Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alusia7661

POMÓŻCIE JAK NAJSZYBCIEJ BŁAGAM !

Polecane posty

Gość alusia7661

Nie mam pojęcia co robić . Mam 16 lat , nie współżyłam od stycznia , jedynie typu palcówka .. 21 maja chlopak zrobił mi palcówke i 23 . Dokładnie myje ręce zanim mi włoży palce , gadałam z panią ginekolog przez telefon powiedziała ze plemniki nie mają szans i tak przezyć po myciu i w naszej temperaturze. Od 23 dziwnie się czuję . Kilka razy na dzień mnie mdli . Jak zjem coś np jak dziś śniadanie o 11 to za godzine czuje jak burczy mi w brzuchu ale głodna nie jestem . Jestem i tak przed okresem mam mieć 31 ale mam strasznie nieregularny cykl . Bolą mnie piersi od wczoraj czy przedwczoraj zawsze tak mam przed okresem ale czytałam troche i że to też do ciąży podchodzi . Nie wiem czemu burczy mi w brzuchu po godzinie od zjedzenia nigdy tak nie miałam . Jak dziecko zaczyna sie rozwijac w brzuchu to od matki pobiera jedzenie itd , czy to dlatego burczy mi w brzuchu ? :O BŁAGAM POMÓŻCIE

spokojnie:) jeśli piszesz, że nie było pełnego stosunku to szanse są naprawdę znikome. Może to objawy pms'a - ja np tydzień przed okresem też ciągle chodzę głodna, nie ważne ile bym zjadła. Najważniejsze nie panikować, bo stres może opóźnić miesiączkę.

Gość alusia7661
ania90 co to pms ? . Tylko że ja nigdy nie miałam tak przed okresem . Jestem u chłopaka juz 3 tydzien w polsce bo mieszkam w niemczech , rozmawiam o wszystkich intymnych nawet sprawach z mamą , wczoraj jej sie wygadałam ze sie boje i mi troche ulżyło , ale dziś znowu tak mam że burczy w brzuchu . Nigdy tak nie miałam więc o co chodzi ? mama twierdzi że chyba za nią nieświadomie tęsknię , nie wiem już sama . Chce dziś iść do ginekologa z chłopakiem .

Gość PomocnaDłoń!
alusia dziewczyno Ty się nie stresuj, bo przez to opóźnisz sobie okres. Nie ma szans na ciążę! I nie czytaj tych bzdur na necie, bo niepotrzebnie się nakręcasz!

Gość gość
Alusia, nie martw się, skoro nie było wytrysku, nie było pełnego stosunku i jeszcze w dodatku ginekolog to Ci powiedziała, to nie ma szans, aby być w ciąży. Objawy masz żołądkowe, może czymś się zatrułaś? Ja też tak raz się bałam i schizowałam, że mogłam być w ciąży, a tu się okazało, że po prostu się zatrułam (wymiotowałam i w ogóle). No i oczywiście to może być jeden z objawów pmsu. Skoro miesiączkę masz dostać 31, to jest nie masz się co martwić.

Pms to ang. skrót od zespołu napięcia przedmiesiączkowego, które może przebiegać naprawdę różnie. Jedne kobiety w ogóle go nie odczuwają, a inne męczą się nawet przez 2tyg. Objawy są różne od fizycznych takich jak np. bóle podbrzusza, mdłości, biegunka, zwiększony apetyt do psychicznych np drażliwość, płaczliwość, zmiany nastrojów, wybuchowość. Wszystko jest kwestią indywidualną - a w Twoim przypadku różne objawy może potęgować stres, ale jeśli masz możliwość to idź do tego ginekologa, może ta wizyta Cie uspokoi:)