Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sabcccia ,,

jakie slodycze dajecie dzieciom do przedszkola z okazji urodzin

Polecane posty

Gość sabcccia ,,

jw.moj maluch ma za tydz urodziny i jest taki zwyczaj ze dzieciaki cos przynosza a ja kompletnie nie wiem co mu kupic -wiadomo zeby dzieci to lubily i zeby mnie to nie zrujowalo finansowo

Gość takaona*
Ja kupuję 2 rodzaje cukierków czekoladowych (tak by każde dziecko dostało po 2 cukierki). Wcześniej kupowałam wafelki Prince-Polo ale nie do końca się to sprawdziło bo nie wszystkie maluchy lubią wafelki czy batony.

Gość Ja własnie się rozgladam
za zdrowymi słodyczami bo corka ma miec 3 latka niebawem, a że przedszkole jest w programie zdrowy przdszkolak to nie chce dawać byle czego. Troche poszukałam i znalazłam róznego rodzaju slodycze min. Wężyki owocowe bez żelatyny BIO [100 g] Żelki owocowe bez żelatyny BIO 100g Galaretki owocowe bez żelatyny BIO 100g Takze mysle ze to strzał w dziesiatke :)

Gość lulu guinness
My zawsze robimy cupcake-i. To muffiny z polewą lub kremem udekorowane żelkami, m&m'sami, posypkami, polewami, owocami i czym tam mamy pod ręką. Po 1 na głowę. Nie zawsze jednak jest komplet dzieci i zazwyczaj kilka zostaje.

poprostu upiecz ciasteczka jak masz jakies fajne foremki. Polecam przepis na ciasteczka ktore dziecia beda smakowac napewno 350g maki kostka masla jajko szklanka cukru jedna lyzka stolowa wody aromaty dowolne kakao , np cukier waniliowy albo skorka otarta z cytryny . Wychodza pyszne kruche ciasteczka oblane delikatnie czekolada napewno posmakuja dzieciaczka a i koszt jest niewielki . U mnie te ciasteczka rozchodza sie odrazu jak zrobie je dla siostrzenic.

Gość hgfff
Tyle dzieci teraz ma alergię, a wy cukierki czekalodowe serwujecie obcym dziieciom? Może jeszcze z orzechami. Tempe dzidy.

Gość takaona*
Ha Ha " tEMpa" to ty jesteś bo słownik ortograficzny raczej ci jest obcy:O Co do cukierków to akurat mój syn nie lubi z orzechami więc takich nie kupuję. Natomiast bardzo często przynosi je do domu więc inni rodzice kupują i nie widzę nic w tym złego.

Gość mama3latki
ja na urodziny corki zrobilam torta. Kupilam gotowe spody, bo biszkopt zawsze sprawial mi klopot .) przelozylam biszkopt trzema kolorami kremu. Krem zrobilam w ten sposob ze ugotowalam budyn na kubusiu zielonym czerwonym , zoltym. Dodalam troche masla do tych kremow. Wyszedl piekny kolorowy tort, a co najwazniejsze smaczny. Nie jakis sztuczny kupny, a lekki, i dzieci zjadly caly. Natomiast pani powiedziala ze jeszcze nie widziala zeby dzieci tak zajadaly torta. Taki sam byl dla rodziny i powiem wam ze cud miod... Dokupilam jeszcze zelki i galaretki, no i sok. Urodziny lajtowe i smaczne, a niedrogie. Polecam

Gość juka_juka
galaretki w czekoladzie, mieszanka krakowska

Gość 090-0
tort z gotowymi biszkoptami (sama chemia, pól roku przydatności so spożycia) krem na kubusiach (też chemia) i się chwali jaką to zdrową przekąskę dzieciom przyniosła.... wg mnie twój tort był sztuczny.

Gość ja mam kolezankę z rodziny
dziwne zeby do przedszkola robic tort. Moje dziekco chodzi do prywatnego przedszkola i od razu było powiedziane, że na urodizny tlyko cukierki i nic więcej. Bo wszyscy mają mieć cos jednakowego a nie że jedno dziekco przyniesie cukierki a inne jakies babeckzi, torty itp it

Gość 090-0
skład gotowego spodu biszkoptowego: Składniki: mąka pszenna, cukier, jaja, skrobia pszenna, woda, substancje utrzymujące wilgotność: sorbitol, glicerol; miód sztuczny, olej roślinny, substancje spulchniające: kwaśny pirofosforan sodu, kwaśny węglan sodu; ekstrakt słodu, emulgatory: E 471, E 475; serwatka (z mleka), sól, aromat, regulator kwasowości: octan sodu i co dalej twierdzisz że twój tort nie był sztuczny????

Gość natolaf
Ja kupowalam do przedszkola kredki, notesiki, male pluszaki, u nas w przedszkolu nie pozwalali dawac slodyczy bo nie wszystkie dzieciaki mogly jesc, teraz w szkole corka zanosi albo mufinki lub ciasteczka z kremem na wierzchu.

