Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość z uk

Ale w tej Polsce jest bieda :( Mieszkam w UK i aż wierzyć się nie chce.

Polecane posty

Gość gość
"W Polsce dobrze może być tylko dla ludzi bogatych" takie stwierdzenie dotyczy każdego kraju na świecie. Biednym wszedzie źle. Pociesz się że są kraje gdzie ludzie mają jeszcze gorzej.

Gość gość
nie martw sie nie będę biedować. Dam sobie radę. Nigdy nie biedowałam w PL ale zarobic na dom w kilka lat to tu ciężko było.

Gość gokkkko
I o to wlasnie chodzi!!gdyby w polsce bylo dobrze to bys w polsce na dom zarabiala a nie musiala wyjezdzac zagranice. czy slyszeliscie kiedys o jakims niemcu,angolu ktory przyjechal do Polski zarobic by wybudowac dom?by kupic auto? i nie pierd....lcie ze w pl jest dobrze!

Gość gość
Mi to jest w Polsce nawet bardzo dobrze-i wracajac,za kazdym razem jestem happy :-)

Gość hdngyh
gokkko no niech napiszą,czy by wybudowali bez wyjazdów dom :)

Gość a wracsaj kazdy wyjezdza
a ty wracasz sie budowac z czego potem z biedy to sprzedasz :D

Gość gość
A czy wy myslicie, ze Niemiec, Holender czy Skandynaw ma dom za gotowke?? Jesli tak myslicie, to jestescie w ogromnym bledzie! Posiadanie domu w Skandynawii to luksus, duza wiekszosc ma mieszkania, w DE czy w Holandii normalka jest kredyt hipoteczny na 25-30 lat. i jeszcze lepiej, do 1 kwietnia tego roku w Holandii byly duze znizki podatkowe dla posiadaczy hipotek, ale niestety, kraj zaczyna coraz gorzej sobie radzic i wszystkim, ktorzy wzieli kredyty hipoteczne po 1 kwietnia 2013 roku zostal on obciety, a z czasem (w ciagu kilku lat) zostanie calkiem zniesiony. Dopiero bedzie raj w NL patrzac nato, ze 90 procent spoleczenstwa ma hipoteke, ze za zlobek/przedszkole placi sie ok. 1400 euro miesiecznie od dziecka itd... Wesolo bedzie :o

Gość gość
a nawet jeśli wybudowali albo budują za wyjazdy...to co żal doopę ściska? nie musze przynajmniej na siłę dostosowywać się do obcej mi mentalności obcego kraju i ludzi a często hołoty nie mieszkam w śmierdzącym dużym mieście w wynajętym gównianym mieszkaniu a jedynie jadę do takowego zarobić raz na jakiś czas ale żyję u siebie czuję się bezpiecznie i pewnie wśród swoich i mam blisko rodzinę a nie przyjeżdżam tylko na pogrzeby czy raz od święta U siebie to u siebie na obczyźnie zawsze będziesz obcy i nikim

Gość Ninka LL o2
Co ty za bzdury pleciesz,jesli chodzi o Niemcy to nie spotkalam tu jeszcze nikogo kto ma kredyt na dom na 30 lat.Na 5 albo 8 tak.Ja sama z mezem rok temu splacilam kredyt na dom trwalo to 4lata.Mieszkam w Hamburgu wiec ceny domow sa tu dosc spore.A jesli chodzi o oplaty za przedszkole czy zlobek fakt sa one wysokie ale mnie na nie stac,a kiedy kogos nie stac to panstwo mu doplaca.Jesli chodzi o mnie i mojego meza to my czujemy sie lepiej w De niz w Polsce,mamy tu wielu przyjaciol z ktorymi swietnie sie dogadujemy i sa tow 90% niemcy.Mamy dobre prace,jestesmy zadowoleni z zycia.w polsce tez mielismy dobre zycie ale maz podpisal swietny kontrakt i tak o to jestesmy tu i czujemy sie szczesliwi.

Gość gość
jasne, kontrakt:D na chleb nie bylo to pojechali:D, ale teraz kazda pisze,ze maz dostal dobra pracę, chyba worki z cementem nosic, ale podbujduj sie na forum biedna polaczko:D

Gość mądra Polka
zapamietajcie sobie!!!! bida jest tylko dla biedaków ludzie z kasa nie czują i nie widza żadnej biedy:P w Polsca mozna bardzo dobrze zyc, tylko trzeba bylo wczesnie oto zadbac,czyli skonczyc DOBRE!!!! studia albo otworzyc swoj biznes a jak kogos nie stac na jedno ani na drugie to wiadomo,ze bida w d*pe zajrzy

Gość gość
nie mam studiów nie ma firmy ale nie narzekam b.dobrze mi się żyje ,przede wszystkim jak tu piszą jestem u siebie za granicą źle traktuje się Polaków i ci co wyjechali doskonale o tym wiedzą mało kto trafi dobrze,więc po co tyle kłamstw tutaj?

