Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Martuska123

Po Norweskiej i co dalej :)

Polecane posty

Gość Karola21
Martuska dziękuję Ci bardzo, jesteś Kochana :* nie ma to jak cenne rady mądrych kobiet, które nie jedną dietę przetestowały :D jak patrzyłam na Twój spadek wagi to jestem naprawdę pod wrażeniem i nie dziwię się, że ufasz tej diecie skoro tyle schudłaś i jeszcze żyjesz hi hi :) Ja własnie wybieram się do pracy, a po pracy na zakupy i będę gotować zupkę na jutro.. cieszę się, bo jutro mam wolne i fajnie, że pierwszy dzień dietki wypadnie w dniu wolnym, zawsze to lepiej dla organizmu jak nie trzeba pracować i myśleć o dietce.. chociaż po norweskiej to chyba jestem w stanie wszystko przetrzymać :D mam tylko obawy, że ta zupka będzie bardzo rzadka.. z jakich proporcji Ty robiłaś? z całej główki od razu, żeby było na pare dni? ja bym tak wolała bo codziennie gotować to niekoniecznie bym chciała :D Dziękuję jeszcze raz, jestes nieoceniona :*

Gość Karola21
cikwoj, Ty odchudzasz się z takiej wagi??? Ja mam 169 i teraz ok 60kg wagi, dlatego sie własnie odchudzam, żeby dojść do swojej normalnej wagi 57/56kg.. to jest minimum przy takim wzroście.. a czego Ty chcesz jeszcze schudnąć?:)

Gość nowa2013
hej dziewczynki! fajnie ze jestescie, zacznam kapuscianke, zobaczymy, napiszcie wazyłyscie sie ponorweskiej kg wracaja bo ja sie boje zwazyc

Gość mloda_00
hej to ja... niestety nie dałam rady na norweskiej bo w niedziele w pracy zjadłam kawałek kielbasy z piersi kurczaka i mysle albo 100% jestem na tej diecie albo w ogóle...no cóż trudno... ale teraz będę sie wystrzegac fast fodów chipsów słodyczy... raz w tygodniu pozwole sobie np na spagetti w innym tygodniu na paczke chipsów a nie jak do tej pory spageti na kolacje pol paczki chipsów i jeszcze ptasie meczko;p jedna rzecz w tygodniu i koniec! no i kolacje lekka i nie pózno...jak myslicie jak to wyjdzie?

Gość nowa2013
dziwczynki to lecimy teraz na kapusciance razem ale fajniuto, dzis 1 dzień , zupka wyszła dobra wczesniej nie dodawałam koperku, a z koperkiem całkiem całkiem, Martuska123 jetseś naszym guru kapuscianki;-)

Hej! moja zupka też mi wyszła nienajgorsza:) Głodna nie jestem, wiec zobaczymy jak to będzie. Chciałabym zejść poniżej 59 kg, za miesiąc jadę na urlop i byłoby super:) Ale spokojnie i do przodu, co nie dziewczyny?? Buziaki dla was

Hej moje kochaniutkie ja dzisiaj 3 dzonek czyli zupkowo i owocowo -warzywnie.Rano o 8.00 zjdlam miseczke zupy o 11.00 grejpruta o 13.00 zjadlam 200 no moze 250 gram arbuza a teraz bo bylam glodna to jakies 200 gram kapusty kiszonej bo mi sie kwasnego chcialo hehe :)kolo 16.00 wleje w siebie zupke a pozniej moze jakas salata z zielonym ogorkiem do 18.00 a jak nie to zupka i koniec dnia i jutro 4 dzien i bananowo-mleczny i zupka heh :)To jest jedyna dieta ktora mnie mobilizuje i na ktorej czuje sie naprawde spoko i zaluje ze nie zaczelam jej zamiast Norweskiej heh a nie nie zaluje bo poznalam was moje kochane dziewczynki :) Ktoras z dziewczyn pytala jak ja gotuje zupke wiec zawsze z polowy przepisu to starcza mi na jakies 3 dni a druga polowa przepisu juz na cztery bo 5.6.7 dzien jest wiecej jedzenia wiec zupke zjadam raz no sporadycznie dwa razy diennie :) Aha i bym zapomniala zwazylam sie rano i po dwoch dniach mam -1.5 mniej jak dla mnie to super aby tak dalej :)

Gość nowa2013
Martuska to tzrba się trzymać godzi, typu śniadanie zupa, 2 śniadanie owoc czy można tak cały czas te dozwolone rzeczy podjadać?

Gość nowa2013
a i strasznie mi wywaliło brzucho, az spodni nie moge zapiac , a dziś mam trening;-(

Nowa nie nie trzeba sie trzymac ale ja w pracy do 17 i tak se sama podzielilam kochana :)A ten brzuszek to odczego ci tak wywalilo????