Gość KlarowanaKlara
jadły tort a nie torta, nie mówi się: ukroję torta tylko tortu, nie wiem skąd taka dziwaczna odmiana panuje na kafe

Gość mama3latki
akurat biszkopt kupuje w sklepie ze zdrowa zywnoscia, to ze ty kupujesz gotowe spody w biedronce czy netto to juz twoja broszka. Biszkopt ktory od lat kupuje robiony jest z maki kukurydzianej.... A co do kubusiow, to w ktorym miejscu masz napisane ze to chemia??? Od kiedy przetarte owoce sa niezdrowe? Z pewnoscia moj tort jest sto razy zdrowszy od waszych wafelkow lizakow i cukierkow czekoladowych.... A dla scislosci corka rowniez chodzi do prywatnego przedszkola i kazde dziecko do tej pory mialo torta, bo dmuchanie swieczek to najwieksza frajda dla maluchow, wiec dlaczego moja ma byc poszkodowana? W dniu kiedy jakies dziecko ma urodziny, sala jest przystrojona, ipraktycznie caly dzien swietowane sa te urodziny.... Nie rozumiem dlaczego kogos to razi

Gość mama3latki
pani 09:....... widac kto jest fanem sztucznych biszkoptow, hahaah pewnie masz ich w domu cala szafke i podjadasz co noc...

Gość u.nas.tez.tort
w naszym przedszkolu tez dzieci maja torty na urodziny co w tym zlego? Juz nie dziadujcie tak, wszyscy na kafe zarabiaja 8tys a nie stac was na tort za 30zl? A ten tort z kubusiow faktycznie ciekawy, zrobie dzieciakom na dzien dziecka

kupuje czekoladowe miekkie cukierki bo wydaje mi sie ze takie najbardziej smakuja dzieciom .

ja kupuję cukierki najczęściej Michałki ( wcześniej upewniłam się że żadne dziecko nie jest uczulone na orzechy )

Ja mieszkam w szwajcarii ale jeszcze nie widzialam biszkoptow Bio,wiec chyba troche sciemniasz.ja uwazam ze muffiny to fajny pomysl.

Niestety wiekszosc dzieci w tym moja corka ma alergie na orzechy.czekolada malo kogo uczula,wrecz niewielki procent.

Gość MartynaMMM
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Gość Takkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Dawaj dokladny przepis na ten tort z kubusiow :) zrobie na dzien dziecka. Brzmi ciekawie. Ja w zeszlym roku upieklam biszkopt, przelozylam go z kremu (sniezka na mleko i dla koloru dodalam galaretke), boki posmarowalam kremem i kakao, na wierzch z tego kremu zrobilam wzorki, dalam posypke kolorowa i z drogiej galaretki wycielam litery-imie dziecka.

Gość Takkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
* drugiej

Gość 090-0
skład gotowego biszkoptu skopiowałam z google, w życiu nie kupiłam tego paskudztwa. W sklepach Bio skład nie jest na pewno wiele lepszy, ciekawe dlaczego te biszkopty mają kilkumiesięczne terminy przydatności? piszesz bzdury że kUbus to przetarte owoce... bla, bla, bla... jak jestes taka "super" to mogłas zetrzeć jabłko do tej masy a nie wlewać Kubusia. Kurczę człowiek tu wszystko sam robi w domu, piecze, gotuje żeby dziecko miało jak najzdrowsze a taka mamuśka od siedmiu boleści nakarmi dzieci takim paskudztwem. Karm sobie czym chcesz swoje ale nie wiem dlaczego takie badziewie wciskasz obcym dzieciom.

Gość janiemoge
ciekawe skad ty 090 bierzesz te wspaniale miesko do pieczenia dla dzieci, czy produkty ktorycha uzywasz sa czyste (antybiotyki sterydy itp) przewaznie te co tak obrazaja inne matki, same maja sobie wiele do zarzucenia. Troche popadasz ze skrajnosci w skrajnosc. Juz nie przesadzaj kobieto ze sok przecierowy jest zly. O samej wodzie i sianie nie wychowasz dziecka. Wolalabym milion razy bardziej zeby moje dziecko zjadlo domowy tort z kremem przecierowym niz cukierki ze sklepu. Pochwal sie gdzie robisz zakupy idealna mamo, moze inni ocenia twoje sposoby na jedzenie... Pewnie zaraz wymyslisz ze hodujesz swinie i kurczaki, a jajka sama znosisz kazdego ranka

Gość robiekompot
a dlaczego kompt moze stac tyle czasu? Sa procesy pasteryzacji, albo hermetyczne zamkniecia, dzieki czemu mozna przechowywac rozne produkty. Nie trzeba chemii by cos postalo dluzej. Jako doswiadczona kura domowa, a za taka sie podajesz, pewnie slyszalas o tych procesach, co?

Gość kiiiiilimandżaro
proces pasteryzacji nie dotyczy gotowych ciast :) wy juz też nie przesadzajcie że gotowe spody biszkoptowe to samo zdrowie :) o ile masę z soków przecierowych jestem w stanie zrozumieć to kupowanie gotowego ciasta i pisanie jeszcze że zrobiła domowego torta to już przesada.

Gość do robię kompot
ale wymyśliłaś porównanie :) przeczytaj skład, etykietę ciasta gotowego i przeczytaj skład kompotu! Najgorsze są takie kobiety które guzik wiedzą, a wymądrzają sie .... swoją głupota tylko.