Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirabellllka

Dlaczego dyskusja z katolikami zawsze kończy sie w ten sam sposob?

Polecane posty

Gość njun niezalogg
Szatynko, z 40 lat temu cala 50 tka nalezala do cywilizacji zachodniej, za 20 lat w pierwszej szostce bedzie moze 1 kraj europejski. Pogódź sie z tym, nadciąga zmierzch Twoich bogów.

Gość mirabellllka
A link do najbogatszych panstw swiata byl dodany 2 lata temu. Aktualne dane mowiazupelnie cos innego. Wiec slucham, jaki obecnie kraj zajmuje ppozycję number 1?

Gość a gdyby ...
zgoda na kafeterii= nuda :-)

Gość grtegsdfg
Był gorszy w tym czasie był słabszy nie potrafisz siębronic jesteś gorszy. Tak jest było i będzie zawsze " To punkt widzenia silniejszego, a nie obiektywny stan rzeczy. Gdyby Hunowie byli lepsi od Rzymian to znalibyśmy z nazwiska więcej Hunów niż Rzymian, których przecież pokonali argumentem siły. a znamy tylko Atyllę i to z rzymskich przekazów. To nie siła jest pomnikiem trwalszym niż ze spiżu, spiż w proch sie obróci a dzieła umysłu pozostają. No chyba ,że uważasz za lepszego Pudziana niż Pasteura, to już kwestia aparatu pojęciowego chyba. NIe rozumiesz są różne rodzaje siły: mięśnie umysł charakter ( dla mnie najważniejszy bez tego nie ma wielkich rzeczy ) i wiele innych ale załóżmy że Ty mądra z potężnym ludzkim umysłem stajesz na przeciwko ...niedźwiedzia np to zwierze kasujesz je swoją potęgą umysłu no i co z tego skoro on by cię rozszarpał ? Dlatego powiedziałem że na argument siły nie ma silnych bo słówka mogą cię skrzywdzić ale cie nie zabiją

Gość a gdyby ...
a jaki jest najbogatszy? pewnie jakieś japońce

Gość Niebieskooka szatynka
Szatynko, z 40 lat temu cala 50 tka nalezala do cywilizacji zachodniej, za 20 lat w pierwszej szostce bedzie moze 1 kraj europejski. Pogódź sie z tym, nadciąga zmierzch Twoich bogów. kurczę lubię te nasze dialogi :D Ale liczy się tu i teraz a swoim linkiem oddałaś mi koronę bo to ja miałam rację :P:P:P ale nie chodzi o rację to prawda co piszesz że w przyszłości moze się to zmienić lub nie to już będzie wyzwaniem nie dla naszego pokolenia tylko następnego pokoleniea młodych ludzi ( choć nie rozumiem dlaczego Ci na tym tak zależy chcesz żebyś miała gorzej i twoje dzieci w przyszłości też ? )

Gość njun niezalogg
dziękuję za wchodzenie w historyjki o człowieku i niedźwiedziu- karkołomne. Nie dyskutuję z tym kto jest silniejszy fizycznie, czlowiek czy niedzwiedz, Dyskutuję ,z tym, jak można uważać jednego człowieka za gorszego od drugiego z powodu jego płci.

Dzieki za link! Ukazuje to ze jedna religia jest warta drugiej Niebieskooka, odpisuje wolno bo posty sie nie pokazuja! Spoko :)

Gość mirabellllka
"a jaki jest najbogatszy? pewnie jakieś japońce" Pudlo. Strzelaj dalej

Gość zgorszony samiec
Dyskutuję ,z tym, jak można uważać jednego człowieka za gorszego od drugiego z powodu jego płci. DOprawdy no popatrz to może mi wyjaśnić co wyprawia szalony ukraińksi femen to pokaz typowej kobiety ......dno!!!

Gość zgorszony samiec
"a jaki jest najbogatszy? pewnie jakieś japońce" Pudlo. Strzelaj dalej ameryka

Gość njun niezalogg
"swoim linkiem oddałaś mi koronę bo to ja miałam rację " nie chciałam byc zlosliwa i Cię pogrążać, ale jesli sądzisz że Australia to kraj w Europie, to faktycznie wygrałaś w konkurencji na śmieszność.

Gość zgorszony samiec
mirabellllka Ale o jakie bogactwo chodzi ? Bogactwo narodów można mierzyć różnymi metodami.

Gość njun niezalogg
"może mi wyjaśnić co wyprawia szalony ukraińksi femen to pokaz typowej kobiety " a mógłbyś zadać swoje pytanie po polsku? typowy mężczyzno;)

Gość njun niezalogg
wróc, to nie było pytanie, tylko ... bełkot ogólny, tak?

