Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirabellllka

Dlaczego dyskusja z katolikami zawsze kończy sie w ten sam sposob?

Polecane posty

Gość njun niezalogg
muzłumanin jak cię zabije pójdzie do nieba według niego' pokaż mi cytat z Koranu, gdzie tak jest napisane bo Talibowie i ich Dżihad to wynaturzenie Islamu, tak jak Mormoni są wynaturzeniem chrześcijaństwa.

"muzłumanin jak cię zabije pójdzie do nieba według niego bo nie jesteś arabką i nie jesteś islamistką " Niby w Koranie jest napisane że zabijając niewiernego pójdziesz do nieba ale czytając dalej idzie zauważyć że jest też napisane że zabicie kogoś kto nic Ci nie zrobił to grzech "Ale masz wiedzę" Ty też - cząstkową. Najpierw trochę poczytaj o Koranie zanim sie wypowiadać zaczniesz :D Cześć njun

Gość njun niezalogg
cześć Pavelku:)

Gość Niebieskooka szatynka
Czytalam o bitwe pod Wiedniem. Serio porownujesz ja do kilkakrotnych chrzescijanskich krucjat? A poza tym dlaczego nie mamy mówić o przeszlosci? Wstydzisz sie chrześcijańskiej przeszlosci Europy? Oczywiscie nie wspominajac tu o tym ze Polska byla poganska. Wciaz czekam na definicje podobno zlego buddyzmu. Ilu ludzi zamordowali buddysci? Mogę dać wiele innych przykładów bo arabowie wiele razy chcieli najechać Europę i ją podbić mało wiesz umiesz tylko za przeproszeniem srać sama na siebie i na swoich Europejczyków i Chrześcijan oni by nie mieli z tobą tego problmu ty powiesz że muzłumanin jest lepszy od chrześcijanina a on powie że masz rację i że jesteś tylko białą kurwa i wy chreścijanie to śmiecie to jest tolerancja i miłośc w ich wykonaniu. NIe wstydzę się chrześcijańskie przeszłości Europy wprost przeciwnie jestem dumna że jestem Europejką bo dzięki naszej mądrości i sile jesteśmy obecnie jednymi z najsilniejszych ludzie na świecie mamy dobrobyt i mnie i moim przyszłym dzieciom będzie się żyło dobrze a z buddystami tak jak ktoś wcześniej napisał wszędzie dochodzi do zbrodni i tam na pewno też

Gość mirabellllka
"przecież ludzie się zabijają ciągle a co myślisz że azjaci między sobą się nie zabijają ? napewno dochodzi do takich incydentów" Mi konkretnie chodzi o wojny, ataki rozpoczete przez buddystow. Nie satysfakcjonuje mnie odpowiedz : "Na pewno dochodzi do takich incydentow". Czekam na jakis konkretny dowod. Szczegolnie od niebieskookiej szatynki ktora uwaza, ze katolicyzm jest swiety i jest ponad inne religie.

Gość grtegsdfg
i sni dalej. i śni ? Spójrz tylko co się dzieje z kobietami teraz patrzą na was wszycy faceci jak na towar nawet wami handlują przestępcy jak bydłem wy myślicie że to wasza era ale to nieprawda taka era nigdy nie nastanie

Gość njun niezalogg
Niebieskooka uważa też ze Europa to światowa potęga i dobrobyt, chyba nie należy spodziewać sie po niej argumentacji racjonalnej;)

Gość mirabellllka
Niebieskooka szatynka, wybacz ale ty zadnej wiedzy nie posiadasz. Odrozniasz chociaz buddyzm od islamu? Prosze przytoczyc mi roznice. I wciaz czekam na linki o mordercach buddyjskich. Jakos nikt mi jeszcze nic nie wkleil poza wyssanymi z palca niewiedzy domyslami.

