Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewa 13443

HIRUDOTERAPIA Leczenie Pijawką Lekarską

Polecane posty

Gość gość
tak, tak w gliwicach najlepsze pijaweczki są :) najlepiej przygotowane do terapii -hihi tez sie zastanawiam jakie to jest to najlepsze przygotowanie do terapii. co do larw to sa tylko w kedzierzynie z tego co wiem o drugim laborze nie słyszalem b.p.

Gość Projeg Hirudo Natura
W dniu dzisiejszym dostałam link do tego forum z prośbą o zapoznanie się z postami .Reprezentuje właśnie firmę z Gliwic , która hoduje pijawki do celów medycznych. Po lekturze tych 9 stron postów jestem ogromnie zaskoczona ile jest tu obłudy ,hipokryzji , grup własnych interesów i lobbystów . Takie polskie piekiełko , a wpis Kirsha to Himalaje tych zachowań. Oczekujesz wyjaśnień odnośnie " najlepiej przygotowane pijawki do terapii" a co tu jest niejasnego w tej opinii . Jak powinna być przygotowane pijawki do terapii to każdy hodowca powinien doskonale wiedzieć. Jestem adminem strony na której został umieszczony rzekomo twój gabinet , bez twojej wiedzy . Otóż oświadczam z całą mocą ,iż każdy wpisuje sam swoje dane. W/g Ciebie w zakładce GABINETY zostały użyte twoje dane bez twojej wiedzy i do tej pory nic z tym nie zrobiłeś? Czekam na e maila lub tel i z przyjemnością natychmiast usunę Twój gabinet. Co do larw to w/g mojej wiedzy w Polsce jest tylko jedno laboratorium ,te inne larwy dostępne pochodzą bodajże z Czech , a Czechy to chyba nie w Polsce ( czy może coś przegapiłam). Piszesz że o forum dowiedziałeś się od swojej pacjentki ,Post z naszą stroną www ktoś dodał o godz.21:03 to ty na trzy zmiany pewnie pracujesz.. Szanowna p Bashmi ja pani nie znam i pani też nie musi znać naszej firmy, ale z całą pewnością nie może pani wprowadzać w błąd pisząc : "Ja współpracuję z dwoma laboratoriami - Euro-Bionem i Bio-Genem, i tą współpracę bardzo sobie chwalę. W naszym kraju nie ma więcej takich biohodowli." zakłócając tym samym rozwój wolnej konkurencji , ograniczając możliwość swobodnego realizowania interesów gospodarczych na wolnym rynku .Nasi klienci mają prawo czuć się zaniepokojeni tymi nieprawdziwymi informacjami ponieważ ich klienci z kolei mają prawo też mieć wątpliwości co do źródła pochodzenia pijawek. Z poważaniem WG

Gość Bashmi
Nie rozumiem powyższych zarzutów. Kogo wprowadziłam w błąd pisząc, że współpracuję z dwoma laboratoriami, bo innych nie znam. Skoro reprezentujesz taką firmę, to się nie oburzaj, tylko przekonaj nas do swoich racji konkretnymi argumentami. Nie wykluczone, że zaczniemy współpracę. Na Waszej stronie nie ma żadnych informacji. Piszesz: " Oczekujesz wyjaśnień odnośnie " najlepiej przygotowane pijawki do terapii" a co tu jest niejasnego w tej opinii . Jak powinna być przygotowane pijawki do terapii to każdy hodowca powinien doskonale wiedzieć." Nie masz tu do czynienia z hodowcami, więc chyba warto to wyjaśnić. Hodowli larw jest w Polsce co najmniej kilka. Nie znam wszystkich, ale słyszałam o co najmniej czterech.

Gość Bashmi
01.04.14 brakuczuc1021 radzę zdiagnozować to u lekarza.

