Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gacie

Zawijanie palców stóp u dziecka

Polecane posty

Gość Gacie

Witam, moja Julka za 2 tygodnie będzie obchodziła swoje pierwsze urodziny. Od jakiegoś czasu niepokoi mnie fakt, iż praktycznie cały czas stoi na palcach a dodatkowo zawija palce pod spód ! Co z tym robić? Czy można coś na to poradzić? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość gacie
Czyżby nikt nie miał takiego problemu ?

A czy na palcach również chodzi? Wg. mnie konieczna będzie wizyta u ortopedy w celu sprawdzenia czy dziecko nie ma przykurczy ścięgna Achillesa :)

Gość zimowoletnia
To chyba normalne. Moje dzieci tez tak rovily. Mlodszy do tej pory jak siedzi to ma podkurczone paluszki bardzo czeato. Ma 1,5 roku. Ale jesli bardzo cie to niepokoi idz do pediatry.

Podkurczanie to nie wiem, ale chodzenie na palcach nie jest normalne.

Gość spokojnie uczucie
przejdź się do pediatry. A po domu chodzi boso czy w śliskich skarpetkach? nam rehabilitantka mówiła, że jeżeli w domu są np panele, bez dywanów i jest ślisko, to dziecko żeby złapać przyczepność zaciska palce, żeby mieć stabilność - może takie skarpetki anyposlizgowe z gumą na spodzie pomogą, albo niech biega boso.

Gość Gacie
właśnie na palcach również chodzi... mam w domu panele, żadnych dywanów itp. Po domu chodzi w skarpetkach rajstopkach lub bucikach. Właśnie zauważyłam, że jak ma nogi w bucikach to wtedy bardzo mocno podkurcza palce.

Gość gość
Witam, mam coreczke 7miecieczna. Zaowazylam ze od jakiegos czasu podkurcza wszystkie paluszki w prawej stopie(prawa jest luzna). Najczesciej robi to gdy siedzi. Troche sie jeszcze kiwie przy siedzeniu i traci równowagę. Czy mam isc do neurologa? Sa jakies cwiczenia by tego zapobiec? Prosze o odp. Pozdrawiam