Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość landyspace

Kaszel alergiczny - co robić?

Polecane posty

Gość landyspace

Witam! Mam taki problem i pytanie: Mój syn (2 latka)od 2 kwietnia kaszle i ma katar - z kilkudniowymi przerwami niemal cały czas- raz jest lepiej a raz gorzej. Kaszle głównie w nocy, nad ranem i po powrocie z podwórka. Byliśmy u pediatry która zaleciła zrobienie badań - wyszło,że nie ma w organizmie infekcji. Osłuchowo czysty. No i diagnoza - alergia. Jestem skłonna się zgodzić bo syn ma na skazę a do tego ja sama jestem alergikiem. Pani doktor zapisała syrop ketotifen na 8tyg. i debridat (bo synek ma też refluks). Stosujemy od 2 tygodni i jest jak było - katar i kaszel raz lepiej raz gorzej. No i nie wiem co dalej. Czy spokojnie czekać te 8 tyg. Czy isc znowu do lekarza?Czytałam ze ten ketotifen zaczyna działać dopiero po dłuższym czasie stosowania - jest lekiem długoterminowym z długim okresem rozwoju reakcji. To ile czekać? Czy któraś mama stosowała? Nie mogę patrzeć jak męczy syna ten kaszel....

Gość landyspace
Nie wiem czy przy kaszlu alergicznym i tych lekach można dawać zwykły syrop od kaszlu np. supremin. Teraz tyle drzew pyli - ja jestem uczulona na pyłek brzozy, leszczyny, wierzby a akurat wszystkie te drzewa mamy koło domu:/ Może i on? A od kiedy dokładnie można robić testy dzieciom?

Gość landyspace
.