Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość z uk

Ale w tej Polsce jest bieda :( Mieszkam w UK i aż wierzyć się nie chce.

Polecane posty

Gość gość
A ja się pytam w czym Polska jest lepsza od tych krajów? Skoro ludzie za niższe wynagrodzenia utrzymają się ale na emigracji a nie we własnym kraju. Sama zywność,ubrania są dużo tąńsze niż w Polsce. Więc nie p********e,że ludzie w Polsce utrzymają się za 1300 zł netto,o własnym mieszkaniu większość może pomarzyć. To jest ta wasz cała Polska. Niedługo ci milionerzy sami w niej zostaną i sami z*********ć będą na niskich stanowiskach :)

Gość gosc srosc
To troche dziwne bo tu ludzie pisza jaka polska jest fajna,bo maja dom dwa auta.A u naszych sasiadow niemcow,to jest raczej norma.

Gość gość
Jak nikt matolku nie napisał!!! Nie czytałaś posty,że w Polsce można żyć bardzo dobrze! Ale nie każdego k***a stać na otwarcie firmy,nie każdy ma wykształcenie. Dlaczego inne kraje doceniają niskie stanowiska czego Polska wyśmiewa i wyzyskuje!!!!!!!

Gość zadowolona  zycia w Pl
dlatego ci, ktorym jest tu dobrze chwala kraj, albo inaczej... moze nie chwala, ale i nie narzekają, ja naprwade nie mam na co narzekać:)

Gość no to cos optymistycznego :)
http://biznes.onet.pl/wideo/domy-ekologiczne-zarabiajace-na-raty-kredytu,129770,w.html Nie porownujcie nas do krajiw, gdzie nigdy nie bylo komunizmu! Przeciez u nas jest demokracja dopiero przez niespelna 30 lat! Idziemy w dobrym kierunku, ale bardzo wolno i naprawde jest lepiej. Popatrzcie na poczateka na duze miasta Wroclaw, Warszawe...

Gość gość
Srają siew Polsce mieszkaniem z 3 pokojami,na które wzięli kredyt ii lewdo spłacają,a w innych krajach normą są takie metraże dla rodzin :P Ale tak fajnie masz dom,auto jestes wielka Pani domu w Polsce :D

Gość gosc srosc
Jeszcze cos napisze i juz uciekam.Tu kobiety po 30 roku zycia pisza tak.Trzeba miec wyksztalcenie zeby dobrze zyc.A ja sie pytam a kto by was w sklepach obslugiwal ?czy chleb piekl.Ludzie w krajach cywilizowanych jesli pracuja,godnie zyja.To pisalam ja 17latka.

Gość gość
Poczytajcie k***a jak ludzie żyją w Polsce. Ok wy macie kasę,nie macie na co narzekać,ale nie wyśmiewajcie kogoś tylko dlatego bo nie zdobył wykształcenia i pracuje choćby na sprzątaniu!

Gość wkurzasz mnie czlowieku
gość Jak nikt matolku nie napisał!!! Nie czytałaś posty,że w Polsce można żyć bardzo dobrze! Ale nie każdego k***a stać na otwarcie firmy,nie każdy ma wykształcenie. Dlaczego inne kraje doceniają niskie stanowiska czego Polska wyśmiewa i wyzyskuje!!!!!!! * Matolkiem jestes ty, skoro nie umiesz czytac ze zrozumieniem. NIKT NIE NAPISAL, ZE POLSKA JEST KRAJEM BOGATYM, A ZE MOZNA ZYC NA B. DOBRYM POZIOMIE, BO MOZNA! Skoro jestes nieudacznikiem zyciowym nie oczekuj, ze kraj za ciebie wszystko zalatwi. Z takim nastwieniem jedz do UK, gdzie gamonie dostaja benefity, z ktorych zyja i sie ciesza leniwce, ze za nic dostaja kase i wlasnie w duchu "nalezy mi sie" wychowuja kolejne pokolenia leniwcow. A narazie na poczatek radze wrocic do podstawowki i nauczyc sie czytac ze zrozumieniem

Gość 17 latka lepiej pisze
niż wy sami,więc co wiek ma do pisania o życiu w Polsce,skoro ona bardziej pojmuje świat niż wy.

Gość 17 latka lepiej pisze
wkurzasz mnie czlowieku ale o co się burzysz? bo ktoś pisze dobrze. a czy możesz zrozumieć,że ludzie bez wyższego wykształcenia,bez pieniędzy nie są wtsanie się pchnąć do przodu w celu zarobkowym. i nie o to chodzi. chodzi też o to że takie osoby jak pani ela sprzątająca,czy pani kasia obsługująca w sklepie mogły godnie żyć! pieniądze powinny być godne dla każdego,a śmiechem na sali jest 1200 zł na rękę na przeżycie całego miesiąca. bo nawet gdy 1200 pomnożymy na dwa,i wyjdzie z dwóch pensji(mąż-żona) 2400zł,to ciężko za takie stawki wyżyć!

Gość gość
Tępe dzisy dalej będą wychwalac jaka to Polska cudowna, a o lekarzy nie pytajcie,takie bogactwo chodzi do prywatnych. Ciekawa jestem jak im Państwo(Polska) pomoże jak stracą te pieniądze :D Będą dziadami jak nic. Pracując za granicą wiem,że gdy stracę pracę to Państwo posłuży mi z pomocą. A lekarz urzędy to pikuś w porównaniu z Polską.

Gość tylko ze pani ela
od sprzatani niech sie nie burzy, skoro nie jest nawet wykwalifikowana sprzataczka i sprzata na czarno. Niech sie zatrudni w firmach sprzatajcych, gdzie zarobki sa wyzsze plus sa wszystkie swiadczenia. NAWET nie ktore maja w swoich ofertach prywatna opieke medyczna, wiec jak nie masz pojecia o temacie, to nie pisz.

