Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monbiaa

Styczeń 2014 :)) NOWE FORUM zapraszam świeże ciężarne :)

Polecane posty

cytrynka my własnie byliśmy na smoczku nr 2 jak jadł bebilon i bebiko ale jak zaczał jeść bebilon pepti to własnie zaczeły sie problemy i na smoczku nr 2 i na smoczku nr 1. To mleczko to jakas lura. obecnie daje smoczek nr 2 i mleczko zagęszczam kleikiem ryżowym i jest ok

Gość gość
mycha jesli moge cos doradzic nie podawaj kleiku ryzowego powoduje twarde kupy podaj kleik kukurydziany 1 lyzeczka do karmienia na 120 ml i kupy sa normalne. przepajaj dziecko herbatka rumiankowa ja mojej malej daje co rano 50 ml i kupy sa normalne i codziennie. a karmie bebiko.

Gość gość
rumianek z hipp ja sypie 1 plaska lyzeczke na 50 ml wody i podaje cieply

gościu narazie podaje ten kleik ryzowy bo tak zalecił lekarz.I póki co wszystko jest wporządku:) a te herbatki z hippa to narazie Julek nie może pic, ale dziękuje za rade:)

Gość gość
Moja córka też miała problemy z kupkami raz na 3/4 dni przez przyjmowanie zelaza, od kiedy zmienilismy mleko na hipp bio combiotik kupki sa codziennie takze polecam te mleko a i cena jest ok, puszka starcza srednio na tydzien, wczeniej mala pila bebilon pepti i hipp comfort combiotki...

biedroneczko zagladasz jeszcze ? To dolacz , bo znow nam topik zamiera :(

Witam ;) Moja córcia urodziła sie 8 stycznia 48 cm i 2350g, porod naturalny z cieciem... Miesiąc przed terminem niestety ale już jest wszystko dobrze, nawet bardzo dobrze :) śpi sobie właśnie aniołek już po kąpieli i kolacji

biedroneczko mój Antoś też urodził się wcześniej, 36tyd.+6 dni, ale był większy od Twojej pociechy-54cm i 3330. U nas wszystko było ok, mały tylko leżał pod lampami dwie doby, bo był żółciutki . Teraz kawał chłopa z niego. Jak karmisz? @ Mon cheri, miałaś rację, że mały ma skok rozwojowy. Powolutku wraca do normalnego spania w nocy. Bałam się, ze może cos z pokarmem więc piję dalej na potęgę. Ja całymi dniami przed domem. Mały uwielbia spać na podwórku. Co tak cicho?? Mycha jak mały?

biedroneczko z racji,że mała wcześniej się urodziła szczepisz na darmowe pneumokoki?

Gość gość
widze ze temat zamiera wiec napisze bo czytam. ja urodzilam 17 stycznia w sumie tez troche wczesniej bo mialam termin na 4 lutego ale córunia urodzila sie 3030g i 52 cm miala 10 pkt bylo wszystko ok teraz karmie mm córcia wazyla ostatnio (dwa tyg temu chyba) 6600g wiec rosnie jak na drozdzach szczepicie na rotawirusy i pneumokoki? rozszezacie juz diete bo ja nie wiem czy zaczynac od słoiczków czy samej kupowac marchewke itd.mieszkam w duzym miescie i nie mam dostepu do swiezych warzyw ze wsi wiec nie wiem czy te warzywa z supermarketu beda lepsze niz słoiczki ja za jakis tydzien zamierzam zaczac dokarmiac łyzeczka i mam dylemat

Biedroneczko moja tez z 8 stycznia , tylko ze 2 dni przed terminem i 4080 :) x Ewka jesli karmisz jak zwykle to z pokarmem nie powinno sie nic dziac ... a Toska wlasnie przy tych skokach zle spi i duzo czesciej pije ... , a wiesc gminna niesie , ze nastepne trwaja dluzej :( A mala naprawde skokiem sie do przodu posunela ... zaczela pelzac , narazie raczej do tyl , chyba , ze uda jej sie dobrze nozki oprzec , probuje dotrzec do zabawek , dopasc , wziasc do rak i zaczela sie wszystkiemu przygladac Coraz bardziej dzieciowata ;) sie robi :) x Ja tez cale dnie na dworze , lubie sie ruszac na swierzym powietrzu nie zaleznie od pogody ! x gosciu , a nazwij sie jakos - latwiej bedzie ... ja nie szczepie , a cora na piersi , wiec z rozszerzaniem czekam do 6 miesiaca ... ale potem to raczej bede sama gotowac , gdyz mam zamiar karmic w zgodzie z BLW , a w sloiczkach wszystko przetarte ... zreszta tez nie wiadomo , co na te super jarzynki z deszczem spadnie i z autostrady przyleci :(