Gość Droga Bashmi
pytałam Cię o luteinę, a zapomniałam dodać o borówce czernicy, która jest zawarta w preparacie który przyjmuję. Jest to suplement diety wspomagająco stosowany na wzrok, zawiera: luteinę, borówkę czernicy, beta-karoten, witaminy C i E, cynk. Czy przyjmując taki zestaw, można robić sobie zabiegi pijawkami? Dodam, że nie biorę tego suplementu od niedzieli, a zabieg pijawkami mam mieć w piątek - będzie 5 dni odstępu. Czy można bezpiecznie rozpoczynać terapię pijawkami? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Gość gość
" W naszym kraju nie ma więcej takich biohodowli." to nie są twoje słowa? Dlaczego dalej manipulujesz . To do mnie zgłosiła się klientka podając to forum i panią jako głównego experta od hirudo i hodowli w Polsce. Ja zajmuję się 8 lat hirudoterapią i wiem że trzeba non stop się uczyć ,i pracowałem na różnym "materiale " a twój staż jest jeszcze bardzo mały , a oceniasz bez przerwy innych. Pani też niedawno zaczynała . Odnośnie mojej opinii " najlepiej przygotowane pijawki do terapii" , która wyraźnie Ci się nie podoba , ale żyjemy w wolnym kraju.Ty też piszesz na jakim materiale tobie najlepiej się pracuje i masz do tego prawo. Oczekujesz żeby jakiś hodowca opisał proces hodowli ,a mnie się wydaje że to ich tajemnica do której dochodzą latami . Pracuję również z larwami i znam tylko jedno laboratorium w Polsce a ty aż cztery no no. Ale w jednym się zgadzam stronę www to mają taką niedorobioną .

Gość Bashmi
Nie jestem na tym forum dlatego, że uważam, że zjadłam zęby na pijawkach. Przeciwnie, codziennie uczę się czegoś nowego. Od nikogo też nie oczekuję, że będzie się ze mną zgadzał. Miałam nadzieję, że może się tu nawiązać fajny dialog między terapeutami i pacjentami, i że da to możliwość dzielenia się wiedzą i doświadczeniami, ale widzę, że w światku hirudo długo jeszcze nie zapanuje zgoda. 02.04.14 Droga Bashmi - Jeśli nie ma innych p/wskazań (ciąża, hemofilia, krwawiące wrzody, anemia, silna alergia na ukąszenia, wyniszczenie organizmu, zaburzenia w układzie immunologicznym, leki p/zakrzepowe lub immunosupresyjne), możesz poddać się zabiegowi.

Gość Droga Bashmi
Mogę się poddać zabiegowi z pijawkami, nawet jesli przyjmowałam czarną borówkę? Gdzieś wyczytałam ze czarna borówka rozrzedza krew.

Gość Wiki88
Ja szybko zorientowałam się że na tym forum prowadzone są rozgrywki. Zacytuje w tym miejscu "ile jest tu obłudy ,hipokryzji , grup własnych interesów i lobbystów . Takie polskie piekiełko " sama bym lepiej nie ujęła. To jest piaskownica , ktoś nasika ,ktoś puści bąka , ktoś inny nasypie piasku do oczu drugiemu , czy łopatką nastuka po głowie . Bashmi piszesz " że w światku hirudo długo jeszcze nie zapanuje zgoda. " , ale zastanów się proszę , czy nie warto zacząć od siebie . Przecież to twoje wypowiedzi wzbudzają najwięcej kontrowersji .

Gość Bashmi
02.04.14 Wiki88, tak się składa, że Twoje również nie spotkały się z aplauzem. Wystarczyło, że wyraziłaś swoje zdanie i wylano na Ciebie wiadro pomyj. ... o przepraszam, na nas obie, bo przecież jesteśmy jedną osobą. 02.04.14 Droga Bashmi, jeśli masz wątpliwości, to zbadaj sobie INR.

Gość Wiki88
Przeczytaj te posty może jeszcze raz . Owszem ktoś nie opanował emocji , ale myślę że dlatego że nas pomylono. Ja w każdym razie nie czułam tego wiadra pomyj , a jedynie mnie to rozbawiło .

Gość Hendrixa
Projeg Hirudo Natura , jeśli ktoś grzecznie pyta należałoby grzecznie odpowiedzieć . Ja również jestem hirudoterapeutką i jak Bashmi codziennie uczę się czegoś nowego. Nie rozumiem Twoich ataków. Nie rozumiem też stwierdzenia " najlepiej przygotowane pijawki do terapii " . Ja współpracuję z Euro Bionem ale zamierzam rozpocząć współpracę z Bio Genem, wstępne rozmowy zostały już przeprowadzone , zresztą to nieistotne. Odnośnie najlepiej przygotowanych pijawek z Twojej hodowli , to proszę wyjaśnij czym różnią się od pijawek z innych hodowli i dlaczego Twoje są najlepsze. Jeśli tak twierdzisz proszę uzasadnij :) Tak jak pisała Bashmi być może rozpocznie z Twoją firmą współpracę . Zamiast więc atakować wyjaśnij , ja nie jestem hodowcą i mam prawo nie wiedzieć jakie to są najlepiej przygotowane do terapii pijawki. Myślę , że dla Ciebie to nie powinien być problem. Cyt. " Oczekujesz wyjaśnień odnośnie " najlepiej przygotowane pijawki do terapii" a co tu jest niejasnego w tej opinii . Jak powinna być przygotowane pijawki do terapii to każdy hodowca powinien doskonale wiedzieć." Dla mnie to stwierdzenie równiez jest niejasne i chciałabym się dowiedzieć dlaczego :) Ja również do tej pory byłam przekonana , że są tylko dwa laboratoria hodujące pijawki a na Twojej stronie nie ma żadnej informacji odnośnie hodowli pijawek. Co do larw , ja również znam dwa laboratoria . Jedno z nich zajmuje się również, jako jedyne w Polsce ( z tego co mi wiadomo ) produkuje opatrunki z larwami . Jest to nowo powstałe laboratorium i jestem zadowolona ze współpracy z nimi. O tym forum również dowiedziałam się od pacjentki . Przyznam , że mam mieszane uczucia czytając niektóre wypowiedzi. Bashmi nie przejmuj się atakami na Twoją osobę . Masz dużą wiedzę , to widać po wypowiedziach .

