Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamabruna

DZIDZIUSIE Z WRZESNIA 2012- zapraszamy do rozmow o nich!:-)

Polecane posty

Mam straszne zaleglosci wiec przperaszam, ze tak ogólnie. Ja od trzeciego miesiaca zycia Zuzi piore w zwykłym proszku. Zabków mamy 6. Hickary a tak na 100% jestes pewna że to nie wynik mleczka? Bo moje doswiadczenie w tym temacie mówi ze jednak chyba Zuzi było mało, ja jeszcze cyca podaje ale jako dodatek. Wczesniej budziła sie 5- 8 razy a teraz jak raz sie obudzi to wszystko. Moja zuzia je chlebek, jajecznice, jogurty. Mało wazy bo tylo 7, 5 kg ale ma swietna morfologię.

Hej. Ja tylko na chwile, bo zaraz pomykamy na bazar po owoce, warzywa i jajka dla Wiki. Oglaszam wszem i wobec ze po przestawieniu lozeczka i kolacji na ktora skladal sie kawal miecha i chleb z maslem Wiktoria spala od 22 do 6 rano. Moze kobita potrzebuje konkretnego posilku a nie kaszy... Co do mlecznych posilkow - ona je ze 4 razy piers, plus kaszke na mm lub budyn lub owsianke na mm i czasem jeszcze jogurt lub twarog... duzo u nas tego mleka, za duzo.. ;)

Dzień dobry mamusie :-) Witam nowe mamusie i dzidziusie :-) Ufff nadrobiłam lekture, i przeczytałam co napisałyście :-) Gratuluję wszystkim dzieciaczkom nowych umiejętności i zębów ;-) Piore w proszku lowela lub biały jelen. Dziś idę na szczepienie, to małego mi zwarzą i zmierzą. Mały ma 3 zęby, jadł już truskawki i bardzo mu smakowały i na szczescie nic po nich nie było. Ja małemu daję chlebek zwłaszcza jak my jemy obiad bo mimio ze zje swoją zupkę to jak widzi nasze talerze to aż sie trzesie zeby mu coś dac. Ja jak musze posprzątac to małego wkładam w chodzik i mam z głowy bo tak to ciągle za nim biegam bo otwiera szuflady, przycina sobie paluszki i wogóle jest starsznie ciekawy wszystkiego. Ostatnio strasznie spodobała mu sie zabawa w ganianego hehe a i bardzo lubi piłke taką zwykła gumową tylko taka jakby jeżyk z wypustkami. A co do zwierząt to uwielbia na nie patrzeć :-) U mnie dzis paskudnie wieje, pada i jest tylko 15 stopni :-(

Moj je malutko mleka :-) bo dajmy na to zje w nocy o 4 mleko , serek, zupke , jakis deserek i pozniej mleczko i kaszke ;-) i zawsze cos przegryzie , jakies ciasteczka , parowwki je nie kiedy no i u nas podjada nasze jedzenko ktore jemy :-)

Mama Piotrusia- czyli ile razy dziennie dostaje flache mm? :) i ile ml mleka wypija jednorazowo?

Moja dzis np jadla i bedzie jadla tak - godzin y w przyblizeniu: 6.00 piers 8.00 - 100 ml owsianki na mm z gruszka 11.00 - zupa rosol z makaronem razowym (z 60 ml) 13.00 - dosc spory kawalek wolowiny, warzywa 15.00 - platki blonnikowe w raczke, kilka borowek 17.00 - piers 19.00 - i tu by byla kaszka ale pewnie dam jej cos konkretnego jak wczoraj, pewnie jajko perlicze i kawalek chleba z maslem 21 - piers Jakie dajecie maslo? Bo ja powiem ze nigfdy nie dawalam, kupilam jakies teraz tradycyjne maslo irnandzkie 100% masla w masle.

