Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jlkejlkfdjflds

Zerwała bo nie chccę zaręczyn

Polecane posty

ja ich nie szczuje, ja jestem po prostu atrakcyjna...sami za mną łażą...z reszta whatever :D

Gość onabezogona29
.

Gość onabezogona29
jak suka nie da to pies nie weźmie :)

Gość Konkubiiina
Co za szczęście, że jestem z facetem w związku bez ślubu, a nie z psem po ślubie...

Gość popieram/./.
miała do tego prawo

Gość fgeduorfvascaepo
tylko trolu sama byłaś lachonem i obecnie też

Gość zloty medal dla konkubiny
za ten tekst o psie po slubie, nic dodac, nic ujac :) a do pan, ktore trzesa majtami ze strachu przed tymi strasznymi "chlanskami firmowymi" - hm, no coz, trzeba bylo widocznie zaczekac na kogos na poziomie, a nie leciec na pierwszego lepszego pijaczyne zdradzacza, ktory zaswiecil pierscionkiem :) peace :)

Gość zloty medal dla konkubiny
[wpis tylko po to, zeby pojawil sie poprzedni]

Gość przechodzona panna mlodaa
Opisana przez autora sytuacja jest smutna....gdy przychodzi do szantażu na zasadzie albo ślub albo koniec, to wiadomo, że to koniec i nie ma już czego zbierać. Nie potrafiłabym zostawić kogoś kogo kocham bo nie mam papierka. To taki fragment z mojego życia. Jesteśmy razem 7 lat, poznaliśmy się po studiach, nie jako nastolatki. 5 lat wspólnego mieszkania, oboje już po 30tce, zaręczyny dopiero teraz. Po co? A bo zawsze małżeństwo było dla nas jak wisienka na torcie :) niby niepotrzebna, ale miło ją mieć. Papier nie był nam długo potrzebny, aż w końcu w życiu zaczęły się takie drobne problemy i perturbacje, że okazało się, że papier się jednak przydaje. Zatem mój luby podjął decyzję, że akurat teraz to będzie fajny moment na oświadczyny. Nie naciskałam nie robiłam awantur i nie szantażowałam. Żyliśmy sobie szczęśliwie i tyle, nikt nikogo nie wpędzał w lata ani nie oszukiwał..... ALLLLEEE...... Wielkie dzięki opinii publicznej, społeczeństwu, nawet niektórym znajomym, którzy jak mantrę powtarzają, że brak naszego ślubu przez te lata - on pewnie cię nie kocha - wpędził cię w lata - nie jest pewny po 7 latach? - ma darmowy seks, praczkę, sprzątaczkę i kucharkę - nie szanuje cię - czeka aż mu się lepsza trafi - zobaczysz rozstaniecie się a on za rok weźmie młodszą i się ożeni w przeciągu roku itp bzdury i komunały... Myślicie, że to przyjemność słuchać takich komentarzy? Kurcze nie znam tak zgodnej i zgranej pary jak my...uważam za obrzydliwość insynuowanie takim ludziom jak my, że nie kochają się. Inna sprawa, bierzemy cywilny, ze względu na brak miłości do KK i jego praktyk. To znowu teraz raban, że to niegodne, że jaja sobie ze ślubu robimy, że to niby ślub, że po takim to szybciej rozwód, że pewnie ja chciałam kościelny a lub mnie naciska (akurat tu ja się bardziej zapieram rękami i nogami przed pójściem do kościoła). A ja mam tylko jedno do powiedzenia na te zarzuty komentujących....obyście wszyscy byli tak szczęśliwi w małżeństwie, w partnerstwie, w konkubinacie i luźnym związku jak my jesteśmy. Treść moi drodzy, a nie forma się liczy :)

No tak ale oni nie są szczęśliwi.A ona chce pewno nie tyle ślubu,ale deklaracji,ze on traktuje ich związek poważnie a nie na zasadzie tak mi dobrze wiec po co cos zmieniac.Sam pisze,ze na ślub on nie gotowy, na dzieci tez, na jakieś deklaracje tez i w zasadzie nie wie co dalej.Jak się z kimś siedzi 6lat to SIe można określić.Twój partner pewnie nie mówi Ci,ze nie jest pewny swoich uczuć i to jest ta różnica,dla której nie potrzebujesz ślubu.

Gość k.....
Gratuluje wypowiedzi powyżej. I szczęścia w związku. Ja natomiast jako osoba już z dłuższym stażem małżeńskim mogę powiedzieć ze jedna rzecz naprawdę nam się udała... Remont haha.... A reszta.. No cóż zazdroszczę pani powyżej.

przechodzona panna młoda- dokładnie tak, jak piszesz. Tajemnica sukcesu polega na tym, ze Ty, Ja i inne babki, żyjace bez śłubu, są pewne miłosci swoich partnerów. W zwiazku z powyzszym nie obawiają sie tego słynnego wpędzenia w lata, czy pozostania z niczym. Mysle, ze kobiety niepewne swoich mężczyzn tak właśnie stawiają sprawę jak dziewczyna autora- albo ślub albo sie rozstajemy. I poniekąd słusznie- bo autor sam przyznał, ze pewien nie jest.

Gość gość
Drogi autorze postu, nie wiem czy to jeszcze aktualne ,ale zabawne jest to jak można po 6 latach nie chcieć się ożenić ze swoją partnerką. Rozumiem rok, rozumiem dwa, ale całe 6 lat razem a Ty nie jesteś gotowy, to znaczy ze nigdy nie będzie Dobrze zrobiła ze odeszła/. Normalny facet po roku, dwóch to wie.

Gość gość
Dla mnie to dość proste. Kochasz i jest dobrze ( =podobne wartości cele sposób spędzania czasu fajny seks) to chcesz z ta osoba być. To sie wie. Byłam z gościem 8 lat i wciąż były wątpliwości! Nie czułam tego na 100%. Zerwałam bo już się wszystko wypalalo. Po ok roku poznałam fajnego faceta i było super. Nie miałam wątpliwości. Po prostu było dobrze każdego dnia. Zaręczyny były po niespełna roku ślub 6 mc później. Jest moim mężem od 5 lat i nadal jest dobrze. On i ja po prostu się lubimy i nie ma wątpliwości!

Gość gość
dobrze ci zrobila nikt nie bedzie wieczna narzeczona do bzykania

Gość xyy

Kobiety nie czekajcie tyle czasu na ślub i dzieci. Jak nie chce, to raczej mu się to nie zmieni. Kopa w dupę takiemu. On się obudzi jak już będzie stary, że chce żonę albo całe życie stary kawaler.