Gość cytrynka963
Hej! My szczepimy i szczerze,to.nie jestem zadowolona ze skutkow ubocznych.Dziecko ma 2 dni.goraczke i sie rozlegowywuje,calymi dniiami placz,wszysyktko.drazni,przeszkadza.azajmuje nam 2-3: tygodnie powrot do normalnosci,gdzie potem kolejne szczepienievi znow mi.dziecko sie cofa.My juz pp 2 dawce rota i pneumokoki tez byly.:

Gość cytrynka963
Aha! Moje dziecko nie toleruje zadnej.herbatki- kilka lyczkow- poczuje!ze to nie mleko i ryk :(

ewka42 mała po urodzeniu miała problemy z oddychaniem, była podłączona pod respirator i tak tydzien spedzila na OIOM-ie gdzie najpierw byla karmiona pozajelitowo, pozniej przez sonde a nast z butli... Po tyg przystawilam ja do piersi to w ogole nie potrafila z niej pic... Ja w tym czasie odciagałam mleko i podawalam z butli... Po 2 tyg w domku juz karmilam ja tylko swoim mlekiem ale po kolejnym tyg mala zlapala rotawirusa i przez kolejny tydzien byla w szpitalu, karmiona mm. W domu karmilam ja raz moim mlekiem a raz mm az w koncu mialam za malo pokarmu i sie poddałam... Własnie te pierwsze 2 mies wspominam najgorzej...

Co do szczepien to na pneumokoki juz ja zaszczepilismy a na rotawirusa nie szczepimy. Na szczescie mala nie miala zadnych skutkow ubocznych po szczepieniach, kolejne za 2 tyg. Dzisiaj bedzie pierwsza marchewka :) juz sie nie moge doczekac :) Myslalam o sloiczkach ale ost zrezygnowalam, w koncu siedze w domu to moge malej ugotowac ta marchewke czy pozniej zupki a sloiczki beda poza domem ;)

hej witam nowe dziewczyny:) my Z Juliankiem już lepiej. Wczoraj miał szczepionke na rotawirusy i na pneumokoki. Dobrze wszystko przyjął. W sumie raz zapłakał:) Juliankowi póki co lepiej:) tzn już nie robi kupek:) odpukać żeby wszystko było wporządku. na 90 procent to był rotawirus ale dalej mamy jechać na bebilonie pepti a potem mamy mieć dobierane inne mleko. co do słoiczków to ostatnio też mnie to bardzo interesowało bo nie długo trzeba będzie wprowadzac marchewke itp. Czytałam dużo artykułów na ten temat i wszyscy są zgodni że to są zdrowo przygotowane rzeczy. Ale rodzice powinni też odpowiednio je przygotowywać dla dziecka. ( chodzi tu o przechowywanie w lodówce, podgrzewanie) ja będę chciała podawac i te ze słoiczka i sama też będe robic. Moja koleżanka wszystko sama robiła bo tak zdrowiej i w ogóle, a potem jak pojechała na wakacje to zaopatrzyła się w kupne słoiczki i jej mały nie chciał tego nawet ruszyc. Także wiecie różnie to bywa:)

Cześć dziewczyny ;) jak tam po weekendzie? My caly week poza domem, w sobote zostawilismy zuzu u babci a my smigalismy po sklepach :) a w niedziele pomagalismy z mezem kolezance przy komunii a zuzu zostawilismy pod opieka drugiej babci. Szybciutko nam zlecial ten week, tak to jest wszystko co dobre szybko sie konczy :) Dzisiaj jade z corcia na fizjoterapie, przydzielili nam 3 godziny w miesiacu, malo ale zawsze cos ;) Takie tam cwiczenia ogolno rozwojowe. A pozniej bd wcinac marchewke bo w week jakos czasu nie bylo...

madzias21 dodaje tak około 3 łyżeczek kleiku ryżowego do 150 ml mleka. Tyle że on tego wszystkiego nie zjada:) Ale to tylko po to żeby zagęścić. Tak będe robic do końca maja a potem jak wrócimy do innego mleka to już nie bedzie potrzeby go tak faszerowac i niepotrzebnie tuczyc:)

Gość LindaMama
Hej, od dawna czytam i postanowiłam pokazać Wam moje znalezisko o sloiczkowym jedzeniu... http://dziecisawazne.pl/odwiedzamy-fabryke-gerbera/ W ogóle temat rozszerzania diety mnie nieco przeraża. W przeciwieństwie to jednej z Was uważam jednak, ze mieszkanie w dużym mieście paradoksalnie zwiększa dostęp do eko żywności. W moim mieście są eko targi i co najmniej kilka sklepów z warzywami i mięsem z dobrych hodowli. Nawet w lidlu cześć oferty jest bio. Mój synek urodził się 26 stycznia, ważył 3140 i miał 50 cm. Karmię wyłącznie piersią i wazy teraz 6800 i nosi ubranka 62/68 cm.