Gość gość
przyjaciół w De hahahahah szafujesz słowem przyjaźń kobieto takich mikroszkopków co to Hallo co dzień z uśmiechem fałszywym na ryju a w plecy nóż jak żyję tutaj już 20lat nie widziałem dobrego fajnego i przede wszystkim uczciwego Niemca każdy ci to powie a zwłaszcza Niemcy którzy mieszkają w PL :) ja jestem już za stary na przeprowadzki ale wiem o czym pisze sztywny gówniany naród udający miłych ludzi na co dzień.

Gość gość
W de domy splacane w 5-8 lat ?????????????? Ha ,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha !!!!!!!!!! Normalni ludzie splacaja 15-25 lat !!!!!!!!! Dom to koszt 200 - 400 tysiecy € !!! A normalny, normalny( ale dobry ) zarobek to to 2 - 3 tysiace w kieszeni. Na rodzine w sumie miedzy 2500 a 4000 tysiace . A i zyc trzeba ! Wiekszosc znajomych od lat nie wie co to normalny urlop - bo zwykle to 2 tygodnie u rodzicow na polskiej wsi !

Gość gość
Ja tez mieszkam w Niemczech,zyje nam sie super i tez mam przyjaciol niemcow!!! Polaczkow omijam szerokim lukiem,to nasz narod uwazam za przegrany i beznadziejny,zapomnialam FALSZYWY!!! Jak mieszkasz 20lat w niemczech i nic nie masz to dlatego jestes sfrustrowana.

dwa tygodnie urlopu u rodziców na wsi? mój ideał urlopu, o ile rodzice się zajmą pociechami:)

Gość gość
Pewnie cale zycie na socjalu ciagniesz dlatego tacy ludzie jak ty nie powinni opuszczac kraju.Siedza takie polki jedna z druga na lawce i ani jednego slowa po niemiecku nie potrafia dobrze sklecic

Gość gość
sfrustrowany gówniaro jeśli już nie jestem moje dzieci choć tutaj wychowane nie mają kolegów wśród niemców to debilny naród i nieudaczny pewnie dlatego masz wśród nich ykhmmm "przyjaciół" bokiem żeby ci ta przyjaźń dziecko nie wyszła ale głupi człek musi dostać w d**ę aby życia zaznał

Gość gość
I jeszcze napisze sama kupilam dom w Niemczech,kosztowal 229 000 00 EUR Wkladu wlasnego mielismy 54 000.kredys splacilismy przez 5lat.rata mc kredytu to 475 euro.Mozna,tylko takie dziadowy jak ty narzekaja.

Gość gość
polaczka?? takiego polaczka to niemiec w d**ę powinien całować bo polaczek przy nim to mądry człowiek! pracuję z niemcami nie dokształcone depy,nic nie potrafią nie umieją prostych rzeczy w domu zrobić! Polak potrafi wszystko i wszędzie sobie da rade!

Gość gość
To po jaka cholere tu siedzisz idiotko z polski jak ci tak zle.Spieprzaj do siebie poleczko prymitywna

Gość gość
dziadówą to jesteś ty pewnie d**y dałaś staremu niemcowi albo jakiemuś z pochodzeniem znane są polki z tego jak potrafią się za d**ę ustawić siedzisz w domu śmierdzielu i się mądrzysz ucz się jezyka bo pewnie jedyny jaki znasz to ten którym lody robisz

Gość Nastepny przyklad ten 2
Jak wam tak zle w DE to s*******ac do Polski

Gość fuksssss
po c**j trzeba wpierw wykorzystać szwabów zabrać im to co nam zabierali tyle lat hahahahh

Gość gość
Ale prymitywna babo jestes,widac ze ze wsi.Wystarczylo skonczyc dobra szkole to byc teraz nie plakala.Ja lece nie mam czasu na twoje zale.

Gość A ja mieszkam w Paryżu
i czuję się szczęsliwa. Wynajmuje mieszkanie. Kasę odkładam,a co za parę lat? nie wiem. Może się przeniosę do innego kraju. Lubię zwiedzać,poznawać świat. Pracuję,żyję normalnie. Polska jest słaba.

Gość A ja mieszkam w Paryżu
Dodam,że nie mam studiów, język nadal szkolę bo znam słabo. Pracuję fozycznie,ale nie narzekam. Koledzy,koleżanki ok,szefowa też,a sąsiedzi(francuzy) są spokojnie,mili. Lubię tutaj tą atmosferę.

Gość MArkoMDE
20 lat siedzisz u niemcow i jeszcze placzesz Jak Ci tak zle to wracaj do siebie zobaczysz jak cie narod przywita

Gość szarlotka 71
Czy wy nie rozumiecie ze nie każdy musi mieć studia . Ktoś musi piec chleb ,zbierać jabłka , robić na taśmie części do samochodu .Tylko ze każdy kto UCZCIWIE pracuje powinien zarabiać tyle żeby starczyło mu na GODNE życie . Druga sprawa to ze w innych krajach nikt nie wyzywa ludzi pracujących fizycznie od biedoty i nieudaczników bo tam każdy każdego szanuje za to co robi.

Gość MArkoMDE
Takiej to gdzie by nie pojechala zle bedzie Jak mnie wkuriaja tacy ludzie to ze ty nic nie masz nie znaczy ze kazdy tak ma