Wychodzi na to ze dwa nie kiedy trzy ;-) jadl tydzien temu 140 ml jeszcze ale widocznie chcial wiecej i dostaje 180 zwiekszalam powoli :-)

Wychodzi na to ze dwa nie kiedy trzy ;-) jadl tydzien temu 140 ml jeszcze ale widocznie chcial wiecej i dostaje 180 zwiekszalam powoli :-)

Ale dzis mi Bruno robi jazde- 4 zab mu idzie...Na dodatek mam okres i czuje sie fatalnie i ta burzowa pogoda, leje u mnie caly dzien...:(.

Ja wlasnie myslalam aby z 3 butli mleka zmniejszyc na 2,a zupki to juz w ogole nie chce jesc,zadkiej nie,dzis zrobilam na gesto zmiksowana na gladko i tez nie,je tylko kawalki miesa z zupy.Wiec dzis jak nie chciala jesc zupy, to dalam jej makaron z naszego obiadu i jadla tak ze az sama buzke otwierala.Chyba zaczne robis jej normalne obiady,mieso, ziemniaki itp,i gotowane warzywa.Rano kaszki tez nie chce juz jesc,chyba zaczne znowu dodawac kowalki owocow do niej(wczesniej takiej nie chciala) moze jak wyczuje grudki to moze cos pojdzie.Myslalam rowniej aby podawac jej jogurt do jedzenia zamiast tej 3 butli mleka,raz jej dalam lyzeczke jogurtu i bardzo jej smakowalo.Pozniej wam napisze jak poszlo ze zmianami.

Mamo Piotrusia Twoj synek je jak wróbelek :) Lili ok ok tygodnia je po 200 ml mleka,chyba ze to ona taki łasuch ;)

Slodka Lilii- moj tez nad zupkami grymasi i ani zmiksowanej ani rozgniecionej widelcem nie chce jesc... No wlasnie, zamiast tej 3 butli jogurt lub twarozek, tylko czy oni nie sa za mali na mm 2x dziennie? Dostal dzis lososia tylko rozdrobionego widelcem, bez dodatkow jarzyn i to laskawie zjadl...:). Z butla, jogurtami i owocami tez nie ma problemu, tylko te zupki mu nie pasuja:). Po 10 miesiacu mozna dodawac soli i pieprzu, moze tak bedzie wolal? ;). Bruno rano je 170 ml mm a wieczorem 200 ml.

Hej dziewczyny:) Hickary super ze Wiki tak ladnie spala:) Spoznione wszystkiego najlepszego dla Bruna:) Mama Piotrusia na czym Piotrus tak urosl:D Moj Rojber je duuuuzo wiecej a nie wiele ponad 8 kg ma:) a wlasnie.. Mamusiabrusia jak tam waga Brusia? ja piore w jeleniu albo loveli. Andzie jak po szczepieniu? Nie zapeszajac...co do pogody to u mnie od jakis dwoch tygodni fajnie;) Pilka jezyk to u nas tez hit :) Hickary ja daje to maslo ktore sami jemy, albo oselkowe albo wiejskie.. Mamabruna wspolczuje pogody i okresu.. ja ciagle jeszcze bez ale cos tam mi majaczy jak fatalnie to bylo;) od kiedy Rojbrowi od czasu do czasu zaczelam dawac mozliwosc samodzielnego jedzenia obiadku w kawalkach... to z zupkami tez tak roznie jest... zjesc zje... ale predzej bylo tak ze zupka znikala w mgnieniu oka a teraz i pomarudzic sie zdarza i pokrzyczec.. ale kawal miecha czy warzywa do reki to jest super. podobno w tym wieku dzieci lubia juz wyrazniejsze smaki co do soli to sama prawie nie sole wiec tego na razie mu oszczedze.. na razie przyprawiam ziolami :) no i cynamon :)

Witajcie! Jestem po egzaminie, takze mam z głowy i mam wiecej czasu :) Ja piore dalej w lovelli bo Adas miał starszne problemy skórne i na razie nie zamierzam zmieniac. Zjada wszystko co mu dam, nowosci takze, żałuje ze nie moge dac mu serka ani jogurt iw bo na pewno by mu zasmakowały. Soli na razie nie bede mu dawac bo i po co :) Adas ma dwa zeby na dole i na gorze juz sie przebijają chyba z 4 czy 5! Czy są tu jakies bobasy, które uczą się dopiero raczkowac i same jeszcze nie potrafią usiąśc?

