Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość z uk

Ale w tej Polsce jest bieda :( Mieszkam w UK i aż wierzyć się nie chce.

Polecane posty

Gość MArkoMDE
Ale tu nikt tak nie pisze Jakies stare babsko jechalo polke za to ze chwali zycie w niemczech Ja tez chwale zyje mi sie dobrze i niemcow tez lubie :)

Gość gość
Ty tam od domu :) Matematyke mialas w szkole :) ? Rata miesieczna niecale 500 € to na rok chyba 6 tysiecy , to na 10 lat chyba 60 tysiecy , to 20 lat -120 . A mialas splacic okolo 170 tysiecy ??? :) :) :) Po 5 latach to Ty sie obudzilas w lozku zesikana :) !

Gość MArkoMDE
Ja tez place kredyt na dom ona nie napisala calej raty tylko ta podstawe pewnie dwa razy tyle placi ja tez tak mam

Gość nie gosc
tez mieszkam w De i wiem ze ludzie b. duzo kupuja na kredyty, ktore trwaja latami. Niektorzy szybciej splacaj niektorzy pozniej. Szczegolnie Polacy lubia sie pokazac i jada na kredytach. Ale takich Niemcow tez nie brak. Dla Niemca zawsze bede Polka i trudno o przyjaciela. A juz co najgorsze, jesli mi sie lepiej wiedzie niz jej. Zazdrosc d*pe sciska. Nie ma co wychwalac Niemcow ale tez nie az tak narzekac na Polske. Duzo zwiedzilam juz swiata i wiem ze jest bardzo duzo krajow, gdzie jest duzo gorzej niz w Polsce. Tak, ze zakladanie takich glupich tematow jak ten jest calkiem zbyteczne. A juz wprost nienawidze slowa Polaczki. Jaki musi byc glupi Polak ktory o sobie tak pisze. Przeciez wszyscy pochodzimy z Polski. Niektorym sie troche powiodlo za granica to od razu poprzewracalo im sie w d***e. Zaraz z gory patrza na rodakow. Widac jak kasa psuje charakter czlowieka. Pieniadze to nie wszystko!

Gość gość
Dobra :) 1000 na miesiac , 12 tys na rok , 120 tys- 10 lat , to znow okolo lat 15 :) , nie 5 ;) Przyajmniej glupich bajek nie wymyslac :)

kredytu w niemczech nie splaca sie przez 5 lat, tylko znacznie dluzej. p*****ly wypisujecie. roznica polega na tym, ze w de rata kredytu pozwala na normalne zycie: wakacje, przyjemnosci, samochody. a w pl rata kredytu to czesto pensja jednego z malzonkow i trzeba potem zyc od 1. do 1.

Gość szarlotka i dziunia
obie mają racje w tym co piszą :)

Gość Gdzieindziej jest gorzej?
I co że gdzieś indziej jest gorzej,jak niedługo Polska dogoni te kraje gdzie jest gorzej :D Przecież ona teraz obecnie to w dobrym kierunku nie idzie. To będzie kraj dla ludzi bogatych. Wszystko drożeje,a wypłaty ledwo wystarczą na zycie. Więc jak myślicie co się stanie?

Gość tylko ze na forach polski
ciągle wyskakują tematy jak przeżyć za 100 zł :P

Gość Polska najlepsza! i dobra!!!!!
I moim zdaniem Niemcy,Francja,Anglia jej nie dorównują!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość dziunia a ty skąd
z Polski? Chyba nie,to Twoje dziecko czeka dobra przyszłość

maz jest na kontrakcie w de, wiec za 2 lata wracamy. on nie chce zostac na stale, ja bym chyba jednka wolala nie wracac do pl, tym bardziej, ze z jego zawodem (inzynier) spokojnie znajdzie fajna prace.

Gość dziunia a ty skąd
Namów go i nie wracaj. Może przez 2 lata zmieni zdanie. Jest masa ludzi co opuszcza Polskę. Tutaj dobrze jest wrócić za 2 lata,ale jakby coś się zmieniło,a w to chyba nikt nie wierzy :)

Gość Polska to kraj skończony
Nigdy nie wróci do normalności,ponieważ niektórzy głosują nie na tych co trzeba. Chcieli Tuska,więc go mają.