Gość Żbiczanka
Cześć, jestem mamą 4,5 miesięcznej Basi, zaglądam na forum co jakiś czas :) Postanowiłam się odezwać, bo tak jak Wy wkrótce będę karmiła pierwszy raz innymi produktami niż mleko. Ten wywiad z fabryki Gerbera jest faktycznie mało zachęcający do słoiczkowych obiadków. Zastanawiałam się nad Blenderem Parowarem Avent SCF870/22, cena niestety powalająca, ale może jednak warto... co myślicie ??

Żbiczanka świetny jest ten blender/parowar. Na Twoim miejscu bym go kupila, tani nie jest ale zdrowie dzieci najważniejsze! Sama czytalaś jak to jest z tymi sloiczkami... Od czasu do czasu mozna podac (poza domem), zreszta te sloiczki to to samo co gotowe obiady, mrozone pizze, jedzenie w fast foodach, czekoladki, batoniki, itd.... Każda z nas na pewno raz na jakis czas wcina takie rzeczy a to też przecież niezdrowe jak cholera. Dzieci mają tyle dobrze że to My RODZICE kształtujemy nawyki żywieniowe naszych dzieci i to od nas zależy ich przyszłość tak wiec nie przesadzajmy z ilością słoiczków ;)

super są te parowary, ale można kupić też innej firmy Parowar, rozdrabniacz dla niemowląt DG1000MB-KALORIK za ok 220 zł.Ma takie same funkcje. Poszukajcie w necie

Mamy karmiące piersią,karmicie już z dwóch piersi podczas jednego karmienia?

Ja cały czas tylko z jednej, moja córka nigdy z dwóch nie jadła, nie zmieściłaby w brzuszku mleczka.

hej dziewczyny ja tylko na moment:) ostatnio na maila dostałam propozycje aby zalogowac sie na stronie bobovita. (dostałam link) wiec sie zapisałam. To było 3 dni temu. a dzisiaj pocztą przyszedł do mnie upominek. Dostałam słoiczek po 4 miesiącu z bobovity (marchewka) i kaszke bo 4 miesiącu:) oczywiście ulotki i informacje rózne tez tam były ( dosyc fajnie opisane wszystko)także jak któras ma ochote to niech sie zapisuje:) pozdrawiam i pojawie się póżniej

Gość futuremother
ewka42 ja karmię z dwóch piersi odkąd pamiętam. Napisalas "już" to jest jakaś zasada co do tego kiedy się tak zaczyna karmic? Nigdy się tym nie interesowalam. Mala je kilka minut (ok 4 min) z jednej i jak zaczyna się bawić sutkiem (chwyta i puszcza) to daję drugą i tez je kilka minut. Dzisiaj byłyśmy na szczepieniu. Zobaczymy jak mala je zniesie. Po wczesniejszym szczepieniu miała temperaturę 38,5. Po paracetamolu jej spadła i tyle objawów niepożądanych. Lila dokladnie za tydzien skonczy 5 miesięcy, wazy 7,250 i ma 64 cm. W przyszlym tygodniu zaczynam rozszerzać dietę. Zobaczymy co to będzie.

Gość futuremother
A i tez dostałam ten sloiczek z bobovity. Fajny kalendarz rozszerzania diety też dołaczyli. Trochę mi to rozjaśniło temat. Takze polecam. Pozdrawiam

futuremother pytam czy ,,już", bo ja cały czas z jednej i mały się najadał, ale moja sąsiadka powiedziała, ze od 5 miesiąca dziecko ma jeść z dwóch i nie tak często, no chodzi o to żeby się najadał, bo ma regulować sobie posiłki. Dla mnie to głupota, bo dziecko na piersi samo sobie reguluje ile chce zjeść. Też dostałam z Bobovity gratisy i poradnik, który jest super. Dostałam też z Bebiko próbki mleka i z Johnson & Johnson kosmetyki. To dostałam jakiś miesiąc po wyjściu ze szpitala, bo wypełniłam ankietę z pudełek, które dostałam.Chyba dlatego.