Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Acia87

Nowe starania o dzidzię po ciąży pozamacicznej

Polecane posty

Gość gość
Myślę ze na zagnieżdżenie to tej jasnej krwi jest troszkę za dużo bo są plamki na wkładce nie to żeby się lało jak przy @ ale widać i co jakiś czas mam takie pobolewania podbrzusza nie cały czas. Ale pierwszy raz by mi się zdażył tak krótki cykl bo tylko 19 dniowy. Ewcia84

Gość Kuzi
Ewcia a może miałaś mega mocna owulacji teraz

Gość gość
Kuzi a to możliwe? Bo zawsze @ mam ofitą i ciemna krew ze skrzepami (sorry że tak dosadnie) a ty troszkę jasnoczerwona i na wkładce widoczna a ból brzucha przeszedł. Jak się nie rozkreci to za kilka dni zrobię test. Bo było by to u mnie dziwne 19 dniowy cykl zawsze mam 28 jak w zegarku nic.nie biore prócz OVARIN takie witaminki od gina.

Gość Aifoz
Kasik to mnie zdołowałaś ech to co 2 dni od 8 dnia cyklu... jezuuu juz mi sie odechciewa na sama myśl :( Goscu zrób nika to bedziemy łatwiej gadały Ewcia a Ty az taki skrót ... Ty nie masz 50 lat....

Gość gość
To ja Ewcia zrobiłam nick. U mnie?! @ przyszła tak jak pisałam rozkreciła miałam jak w zegarku co 28 a teraz zalało mnie w 20dc. Nie wiem jak teraz to wszystko liczyć płakać się chce. Testy owu nie wyszły ali razu, chyba je wywalę. Dziewczyny i co teraz? To ja Ewcia nie chce mi się zalogować a nowy nick po rejestracji nie działa wiec będę się narazie podpisywać.

Gość Aifoz
testy wywal. Ja dopiero sie uporałam z szaleństwem plamień...same ustąpiły jak zaczęłam biegać... i chyba mniej myśleć. Ewcia nie weim co poradzić. Ja az tak krótkich nie maiąłm ale plamienia od 21 dc miałam tyle ze właściwy okres sie rozkręcił tak 26.... Gin Ci nic nie da chyba że duphaston. Ja się go boje bo mi utrzymał tę cp...

Gość Scent86
Ewcia glowa do gory! Ja np po badaniu sono hsg dostalam miesiaczki po 20 dniach zamiast 28... lekarz mi powiedzial ze to kwestia psychiki jsk zaczyna cykl szalec... stad duzo osob poleca monitoring cyklu... lekarz obserwuje i daje znac kiedy trzeba wspolzyc. Do tego chyba daja wspomagacze hormonalne. Jak w tym cyklu sie nie uda-ide na to :) wiecie jak to jest..... psychoka plata figla.... czesto nie wiemy co zrobic itp... wydaje mi sie ze stala obserwacje dodaje oparcia... mi na pewno :) czasem lekarz cos zasugeruje zleci badania albo po prostu bez emocji wytlumaczy. Ja sie smieje ze zamiast od miesiaczki do miesiaczki to zyje od wizyty do wizyty:) najwazn8ejsze kochane ze wiemy dla kogo i po co walczymy! Nie zapominajcie o tym w trudnych chwilach :))

Gość Kasik89
Aifoz Kochana czemu zdolowalam? Nie mialam takiego zamiaru :* ja nie chodzę co dwa dni. Bylam np. W środę, a potem dopiero w pon. I lekarz widział, ze nie ma pęcherzyka, który wcześniej był i że jest płyn w zatoce. Bynajmniej ja tak będę chodziła(już za dwa miesiące:D), bo u mnie to się sprawdziło

Gość Scent86
Kasik conceive plus wlasnie zakupilam. My z mezem uzywamy lubykantow, nawet nie mialam swiadomosci ze one zle dzialaja... Dziekuje za podrzucenie pomyslu! :D

Gość gość
Kochane macie wiele pomysłów i podpowiedzi to jak mi się tak pomieszało że cykle były co 28d a teraz był po 19 dniach to nawet jak bym chciała wziąć wiesiołek to ile dni brać skoro nie wiem kiedy bedzie owu? Biorę overin 1x1 tabletkę tak kazał gin a śluz? Hmmm raz jest a raz go nie ma. Nie chcę badać szyjki bo mam pazurki żelowe dość długie. Ewcia84

Gość Scent86
hmmmmm a czemu wiesiolek Ewcia jesli moge spytac? bo nie slyszalam... mozesz rozwinac temat?:)

Gość Kasik89
Wiesiolek.caly czas przyjmujesz, niezależnie od cyklu. Poczytajcie.Dziewczyny jeszcze o tym inofemie. Na wielu forach, grupach ta nazwa.sie.przewija. Tak, lubrykanty zle dzialaja, ale.ten.zel conceive plus ponoć super no i extra warunki dla plemniczkow :) Ogladalam wczoraj w kinie film"Chata". Może to głupie, ale pomógł mi się trochę uporać z bólem. Dziś smialam sie.i byłam radosna, jak.z a starych dobrych czasów..

