Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dgege

Pomylenie epoki na maturze.

Polecane posty

Gość toznowuja
moim zdaniem było dość ok, jedno pytanie mnie trochę zdziwiło, ale to pewnie tylko wrażenie, a tak naprawdę było podchwytliwe :(

Gość pawel122
Czyli z tymi epokami jesteśmy uratowani? Dziękuję Ci bardzo :* Nie ma co ufać niektórym trollom którzy tylko wpisują bzdury byleby człowieka złamać, jak i tak matura to ogromny stres..

Gość dgege
No dokładnie. Jesteśmy uratowani z tą nieszczęsną epoką :) Jeśli chodzi o te Wasze powstania to wszystko zależy od klucza - czy rozwijaliście bardziej ten temat czy tylko raz o tym napisaliscie. Nie jestem w stanie pomoc wiecej.

Gość toznowuja
może skoro darują epoki to i to durne powstanie podarują :( w sumie to błąd historyczny, tym bardziej, że w glorii victis nigdzie nie bylo napisane o tym przez cenzure... ehh chyba stracilam dizś 5 lat z życia przez ten stres i spazmy

Gość toznowuja
tylko raz napisałam, więc to jedno słowo - "listopadowe" chyba nie przekreśli całej matury? :(

Gość pawel122
No to świetnie ;) Teraz najgorsza matematyka.. Byle nie była trudna :( Cieszę się, że informacja z pewnego źródła.

Gość dgege
Nie ma mozliwości aby jeden błąd rzeczowy przekreslił całą maturę. To jest pewne. A co do matematyki to już sobie wyobrazam ile tu bedzie tematów na kafe :D

Mam nadzieję, ze tak będzie jak napisała twoja nauczycielka, Proponuję jak już poznamy wyniki, napisać czy zdaliśmy, żeby przyśli maturzyści mieli jednoznaczną odpowiedź. P.S. U mnie na szczęście z matmą luzik.

Gość toznowuja
a co do amtmy, działają wam sprawdzenia rozwiązań z e-zadania.pl? chcialam sobie powtorzyć wszystkie dzialy bo mają tam super filmiki z wytłumaczeniem ale nie ładuje się :(

Gość toznowuja
chyba po prostu pójdę spać :( ale depresja

Gość dgege
Oj Pawel, bardzo kojarzysz mi się z moim kolegą z klasy- Pawłem, który też poleca tę strone :D

Gość Izul
pastyla - Po pierwsze błąd RZECZOWY nie skreśla całej pracy - nie mów o czymś o czym nie masz pojęcia, proszę - błąd KARYGODNY skreśla całą pracę. A ja mam problem w tym, że nie wiem czy mój błąd to jeszcze błąd rzeczowy czy już karygodny. Niby wszędzie pisze, że pomylenie epoki to rzeczowy, ale ja walnęłam tą datą jak z kosmosu i się boję. Przynajmniej już przestałam ryczeć :D W domu wszyscy mnie pocieszają, żebym nie histeryzowała, więc trochę się uspokoiłam. Byleby mi tylko nie wyzerowali pracy! Ogólnie nie poszło mi źle, ba! myślę że całkiem dobrze i tylko raz walnęłam tą datą i epoką...

Gość LAski wyluzujcie
potną waqm troche punktów za błędy rzeczowe ale na pewno nie bedzie tak ze nie zdacie z powodu pomylenia powstania albo epoki.

Gość Izul
A matmy w sumie nie boję. Chodziłam na korki i jakiś większych problemów nigdy z nią nie miałam. Jakoś to będzie :)

Gość pawel122
A to by było wesołe ;) Wyluzujcie. Teraz naprawdę nie można nic zrobić. JEST TO BŁĄD RZECZOWY. BŁĄD KARDYNALNY wynika z nieznajomości lektury, o której piszesz, np. przypisujesz bohaterom wydarzenia, w których nie brali udziału, mylisz treści dwóch różnych lektur itd. O kardynalnym mówimy także wtedy, gdy CAŁA praca oparta jest na fałszywym założeniu czy interpretacji. Z kolei BŁĄD RZECZOWY to błąd w imieniu lub nazwisku bohatera (autora), pomylone daty i epoki, błąd w tytule.

Czytanie ze zrozumieniem było zjebane :/ Jak zobaczyłam odp to bede miec z 4p z czytania

Gość toznowuja
u mnie wszyscy się przejęli i moja ciocia zadzwoniła do swojej znajomej polonistki, która sprawdza matury - mówi, że z tymi powstaniami to błąd rzeczowy, więc nie tak strasznie... mnie to trochę pocieszyło, może ktoś też ma taki problem i to przeczyta... teraz trzeba się zacząć przejmować matmą, a polski moze jakoś pójdzie :(

Gość toznowuja
a gdzie są te odpowiedzi? mnie zastanawia to słowotwórstwo, napisalam cyberprzestrzeń i .. cybernauta.. bo ten tekst zmusil mnie to rozważań o kosmosie i czasoprzestrzeni :/

Gość Izul
O tak! Czytanie było beznadziejne. Ja z tą cybernetyką napisałam "cybernetyk" i "cybernet" :D Także też chyba będzie źle ^^ Jak tam powtarzacie matmę? Jeśli tak to z jakich stron?

Gość rabbit junk
gdzie są odpowiedzi? podajcie link

Gość toznowuja
Izul, ja powstażałam z e-zadania.pl , ale wygląda na to, ze jest przeciążona, bo nie działa... ale zobacz, może to tylko u mnie. i ktoś tu polecił matematks - spoko jest, robię teraz zadania stamtąd i też można oglądać rozwiązania zadań na filmikach, więc super. Matmy się mniej boję niż tego poslkiego... z polskiego w szkole mam 6, z matmy 2 :) trochę wstyd, ale dobra, i tak podstawa się nie liczy, byle to zdać...

Gość kate94
hej mam mały dylemat. Mianowicie boję się, że błąd rzeczowy który popełniłam skreśli moją maturę. Umiejscowiłam fragment przedwiośnia w odniesieniu do całości w rozdziale Nawłoć. Jak myślicie skreślą przez to moją pracę ?

Gość toznowuja
przesrane, te odpowiedzi tylko mnie pogrążyły w rozpaczy :/

Gość toznowuja
jak nie zdam to chyba się załamię :/ wyjadę do meksyku i będę tam hodować truskawki...

Gość TEZ MAM MŁODĄ POLSKE XD
Głowa do góry . Nie ma się co stresować , bo szkoda nerwów . I tak każdy z was zda mature łącznie ze mną. Pozdrawiam .

hehe. Gratuluję luźnego podejścia. Ja do tej pory siedzę w obsranych gaciach i też mam nadzieję, że wszyscy zdamy.

Gość toznowuja
ja też, w dodatku głowa mnie rozbolała i oczy tak spuchły, że jutro pójdę jak sierota na tą matmę...

Gość maturzystka11111111111
no nie wiem, na próbnej pomyliłam imie bohaterki, też do niego nie wracałam i było to tylko w jednym zdaniu i w ogole mi nie ocenili tematu czyli na 50 pkt z pracy moglam zdobyc tylko 25. Jeśli masz bład rzeczowy czyli taki jak ty to mozna dostac max 25 pkt za prace, zaś blad kardynalny przekresla cala prace.