Proszę bardzo przykład korea północna bardzo hmmm dobry kraj waspaniali buddyści normalnie wzorowi

Europa i ameryka płónocna to chyba oczywiste ? stopa życiowa jest większa w tych krajach oczywiście jest taki Dubaj ale tam ogólnie żyje się tylko panom a szare jednostki nie mają tak kolorowo

Gość njun niezalogg
Spójrz tylko co się dzieje z kobietami teraz patrzą na was wszycy faceci jak na towar nawet wami handlują przestępcy " w filozofii [pięści, zawsze słabszy jest gorszy- to sie zgadza. Dziecko jak zabijesz to też powiesz że było sobie winne, czy raczej to Ty wykorzystałeś przewagę fizyczną i materialną wobec kogoś ,kto w żaden sposób nie był od ciebie gorszy, tylko mniej waży i nie potrafi sie bronić ?

i w jaki sposób obronisz Kim Dzong Una i jego zbrodnie oraz cierpienie narodu koreańskiego ? Wspaniałęgo azjatę i buddyste ?

Gość mirabellllka
Oj niebieskooka... Europa jest potęga świata? A kto ci tak powiedział? Bylas kiedykolwiek np.w Azji? Albo w Emiratach? (Pytanie retoryczne). Co do Korei pln. To musze cie rozczarowac. To panstwo wolne wyznaniowo choc jest tam zarowno i budduzm jak i...uwaga mozesz soe zdziwić - chrzescijanstwo. I co ty na to? Pewnie nie wiedzialas ze Koreanczycy sa rowniez chrzescijanami? Sama pod soba kopiesz dołki.

Gość janusz0070101
dziewczyny ja juz nie moge. moja zona strasznie chce dziecka ale nam nie wychodzi. mm juz dosc. pomocy.... co ja mam zrobic??pomozcie mi prosze

Gość njun niezalogg
to jest czołówka świata, obecnośc krajów nieeuropejskich zapewne zaskoczy Szatynkę, Finlandia: zwycięzca w rankingu generalnym. Finowie mają najlepsze wykształcenie, są najlepsi w kategorii „małe kraje, mają pierwsze miejsce w kategorii „kraj o wysokim dochodzie. Australia: Najlepszy kraj średniej wielkości i czwarte miejsce w generalnej klasyfikacji. Japonia: Najlepszy duży kraj. Ludzie żyją długo, a kobiety najdłużej na świecie. Czwarty w kategorii „jakość życia i jedynka w edukacji pośród „dużych krajów. Albania: Najlepszy kraj w kategorii „kraje o niskim dochodzie. W tej kategorii ma najlepszy poziom edukacji, zdrowia i jakości życia. Mimo, że jest to jeden z najbiedniejszych krajów Europy, spodziewana długość życia wynosi tu 78 lat dla mężczyzn, a 81 dla kobiet. To więcej, niż w Niemczech. Ukraina: Kraj o najlepszej edukacji wśród „krajów o niskim dochodzie. Kazachstan: Kraj o najlepszej edukacji wśród „krajów o średnim dochodzie. Tunezja i Chiny: Najlepsza opieka zdrowotna wśród „krajów o niskim dochodzie Chile: Najlepsza opieka zdrowotna wśród „krajów o średnim dochodzie Norwegia: Najlepsza jakość życia. Norwegowie mogą się pochwalić nie tylko jak zachwyca się „Newsweek piękną przyrodą i świętym spokojem, ale także jednym z najbardziej równych społecznie i ekonomicznie społeczeństw na świecie. Ukraina: Najlepsza jakość życia wśród „krajów o niskim dochodzie. Niemcy: Najlepsza jakość życia wśród „dużych krajów Kuba: Najlepsza jakość życia wśród krajów o „średnim dochodzie (tak, nas też zastanawia, dlaczego „Newsweek umieścił Kubę w tej kategorii). Singapur: Najlepsza dynamika gospodarcza.

Gość dsgsdfgfsd
ateista z katolikiem NIGDY o religi nie powinien rozmawiac, tak jest i trzeba przejśc nad tym do porządku dziennego? sama jestem ateistka i nie rozumiem tych którzy odczuwają potrzebę rozmawiania z katolikami o czyms co nie istnieje. Jest wiele ciekawszych tematów.