Gość Ale Pani ela ma prawo do burze
burzenia. Pokaż mi te zarobki :) Bo ja ostatnio widziałam 6 oraz 7 złotych za godzinę. Jedno na um.zlecenie drugie na um.o pracę. I zresztą każdy musi nabyć te kwalifikacje,doświadczenie z czego są małe szanse. Bez doświadczenia nie chcą, a jak juć chcą chćby ogłoszenie dla kasjerki ostatnio spotkane przezemnie 5 zł godzina 4 dni w tygodniu :O Dobrze że za pełne 2 tygodnie już mnie nie będzie w tym bagnie.

Gość Nastepny przyklad ten 2
w kraju normalnym nie istnieje slowo praca na czarno.polska polska polska!!!

Gość gość
Hahaha SPRZĄTANIE ZA GODNE PIENIĄDZE mi też jak możesz to pokaż :) Bo ja pracuję za 7 złotych na ręke, na um.zlecenie na razie. Ale chętnie zmienię jak pokażesz konretną ofertę na Warszawę :D

Gość No praca na czarno i to kraj
godny podziwu :D Widział ktoś kiedyś na budowie w Polsce umowę legalną? Ja w swoim życiu dwa razy tylko :) Sam wyzysk i oszustwo tam panuje. Zero szacunku.

Gość gość
Nastepny przyklad ten 2 w kraju normalnym nie istnieje slowo praca na czarno.polska polska polska!!! * Hahaha, ale teraz pojechalas :D Radze pojechac na poludnie Niemiec czy Holandii i zobaczyc jak tam NIE MA pracy na czarno, szczegolnie teraz w sezonie :D Juz nie wnikam w fakt, ze rowniez i zdarzaja sie miejscowi pracujacy na czarno np.w sprzataniu :) (stawka w Holandii za 1 godz. sprzatania na czarno to 10 euro tylko ze te 10 euro kupisz tam tyle, ile w PL za 10 zl)

Gość oszukujcie się dalej że jest
dobrze w Polsce. Przyjdzie czas,że stracicie swoje majątki i przejżycie na oczy. Skoro ludzie,praca,wiadomości wam do łba wejść nie mogą,to wierzcie w rząd w Tuska i całą grupkę zaufanych dla was osóbek. Służba zdrowia itp pewnie nic do zarzucenia nie ma, leki tanie jak barszcz w Polsce,żyć nie umierać :) Oj szkoda mi was i tyle. I to będzie coraz gorzej bo ludzie dalej będą żyć w zakłamanym świecie.

Gość no jak u polaka to na czarno
chociaż też zależy . Ja np jako kelnerka za granicą nie pracuje więcej niż 10 godzin i mam szefową Polkę. Praca świetna i nie narzekam. Na ogół podobno Polacy często oszukują swoich,więc lepiej uważać. Ale pracy na czarno na pewno nie ma tyle co w Polsce :)

Moze i praca sezonowa ale napewno nie stala jak w iekszosci firm w Pl,albo sciemina umowa.

Gość gość
No to ja ci daje 100 % gwarancji, ze Holendrzy (szczegolnie rolnicy) zatrudniaja na czarno. I to nie tylko Polakow czy innych przyjaznych, ale i swoich, bo im sie po prostu bardziej oplaca.

Ale to jest praca sezonowa.Ja pisze o pracy calorocznej,gdzie ludzie nie maja zatrudnienia.

Gość ppppllllllll
Zobaczcie ilu polskich lekarzy wyjechalo z tej pieknej polski.Pewnie sobie nie radzili bo nie maja swietnego wyksztalcenia :D :D :D

Gość ppppllllllll
Moja kolezanka ktora studiowala pielegniarstwo na 2roku juz wiedzial ze wyjezdza z kraju.Najpierw jej chlopak ktory byl po polibudzie wyjechal a nastepnie ona po obronie dyplomu.Pochodza z rodzin gdzie nie bylo problemu z pieniedzmi.

Gość Marekmmmmmmmmmm
Ja wyjezdzam za pol roku do Danii.skonczylem Politechnike Wydzial Mechaniczny.Dostalem oferte pracy teraz ucze sie intensywnie dunskiego.

Gość gość
mam 29 lat, dwa mieszkania, dwa średniej klasy auta, buduję dom, mam dwoje dzieci, oboje z męzem zarabiamy od 10 do 20 tys miesięcznie(razem- etat plus własna firma). nasi znajomi wszyscy w swoich mieszkaniach lub domach - każdy jakiś tam kredyt ale bez szalu, nikt nie wynajmuje, nei mieszka u rodziców ani po 6 osob w pokoju! mieszkam w małym mieście, ludzie bardzo zaradni i przedsiębiorczy. większość znajomych oprócz etatu ma dodatkowe zajęcia, wlasna działalność, praca czasem popołudniami czasem w wekend jeśli jest potrzeba. nikt nie narzeka, nikt nie użala sie nad sobą nawet jak pracę straci tylko staje na głowie by coś ionnego robić. KOCHAM moje miasto. KOCHAM Polskę, KOCHAM polaków. pozdrawiam rodaków za granicą!

Gość idiotka hah ha
Sie nie posraj z tej uciechy

Gość Fac 2 3 2
taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa cuuuuuuuuuuuuuuuudna pooooooooollllllllssssssskkkka :d

Gość gość
spokojnie :) nie grozi mi to :) Tobie też zamiast tej frustracji polecam wzięcie się w garść a zobaczysz, że jak bardzo sie chce to można żyć na przyzwoitym poziomie w tej ''beznadziejnej'' Polsce :) pozdrawiam również Ciebie i życze powodzenia!