Gość gość
hm a to ciekawe bo nie ma zgłoszonego laboratorium hodującego pijawki w gliwicach , na stronie internetowej ani nigdzie w internecie nie ma informacji że w gliwicach jest hodowla pijawek... zapytam skąd macie odbiorców waszych pijawek skoro nigdzie nie ma informacji że je hodujecie pijawki a moze to tak jak ci "hodowcy" z mazur :) którzy kupują pijawki z laboratorium na ukrainie i sprzedają twierdząc ze są to pijawki hodowane u nich :) po tonie wypowiedzi firmy z gliwic wiem jedno , nie podjął bym się współpracy z kimś kto wypowiada się w ten sposób na forum....

Gość gość
gdyby wszystko było jak należy mielibyscie informację na swojej stronie internetowej a tego nie ma , chyba nie bez powodu???

Gość Kirsha
Do Projeg Hirudo Natura : "Piszesz że o forum dowiedziałeś się od swojej pacjentki ,Post z naszą stroną www ktoś dodał o godz.21:03 to ty na trzy zmiany pewnie pracujesz.." - Wiesz co ? - zacznij czytać ze zrozumieniem ! Nie napisałam że o tobie i twojej hodowli dowiedziałam się od pacjentki tylko o forum a to różnica, czytając forum natrafiłam na post polecający twoją hodowlę , który dam sobie rękę uciąć pisałaś sama ! Nikt nie zna twojego laboratorium bo i skąd. Jest bez nazwy , bez strony internetowe , bez jakiejkolwiek informacji , nigdzie nie jest zgłoszone , więc co to za laboratorium ?Uważasz że prawdziwe laboratorium , reklamuje się na forum i nigdzie poza tym ? "Nasi klienci mają prawo czuć się zaniepokojeni tymi nieprawdziwymi informacjami ponieważ ich klienci z kolei mają prawo też mieć wątpliwości co do źródła pochodzenia pijawek." - jacy klienci ??? skąd bierzecie tych klientów skoro nigdzie nie ma informacji ani żadnej wzmianki odnośnie waszej hodowli. Coś tu nie gra , ale nic mi do tego. Nie podoba mi sie ton twojej wypowiedzi tutaj. Zapytałam jakie są pijawki , te które są najlepiej przygotowane do terapii ? Co masz na myśli ? może masz wyliczony każdy hirudozwiązek ma mikrogramy ? :) opowiadasz jakies bzdury totalne z którymi mam prawo się nie zgadzać . Co oskarżeń w stronę Bashmi to pokaż tutaj post w którym pisze ,że najlepiej przygotowane pijawki są z hodowli w której kupuje, nic nie pisała na temat materiału na którym pracuje i z której hodowli pijawki są lepsze. Nie wciskaj ludziom bzdur że pijawki z twojej hodowli czyli z gliwic są lepsze niż pijawki z czołowych hodowli w Polsce czyli EuroBion czy BioGen . Rozumiem , jak ktoś powie , że medicinalis jest lepsza od verbana i sama się z tym zgadzam , ale nigdy nie uwierzę w bzdury że ta sama pijawka jest lepsza z Gliwic niz pozostałych hodowli :D bo Gliwice mają super tajemny sposób na hodowlę pijawek tak aby były najlepiej przygotowane do hodowli. Komu jak komu , ale mnie takiej bajki nie sprzedaż . Skończyłam biologie na Uniwersytecie Łódzkim i wierz mi , posiadam wiedzę w tym temacie :) Do tego raz piszesz jako kobieta a w kolejnym poście jako mężczyzna ,robisz się co raz bardziej mniej wiarygodna/dny :)ponieważ oba posty są pisane przez ciebie .