Gość prośba do martuski
czy moglabys zapodac dokladny przepis na tę zupke albo linka gdzie moze byc i dokladnie co jesz w tygodniu do tej zupy- mysle ze nie tylko ja bylabym ci wdzięczna bo sukces twoj w stopce bardzo jest motywujący- podziwiam i gratuluje

Gość nowa2013
Martuska chyba po zupce;-) nietsety tak na mnie działa kapusta, a na ciebie nie? no jeszcze zjadłam arbuza, i jabłko i kiwi, no i zupe z 4 talerze;-) a i z toalety to chyba nie bede wogóle wychodzić, tak mnie oczyszcza, a wy tak nie macie?

Gość nowa2013
Karola ewicwik gdzie jesteście? pisac , pisać jak u was?

Składniki: 1. główka białej kapusty 2. 6 cebul 3. 2 zielone papryki 4. 6 12 pomidorów lub 2 puszki pomidorów 5. pęczek selera naciowego 6. przyprawy: pieprz, pietruszka, curry, koper oraz według uznania bazylia, czosnek, A teraz jadłospis na 7 dni: Dzień pierwszy: Zupa kapuściana i owoce (oprócz bananów), najlepsze są arbuzy i melony. Oczywiście trzeba dużo pić np. gorzką herbatę, kawę, niesłodzone soki owocowe oraz wodę niegazowaną Dzień drugi: Zupa i warzywa ( surowe lub gotowane) najlepiej zielone. Nie wolno jeść: grochu, fasoli, kukurydzy, oraz owoców. Dzień trzeci: Jemy dużo owoców (oprócz bananów), warzyw (oprócz ziemniaków) i oczywiście zupę. W tym dniu powinniśmy już zobaczyć na wadze 2 3 kilogramy mniej Dzień czwarty: W tym dniu można już zjeść banany. Trzeba wypić 8 szklanek odtłuszczonego mleka lub maślanki i tyle samo niegazowanej wody. Przede wszystkim należy jeść zupę. Dzień piąty: Można zjeść mięso, ok. 200g (najlepiej wołowiny, ale może być też pierś z kurczaka lub indyka), oraz 6 niedużych surowych pomidorów. Mięso powinno być gotowane albo opiekane bez tłuszczu i soli. Trzeba też wypić 6 8 szklanek wody no i należy pamiętać o zupie, którą trzeba zjeść przynajmniej raz w ciągu dnia. Dzień szósty: Wołowina (może być też kurczak lub indyk), ryba i warzywa, najlepiej zielone. Obowiązkowo zupa. Dzień siódmy: Trochę gotowanego, ciemnego, niełuskanego ryżu, lub kaszy gryczanej oraz dużo warzyw. Do picia dużo soków bez cukru i woda i oczywiście zupka.

Ja jestem na takim przepisie :) Po zupie mnie nie wysadza ale co chodzi o toalete to tak wlasnie to jest glowna zasada tej zupki latasz jak wariat siusiu :)

Gość nowa2013
nie tylko siusiu;-)

A mowilam dziewczynki ze zupa kapusciana nie jest zla hahaah tylko trzeba ja jakos ulepszyc i wiecie co nawet wczoraj siedzialam na roznych forach i dziewczyny pisza ze dodawaly kostki rosolowe i koncentrat i chudly po 3 do 5 kilo tyg :) ja ja zrobie jednak 2 tyg ten tydzien co by zzucic ze 3 no chcialabym 4 kilo w sobote koniec tyg w niedziele rozpusta dzien z nielaczonej i od poniedzialku zrobie znow dla utrwalenia wagi a pozniej kto wie moze nie laczona a moze dieta kapusciana hahahah jeszcze troche i zamienie sie w krolika musze syna po kapuste wyslac bo mi sie skonczyla i zupa mam tylko na dzisiaj a musze wieczorem nowa poircjie ugotowac hehe :) Dziewczyny do bojuuuuuuuuuuuuu precz ze zbednymi kilogramami hahahh nie damy sie wam tak latwo hahah :)

Gość nowa2013
dziewczynki a robiłyście dukana?

Gość Karola21
Hej Kochane :* Martuska dziękujemy za przepis i jadłospis:) ja oczywiscie sama się "dowiadywałam", ale co strona to jakaś modyfikacja, dlatego fajnie dostać sprawdzony jadłospis od osoby, która ma tak spektakularne efekty :) ja własnie wróciłam z zakupów na "kapuściankę" i kupiłam wszystko na cały tydzien oprócz kapusty haha bo nie było świeżej, tylko kwaszona.. ale zaraz idę do innego sklepu poszukać bo od jutra rana staruję:) juz nie moge sie doczekac konca tygodnia, a tymczasem to w piekarniku siedzi mi danie z ciasta francuskiego, kurczaka, szpinaku, mozarelli,pomidorków i kukurydzy z sosem salsa :D taki ostatni dzien przed detoxem :D co do pytania o Dukana to nie próbowałam, ale tyle złego o nim słyszałam, że chyba bym nie ryzykowała :(

Gość Karola21
po kapuściance zaraz pojadę na urlop więc pewnie podczas tygodniowych wakacji coś przybędzie, ale zaraz po wakacjach wracam i pewnie jeszcze tydzien zrobie kapuscianke, zobaczyny.. pozniej chce po prostu nauczyc sie mądrze jeść(dlatego myślę o niełączenia) i tak jak ktos wyzej napisał raz w tygodniu zjesc sobie jakiegos fast food'a, chipsy, czy czekolade a przez 6 dni odzywiac sie zdrowo i niskokalorycznie.. mam nadzieje, ze wejdzie mi to w nawyk i bede potrafiła utrzymac juz ta moją wagę (jeszcze jej nie mam, ale juz planuję:D) hehe