Moja nie raczkuje i chyba nie bedzie. ;) za to namietnie wstaje przy wszystkim - macie jakies patenty na to? bo jest dopiero 8 a ja juz jestem uganiana... niedawno sie tego nauczyla i co chwila wstaje... i pada, a ja za nia i lapie lapie lapie... Chyba kupie chodzik...

Hickary ja szybko przestałam łapać... niech sie uczyc upadać:) bardzo szybko nauczyl sie ladowac na tylku i nie ma problemu :) Bo patentu na stawanie nie mam...moj tez staje wszedzie gdzie tylko ma sie gdzie zlapac, albo tak mu sie wydaje::D Agraffka gratulacje :) ostatni egzamin? a ile zabkow ma Adas!! wow Co do raczkowania to moj Rojber tylko po trudnych powierzchniach... po gladkim to woli sobie pelzac

Cześć dziewczyny. My po szczepieniu ok, w przychodni był dzielny tylko zapłakał jak miał wbijaną igłę, albo poprostu protestował że jest na siłe trzymany a bardzo tego nie lubi. A potem nie gorączkował, on wogóle po szczepieniach nie gorączkował. A i dowiedziałam sie że jak dziecko nadmiernie się poci przy jedzeniu i wogóle to ma za mało wit. D. Patentu na stanie nie mam, poprostu przestałam tak biegać za nim i uczy się ladować na pupce, albo jak boi się puścic to wydaje z siebie takie dziwne dzwięki i ja wiiem wtedy że musze pomóc mu usiąść. Agraffka- gratuluje zdania egzaminu. Mały je masło które my jemy, ja kupuje takie w biedronce a chyba osełkowe. Dawi też nie chciał jeść zupek, zwłaszcza jak ząbkował wiec mieliłam wszystko blenderem oprucz ziemniakow i dolewałam wody i taką rzadka zjadł. Normalnie widzę słonce, nareszcie :-)

Hej Kobity!:) Waga Brusia wzrosła do 7600g, dwa dni temu tyle ważył, może dziś go wrzucimy na wagę, to sprawdzimy. Pierniczę te schematy jedzeniowe, które mówią o 5 posiłkach, bo on jest normalnie głodny. Mleka zje 130ml i dalej nie może, a za godzinę je jeszcze 90ml, dlatego karmię go częściej. Jedynie po zupie jest najedzony. 1 Prałam w Dzidziusiu, ale jak się uświni, to plamy nie chcą schodzić, więc jak się skończyła, to piorę persilem, tylko bez płynu do płukania, za to wrzucam podwójne płukanie. 1 U nas szaleństwa ciąg dalszy, jęczy lub płacze z byle powodu. Tylko skakanie mu się podoba i stanie. Jak go posadzę, to awantura... No i oczy naokoło głowy trzeba mieć. Zamówiłam chodzik, niech się dzieje co chce, bo m ostatnio żyje na kanapkach:( 1 Agraffka - cieszymy się, że już po egzaminie, będziesz miała spokojniejszą głowę:) 1 Bruś budzi się nad ranem i jęczy lub popłakuje i wcale nie jest głodny! Przyłazi bliżej mnie i póki go nie przytulę, to nie da spać. Przytulony śpi spokojnie do rana, nawet tatusiowy budzik potrafi przespać. 1 Zębów chyba nie ma, ale zajrzeć nie pozwala. Nawet jak płacze to wpycha łapki do buzi i nie idzie nic zobaczyć!

Czesc:) gdzie wy to slonce macie? u mnie znowu podle i deszczowo:(. Andzia- to zgrabny i proporcjonalny ten twoj synus:) D82-dziekujemy za pamiec:D. I oczywiscie wszystkim maluchom gratulujemy postepow:).

