Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -mama nastolatki-

Obniżka alimentów- jakie on ma szanse?

Polecane posty

Gość gość
Autorko postępujesz prawidłowo i nie powinnas miec skrupułów. Zwlaszcza, ze Twoja opieka,wychowywanie,pomoc w lekcjach, w problemach, Twój czas czasem i nerwy i łzy są BEZCENNE, i tego nie da się przeliczyć na żadne pieniądze a on nic z tego z siebie nie dał. Ty chcesz tylko by dokładał do bieżących potrzeb.

Gość gość
nie ma szans i wnoskuj o 800 zl conajmniej, moj facet ma 3 dzieci(jedno ze mna) zarabia tygodniowo 220 f, tez mamy auto, alimentow na jedno placi 800zl (9 letnie), na 4 letnie 350 zl, tez mamy oplaty i jakos dajemy rade..mieszkanie plus oplaty to jakies 600-700 funtow, jedzenie kolo 100 na 2 osoby plus dziecko, 70 f.na ubezpieczenie(twoj byly moze nie miec zdanego prawa jazdy ale tutaj jest cos takiego jak L, prowincjonalne prawko do nauki i na tym moze jezdzic ale tylko z osoba ktora posiada prawko wiecej niz 2 lata i ma skonczone 25 lat, wiec mozliwe ze twoj byly na takim jezdzi) i wtedy ubezpieczenie na jego samego to koszt najmniej 100 f miesiecznie, plus dodatkowe koszty auta raz na pol roku okolo130 za podatek drogowy, twoj byly jest smieszny i zalosny, przedstaw koszty utrzymania corki, i zaznacz ze on nie utrzymuje z nia kontaku ze sie nie interesuje,..

Gość gość
...

Gość Dziewczyny udało się !!!!!!!!!
Wnioskowałam o 1500 ( aby było z czego uciąć) i tyle dostałam. Sąd wziął pod uwagę fakt,że jest właścicielem mieszkania w Polsce. Skoro w nim nie mieszka to może je wynająć i płacić. Nie uwierzył,że bezpłatnie je użycza (tak twierdził) I w ogóle nie wziął pod uwagę tych jego wydatków. Konkubina pracuje, więc uznano,że koszty są na pół. Jego prawnym obowiązkiem jest utrzymanie dziecka, a nie konkubiny. A ponadto przesrał sobie, gdy potwierdził że z dzieckiem nie utrzymywał kontaktu, bo chciał zapomnieć o przeszłości i zacząć życie od nowa i dziecko jest przeszkodą, bo prawie 10 lat nie miał kobiety, bo żadna go nie chciała z powodu dziecka. Przy tym żuł gumę, mlaskał i Sędzia zjechał go i kazał wyjąć tę gumę, bo to obraza sądu takie zachowanie. Szopka nie z tej ziemi. Myślałam,że się udławi na tej sali ze złości. A gdy usłyszał wyrok zwyzywał mnie od k***w i szmat , zaczął grozić,że mnie spali i jeszcze dostał 1000 zł grzywny za to. Wiecie co, zobaczyłam go po wielu latach i wizualnie zmienił się na plus.Ale jak się tylko odezwał to myślałam,że umrę ze wstydu,że ktoś taki był moim mężem. Burak, cham, gbur. Rozsiadł się okrakiem, ręce rozłożył z tyłu na oparciu jakby jakimś Panem i władcą był. Masakra. On w tej Anglii chyba rozum stracił .

Autorko to super. Przeczytalam Twoj temat od poczatku i sam sie tak zalatwil. Placil psie pieniadze bo nawet na jedzenie to by nie starczylo, to zamiast siedziec cicho to jeszcze wymyslil obnizke :D to trzeba naprawde nie grzeszyc inteligencja zeby przy tak malej kwocie wystapic o obnizenie :D trzymaj sie cieplo i mam nadzieje ze bedzie placil, chociaz pewnie bedzie probowal sie migac skoro od lat tak robi, ale i tak utarlas mu nosa :)