Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fbgtrjightrvn

Mautrka 200013 pomocy

Polecane posty

Gość fbgtrjightrvn

W drugim wypracowaniu chodziło główie o to,że fragment Przedwiośnia przedstawia dialog poniędzy Gajowcem ,a Cezarym.Postacie umieszczone na portretach były dla Gajowca ważnymi bohaterami.Bardzo ich cenił,bo go nauczali.Polska była zniewolona przez Rosję a oni nauczali np ludzi po tajemnie i to sprawiało,że historia Polski i jej tradycja jakaś się nie zatraciła.Młody Baryka nie mógł tego pojąć ,bo całe zycie mieszkał w Baku .Oto głównie chodziło w tym wypracowaniu.Ma ktoś podobnie

Gość weuchjdnbshj
Normalnie jakby ktoś moją pracę streścił :D

Gość fbgtrjightrvn
To cieszę się ,że ma ktos podobnie.Zależy mi bardzo na polskim,bo wydaje mi się,że jestem dobra z polaka

Gość weuchjdnbshj
Wcale nie jest pewne że mam dobrze, cały czas dręczą mnie myśli czy temat został przeze mnie dobrze przedstawiony, i też mnie ucieszył Twój wpis na forum

Gość fbgtrjightrvn
Mysle,że mamy dobrze,ja jestem dobra z polaka,Przedwiosnie było prostsze,niż te dwa wiersze,bo trzeba umieć je interpretować.

część z tego co napisałaś napisałam na maturze, głównie to: "W drugim wypracowaniu chodziło główie o to,że fragment Przedwiośnia przedstawia dialog poniędzy Gajowcem ,a Cezarym.Postacie umieszczone na portretach były dla Gajowca ważnymi bohaterami.Bardzo ich cenił,bo go nauczali." To, że Polska była zniewolona przez Rosję napisałam podczas analizy fragmentów, a nie odwołania się do lektury. To samo z niezrozumieniem tego wszystkiego prze Barykę. A jak napisałam, że Baryka nie jest zachwycony tymi autorytetami, ma wręcz negatywny do nich stosunek to jest to źle?

Gość dfghjdfgh
A ja wybrałam temat pierwszy. Baczyński mnie zachęcił;D

Gość dfghjdfgh
Jakie dwa wiersze? ;D Gloria Victis to nie wiersz panno "dobra z polaka";D

posprawdzajcie sobie na Cogito chociaż z kluczem nigdy nie wiadomo, ja się najbardziej 3lata temu przejechałam na historii - po napisaniu z cogito wyszło mi 76% na rozszerzeniu, przedyskutowaliśmy odpowiedzi z historykiem i też mi tak mniej więcej wyszło, a to zonk bo nie wstrzeliłam się w klucz i kolosalna różnica - 52% wynik... Trzymam kciuki żeby było dobrze, posprawdzajcie sobie na oficjalnych rozwiązaniach podanych na portalach typu Cogito bo to odpowiedzi podręcznikowe, ale pamiętajcie że nie ma pewności że tak wyjdzie jak jest

Gość zielony knotek
jak ja maturę pisałam to trzeba było zrobić charakterystykę ja tego nie zrobiłam myślałam już że nie zdałam i dostałam 75% więc nie przejmujcie się jak zrobicie trochę niezgodnie z tematem

Mam nadzieję, że z tego wypracowania bedzie te 21p/50

Gość czemu nie widać wpisów?
? :o

Gość fbgtrjightrvn
Ja uważam,że Cezary nie miał do nich negatywnego stosunku,bo nim nie mówił o nich źle.Bohater był raczej obojetny bo pytał się o wszystko z zaciekawieniem.

Czy jak napisałam, że Baryka miał negatywny stosunek do autorytetów to czy jest to rzeczowy błąd? Jeśli tak, to czy wgl nie dostane pkt akapit (napisałam w rozwinięciu). Proszę o poważne odp.

Ale czy mogą mi odjąć 1p czy coś, czy wgl nie mam punktów za ten akapit?

Gość bojesie454545
czy mogą mi uniewaznic mature z powodu małegorysunku w brudnopisie? nic niecenzurowanego itp

No bo jedni mówią, że nie ma pkt w tym miejscu, to ok. Ale żeby mi nie anulowali za cały akapit!

Gość fbgtrjightrvn
Ja jestem zdania,że jak jest książka i tekst to każdy interpretuje ją inaczej.Nie wiadomo tak naprawdę,jaki ludzie z oke wymyslili klucz.Myślę,że nie do końca masz błąd ,bo jak to sie piszę to powinno być albo pozytywny stosunek albo negatywny

Gość bojesie454545
pomożecie mi czy nie? mogą uniewaznic za rysunek w brudnopisie?

Gość fbgtrjightrvn
Nie,bo brudnopis jest twój dla Ciebie i możesz tam rysować co chcesz nawet ch..j

A może to jest tak, że mam -1p, ale całość akapitu jest punktowana?

Gość Postaci a nie postacie
maturzyści z koziej dupy :o

Gość bozena188
Kaitana weź się kurwa uspokój! Przeżywasz głupi błąd jak mrówka okres, myślisz, że na forum siedzą egzaminatorzy i ci odpowiedzą? Ja pierdzielę, też pisałam maturę rok temu ale nie dodawałam tematów z rozpaczliwym pytaniami, czy odejmą mi punkt czy co innego. Ogarnijcie się ludzie, nie srajcie się tak.

Gość sdfghjmk,
Nie masz żadnych ujemnych, moim zdaniem, po prostu może nie być tego w kluczu, ale to nie jest żaden błąd rzeczowy. Ludzie ogarnijcie się trochę. -,- wcześniej na pewno pisaliście mnóstwo takich prac i wiece jak mniej więcej były oceniane.

Gość sdfghjmk,
I żeby nie było. Też pisałam dzisiaj maturę. Wybrałam drugi temat i naprawdę myślę, że panikujecie. Te odpowiedzi podawane teraz to też nie są pewniaki. To są PRZYKŁADOWE odpowiedzi, klucz może być zupełnie inny. Dodatkowo, jeśli masz coś dobrze, a nie ma tego w kluczu to jest opcja, że rozszerzą go dla Ciebie i dostaniesz punkt za walory.. zależy kto ocenia, taka prawda! ;)