Gość gość
w Polsce nie powinna być taka sytuacja. I tak jak napisała szarlotka,powinno żyć się godnie nawet tym którzy pracują fizycznie,ale wykonują bardzo ważne zawody. Gdyby nie piekarz,sprzątaczka to kto by to robił?!

Gość A ja mam dom w PL
wybudowany za gotówkę. Jednak i tak mi źle tu.

Gość gość
to dlaczego ci źle?

Gość gość
A ja mam w d***e wasza biede czy nie biede w polsce,sam jestem polakiem a polakow nie lubie.wszyscy w tym waszy kraju pieprza jacy my jestesmy goscinni,cudowni...a ja widze tylko zawistnych polakow dopieprzajacych sobie nawzajem,swietnym przykladem jest kafeteria :D juz wole niemcow,rosjan czy ukraincow niz was zaklamane gowno

Gość gość
widac tu jak na dloni jak to polacy sa przyjacielscy :D

no wlasnie boje sie, ze nie namowie go. tym bardziej, ze mamy w pl mieszkanie wlasne (bez kredytu), a w de wynajmujemy.

Gość gość
popieram nie gościa :) wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.

Gość gość
Dziunia-akurat inzynier to az tak wielkich kokosow w De nie ma.Moj maz jest po automatyce i zarabia 3,5tys EUR netto na mc Ja w biurze mam 1,700Euro.teraz po chorobowym dostane jeszcze mniej.

Gość gość
tez niecierpie Polakow, same zawisnte mendy, mieszkam w PL, ale prawdziwych dobrych znajonych mamy wlasnie w De i Francji

Gość no i ?????
d.z.iunia - a ty masz masz jakaś rodzinę znajomych ? nie czujesz się samotna ?

Gość gość
Ale zeby nie bylo,zyje nam sie fajnie a De traktuje jak moje miejsce na ziemi :)

Gość gość
Polska to bagno

Gość Polska-Niemcy ...
Mnie tu najbardziej przerazilo jak przeczytalam ze niemiec nie moze byc twoim przyjacielem,bo to zly narod jest :O Moim najlepszym przyjacielem jest od 15lat wlasnie niemka!Uczylam sie przez 4lata w niemieckiej szkole w Lotcknitz,teraz mam 30 lat od 5 mieszkam w De.Obecnie jestem w ciazy i nie wyobrazam sobie wychowywania mojego dziecka gdzie indziej niz tu.

Gość Polska-Niemcy ...
A oprocz niej mam wielu znajomych niemcow ktorych bardzo lubie

Gość gość
Sluchaj, mieszkalam 2,5 roku w UK i wiem, jak zyje tam wiekszosc Polakow. wiec przestan bredzic, ze Polska jest bee. Jeszcze z 8 lat temu oplacalo sie wyjechac, latwiej bylo o kontrakt w pracy. A teraz? Wszedzie agencje pracy, bo nie ukrywajmy, gdy sie nie zna perfekt jezyka i nie ma konkretnego, chwytliwego zawodu, to tylko pozostaje praca za najnizsza krajowa i na zawolanie agencji. Poznalam wielu ludzi tam, niektorzy zyli na kupie, bo tak taniej, tez borykali sie z problemami finansowymi. Byly osoby, ktore fakt, dostawaly rownowartosc 2 pensji w postaci zasilkow na 3 dzieci, Ci co mieli 1 dziecko i tylko 1 osoba pracowala, ciezko przedli. Znalam tylko 2 rodziny, gdzie oboje pracowali i kasy mieli naprawde sporo-stac ich bylo na kredyt na mieszkanie, na wakacje w cieplych krajach, na dobre auto i gadzety. I nie wiem, skad przekonanie, ze zagranica ludzie kredytow nie biora ! No chyba, ze siedzi sie na d***e i czeka na laske councilu, takich tez znalam a potem na portalach spolecznosciowych wstawiaja foty i chwala sie, ale... w zasadzie czym, skoro ciagna od panstwa?