Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hulawiatr

No dobra mamuśki,chwalcie sie co dzieci dostały na komunię?

Polecane posty

Gość hulawiatr

potrzebuję odgapic pomysł,bo komunia w niedziele a ja nie wiem co kupic ewentualnie ile kasy dac? jestem chrzestną.

Gość chrzestna8739234
Ja jestem chrzestną syna koleżanki i daliśmy w kopertę 1000zł. Z tego co widziałam to od babci i dziadka chłopiec dostał laptopa, a od chrzestnego PS3. o Reszcie nie dopytywałam.

Gość hulawiatr
No ja też właśnie jestem chrzestną dla córki koleżanki. No to mi dowaliłaś ! Myślałam ,że mniej.

Gość zosia kraków272
od nas chrzesniak dostal wlasnie playstation 3, koszt 1100zl.

Gość chrzestna8739234
nie wiem ile daje się w twojej rodzinie i rodzinie koleżanki. a z drugiej strony jak ktoś nie ma żeby dać nie wiadomo ile to niech da mniej i też jest ok. nasze dziecko od chrzestnego dostało 1500zl a od chrzestnej rower i zegarek. Komunia byla w tamtym roku

Gość yukita
1000 zł? To ciekawe ile dasz na wesele, albo chcesz się dowartościować pisząc akurat taka kwotę, albo masz masę kasy

Gość lolaolapola
mysmy dali chrzesnicy 800zl

Gość cbdfxvc
ale tu sami bogacze. nie wyobrazam sobie dac dziecku 1000zl. co dacie chrzesniakowi na 18tke? nowe porsche albo ferrari?

Gość chrzestna8739234
Nie jesteśmy jacyś mega bogaci, a i głodem nie przymieramy, ale taki wydatek jest dwa razy w życiu: na komunię i na wesele. Gdyby mój chrzęsniak w tym roku brał ślub to na te chwile dałabym mu 2000zł. zreszta to tez zalezy jakie w waszej rodzinie panują zwyczaje.

Gość chrzestna8739234
na 18stke? a trzeba jakoś specjalnie kasą rzucać z tej okazji??? nie wiedziałam... :/

Gość wiollllla
Moj syn od chrzestnego dostal 1500zl od chrzestnejlaptopa od dziadjow tablet a od drugich ps3reszta gosci to glownie koperta i od 500zl wzwyz jakis rower itp

Ja miałam komunię rok temu i u nas komunia to jest święto samo w sobie. Biorąc pod uwagę łączną kwotę uzbieraną to jeszcze na rower musieliśmy sami dołożyć, dostała jeszcze złote kolczyki od babci. No ale to zależy kto po co dziecko do komunii posyła ;)

Gość znowu toksyczna
ToksycznaKobita - po ciula włazisz znowu na temat skoro ciebie to nie dotyczy !!!

Gość chrzestna8739234
wiesz co, nie wiem po co moja koleżanka posłała syna do komunii, ale pewnie po to samo co ty swoje dziecko, więc takie głupkowate komentarze wsadź sobie w buty wredna babo. a ja daje tyle ile mi sie podoba. daje z moich a nie z twoich i nic ci do tego.

Gość chrzestna8739234
to bylo do: moge wtracic słowko

Gość Liliana 1982
Ja rok temu dałam chrześnicy 500 zł . Uważam ze tyle wystarczy . Rodzice trochę dołożyli i pojechała na kolonie nad morze.

Gość a moj syn dostał
pd chrzestnej 1000zł i od chrzestnego 800zł plus zegarek

Gość bgfbgfbg
kuzwa co za starrzy, kolonie to jej powinni sami zasponsorowac a nie z komunijnych wykładac.

Gość trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
No niby czym ma się dziewczyna dowartościować???Bo nie rozumiem. Ja mam komunię chrześniaka za 2 tygodnie i kupiłam quada koszt 1200 zł. Jeżeli miałabym dać pieniądze to dałabym 1000 zł-takie sumy się u nas daje.Nie jest to nic wygórowanego.Moi rodzice jako wujkowie tego dziecka dają mu 500 zł.

Gość trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Nie rozumiem tych oburzonych bab i pytań co Ty na wesele dasz?! A co cię kurde obchodzi co dam chrześniakowi na weselę?Może mu dom kupię jak mnie będzie stać!Teraz mnie stać na quada to mu kupuję! Najbardziej zawistne są te baby które mało dają albo ich dzieci mało dostały!Zal Wam?To sie do roboty wreszcie weźcie i będzie Was stać na takie prezenty!

Gość fgt56o
1000zl to chyba normalan kwota, a nie bogactwo

Gość ,,,,,,mm
..................

Gość chrzestna8739234
Patrz innym w portfel a nie mi, a jak faktów nie znasz to sobie ich nie dopowiadaj. Pewnie dziecku też tak tłumaczysz: widzisz, ja ciebie posłałam żebyś przyjął ciało Jezusa, a inni posłali do komunii dla laptopów i kasy. Nie widzisz jaka jesteś żałosna?

Gość yttyty
kklkl

Gość chrzestna8739234
no dokładnie, ja też nie rozumiem tego oburzenia jakby tysiąc złotych było nie wiadomo jak wielką sumą... a na wesele chrzęsni w mojej rodzinie dają ok. 2000zł i co? to tez jest dla was zawrotna suma? taki wydatek jest raz w życiu i nie uważam że to jakieś cuda. Pewnie wasze dzieci dostały od was co najwyżej kinder niespodziankę.

Gość zuuummm
Matko Boska ...moja córka w tym roku idzie do komunii i w życiu nie myślałam ,że może dostać tyle kasy od rodziny:)