Gość gość
Kochane wiesiołek pomaga w owulce ale bierze się ho tylko do owulacji np jak macie cykle 28 dniowe to do 10 dnia bo później działa poronnie. Ewcia84

Gość Aifoz
Kasik zarejestrowałam sie w poradni i pojde umówic na nfz jak radziłaś. Zobaczymy. Ewcia ja mam co 28-30 i stwierdziłam ze do 12 biorę wiesiołka - za długo? Ja się wystraszyłam ze mogę mieć endometriozę. @ cykl w czasie miesiączki boli mnie okolica blizny po cesarce tak jakbym tam miała siniaka na skórze takiego wiecie świeżego. No ale możliwe ze od 2 cykli i to by sie zrobiła czy po prostu blizna pogoda a miesiączka przy okazji ? tak sie tym zdołowałam że szok :( Scent robiłam tez okłady z borowiny na mnie nie działa w sensie ze nic nie ciągnie ale mój maż ma świeżą bliznę po śrubach i mówi że jak przyłożyłam mu to ciągnęło na maxa. Ponoć ciągnięcie oznacza ze były zrosty i zaczynają puszczać... szkoda że nie wiediząłam po cesarce ze mam to może cp by nie było :( No ale usunęli mi przy usunięciu jajowodu...

Gość Aifoz
Ewcia ja tez się boj***adać szyjkę bo mam hybrydy szpony niestety... A ty masz lepiej ze śluzem po wiesiołku? kiedy będę widziała efekt? mam 6 dc.

Gość gość
Aifoiz ja już brałam wiesiołka w cyklu z cp szczerze to nie widzisłam różnicy w śluzie, jak byłam już po laparoskopi to brałam 2 miesiące pigu pigułki antykoncepcyjne gin mi kazał i teraz 2 cykl biore Overin raz dziennie jedną gin powiedział że u mnie wszystko ok a to tylko takie witaminy dla staraczek. Teraz chyba kupię ten żel co dziewczyny chwalą i zobaczymy. Nie wiem jak u nas dziewczyn (z 1 jajowodem) wychodzą testy owu ale szkoda mi wywalić bo mam jeszcze 30szt. wiec teraz niby jest 2dc co od dziś będę robiła codziennie i zobaczę jak wyjdą.

Gość Aifoz
Gościu to Ewcia? Pisąłm jak mi wychodziły dzień przed okresem miałam tez skok... wg mnie z 1 jajowodem to nie ma sensu bo jak mamy z tego gdzie nie ma to i tak czekamy na 2 oczywiście o ile masz pęcherzyki. U mnie był skok w 13 dc ( wcześniej nie robiłam), 14 dc jeszcze ciemna15dc ciemna później jaśniejszy i 17dc znów ciemna, 18 dc ciemna 19 dc mniej 20 jeszcze mniej i nagle 28 skok i okres.... ja odpuszczam ale TY zrób będziesz wiedziała na czy stoisz. Ja nigdy nie maiłam jak dziewczyny piszą nic czyli puste okienko zawsze cos było mało ale było....

Gość gość
Aifoz narazie tak gość to ja Ewcia coś mi się dzieje i nie mogę się zalogować postaram się zrobić nowego nicka. Narazie 3 dzień @ nie dość że franca porzyszła w 19dc to jeszcze bolesna jak cho..ra. co do testów owu to mi wychodziły " książkowo". Zobaczymy jak pujdzie ten cykl będę codziennie wpisywała w notes wyniki i jaki śluz i czy wogóle jest. Dam znać co mi wyszło z obserwacji.

Gość Kuzi
Ewcia oby to byla ciaza. Ja mam 27 dzien ale juz czuje ze dostane @. Czeka mnie decyzja czy brac aromek... a Ewcia ja z ovarinem zaszlam zaraz po 2 miesiacu. Trzymam za was kciuki

Gość Kuzi
Ewcia nie doczytalam :( przykro mi ze przyszla @ :(

Gość Aifoz
Kuzi a co to te Ovarin. Wiesz ja mam średnie podejście do supelementow bo w tym pracuje więc nie za bardzo chcę się faszerować... Dalej mnie boli ta blizna tzn skóra wokól po prawej stronie blizny po cc.. Ewcia ja pierwszy cykl z wieśkiem więc zobaczę jaki śluz..