"swoim linkiem oddałaś mi koronę bo to ja miałam rację " nie chciałam byc zlosliwa i Cię pogrążać, ale jesli sądzisz że Australia to kraj w Europie, to faktycznie wygrałaś w konkurencji na śmieszność. :D nie zauważyłam australi akurat a ty jak sugerowałaś że europa zapewne bedzie zamykać listę zasługujesz na pewno na poklask

pewnie norwegia

Gość njun niezalogg
Nie pojmuję uogólniania zachowań ekstremalnej i kontrowersyjnej (co oznacza synonim oryginalnej i nietypowej) grupy osób na całość zachowań społeczności, narodu, płci, whatever. Czy jak grupa mężczyzn spod budki z piwem będzie na mnie gwizdać, to mam uznać ze wszyscy jesteście obleśnymi prostakami działającymi tylko z pobudek instynktu prokreacji?

Gość zgorszony samiec
njun niezalogg Chodzi o to że w dzisiejszych czasach to kobiety bardziej męczą niż faceci pod każdym względem Ps. wybaczcie że tak napisałem kulawo tamtego posta ale szybko pisałem do bra ja lecę pozdrawiam was :)

Gość zgorszony samiec
Nie pojmuję uogólniania zachowań ekstremalnej i kontrowersyjnej (co oznacza synonim oryginalnej i nietypowej) grupy osób na całość zachowań społeczności, narodu, płci, whatever. Czy jak grupa mężczyzn spod budki z piwem będzie na mnie gwizdać, to mam uznać ze wszyscy jesteście obleśnymi prostakami działającymi tylko z pobudek instynktu prokreacji? Czyżbyś poczuła się "zaszufladkowana" z etykietka kobieta ? :P

Gość zgorszony samiec
przyzwyczaj się ludzie zawsze szufladkują np Policjant, nauczycielka, po zecie po studiach kobieta facet itp itd. co jest zrozumiałe zazwyczaj jest przyjęta pewna norma średnia i większości to się sprawdza ale nie we wszystkim czasem są wyjątki do każdego i wysztkiego powiinno się podchodzić indywidualnie :)

Gość jest ktoś jeszcze
?

Gość wyrwane z kontekstu
było tak 'spójrzcie na inne główne religie islma judaizm hinduizm i buddyzm tam się dzieje ' a oto grzeczna i na temat odpowiedż [zgłoś do usunięcia] njun niezalogg "buddyzm tam się dzieje dopiero źle " najpierw sobie trochę poczyta z zakresu religioznastwa, a potem sie brać do dyskusji, żeby hinduizm z buddyzmem mylić i nie wstydzic sie zabrać głosu, to właśnie poziom kafeterii w całej krasie. :D:D:D tak poza - buddyzm nie jest religią tylko filozofią , o czym 'dyskutanci' prawdopodobnie nie wiedzą :P

Gość njun niezalogg
ja, żywa istota człowiek kobieta to jest jakby kolejnosc mojej samoświadomości, z tym że człowiek jako taki, nie istnieje bez określeń płciowych, zawsze jest albo kobietą albo mężczyzną. natomiast dopiero spojrzenie z boku uswiadamia że moje odczuwanie jako istoty żywej i człowieka jest sposobem odczuwania kobiecym. od etykietowania są inni.

Gość ala niediziecko
ma kota

Gość njun niezalogg
buddyzm okresla sie oczywiscie jako filozofie, ale tak naprawde filozofią zyciową jest kazde religia, no i zawsze jest zalozyciel, bóstwo lub chociażby Budda;)

Gość mirabellllka
Widze dziewczyny strzelacie o jakiejs Ameryce, Norwegii itd. I nie trafiacie. Obecnie krajem najbogatszym na świecie biorac pod uwage zarobki ludzi, poziom zycia (materialny) oraz dochod $ na osobe wypada Katar. A nie zadna Ameryka czy Norwegia :o

budyzm nie jest religia jest filozofia bo religia musi posiadac boga a w budyzmie nie ma boga chyba ze uznac demony za bogów bo maja od groma ich i do nich sie modla

Gość wyrwane z kontekstu
zakłada jakaś nawiedzona anty katoliczka 'temat do rzekomej dyskusji ' czyli : tytuł + uzasadnienie 'mirabellllka Czyli ukazuje ich gleboko zakorzeniona nietolerancje, rasizm, ksenofobizm. A wszystko to podparte wiara w Boga (he he). Dlaczego katolicy sa takimi ignorantami i wulgarnymi osobami w stosunku do cudzych opinii? Zapraszam do dyskusji katolikow i ateistów. ' czyli 'dyskusja z katolikami się kończy ' poniewaz katolicy są : tratatatatata w zasadzie , jakby za katolików podstawić powiedzmy ŁYSYCH , albo np. RUDYCH w zasadzie nie byłoby większej różnicy , ponieważ same tezy są tak idiotyczne i ksenofobiczne , że aż dziwne , że ktoś normalny z kimś takim dyskutuje ;) jeszcze na dodatek mają dyskutować katolicy i ateiści :P

Gość mirabellllka
Z listy Forbes 2012. Najbogatsze kraje swiata pod względem PKB per capita: 1. Katar 2. Luksemburg 3. Sinagapur 4. Norwegia 5. Brunei