Gość Kirsha
I jeszcze o larwach. Hendrixa , ja też współpracuję z tym nowym laboratorium , które produkuje larwy w opatrunkach zamkniętych. Sprawdzają się bardzo dobrze , ale niestety nie na wszystkich ranach . Generalnie wolę "wolne " larwy . Sama znam dwa laboratoria te "od larw" , ale być może , jak pisze Bashmi są jeszcze inne w Polsce. Jak widać nie każdy posiada tą wiedzę, tak jak hodowca z Gliwic , ale wymądrzać się potrafi , pisząc cynicznie , że Czechy są poza granicą Polski i Czechy to nie Polska :D Kurcze , odkryłeś/ łaś Amerykę .. i dobrze że mnie tutaj o tym poinformowałaś /łeś bo żyłabym dalej w nieświadomości ;)

Gość gość
EuroBion i BioGen ależ wy jesteście aktywni na tym forum.

Gość Hendrixa
A gdzie tutaj widzisz wpisy z Euro Bionu czy Bio Genu ? Każdy kto napisze prawde od razu posądzany jest o reklamę ? Reklamę gdzie ? Na forum ? W dodatku w taki sposób ? Uwierz mi żaden szanujący sie hodowca ani terapeuta nie musi robić takich rzeczy na forum . Ja nie jestem z Hodowcą . Prowadzę działalność hirudoterapeutyczną na Śląsku , nie będę tutaj wklejała linku do strony i o to proszę swoich pacjentów gdy mówią po skończonej terapii ze wystawią mi pozytywną opinię . Zawsze powtarzam ,ze to nie jest Allegro , poza tym wiem jak to jest postrzegane...........

Gość Hendrixa
A gdzie tutaj widzisz wpisy z Euro Bionu czy Bio Genu ? Każdy kto napisze prawde od razu posądzany jest o reklamę ? Reklamę gdzie ? Na forum ? W dodatku w taki sposób ? Uwierz mi żaden szanujący sie hodowca ani terapeuta nie musi robić takich rzeczy na forum . Ja nie jestem z Hodowcą . Prowadzę działalność hirudoterapeutyczną na Śląsku , nie będę tutaj wklejała linku do strony i o to proszę swoich pacjentów gdy mówią po skończonej terapii ze wystawią mi pozytywną opinię . Zawsze powtarzam ,ze to nie jest Allegro , poza tym wiem jak to jest postrzegane...........

Gość Hendrixa

Gość Hendrixa

Gość Hendrixa

Gość Hendrixa
Przepraszam za powielony post . Jakiś błąd na kafeterii.

Gość Bashmi
Hendrixa też się tu nie reklamuję, choć zarzucono mi, że zrobiłam to podając swój adres mailowy z własnym imieniem i nazwiskiem - no cóż, taki właśnie od lat posiadam, a nazwiska się nie wstydzę. Jestem zdania, że jeśli pacjent jest zadowolony z efektów terapii w jakimś gabinecie, to powinien o tym napisać. Fakt, że na tym forum nie trudno o nadużycia, bo można samemu sobie wystawić śliczną laurkę, ale na szczęście pacjenci i tak sami to zweryfikują.

Gość Bashmi czy mozesz
podac mi namiary na dobre gabinety hirudoterapii lub kontakt do samych hirudoterapeutów w Warszawie. Mój e-mail: elfrida@op.pl

Gość gość
Reklamodawcy każde forum rozpier.......... , i z tym też to zrobili .

Gość Dorota69
Mam pytanie odnośnie pijawek jeśli chodzi o właściwości terapeutyczne, czy lepiej stosować medicinalis czy verbana. Wiem oczywiście z kursu, że każda z nich trochę się różni związkami chemicznymi, ale jak to wygląda w praktyce, która posiada najlepsze właściwości lecznicze. Mam nadzieję, że sama również w niedługim czasie otworzę gabinet i chciałabym w jak najlepszy sposób pomagać chorym.

Gość gość
Gościu 13:36 Ty jesteś poeta i piszesz do rymu , ale jesteś w błędzie. Bashmi Kirsha i Hendrixa to przecież ta sama osoba .To taka promocja 3w1, a wiadomo na promocje trzeba uważać , nie zawsze jest to czego się oczekuje. Robi im tylko niedźwiedzią przysługę i nie wiem czy tym hodowcą chce jakoś pomóc , czy ich skompromitować i ośmieszyć.

Gość Hendrixa
Ja i Bashmi to ta sama osoba :)))))) ale się uśmiałam :)))))))

Gość Hendrixa
Czyżby Gliwice nie wiedziały co napisać i w jaki sposób odpowiedzieć na moje pytania ? :)))))