Gość liliz
Witajcie, we wrześniu miałam usunięta cp w rogu macicy. Minęło pół roku, więc idę 1 kwietnia sprawdzić czy wszystko wygojone i jak ten monitoring ma wyglądać. Niestety u mnie usuniety róg macicy, jajowod został bo było ryzyko utraty jajnika. Lekarz mówił że tylko monitoring albo in vitro. Boję się co mi powie tym razem :-(

Gość gość
Aifoz wrzuć w google Ovarin i poczytaj to są takie witaminy dla staraczek kwas foliowy, b6, b12, D itd gin mi przepisał podobno pomagają w zajęciu mam zamiar kupić ten żel co karmi plemniczki hihi ale mało o nim na forach a około 50zł 30ml kosztuje. (Ewcia84 to ja).

Gość Aifoz
Liliz witamy. Trochę ten lekarz bez sensu gada bo między monitoringiem czyli po prostu podglądaniem owulacji i reszty a invitro jest przepaść!!. Weź to na spokojnie ..oczywiście najpierw monitoring!! Postaraj się najpierw trochę naturalnie chociaż żeby głowa Ci odpoczęła po przeżyciach! Trzymaj się!!!! pisz do nas może to pomoże takie zwykłe wiesz babskie wsparcie :) Ewcia a wiesiołka można dalej brać nie za dużo? To jak skończę folik brać to to kupię. A brałaś to jak była cp? W sensie czy wiesz zaskoczyło w cyklu z cp?

Gość kuzi
Aifoz a nie masz przypadkiem zrostu ?? U mnie kolezanka jak tak miała to się okazało ze ma zrosty po cesarce i musiała mieć zabieg.

Gość Aifoz
przy tych 2 laparo z powodu cp usunęli mi zrosty. BOli mnie od 2 miesięcy... Miałam 2 laparo w 2 dni wtedy ledwo mnie uratowali.. Nie śpieszy mi sie . Bardziej sie boje że to endometrioza. Jak robiłam okład z borowiny to mnie nie ciągnęło a niby powinno jak sie ma zrost... Tylko co sie nagle od 2 miechów zmienilo... Te laparo to 25 i 27 sierpnia były... Boje się że znów jakiś syf :((((

Gość Aifoz
z przerażeniem stwierdzam że dziś 8 dc i ból ustępuje pod ta blizna coraz bardziej boję sie że to endometrioza:(. Niestety zaczyna sie ( ból ) w początkach miesiączki...

Gość gość
Aifoz wiesiołek tylko do owulacji bo po niej działa poronnie tak do 12dc nie dłużej ja przy cp to było zamieszanie bo zaszłam w trakcie brania pigułek! 3 lekarzy nic nie widziało aż zrobiłam test i wykazał ciążę a miałam brzydkie brązowe plamienie i zrobili mi na izbie bhcg i miałam przyjść rano ale o 23:40 zemdlałam w łazience i mnie karetka zabrała potem 3 dni nic mi nie było w szpitalu i wtedy lekarz zdecydował laparo okazało się cp w prawym jajowodzie 7-dmio tygodniowa usunięta z jajowodem. Teraz nie biorę wiesiołka tylko ovarin i nie będę już nic mieszać kupię tylko ten żel co pomaga plemniczkom i ten cykl daję na luzik.( Ewcia84)

Gość Kamilakk
Dziewczyny ja się powoli martwię. W listopadzie 2016 usunęli mi ciążę pozamaciczna, wszystkiego na szczęście ocalało. Teraz jestem w 6 tyg, ciąża umiejscowiona prawidłowo ale obok niej jest krwiaka kredy sugeruje że poronie. Obecnie mam odpoczywać i czekać, biorę duphaston i kwas foliowy ale już się boję co dalej. Nie chce stracić kolejnego maleństwa :/

Gość Aifoz
Ewcia ja tego wieśka to chciałam wiesz zobaczyć czy śluz sie poprawi bo nie chce robić testów tylko wiesz po sluzie zobaczyć. u mnie w cp było dosłownie 2 razy seks i koniec a teraz to masakra. No ja tez nie chce przesadzać więc póki co łykam sobie ten folik i wiesiołka i najwyzej jak mi sie skończy to kupie. Ja ostatnio mam jakiś niski próg wytrzytmałości dla mojego syna więc tak sobie myślę i takich 2 miec... hmmmm:) A na ulotce wieśka nic nie ma o tym że do owulacji a kurde powinni to napisać!!! Kamila musisz czekać ale przecież może się krwiak wchłonąć. A skąd on wogóle jakąś pozostałość czy skutek uboczny duphastonu? Bardzo szybko zaszłaś w nst ciążę - zazdroszczę . Nie martw się rób co mówią lekarze i odpoczywaj...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się