Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KotaMetalowa

Oto mój Świat...2

Polecane posty

Pare dni temu jak jeszcze byłyśmy pogodzone zgadywałyśmy się na pieo to jak zwykle od niej tekst, że nie teraz tylko po wypłacie bo ma grosze na przeżycie do wypłaty. Mogę zrobić screena z tego nawet, bo pisała mi to na fb, ale ku... ja mam granice. To nie jest śmieszne, że komuś się nie wiedzie, ale śmieszne jest udawanie kogoś lepszego a tak naprawde bycie wrednym zerem i tyle.

I zanim ktoś na mnie naskoczy... NIE ŚMIEJĘ SIĘ ŻE KTOŚ NIE MA KASY albo że tyra taka jest Polska ale ku... udawać lepszego, wywyższać się, robić z kogoś śmiecia a samemu gnić w domu na przemian z fabryką i gówno dla świata zmieniać. Przemyślcie to 🖐️

Gość Mdmdmdmemd
byłyście pogodzone po tym jak kakalaken wrzucil smsy na których traktowała cie jak śmiecia? gratuluje

Nie obchodzi mnie jej nick i go nie znam. Niepotrzebnie po raz kolejny wyciągnełam do niej ręke i zapłaciłam za to nerwami i płaczem, bo Witek uspakajał mnie godzinę po tym jak zrobiła ze mne śmiecia tylko dlatego, że poszłam przebić sobie nadgarstek. Mam jedną kumpele z kolczykiem w nosie i jakoś mi nie wypominała, że ja też robię kolczyk w nosie, no kurva paranoja i przedszkole.........

Gość gość
no popatrz popatrz a miał być ten maciej podobno przystojny opanowany,nigdy nie podnoszący głosu i taaaki bogaty przecież kciukiem pisała ze teraz remontują jego dom w którrym jest tyle pokoi że będą mogli się w nim ganiać i pisała też że maciuś jest o jej eksa w ogóle nie zazdrosny

Gość heheheh u u a au
Widze że Noxa na niewygodne pytania nieodpisuje, to o niej swiadczy

Gość gość
weszłam na profil kciukiem na fb, chciałam zobaczyć co to za jedna. Ma strasznie chamską, wredną i fałszywą twarz :D

Gość idealna w chooj
co do kciukiem nox ma całkowitą rację, pamiętam swego czasu jak kciuk szyderczo wyśmiewała noxe z tego powodu, że układała kiedys towar w tesco,a sama teraz tyra fizycznie, jej maciejaszek również, kiedyś tak się chwaliła "posadą" i awansami a okazało się, ze jest zwykłą telemarketerką haha... to tylko świadczy o tym, że niepotrafi pogodzić się z faktem że ma tak beznadziejne życie i musi je sobie ubarwiać wymyślając kłamstwa, czepiając się tych co mają lepiej(gołym okiem było widać zawiść z jej strony) i wmawiając wszystkim, że jej zazdroszczą, wiecznie "idealna" i z "idealnym życiem"... nie dziwię się już, że takie palpitacje i frustracje przeżywała przed kompem jak ktoś jej cokolwiek wytknął... zryta psycha obłąkana jakąś chorą manią wielkości...

Gość gość
kciukiem miała do ciebie pretensje o to, że chcesz sobie zrobić taki sam kolczyk ??? i o to poszło? HAHAHA :D no tak, przecież ona musi być taaaka oryginalna i wyjątkowa i nikt nie może mieć tego samego ona :D zerwij z nią kontakt raz na zawsze dla świętego spokoju

Gdyby nie pomiatała innymi, dałabym spokój... Przyjechali do nas bez kasy, gościli się, za wszystko my zapłaciliśmy a w podziękowaniu robi ze mnie szmate i pisze, że się nie szanuje NAGLE. A ochlała nas z całego barku. Ja nie wypominam, ale dostatecznie cicho siedziałam, kiedy kłamała na temat swojego życia i idealizowała je. Teraz mnie nienawidzi, [poniewaz znam jej rzeczywistość i przekreśla to jej udawanie na forum, stąd chowa się pod innymi nickami bo jestem ja, ta która wie jaka jest rzeczywistośc i która nie pozwoli by z innych robiła śmieci. A teraz uciekam do mojego Witka, fani trzymajcie się, reszta też :*

Zerwałam z nią kontakt i tak pozostanie, bo mam dość toksycznej znajomości. A nadgarstek miałam już kiedyś przebity, teraz to powtórka w lewej ręce. A on zrobiła ze mnie śmiecia z takiego powodu... zamiast się razem ze mną cieszyć. Ale nie uda jej się mnie zniszczyć, ani mojego świata który tworzę z Witkiem, pa :)

Gość gość
kazdy z piercingiem to debil, take prawde🖐️

Gość gość
🌻🌻

Gość gigantyczny tekturozaur
Ani jeden ani drugi wymieniony przez ciebie zespół nie wykonują popu. Nie o to mi chodziło, tylko o podział kultury na wysoką (Bach, Szopen) i popularną (Metallica, Queen). Cały metal, taki czy owaki, zalicza się do kultury popularnej, która ma wiele nisz. Naprawdę artystycznie Bach z Szopenem i Debussym biją na głowę jakikolwiek zespół metalowy, co oczywiście nie oznacza, że kultura popularna jest bezwartościowa. Jest wartościowa, czy bywa wartościowa i wiele się w niej mieści, bo i badziewny Justin Biber :D i genialne Led Zeppelin. To są inne sfery, ale jest to kultura masowa inaczej zwana popularną.

