trelemorele89 0 Napisano Maj 22, 2013 Witam Jestem osobą z bardzo dużą nadwagą. Chodzę do dietetyka, schudłam już 10,5 kg... Cieszy mnie to, ale proszę powiedzcie mi czy osoba, która ma sporą nadwagę może łatwo zajść w ciążę czy niestety występują problemy? Może któraś z Was jakieś doświadczenie związane z moim pytanie. Będę wdzięczna za Waszą wypowiedź. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kolorowe sny kiedy ja56 Napisano Maj 22, 2013 Ja bym się raczej martwiła już chorobami w ciąży, które są następstwem otyłości- cukrzyca, nadciśnienie. Schudnij, bądź zdrowa i dopiero zabieraj się za planowanie dziecka. Jak sobie to teraz wyobrażasz? Z tak dużą nadwagą dojdzie Ci jeszcze powiedzmy te minimum 12 kg i co dalej ? Myślałaś o tym ??? Schudłaś już 10 kg, fajnie, ale z tego co piszesz i tak masz jeszcze dużą nadwagę ,więc zrzuć i to. I na litość, myśl o konsekwencjach dla dziecka! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
trelemorele89 0 Napisano Maj 22, 2013 Myślę własnie o tym i dlatego zapisałam się na wizytę do dietetyka aby pomogli mi zrzucić kilogramy, a potem żebym mogła zajść w ciążę. Łatwo się wszystko mówi... ja pragnę mieć dziecko, ta chęć posiadania dziecka jest silniejsza niż myślenie o tym co będzie jak już w tej ciąży będę z tymi moimi kilogramami. Wiem, że myślę nierozsądnie, ale to jest silniejsze ode mnie... Może mnie ktoś zrozumie... A może ktoś potępi moje zachowanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach