Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mrrrrau

OD DZIŚ-02.06 STARTUJE ODCHUDZANIE! kto chętny może się przyłączyć :)

Polecane posty

Mmm sałatką Cesar wcale bym nie pogardziła :) Uwielbiam :) Właśnie zjadłam obiad : 2 łyżki kukurydzy, ogórek zielony, rzodkiewki i do tego 140 g krewetek. O 18 zjem sobie dwa jajka i na dzisiaj dość :) Wypiłam chyba z 3 litry wody, więc brzuszek zapełniony :)

Właśnie umówiłam się z koleżanką na siłownię. Dzisiaj znowu 10 km biegu mam nadzieję, że je pokonam :). Miłego ćwiczenia Wam życzę i silnej woli.

Właśnie umówiłam się z koleżanką na siłownię. Dzisiaj znowu 10 km biegu mam nadzieję, że je pokonam :). Miłego ćwiczenia Wam życzę i silnej woli.

Gość Khaleesi25
Hej:) Jestem głodna jak wilk i jak sobie pomyślę, że mam teraz zjeść ostatni posiłek w ilościach dietetycznych... masakra! Chyba o 17.00 powinnam dziś iść spać, żeby się na lodówkę nie rzucić. Na razie się trzymam - rano muesli, potem spory kawałek arbuza i teraz zjem fasolę czerwoną z jajkiem sadzonym. Teraz widzę, że za mało zjadłam rano i stąd ten głód. Rewelacja, że tyle nas na tym topicu:) Obyśmy wytrwały! xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Majanna, skoro biegasz 10km, to musisz mieć niezłą kondycję. Też lubię biegać i staram się regularnie.

hej dziewczyny :) wpadłąm się tylko zameldować, diete nadal trzymam, dzisiaj w sklepie czipsy i słodycze się na mnie patrzyły haha ale sie im nie dałam :D moje menu jak na razie: -2 kanapki (bułka grahamka z szynką i pomodorem - 2 kanapki (bułka grahamka z szynką) - 2,5 pomidora (małe były) + pęczek szczypiorku + puszka tuńczyka = taka pseudo sałatka później zjem albo jajecznice ze szpinakiem albo owsianke albo płatki JustFit z mlekiem.. nie wiem jeszcze :) Lece do nauki, odezwe się później jak znajdę chwilkę :) MIŁEGO POPOŁUDNIA!

Khaleesi25, faktycznie malo dzis zjadlas, wiec nie dziwota ze bedziesz glodna jak wilk;-) staraj sie zjesc tak, jak dziewczyny tu mowily, jakas porcje mieska, ryby... cos pozywniejszego. U mnie dietowo ok! zjadlam: musli z mlekiem 3 kawalki razowego chleba z wedlina i ogorkiem troche (no moze troche wiecej niz troche;-) ) truskawek z galaretka ale bez bitej smietany!!!;-) no ale mama mnie odwiedzila i nie moglam ja tak niczym nie ugoscic;-) zaraz bede robic obiad- kotleciki z kalafiora plus jeden mlody ziemniak z koperkiem... i na dzisiaj wsio:-) zycze wszystkim wytrwalosci i silnej woli :-)

Gość obecna dietowiczka
Juz w domku, juz po obiadku wiec male podsumowanie: rano woda z cytryna - herbata, wodaa wodaa wiec nie bede plynow wymieniac jablko, marchew pól twrogu póltlustego z polowa malej activi nat druga polowa activi z otrebami plaster szynki, plaster sera zoltego piers z pieczarkami w sosie z ricotty plus ryz mizeria z ogorkow bez smietany Na tym zakonczylam jedzonko wyglada że bedzie u mnie mocna burza wiec chyba nici z pobiegania za rowerkiem zrobie na jutro sobie a na dzis malej paste z makreli (jaja gotowane, ser zolty, majonez, cebula i makrela oczywiscie) i jezeli nie bedzie podworka to pokrece sie na twisterze, a ok 18.00 pojde do kolezanki (sąsiadki) na herbatke- ona tez sie odchudza - ale ona sie mocno glodzi - 10 kg zlecialo jej w dwa tyg. ale teraz juz mowi że nic nie spadło od tygodnia - wiec chyba lepiej troszke wolniej, ale jesc, cos cwiczyc i zeby spadalo caly czas az dojdziemy do wagi ktorą chcemy. Aha- pytanie do majany - pisalas że biegasz ok 10km - powiedz ile czasu ci to zajmuje- czy dajesz rade caly czas przebiec bo ja szykuje sie na bieganie w sobote i moze jak sie nam z kolezanka spodoba to bylby nasz rytual sobotni i tak troszke chcialabym cos niecos wiedziec.

Gość obecna dietowiczka
Juz w domku, juz po obiadku wiec male podsumowanie: rano woda z cytryna - herbata, wodaa wodaa wiec nie bede plynow wymieniac jablko, marchew pól twrogu póltlustego z polowa malej activi nat druga polowa activi z otrebami plaster szynki, plaster sera zoltego, troche migdalow, orzechow piers z pieczarkami w sosie z ricotty plus ryz mizeria z ogorkow bez smietany Na tym zakonczylam jedzonko wyglada że bedzie u mnie mocna burza wiec chyba nici z pobiegania za rowerkiem zrobie na jutro sobie a na dzis malej paste z makreli (jaja gotowane, ser zolty, majonez, cebula i makrela oczywiscie) i jezeli nie bedzie podworka to pokrece sie na twisterze, a ok 18.00 pojde do kolezanki (sąsiadki) na herbatke- ona tez sie odchudza - ale ona sie mocno glodzi - 10 kg zlecialo jej w dwa tyg. ale teraz juz mowi że nic nie spadło od tygodnia(a jeszcze z 10 by chciała) - wiec chyba lepiej troszke wolniej, ale jesc, cos cwiczyc i zeby spadalo caly czas az dojdziemy do wagi ktorą chcemy. Aha- majanna- pisalas że biegasz ok 10km - powiedz ile czasu ci to zajmuje- czy dajesz rade caly czas przebiec bo ja szykuje sie na bieganie w sobote i moze jak sie nam z kolezanka spodoba to bylby nasz rytual sobotni i tak troszke chcialabym cos niecos wiedziec.

Gość obecna dietowiczka
marvi- kotleciki z kalafiora? hmm mniam - nie jadlam ale chyba niezly sposob na jakis obiadek- jak je robisz? i taką galaretke z truskawkami z checia se na niedzielke zafunduje

Gość Truskawczka80
Ja najbardziej boję się wieczorów, wtedy najczęściej łapie mnie głód, a raczej chęć rzucenia się na wszystko co widzę. Dzisiaj zjadłam podsumowując: cztery jajka, grejpfruta, sałatkę warzywną i krewetki. Póki co jestem najedzona. Planuję o 18 zjeść grejpfruta jeśli by mnie ssało w żołądku :) Muszę dać radę, mam tyle ciuchów z zeszłego roku, niektórych nawet nie założyłam ani raz, szkoda słów, a to wszystko przez efekt jojo. Teraz jak będę wychodzić z diety to pójdę do dietetyka, żeby ustawił mi mądrą dietę stabilizującą.

Ja najbardziej boję się wieczorów, wtedy najczęściej łapie mnie głód, a raczej chęć rzucenia się na wszystko co widzę. Dzisiaj zjadłam podsumowując: cztery jajka, grejpfruta, sałatkę warzywną i krewetki. Póki co jestem najedzona. Planuję o 18 zjeść grejpfruta jeśli by mnie ssało w żołądku usmiech.gif Muszę dać radę, mam tyle ciuchów z zeszłego roku, niektórych nawet nie założyłam ani raz, szkoda słów, a to wszystko przez efekt jojo. Teraz jak będę wychodzić z diety to pójdę do dietetyka, żeby ustawił mi mądrą dietę stabilizującą.

Kotleciki z kalafiora robie tak: z wczoraj z obiadu zostalo mi pol kalafiora ugotowanego na parze, rozciapałam go widelcem, do tego sól, pieprz, koperek, jedno surowe jajko i ciut bulki tartej. Mieszam wszystko jak mielone, potem lekko obtaczam w bulce tartej i na patelke. Pychota!!! a moj szanowny Małżon wlasnie wsuwa pączka:-( eh zeby nie zwariowac zjadlam jogurt owocowy i dzis juz basta!!!

Na szczęście mój Małżon zobowiązał się nie jeść przy mnie słodyczy/ czipsów, jednak normalne obiady muszę mu robić. Dzisiaj zrobiłam mu pyszną zapiekankę z sosem czosnkowym i aż mi ślinka ciekła :) Wytrzymam jakoś te dwa tygodnie, a potem robię 1300 kcal i ruch. Będę odchudzać sobie potrawy, tak żeby jeść mniej więcej to co mój mężuś :)

Gość Saraa66
Jestem z wami dziewczyny:P tez dzis startuje:P Niema lepszej diety od MŻ, hehe:P i oczywiscie jakies cwiczonka do tego by cialo bylo jedrne, a nie sflaczale:P

Gość obecna dietowiczka
kurcze z tą pogodą, myslalam że bedzie wielka burza bo niebo bylo aż czarne, gdzies tam grzmiało wiec siedziałam w domku zamiast pobiegac po podworku z małą- dobrze że paste zrobiłam i pobudowalam z małą domki z lego. Teraz albo do kolezaneczki albo na twisterek, moze twisterek jak małą poloże wiec pojdziemy na ploteczki, kolezanka ma corke ciut młodszą od mojej i mąż tez za granicą wiec tak sobie radzimy same i sie odchudzamy. Jesc sie nie chce ale ja juz chyba przyzwyczaiłam organizm do tej 16.00. Za to bardzo mnie suszy - w sumie nie wiem po czym, ale to dobrze bo wlewam wode z cytryną w siebie i jest ok. O z tym kalafiorem to dobra rada bo nieraz zostaje kawał kalafiora i nie chce sie go juz na drugi dzien jesc a tak wyciapciac i wysmażyc - super pomysł i dietetyczny - ja duzo rzeczy jak smaże to na oliwie z oliwek w zasadzie na kropli bo na patelni grillowej wiec tam i duzo tłuszczu nie potrzeba. No dziewczyny trzymac sie- te ktore o 18.00 koncza to szykowac sie do kuchni po cos do jedzonka a te ktore juz zakonczyly dzis to od kuchni trzymac sie z daleka - ja juz kanapki malej zrobilam a zje moze jak wrocimy - najgorsza pora ten wieczor- oj jak se przypomne te nasze biesiady kolacyjki ze znajomymi, a nawet sami jak se wieczorami dogadzalismy - oj mąż sie zdziwi że jem o połowe mniej i inaczej hehe chociaz nie wiem czy sie opre jak zrobi pizze bo ja do tej pory drożdzowego ciasta żadnego nie umiem a mąż w tym mistrzu.

Cześć dziewczyny! Właśnie takiego tematu szukałam. :) W wolnej chwili przeczytam wszystkie posty. A od jutra zacznę Wam wszystko relacjonować. ;-) Kiedyś już byłam na diecie. Nie wiem ile ważyłam na początku, ale zeszłam do 59 kilo. Niestety, objadałam się z powrotem, więc 4 kilo wróciło i ważę teraz 63 kilo. Jeszcze rok temu ważyłam jakieś 65, więc niby wciąż jest -2. ;p

Gość Lucccy13
Witam ponownie:) Nie było mnie wczoraj i proszę ile się dzieje:) Fajnie:) Ja wczoraj godzinek i kalorii pilnowałam:) Dziś nie miałam czasu zjeść 4 posiłku o 15:30, zjadłam dopiero po 17 :) Wczoraj 40 minutowe ćwiczenia również zaliczyłam:) Nie ważyłam się, wolę niespodzianki:) Jutro mam okropny wyjazdowy dzień, 320km do Wieliczki, tak 7-8 godzinne zebranie i 320 do domku... Nie mam pojęcia jak pogodzić to z dietą, skoro zawsze zamawiamy super fajne obiady... Może znajdę w menu jakąś sałatkę, ale z pilnowaniem h posiłków nie będzie łatwo. Może jeden dzień nie popsuje wszystkiego... Zaraz poczytam co tam u Was, baaardzo się cieszę, że temat tak żyje:) Pozdrawiam Was cieplutko

Gość mrrrrau
Witam moje drogie! dziś byłam na zakupach i się przeraziłam... rozmiar 30 był na mnie za ciasny, a 33 za duży, innych nie było :) no ale coż, mam nadzieję że wejdę tam i wezmę z dumą do przebieralni rozmiar 29, a co! :P dziś chyba troszkę za dużo, ostatni posiłek zjadłam późno... więc nie jest tak kolorowo :( 06.00- muesli z niecałą szklanką mleka 2% 10.00-jabłko (takie malutkie^^ 12.00-jabłko (też tyci) 14.00 jabłko 18.20 kromka chleba +jajko na twardo + rzodkiewka + szklanka zupy (zabielonej, mama nie wzięła mnie pod uwagę...) ehhhh... to strasznie dużo, z tego co naliczyłam... trzeba się ogarnąć! :D ania0607 - każda z nas ma takie chwile, że już nie może, jest trudno, każda z nas ma inną motywację, ja np. mam już dość swoich kompleksów, chcę być zauważona, zdrowsza, pewniejsza siebie i ... piekna! :) na prawdę warto się przemęczyć, więc ruszaj w strój sportowy, zapisuj każdy posiłek (tak będzie można lepiej zapanować nad jedzeniam, powstrzymać się podjadania) i walcz z nami o zdrowsze, piękniejsze JA!