Kciukiem... Och! Jakże jestem zaskoczony! :D To jest jednak cholernie smutne, gdy ktoś się tak zgrywa. Musi mu być wyjątkowo źle we własnej skórze.

Gość heheheh u u a au
Hau hau haau wilki wyja

to że Kciuk to mendoza wiadomo nie od dziś, pamiętam jak z nią pierwszy raz gadałem tel. ogr i szary mutant, co sie tyczy Nox dajcie jej spokój niech prowadzi vlogasa, cieszy sie z tego i luz.

Gość gość
Mam wielką ochotę ci teraz mocno przypierrdolić

Gość pśp nayebana
"ustawce się w rzędzie a rozstrzelam was jak hitler" 10/10 :classic_cool:🖐️

"Naprawdę artystycznie Bach z Szopenem i Debussym biją na głowę jakikolwiek zespół metalowy" Nie zgadzam się z tym... ! Nowy filmik już dziś, ja przed chwilą wstałam :D

A mnie rozbawił z któregoś topicu z bluzgającym Kciukiem, taki podszyw: Moi rodzice też mieli okazję przeszczepić mi musk ale wybrali dofinansowanie operacji kości biodrowej surykatki Marty. Bendem im za to wdzięczny do końca życia serduszko.gif :D

Nox, możesz się nie zgadzać, ale to jest po prostu fakt. Złożoność muzyki Szopena (czy czołówki kompozytorów), innowacyjność w danym czasie, jest niedosiężna dla jakiegokolwiek rockmena, bo siłą rzeczy rock, czy wydaniu metalowym czy jakimkolwiek innym, opiera się na dużo prostszych muzycznych założeniach, żeby nie pisać o harmoniach i tak dalej. To siłą rzeczy skutkuje tym, że artystycznie, pod względem złożoności, wysublimowania muzycznego, Szopen (traktuję go hasłowo, jako człowieka reprezentującego najwyższą ligę muzyczną) jest wielkim artystą, oryginałem, którego nie może dosięgnąć ktoś, kto uprawia rock. Inną sprawą jest jakie uczucia, emocje budzi w nas taka czy inna muzyka. To kwestia osobistych upodobań, wrażliwości, ale one nie mogą znieść gradacji na muzykę bardziej skomplikowaną, trudniejszą, artystycznie wyżej stojącą i tą prostszą, chociaż także porywającą czy piękną.

Gość gość
gigantyczny tekturozaur - ok, może i od strony bardziej technicznej klasyka plasuje się na wyższej pozycji, ale jeżeli idzie o artyzm (jakkolwiek rozumiany) to już rzecz dość subiektywna

zaraz wrócę, idę się wysrać

Można powiedzieć, że każda muzyka popularna opierając się na konkretnych założeniach harmonicznych, jest siłą rzeczy prymitywniejsza od muzyki tzw: poważnej, co skutkuje niższą rangą artystyczną, ale przecież nie o to tutaj tylko chodzi. Jest blues, który jest przecież praprapradziakiem matalu, prosty jak budowa cepa, ale przecież wywołuje niesamowite emocje, bo w zasadzie z samych emocji, cholernie dramatycznych, napiętych jest wywiedziony. Pisząc do Nox, miałem na myśli fakt, że metal to nie jest jakaś sublimacja artyzmu, tym bardziej, że współczesne zespoły powtarzają już wszystko to, co było. Z Rockiem niewiele da się zrobić. Jest zbyt prosty, by można było go nadal twórczo rozwijać. Rock właściwie już się skończył najdalej w latach 90. Cała reszta to tylko lepsze lub gorsze kolaże i kopie tego co już było, co nie znaczy, że nie można posłuchać z przyjemnością. Nox zamknęła się w getcie, które jest tylko jedną z nisz kultury popularnej, dość łatwej w odbiorze i operującej chętnie kiczem. Ta cała strona graficzna, wizualna związana z metalem, toż to najczęściej kicz totalny. Epatowanie się rzekomym mrokiem i na dodatek teksty, które zazwyczaj są dużo gorsze od muzyki, pełne pretensjonalności, przerysowania, naiwności i kiczu.