Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirabellllka

Dlaczego dyskusja z katolikami zawsze kończy sie w ten sam sposob?

Polecane posty

Gość njun niezalogg
"buddyzm tam się dzieje dopiero źle " najpierw sobie trochę poczyta z zakresu religioznastwa, a potem sie brać do dyskusji, żeby hinduizm z buddyzmem mylić i nie wstydzic sie zabrać głosu, to właśnie poziom kafeterii w całej krasie. A chrześcijaństwo najlepsze jest- BOTAK:)

Gość fsssssssssss
ine religie też nie lepsze a chrześcijanstwo jednak idze cały czas naprzód bądżmy obiektywni xxxxxxxxxxxx a nie można iść na przód bez tego całego religijnego gówna?

Gość anotone szandore
religia jest potrzebna slabym jednostkom. silni sobie radza bez tych wymyslonych dyrdymalow.

Gość dhfdhjsgdg
Hinduizm to straszne zacofanie, ciągle podział na kasty, wdowy są palone na stosie, mordują kobiety tylko dlatego ze są kobietami. Islam to szkoda gadac, kobieta jest tam śmieciem, legalna pedofilia 8 letnie dziewczynki wychodza za mąż za starych dziadów, obrzydliwosc, ludzie są w islamie otumanieni allahem i mahometem. Judaizm ? Tak naprawde tez ciemnota, mowie o ortodoksyjnych Żydach, ostatnio co sie działo w Izraelu, zaatakowali żydówke tylko dlatego ze była z tego odłamu postępowego, bardziej liberalnego. Jehowi to sekta sama w sobie, zamknięci na innych. Mormoni w USA - patologia i zboczenie, facet ma po 10 żon, kazdy z kazdym. Mimo, ze sama nie chodze do kosciola to 10000x bardziej wole katolików niż muslimów albo mormonów Heh :D ja też

Gość ola wio
dlaczego dyskusja z katolikami....? dlatego, jak mawiał Rysiu z klanu-że przekaz powinien być prosty jak aparycja przeciętnego chama ze Śląska :-) Katolicy kombinują, komplikują, a jak się sami w tym pogubią mówią- wiara, amen ;-)

Gość 8215y8-1205125821-75fasgafg
"buddyzm tam się dzieje dopiero źle " najpierw sobie trochę poczyta z zakresu religioznastwa, a potem sie brać do dyskusji, żeby hinduizm z buddyzmem mylić i nie wstydzic sie zabrać głosu, to właśnie poziom kafeterii w całej krasie. A chrześcijaństwo najlepsze jest- BOTAK A gdzie tu ktoś coś pomylił pokaż przykład bo ja tu nie widzę pomyłki

Gość Don Men :)
Katolicy kombinują, komplikują, a jak się sami w tym pogubią mówią- wiara, amen :D:D:D

Gość mirabellllka
No i dokladnie tak samo u nas jest w miejsowosci. Wszedzie ksiadz. Jak budowali nowy most - ksisdz oczywiscie świecił i przemowienie wyglaszal. W radzie gminy ksisdz zasaiada na honorowym miejscu i zarządza decyzjami, miedzy innymi na co przeznaczyć pieniadze unijne ktore otrzymslismy? No i zadecydowali! Na remont okolic kosciola i plebanii ksiedza :D Ksiądz ma ladny domek, wszystko wokol fsjnienzrobione, w srodku nowe drzwi, kafelki, wszystko z tej wyzszej polki. Naprawde dom ma ns cacy zrobiony. Samochod tez niczego sobie, jakis nowszy model Audi. Wokolo kosciolka wszystko ladnie zrobili. Nowe eleganckie ogrodzenie, klomby, pięknie przystrzyzona trawa, swiezo zrobione schody z elegancka porecza... kościół prezentuje sie jak ta lala. Jest jeszcze jedna mala miejscowosc a w zasadzie wioska, do ktorej prowadzi droga z naszej miejscowości. Tam mieszka moja kolezanka. Droga sie ciagnie 6 km. Do 3 km jest szosa, a potem nastepne 3km droga z czarnego piachu, pelno dziur. W lecie sie kurzy, samochodem trzeba jechac jakies 39 km/h. Ile razy mieszkancy tamtej wsi prosili wojta zeby wylał szose na ten 3 km kawalek, bo w zimie sa całkiem zasypani. Gdzie tam! Od prawie 40 lat prosza sie o szose i nic! Przeciez ksiadz jest najwazniejszy. No i tez podlizuja sie do tego ksiedza.Jakby mogli to by mu poklony bili ::o :o :o

Gość njun niezalogg
hinduizm to nie buddyzm, masakra jaki poziom...

Gość zeus dzeus czy jak mi tam
a ja ? zpomnieliscie o mnie wandale !!!!

Gość njun niezalogg
w buddyzmie guru moze zostać i kobieta i mezczyzna, wszystko zalezy od jednostki. w chrzescijanstwie zaleznie od odlamu ale w wiekszosci kobieta nie moze pelnic zadnych funkcji duchowych

Gość zeus dzeus czy jak mi tam
hinduizm to nie buddyzm, masakra jaki poziom... odnieś się do konkretnego przykładu że ktoś napisał że hinduizm to buddyzm bo coś mi sie wydaje że jesteś ułomna z lekka ....

Gość mirabellllka
Niebieskooka szatynka - chrzescijanstwo najlepiej stoi? A co to za bujda? A na czym stoi? Na nogach? A czytalas ty o krucjatach? Nie? To poczytaj. Buddyzm? Janizm? Wiesz chociaz co to jest? Znasz filozofie buddystow? To raczej sposob zycia a nie religia, przymusowa religia w szkole czy sponsorowanie mezczyzny w czarnej sukmanie. Powiedzcie mi dlaczego kościół w Polsce ma pierszenstwo przed spoleczenstwem? Dlaczego zamiast np.samotnym matkom z dziecmi sponsoruje sie bande nierobow?

