Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hulawiatr

No dobra mamuśki,chwalcie sie co dzieci dostały na komunię?

Polecane posty

Gość zuuummm
A tak w ogóle to naprawdę jest przesada ...o czym wy piszecie :O Jaka kasa? my będziemy szczęśliwi z samego faktu ,że dziecko będzie miało gości i na żadną kasę nie liczymy

Moje dzieci wiedzą po co poszły do komunii. Co w tym żałosnego, bo nie rozumiem. Ja nikomu nie mówię ile ma dać, ale tych tematów od 10 lat jest tu sezonowo tyle,że można się załamać. Po cholerę zakładacie takie tematy, każdy daje ile chce, więc po co pytać na forum, albo się chwalić ile się dało/dostało. Wielki festiwal próżności, zbędny przy okazji Komunii Świętej.

Gość ,,,,,,,,,.........
...........

Gość gththtrhtrh
Ja miałam komunię rok temu i u nas komunia to jest święto samo w sobie. xxxx uwielniam takie komentarze durnych katoliczek co to wmawiaja wszem i wobec ze do komunii idzie sie przede wszystkim w celach religijnych... zauwazyliscie ze ci co dają sporo na komunie nie czepiają sie tych co dają mniej, ale ten co daje mało ZAWSZE czepia sie tego co daje duzo??

Gość hulawiatr
No nieźle ! niedawno znów zostałam chrzesną do syna siostry, kupiłam wózek za 1130 zł ,taki chciała ! Jestem spłukana, jak tak dalej pójdzie nie będzie mnie stac na własne dziecko. Dostał ktoś prezent niższej wartości? podpowiedzcie prosze.

Gość chrzestna8739234
moge wtrącić słówko: moje dziecko też wie po co poszło do komunii i dziecko mojej koleżanki też. Już ty się tak nie bój o ich religijną edukację.... pewnie jak w niedziele lecisz do Kościoła skłądac rączki to też po to zeby obgadac tych co nie byli... taka z ciebie hipokrtyka a teksty o festiwalu próznosci to sobie daruj bo tylko się osmieszasz. na marginesie, ja nie komentuje tego ze ty wolisz dawac i otrzymywac skromne prezenty, za to ty się mnie uczepiłas jak rzep psiego ogona.

Gość halu haluuu
.............

Po pierwsze nie ma wiekszego idiotyzmu od tego zeby dzieci w takim wieku szly do komunii. Poza tym jezeli juz musza uczestniczyc w tym cyrku to generalnie kazdy daje ile uwaza za stosowne. Jedni daja wiecej inni mniej. Rok temu syn mojego brata szedl do komunii i dostal od chrzestnych po 1000 zl,a od babci- od jednej laptopa, od drugiej 2000. Kwota uzalezniona jest od zamoznosci danej rodziny.

Wypowiedzialam sie tutaj, bo mam taki kaprys Niestety komunie staly sie przerostem pychy, pazernosci i próznosci Dalej uczcie wlasne dzieci brania garsciami i jeszcze im malo Gdzie wasza pokora do tak " duchowego" "swieta drodzy katolicy?

Gość hihihi :)
mogę wtrącić słówko - lepiej sie przyznaj ze boli cie ze kogoś stać na takie prezenty hihi w sumie to sie nie dziwie bo ty masz 4 dzieci a zarobki kiepskie :(

Gość tak z ciekwosci ???
ToksycznaKobita - a co ty i tym wiesz skoro nie jesteś wierząca? i po co wchodzisz na takie tematy skoro nie dotyczą Ciebie i twojej rodziny?

Gość hulawiatr
Jeszcze chciałam zaznaczyc,że na komunie idę sama. Myślałam ,że mała pójdzie za rok do komunii i zdążę odłożyć, bo ma 8 lat a tu zonk , dostaje zaproszenie.

Gość ,,,,,,,,,....
.........

Najlepiej nie posylajcie dzieci na komunie:D

Gość gcgtggtr
ja dałam właśnie tysiąc jako chrzestna.

Gość yyttyty
kjkjjjuhh

Gość nie wytrzymammmm
zarabiam 1200 zl i co, mam brac pożyczkę na czyjeś dziecko pomimo bo sama żyję skromnie, no nie

Gość 546546456
up

Gość ,,,,,,,,,........
...........

Wychodze poza dom, nie siedze calodobowo z "bachorami " :p Mam kontakt z Katolikami, prostestantami,Jehowymi Katolicka ZACHŁANNOSC mnie u wielu wiernych osób żenuje .Szpan, Lans, zastaw sie a pokaż sie, wyscig szczurow-ot widniejąca linia gloszonej w teori "skromnosci" w duchowienstwie,w praktyce inaczej to wyglada heheh

Gość debilizm nie zna granic
za quada to rodzice ci podziękuję jak szczyl skręci kark.

hihihi >>> mam czwórkę dzieci, a jakie mam zarobki to niby skąd wiesz? jesteś moją księgową, czy w moim US pracujesz? ;P Żenada :D Toksyczna dopowiedziała to, czego ja nie powiedziałam. Ja nikomu niczego nie zazdroszczę i nie muszę zazdrościć, ale wmawiacie tu ludziom,że jak dadzą prezenty poniżej 1000 to się ośmieszą, lepiej niech nawet na komunię nie idą a to nieprawda.

Ja miałam dać 1000zł, żeby blado nie wypaść na tle tych laptopów, ipadów i innych gadżetów, ale jak dzień przed komunią usłyszałam tekst mojego szwagra, że goście mają się "nażryć, dać kasiorę i spier.dalać", a chrześnica się z tego śmiała, jakby to był na prawdę zabawny dowcip, to okroiłam prezent do 500zł i nie żałuję. Wszystkie, dosłownie wszystkie te mega ekstra drogie prezenty nie nadają się do użytku. Nie chciałabym zobaczyć miny osób, które szarpnęły się na taki wydatek. Już widzę jakie wywołam oburzenie przed komunią mojego dziecka a propos prezentów :D

Gość buhahhahahahhahahahahehehehehe
ToksycznaKobita a ty biedna niewierząca i taka skromna :)

Gość kokika84104
uwielniam takie komentarze durnych katoliczek co to wmawiaja wszem i wobec ze do komunii idzie sie przede wszystkim w celach religijnych... :D Piękny tekst, boski wręcz:D:D:D Idealnie obrazuje temat:P

Gość leniuchowa
w całej rozciągłości zgadzam się z Toksyczną i z Mogę wtrącić... do pierwszej komunii dzieci powinny przystępowac z czystym sercem skupiona na przyjęciu Pana Jezusa a nie zaliczając po drodze jedne z grzechów głównych- pycha, chciwość i zazdrość a rodzice i crzestni powinni im w tym pomóc zamiast wśród dzieci wprowadzać konkurencje.

Gość hulawiatr
Kłócicie sie ,więc wymyśliłam sama. Kupię tablet koszt troche ponad 600 zł,biblia, bombonierka i kwiaty. No i najważniejsze jakoś skromnie ale dociągne do wypłaty. Dziękuję tym które się starały doradzic ,pozdrawiam

Gość ....,,,,,,,,,,,,,,,,,,
...

Gość inka123456
zarabiam 8000 netto mój mąż jeszcze więcej idę na chrzest będę chrzestną i myślałam o 1500 zł. to dla mnie żadna zawrotna suma. Wstyd by mi było dać 500 przy moim wynagrodzeniu. Poza tym to będzie moja jedyna chrześnica. Każdy daje tyle na ile go stać gdybym zarabiała 1200 to wtedy dała bym 200 zł.