Luccy może będą mieć w menu jakieś niskokaloryczne danie, może jakąś zupę krem, albo sałatkę , ewentualnie mięsko/ rybkę grillowaną z ryżem :) Ja dzisiaj jestem z siebie zadowolona i powoli przyzwyczajam się do dietki,już mnie tak nie skręca z głodu jak wczoraj :)

Ja właśnie dokonałam pomiarów. Będę ćwiczyć z Mel B... Bo szczerze, z Ewką nie daję rady. A Mal B ma fajne ćwiczenia na pośladki, ramiona, nogi i brzuch. Nienawidzę swoich nóg... Ramię - 30 cm Klatka piersiowa - 91 cm Talia - 75 cm Biodra - 90 cm Uda - 60 cm Podudzie - 38 cm Po tygodniu ćwiczeń zrobię kolejny pomiar. Chyba będę się ważyć raz na tydzień... Tylko niecierpliwa jestem. ;-)

Gość Khaleesi25
Też ważę się mniej więcej co tydzień. Co dziennie nie chcę, bo jak zobaczę, że nic nie drgnęło od ostatniego ważenia, to się zniechęcam. Kupiłam właśnie pyszne truskawki:) Na śniadanie więc będzie jutro koktajl z jogurtu i truskawek. Już jestem głodna:D Dziś mam pierwszy dzień okresu i cała obolała chodzę, a przydałoby się poćwiczyć. Zaczynam, bo później to już w ogóle się nie zmobilizuję.

Ja mam drugi dzień miesiączki, ale zaczynam trening z Mel B już od dziś. Od jutra pełna mobilizacja i brak odstępstw w tygodniu... Może pozwolę sobie na jakieś małe odstępstwo co weekend, będzie na co czekać... ;-)

Gość Khaleesi25
Też ważę się mniej więcej co tydzień. Co dziennie nie chcę, bo jak zobaczę, że nic nie drgnęło od ostatniego ważenia, to się zniechęcam. Kupiłam właśnie pyszne truskawki:) Na śniadanie więc będzie jutro koktajl z jogurtu i truskawek. Już jestem głodna:D Dziś mam pierwszy dzień okresu i cała obolała chodzę, a przydałoby się poćwiczyć. Zaczynam, bo później to już w ogóle się nie zmobilizuję.

ABS... Nie daję rady. Choć kiedyś to robiłam i było OK. No ale to pierwszy raz od dłuższego czasu. I nigdy więcej nie napiję się wody tuż przed tym ćwiczeniem. ;-)

Dzień zaliczam do udanych, nie skusiłam się na nic niedozwolonego :) Oby jutro było tak dobrze jak dzisiaj:) Teraz lecę poczytać książkę i do spania, dobranoc :)

Gość obecna dietowiczka
pokrecilam sie 15minut na twisterku - nudne te krecenie że szok,najlepiej lubie ganiac chyba za tym rowerkirm malej- wtedy na nude nie mogę narzekac i czas szybko plynie, no ale chyba lepszy twister niz nic. Jutro spodziewam sie malego spadku bo niestety ja waze sie i rano i wieczorem-odkad zaczelam sie odchudzac i widze że jest dzis wieczorem mniej niz wczoraj - ciekawe czy dobrze wydedukowalam - fajnie by było, a najfajniej bedzie jak zobacze te 5 z przodu - mysle ze w sobote tak moze byc, o ile pogoda nie pokrzyzuje mi planow marszowo-biegowych. Tez spadam juz spac, glodna nie jestem, ta woda z cytryną bardzo mi posmakowala i pilam ją tez na wieczor - mam nadzieje że nie zaszkodzi ta cytryna w niczym Trzymajcie sie do jutra

Ja będę codziennie robić ćwiczenia z Mel B... ABS, pośladki, nogi i ramiona. Dokładnie w tej kolejności. ABS mi dało w kość i stopowałam filmik, reszta OK. Fajnie tak się spocić i endorfiny... to działa. :)) Jutro trzymam się diety i jakoś to będzie. Będziemy piękne! :)

czesc! ja rowniez dzien zaliczam do udanych:) wlasnie skonczylam 60 min na stepperze... ide sie kapac i spac... musze naladowac akumulatory przed nastepnym dniem diety... buziaki

Gość mruffka91
Dzisiaj nie dalam rady z cwiczeniami... Brak czasu... Zrobilam tylko( choc dla mbie to aż) 160 przysiadow! Jestem z siebie dumna:) co 20 robilam 30 sekund przewy:) do tej pory czuje jak mnie wszystko pali... Juz sie nie moge doczekac jutrzejszych zakwasów:) Dobrej nocki kobitki:):* Damy rade:)

MIŁEGO DNIA LASKI :) odezwe się po południu a teraz lece do pracy :)