Gość Brunetka :)
w buddyzmie guru moze zostać i kobieta i mezczyzna, wszystko zalezy od jednostki. w chrzescijanstwie zaleznie od odlamu ale w wiekszosci kobieta nie moze pelnic zadnych funkcji duchowych Pierdolisz głupoty azjatki słyną z wierności i posłuszeństwa dlatego często Biali Mężczyźni się z nimi żenią

Gość njun niezalogg
a czy ja sie do kogoś zwracam konkretnie? mowię ogólnie o poziomie wiedzy w dyskusji.

Gość mirabellllka
Sorki za literowki. Pisze z tel.

Gość njun niezalogg
Pie**olisz głupoty azjatki słyną z wierności i posłuszeństwa dlatego często Biali Mężczyźni się z nimi żenią ' pomijając wulgarnośc tej wypowiedzi, to merytorycznie nie ma w niej nic, z Polkami też sie żenią biali męzczyżni, nawet 90% z ich mężów to biali,czego to dowodzi?

Gość Niebieskooka szatynka
Niebieskooka szatynka - chrzescijanstwo najlepiej stoi? A co to za bujda? A na czym stoi? Na nogach? A czytalas ty o krucjatach? Nie? To poczytaj. Czytałam A ty czytałaś Bitwę pod wiedniem ? Po za tym szlone czasy są już za nami liczy się teraźniejszość a nie to co było lub będzie bo to teraz żyjesz w teej danej chwili i teraz Chrzścijaństwo jest najbardziej cywilizowane tutaj ci nikt nie obleje kwasem twarz i nie zetnie głowy maczetą

Gość ciotkaklotkaaaa
Wiara daje mi sile i wolnosc. Autorka myli katolików z katolami. Prawdziwy katolik nie może być rasistą, czy nietolerancyjnym ksenofobem:P

Gość njun niezalogg
Autorko, nie przepraszaj za literowki, tu juz lecą wyzwiska i zwroty z meliny, że też wszędzie tam dociera tani Internet...

Gość Różyczka z kolcami ;)
a czy ja sie do kogoś zwracam konkretnie? mowię ogólnie o poziomie wiedzy w dyskusji. ale ty wywaliłaś bez sensu nie podałaś przykładu że ktoś tak powiedział tylko sobie coś ubzdurałaś

Gość grtegsdfg
a ja mam w dupie wszystkich wierzących !

Gość fsssssssssss
ine religie też nie lepsze a chrześcijanstwo jednak idze cały czas naprzód bądżmy obiektywni xxxxxxxxxxx napisałam, żeby iść na przód bez tego całego religijnego szajsu i skasowali mi post!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! cenzura watykańska działa!!!!!!!!!!!!!!!

Gość njun niezalogg
"Autorka myli katolików z katolami. Prawdziwy katolik nie może być rasistą, czy nietolerancyjnym ksenofobem" o tym pisałam w pierwszym poscie na tym topiku. Katolik, muzułmanin, wyznawca Jahwe, Wisznu, Kriszny, co tam jeszcze.... godzien swej nazwy, nie zniża sie do obrażania innych ludzi, bo jego wiara sprawia ze uczucia nienawiści i zachowania nieetyczne są mu obce.

Gość grtegsdfg
A jeśli chodzi o niższosć kobiety to jest ona w każdej rasie kulturze i religii przykro mi dziewczyny no ale chyba wiecie że cały świat ma racje i jesteście gorsze

Gość mirabellllka
Czytalam o bitwe pod Wiedniem. Serio porownujesz ja do kilkakrotnych chrzescijanskich krucjat? A poza tym dlaczego nie mamy mówić o przeszlosci? Wstydzisz sie chrześcijańskiej przeszlosci Europy? Oczywiscie nie wspominajac tu o tym ze Polska byla poganska. Wciaz czekam na definicje podobno zlego buddyzmu. Ilu ludzi zamordowali buddysci?

Gość grtegsdfg
Katolik, muzułmanin, wyznawca Jahwe, Wisznu, Kriszny, co tam jeszcze.... godzien swej nazwy, nie zniża sie do obrażania innych ludzi, bo jego wiara sprawia ze uczucia nienawiści i zachowania nieetyczne są mu obce. :D:D:D muzłumanin jak cię zabije pójdzie do nieba według niego bo nie jesteś arabką i nie jesteś islamistką Ale masz wiedzę 💤 🖐️

Gość grtegsdfg
Ilu ludzi zamordowali buddysci? Al w y wszyscy na tym forum nieogarnięci jesteście kolejna....przecież ludzie się zabijają ciągle a co myślisz że azjaci między sobą się nie zabijają ? napewno dochodzi do takich incydentów

Gość njun niezalogg
jeśli chodzi o niższosć kobiety to jest ona w każdej rasie kulturze i religii przykro mi dziewczyny no ale chyba wiecie że cały świat ma racje i jesteście gorsze " brzmi jak przemowa pana do niewolnikow, albo szlachcica do chlopow pańszczyznianych: Widzicie chłopy tak uż jest urodziliście sie tak i pomrzecie, bo jestescie stworzeni do tego żeby służyć Panom. Patriarchat jest tak samo siłowy i sztuczny jak niewolnictwo i pańszczyzna. Wszyscy ludzie mają takie same prawa do wolmości, równości i braterstwa, ktos tu przespał rewolucję francuską sprzed 300 laty i sni dalej.