnie nerwica lekowa, balam sie zostac sama w domu, ze znowy zle sie poczuje. Mialam kolatanie serca, boll w klatce, braklo mi powietrza i sciskalo w przelyku. Takze od jednego razu nabawilam sie takiej nerwicy, ze musialam brac psychotropy. Teraz juz czuje sie dobrze, choc jak nie biore to po roku czy dwoch czuje czasem, ze znow mnie cos lapie, ale wtedy nie czekam tylko szybko ide do lekarza po recepte. Moja rada jest taka, zebys brala leki, ktore ci przepisal psychiatra. I pamietaj, ze na poprawe trzeba poczekac przynajmniej miesiac, przez pierwsze dni mozesz czuc sie jeszcze gorzej niz na poczatku i objawy moga sie nasilic ale to jest normalne, potem minie. Mi lekarz rodzinny na poczatku tez przepisal xanax ale strasznie zle sie po nim czulam.

Gość Stokrotką19
...;(

Gość macfff
Ja brałem 5 lat z przerwami, nigdy takich stanów nie doświadczyłem. Znam kilka osób dla których zażywanie skończyło się chorobą. Jeżeli w Twojej rodzinie były przypadki chorób psychicznych czy zaburzeń to możesz mieć wrodzoną predyspozycję, a używki tylko je obudzą. Myślę, że powinnaś skonsultować to jeszcze z jednym specjalistą i wtedy będziesz miała pewność co do diagnozy. Wszystko co wpływa na biochemię mózgu może nam zaszkodzić, pamiętaj aby więcej tego błędu nie popełnić i zawsze bądź dobrej myśli, umysł to potężne narzędzie. Powodzenia

Gość poponototo
u mnie przez moment byl podobny efekt po marihuanie. nie bylam w stanie przestac chodzic, wydawalo mi sie ze czas nie mija, czulam, ze zaraz zwariuje. umysl byl trzezwy, a mimo to, nie dokonca panowalam nad tym co robie. tylko ze mi po 3 godzinach przeszlo

Gość Stokrotką19
Super ze sie odezwałas czyli jednak możliwe jest ze mogłam sie nabawic nerwicy od jednego głupiego razu bo dodam ze wszystkie takie ściskania w sercu ten strach przed zostaniem sama w domu itp ja to wszystko właśnie mam i czytałam ze uczucie derealizacji jest normalne przy nerwicy lękowej.. Dziękuję ci jeszcze raz podniosłas mnie na duchu.. Od razu lepiej sie poczułam zacznę od jutra brać te tabletki przepisał mi NEXPRAM właśnie słyszałam ze na początku objawy sie nasilają ale może jakoś to zniosę z nadzieja ze później wkońcu będzie lepiej już i tak mecze sie tyle czasu to co mi zaszkodzi parę dni dłużej.:-) byle pomogło.:-) ja po xanaxie też czuje sie źle ale tylko godzinę pierwsza po zażyciu a później wręcz przeciwnie czuje sie wspaniale taka mega spokojną ale po dwóch godzinach muszę spać bo mnie zaczyna głową strasznie boleć i poprostu człowiek musi po tym spać:-)

Gość a nie czasem
kwas ci sie zawiesil

Gość myśleć_jak_chomik_
nic ci nie będzie, nie panikuj

Gość miałaś nie zdiagnozowaną
jeszcze nerwice lękową w małym stadium narkotyki przyspieszyły jej rozwój , idz do innego lekarza jaki idiota dziewczynie która nigdy nie brała psychotropów przepisuje xanax ? przecież to największe chemiczne gówno po którym dopiero dostaniesz świra

Gość vnvjfkjvnjkhgjv
niezłą macie znajomość objawów po narkotykach, widać, że stare ćpunki z was. I w lekach psychiatrycznych też oblatane, normalnemu człowiekowi się w głowie nie mieści jaka patologia zalega na forach internetowych.

Gość już miejsce zamieszkania
mówi samo za siebie - w stolycy podobno co 2 ćpunka a reszta sprzedaje się za kasę :) Na szczęście daleko mieszkam.

Gość MAAA BEEE
Autorko,ja tak jak TY czułam się po legalnych narkotykach czyli po Afobamie.Xanax to to samo co Afobam czyli benzodiazepiny.Z tym też musisz ostrożnie i nie regularnie bo sie uzależnisz i też będziesz mieć skutki odstawienia.Poczytaj tu sobie stary temat o Afobamie, co te tabletki z ludżmi wyprawiają.Ja przestrzegam przed wszystkim,nigdy więcej żadnej tabletki wpływającej na mózg.

Gość i co sie tak ciskasz
20 lat i takie jazdy?? faktycznie powinni cie namierzyć.

Gość dibridibridom
Jesli dobrze zrozumiałam Autorko, to masz lęki, ale też stany obniżonego nastroju z myślami samobójczymi tak?

Gość rozsądnyy
macie rację z tym namierzaniem, po co ma sobie dziewucha niszczyć życie, dzwonię na policję.