Gość grtegsdfg
w filozofii [pięści, zawsze słabszy jest gorszy- to sie zgadza. Dziecko jak zabijesz to też powiesz że było sobie winne, czy raczej to Ty wykorzystałeś przewagę fizyczną i materialną wobec kogoś ,kto w żaden sposób nie był od ciebie gorszy, tylko mniej waży i nie potrafi sie bronić ? NIe zrozum mnie źle ja jestem z równouprawnieniem :) Był gorszy w tym czasie był słabszy nie potrafisz siębronic jesteś gorszy. Tak jest było i będzie zawsze ( nikogo nie bije żęby nie było i szanuje kobiety ) Na argument siły nie ma silnych wymówki w stylu "filozofia pięści" sa niejakie dla słabych by sobie podnieśli ego

Oj niebieskooka... Europa jest potęga świata? A kto ci tak powiedział? Bylas kiedykolwiek np.w Azji? Albo w Emiratach? (Pytanie retoryczne). Co do Korei pln. To musze cie rozczarowac. To panstwo wolne wyznaniowo choc jest tam zarowno i budduzm jak i...uwaga mozesz soe zdziwić - chrzescijanstwo. I co ty na to? Pewnie nie wiedzialas ze Koreanczycy sa rowniez chrzescijanami? Sama pod soba kopiesz dołki. COś wolno piszesz napisałam przed tobą o emiratach ale ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem a w korei północnej Prawie wszyscy sa buddystami

Gość a gdyby ...
Według pochodzących z 2007 roku danych brytyjskiej organizacji Religious Intelligence oraz danych Kościoła Zielonoświątkowego, statystyka dotycząca ateistów i wyznawców różnych religii w Korei Północnej wygląda następująco: Ateizm: 15 460 000 osób (64,31% całej populacji) Szamanizm, religie tradycyjne: 3 846 000 (16%) Chundogyo: 3 245 000 (13,5%) Buddyzm: 1 082 000 (4,5%) Chrześcijaństwo: 405 000 (1,69%), w tym: Protestantyzm: 225 000 (0,94%) Information icon.svg Osobny artykuł: Czeondoizm. Kościół zielonoświątkowy: 140 000 (0,58%) Katolicyzm: 40 000 (0,17%)

njun niezalogg jak zwykle rozczarowujesz kochanie i nie zaskakujesz... Po za tym wymieniłaś wiele krajów europejskich

Gość a gdyby ...
4,5% stanowi nową miarę, gdyż od dziś równa się "prawie wszyscy"

a gdyby ... one i tak nie zrozumieją niczego żyją ułudą i fascynacją swoimi wymysłami my dajemy argumenty a one nic tylko dużo mówią szkoda z nimi rozmawiać

Gość njun niezalogg
Był gorszy w tym czasie był słabszy nie potrafisz siębronic jesteś gorszy. Tak jest było i będzie zawsze " To punkt widzenia silniejszego, a nie obiektywny stan rzeczy. Gdyby Hunowie byli lepsi od Rzymian to znalibyśmy z nazwiska więcej Hunów niż Rzymian, których przecież pokonali argumentem siły. a znamy tylko Atyllę i to z rzymskich przekazów. To nie siła jest pomnikiem trwalszym niż ze spiżu, spiż w proch sie obróci a dzieła umysłu pozostają. No chyba ,że uważasz za lepszego Pudziana niż Pasteura, to już kwestia aparatu pojęciowego chyba.

njun niezalogg No i proszę pierwsza 6 europejska :P Dobra nie kłóćmy się zgoda ? :)

Gość dghnumhnydbgfsa
najwiecej kąsają ci z pierwszych ław

Gość pytankooo maaaam
a znacie może jakiegoś fajnego księdza, żeby sobie na necie posłuchać coś? Najlepiej jakby nie mówił Ciągle Bóg to Bóg tamto tylko tak do rzeczy.

Gość 43tfasf
4,5% stanowi nową miarę, gdyż od dziś równa się "prawie wszyscy" :D no ale itak więcej niż chrześcijan :D jednak ona miała rację

Gość mirabellllka
Dzieki za link! Ukazuje to ze jedna religia jest warta drugiej :D Niebieskooka, odpisuje wolno bo posty sie nie pokazuja! Wiem ze napisalas o Dubaju ale moje pytanoe brzmialo : czy tam bylas? Czy bylas kiedykolwiek poza Europa? Bo widze, ze bardzo gubisz fakty i generalizujesz - czyli wracamy do meritum. Genralizacja - cecha u katolikow? Poki co sie sprawdza. Niebieskooka, jakie kraje w tej chwili Uchodzą za najbogatsze?