No i jestem tu sama :( Nowy garnek zupki ugotowany wszystko jak w przepisie heh tylko oczywiscie 2 kostki rosolowe dodane :) A jak u was dziewczynki???? Ewicwik jak tam drugi dzien dietki ??? A ja bym chciala tak bardzo wazyc 60 albo 61 kilo i nie moge dobic nijak heh :( mam nadzieje zrobic to kapustka moze sie uda :)

Gość cikwoj
Po dzisiejszym dniu to juz na pewno z 58 ważę, czuję się strasznie ciężko ! Od wtorku kapuścianke zaczynam, bo narazie nie mogę, nie mam jak. Z takiej beztroski popadłam w napad głodu i zjadłam opakowanie czekoladek! Jestem strasznie zła !!!!!! Muszę sie powstrzymywać, chociaż nie mogę... A jak myslicie, da rade pociagnąć na kapuściance 2 tygodnie?

Gość nowa2013
Martuska mam pytanie jak ze skóra po tych szybkich dietach? ćwiczysz coś? ja po 2 tyg, wróciłam dzis do cwiczen i powiem wam jakas masakra biegał po 5-6 km, dzis ledwo przebiegłam 1 km/ potem skalpel chodakowskiej , wczesniej robiłam to z palcem w nosie teraz po 15 min. myslałam ze sie poddam1 wiecie chyba wole ćwiczyc i chudnąc wolniej, a jak zjem czekolade to isc pobiegac bez wyrzutów sumienia , ostatnio zauwazyłam ze całe mysli kraza wokól tego co moge a czego nie- straszne

Gość mloda_00
ja dzis na rowerze pojezdziłam nie duzo bo 6km ale sie ruszyła:) 1 krok zrobilam:) a jak mi sie chce słodkiego to jem musli z mlekiem z biedrony pyyycha:) nie ciągnie mnie jeszcze do złego:)

Gość cikwoj
zazdroszczę dziewczyny, ja cały czas wpierdzielam słodkie ! Już mnei to irytuje. To nie jest tak, ze jestem głodna, tylko z jakiegoś przymusu wewnętrznego. Ja nie panuję nad tym.. to okropne. Boje sie, ze za bardzo przytyje przez ten tydzień i tego nie zrzucę później..

Gość nowa2013
cikwoj rozumię cie bardzo dobrze, wszelkie te diety szybkie cud, zbieraja składniki odzywcze ja po 10 dniach norweskiej tez się zuciłam na słodkie , nawet synkowi zaczełam wyzerac witaminowe zelki wstyd, wczoraj w sklepie pakowałam czekolade tofiifi, i ciastka, mysle ze trzeba sie zaczac racjonalnie odzywiac i uwzglednic takie wegle jak płatki owsiane, kasze z warzywami i nie bedzie takich napadów przedemna 2 godz treningów przez 6 dni w tyg.i chyba nie dam rady na tej kapuscie. dzis nie poszłam na trening grupowy bo miałam takie rozwolnienie ze siedzieć nie moge, chciałam szybko schudnąc i rozlegulowałam sobie organizm, i wracm do punktu wyjscia

Nowa ja nie mam zadnej obwislej skory powaznie :) Nowa sprubuj nie sprubujesz nie przekonasz sie to tylko tydzien a cukru masz w diecie pod dostatkiem bo masz owoce i warzywa ja dzieki tej diecie wlasnie zmniejszylam ochote na slodkie ale fakt jak robie dzien wolny to zjadam czy lody czy jakies pyszne ciacho z kremem innego tygodnia jade na mc donalds zawsze se robie jaka nagrode :) Nie cwicze bo pracuje fizycznie w ciglym ruchy :) Nowa jezeli uznasz ze nie dasz rady to ok ale nie opuszczaj nas :)

Gość cikwoj
Własnie sie zastanawiam, bo już liczę nadmiar tego, co przytyję to bym musiała z 10 kg zrzucić, gdzieś w 6 tygodnii. Wiem, trudne zadanie, ale mam nadzieję, że podołam !

A nowa i przepraszam ze nie powiedzialam o rozwolnieniu ale ja czegos takiego nie przechodzilam i przykro mi :( A moze sprobuj jeszcze jutro i tak masz zupke jak nie ustapi to przerwiesz kochana :) Cikwoj ja tez mialam problemy ze slodkim i z chipsami kupywalam sobie czarna czekolade i zagryzalam chipsami light i sie oszukiwalam ze to nie duzo kalorii a to byla bomba potrafilam w dwa dni 3 kilo przytyc heh :( no i pozniej na kapuscie zaczelam tracic ochote a jak mialm ochote to po zmniejszonym zoladku nie bylam wstanie wsadzic w siebie az tak duzo tego wszystkiego njadalam sie szybko nawet slodyczami :)