Moi chłopcy nie mają drugiego imienia. Dawidowi kolejne zębole chyba idą bo wszystko jest na nie i naokrągło chciałby żeby go nosic i zabawiać, a jakby nie było to trochę sobie warzy ;-)

Andzia słuszna waga:) i dzielny chlopak:) Za to ja slyszalam od pediatry ze pocenie sie to wynik zle dobranej wit. D.... cos w tej witaminie musi byc;) Mamabrusia Rojber tez ma takie dni ze je czesciej l mniejsze ilosci.. bo za duzo rzeczy dookola go interesuje zeby tracic czas na jedzenie.. chyba ze wsuwa w takim tempie ze nie nadaze z podawaniem mu lyzeczki to wtedy wsunie wieksza ilosc na raz. generalnie je tyle ze nie wiem gdzie mu sie to miesci:D Mamabruna jak wy na poludniu sie grzaliscie u nas zimno bylo to teraz dla sprawiedliwosci troche ciepla dla nas sie znalazlo;)

Nie wiem kiedy :-) nie dlugo skonczy 9 miesiecy ;-) dzisiaj zjadl dwie paroweczki na sniadanko :-) Bylismy dzis na szczepieniu nastepne po roczku ;-) troszke poplakal ale szybko mu przeszlo ;-) i wazy 12.600 i 83 cm :-) przybral przez ponad miesiac tylko 100 g , teraz ma wiecej ruchu bo skacze ciagle sie przewraca :-) U nas pogoda taka sobie , ale pewnie zaraz bedzie lalo :-/ Zabkow jak nie ma tak nie ma ;-) moj jeszcze nie podchwycil podnoszenia sie o wszystko :-)

U nas pogoda piekna, wlasnie wrocilysmy z rehabilitacji, chociaz nie wiem po co na nia chodzimy, moze nie bedzie raczkowac i juz. Siada, wstaje, chodzi za raczki... Teraz zajela sie zabawkami, a ja jem. U nas dzisiaj tez w miare z jedzeniem: - piers -120 ml jogurtu naturalnego z bananem, morela i malinami -2 "kanapki" z wolowina - czyli mniej wiecej tyle chleba co jej dlon, posmarowane maslem z gotowanym miesem - 90 ml zupy pomidorowej (wyszla przepyszna, na eko warzywach (to chyba bedzie hit zupowy u Wiktorii) a bedzie jeszcze: - kawalek krolika z ziemniakami i szpinakiem - owoce do raczki (jakies borowki, kawalki banana i gruszki), platko blonnikowe do pochrupania - owsianka na mm - piers Jaki chodzik polecacie? Kupilam Wiktorii pierwsza w zyciu spinke :D Cudnie wyglada. I taki kubeczek z chowana rurka do picia - zalapala od razu i pije elegancko (Wasze dzieci cos pija procz wody? Bo Wiki nic innego nie chce)

Cześć,witam bardzo słonecznie my już zaliczyliśmy jeden spacer,mamabruna wysyłam ci trochę słońca:) Agraffka moja też jeszcze nie raczkuje i sama nie siada,ale jak ją posadzimy to sama siedzi.Idziemy jutro małą ważyć i zzobaczymy ile przybrała przez miesiąc.Mamabruna moja Sandra ma po mnie Magdalena a Zuza ma Maja :) Mała nadal nie chce jeść moich gotowanych zupek,dalej jesteśmy na słoiczkach.Po truskawkach nic jej nie było teraz czekamy na maliny bo u nas jeszcze nie można kupić.Pozdrawiam i życzę miłego słonecznego dnia.:)

Hickary moja mała pije tylko soczek malinowy taki do rozrabiania nic innego nie chce pić,a chodzik mamy taki zwykły z grajkami,wejdz w naszą galerię na nk i tam mam zdjęcia małej w chodziku.