Gość linkakalinka9632
stokrotka,tak jak pisalam u mnie to trwalo kilka miesiecy i nie pamietam,kiedy zeszlo i dokladnie,to bylo ok.10 lat temu.Tez nie spotkalam nikogo,komu by sie faza zawiesila,jezeli to w ogole to.moze rzeczywiscie narkotyki cos ruszyly w mozgu i to nie kazdy psycholog bedzie wiedzial,o co chodzi.sprobuj z takimi znalesc kontakt z monaru moze,ktorzy mieliby styczósc z takimi przypadkami

Gość Stokrotką19
Ale ja nie biorę xanaxu codziennie tylko raz na kilkanascię dni jak już naprawdę nie daje rady wytrzymać z lękiem.. I tylko na noc. Tak to pije melise na początku jeszcze jakoś pomagała a teraz to tak średnio. Mówicie żadnych tabletek na mózg nie brać? To jak ja bez tego mam ta nerwice lękową wyleczyć w takim razie?? Samo nie przejdzie..myślę żeby ten nexpram zacząć jeść chociaż? Tak, mam stany lękowe fobie społeczną, myśli samobójczych nie miewam ale gdy pomyśle sobie jak sie czuje to zaczynam dostawać paniki i ataku lęku ze nagle stracę panowanie i cos mnie popchnie do zrobienia czegoś złego sobie albo komuś..ale to jest bardziej lęk przed tym niż chęć zrobienia sobie czegoś.boję sie smierci takze myślę ze nie odważyłabym sie

Gość powiem od siebie
Stokrotka nie sluchaj tych co kaza ci nie brac lekow. Ja tez dlugo chodzilam z ta nerwica, bo wstydzilam sie isc do psychiatry i meczylam sie. Pamietam, ze to byl koszmar, ja sie balam zostac chwile sama w domu, bo mi sie wydawalo, ze cos mi sie stanie. To samo w sklepie, gdzies w kolejce, mialam takie ataki paniki, dusznosci, kolatanie serca, wydawalo mi sie ze zemdleje, doszlo do tego ze balam sie wychodzic z domu. To samo nie minie a zacznie sie poglebiac jeszcze bardziej. Naprawde po miesiacu brania lekow poczujesz sie jak nowo narodzona. Ja nie wierze, ze one jakas sieczke z glowa robia, ja jestem normalna dziewczyna, inteligentna. Napewno uzalezniaja, dlatego jak przestaniesz je brac to lekarz stopniowo zacznie zmniejszac ci dawki, bo odrazu zostawic nie mozna. Wyjdziesz z tego ale musisz brac leki. Ja tez mialam cos takiego jak ty opisujesz, takie poczucie nicosci, oglupienia, nie moglam sie skupic, wydawalo mi sie ze swiat wiruje obok mnie, mialam taki niepokoj w srodku, ze nie moglam sobie znalesc miejsca. Naprawde to minie tylko musisz sie leczyc. I nie przejmuj sie, bo w dzisiejszych trudnych czasach jest naprawde wiele mlodych osob, ktore cierpia na to.

Gość powiem od siebie
Ja tez nie mialam mysli samobojczych, wrecz przeciwnie ja balam sie smierci i tego, ze mi sie cos stanie.

Gość MAAA BEEE
Mnie lekarka wrobila w ten Afobam, ktory nie byl mi potrzebny. Cały czas ratowałam sie Nerwosolem, gdy byłam zdenerwowana. Po psychotropach można się nabawić parkinsona polekowego. Dwa miesiące bolala mnie tak z niczego reka i noga. Gdy odtrulam sie z tego świństwa samo przeszło. Może tak co jakiś czas gdy się zażyje to tak nie zaszkodzi, ale regularnie to odradzam. Zbyt dużo skutkow ubocznych.

Gość gturyetwdusytrei
Czy robilas badanie tarczycy?Chodzi mi o USG, TSH, FT3, FT4, przeciwciała ATPO i A TG?To ronie dobrze, może być objaw chorej tarczycy, a objawy nasilily się po narkotykach. Ja mam chora tarczyce, jak wypije, na drugi dzień, serce wali, puls przyspieszony, czuje się starsznie.Jesli nie robilas tych badan to koniecznie zrob, ale te psychotropy to trutka na szczury.

Gość Ona199999
Tak, robiłam badanie na tarczyce i wyszło pozytywne tak powiedziała doktorka..poza tym też badanie krwi tzn morfologia które takze było dobre i cukru też było dobre. Więc widocznie albo nerwica albo niewiem już. DO POWIEM OD SIEBIE..- Dokładnie tak jak piszesz ja mam to uczucie ciągle, jakby świat wirowal i sama sobie wmówiłam ze napewno to jakąś psychoza albo schizofrenia bo nigdy tak dziwnie sie nie czułam jak teraz. Najgorzej sie czuje jak cos wspominam wydaje mi sie jakbym to nie ja te wszystkie chwile przeżyła..często głowa mnie boli tak bardziej w czaszce uczucie takie jakby długo na słońcu siedziałam i potem tak samo głowa boli .. I taka sie wydaje dziwna sobie samej..i wszystko wydaje mi sie takie dziwne czuje tak jakbym zwariowała ale jednocześnie trochę miała świadomości i myśli i takiego logicznego myślenia.