Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość z uk

Ale w tej Polsce jest bieda :( Mieszkam w UK i aż wierzyć się nie chce.

Polecane posty

Gość gość
haha no ta babka mnie rozsmieszyla.Co ma dom za 225.000 i wkladu tylko 54 tys a kredyt tylko 5 lat spalacala po niecale 500 euro.Klamac jeszcze trzeba umiec.Mieszkam w UK i mam dom za 200000 i wkladu mialam 40000 co daje 20% watrtosci domu.Kredyt mam na 30 lat. i rata 650f i do tego zaznacze ,ze mam niskie oprocentowanie bo tylko 2.75 %.Wolelismy wziasc na wiecej lat i dokladac kase do domu jak zaoszczedzimy.

Gość mity o pracy za 1000zl
wsrod moich licznych znajomych wiekszosc zarabia ok 2-3 tysiace, sa tez tacy co maja 7, bardzo nieliczni maja mniej niz 2k. to gdzie ci ludzie, co tak malo zarabiaja?

Gość gość
Jak ja nie lubie polaczkow z UK tam to dopiero prostacy wyjechali

Gość gość
Polacy w niemczech jakos lepiej mi sie kojarza nie wiem dlaczego A te UK to sam polski syf

Gość moja córka
mity o pracy za 1000zl- a jak myślisz po co jest płaca minimalna ? Ja znam wiele osób które pracują za 1200 zł .

Gość gość
Przejrzy ofety pracy:handel,sprzątanie,gastronomia i uwierz znajdziesz za 1000-1400zł :)

Gość gość
Jasne k***a mit,a skad temay czy dam rade wyzyc z 100zl w portfelu przez 2tyg :O

Gość gość
Dla bogatych to mit będzie :D

Gość ślepi piszą dobrze o pl
k***a ślepi że nie widzą co się dzieje w Polsce :O Wiele rodzin bieduje,ledwo żyjąc do wypłaty. Ja na szczęście opuściłam ten cudny kraj i żyje spokojnie we Francji. Ale jedno wiem,w Polsce jest ciężko i wcale się nie dziwię że ludzie tracą siły.

Gość gość
Nie rozumiem jak można pieprzyć że Polska jest luksus :D

Gość Kaśka aaaaa
pod względem zarobków jest d**a to fakt ale pod względem życia ogółem i wyboru w Pl czy za granicą wolę zdecydowanie PL także zarabiać za granicą a mieszkać u siebie :) Niemców nie lubię tak samo jak wielu,z resztą gdziekolwiek jeżdżę na urlop to niemcy są jedynie "lubiani" za kasę którą zostawiają a Angoli nie bardzo znam. Choć z tego gdy odwiedzają PL to nie bardzo mają pod kopułą poukładane. Przesrane jest żyć z dala od ojczyzny wśród obcych ludzi i innej mentalności ja bynajmniej sobie nie wyobrażam.

Gość etam przesrane jest ok
i czasami lepiej niz w polsce. Przynajmniej ja tak zyje :D

Gość Kaśka aaaaa
za granicą jakoś ciulato idę do pracy kasę mam auto no fajne ;) dom wynajmuję póki co bo nie zdecydowany jestem czy tu zostanę jeść mam co,fajny tv no OK urlopy i inne pierdulety ale życie jakieś takie do d**y i ci ludzie jacyś tacy p******i w tym kraju wolę PL choć biedniej ale wszystko jakoś inne i lepsze o jedzeniu nie wspomnę

Gość gość
kaska a gdzie siedzisz

Gość gość
ja wyjechalam z polski 3mies temu

Gość gość
a ja tu mieszkam, bo mi tu dobrze i nie narzekam i nie zamierzam opuszczac kraju, co prawda nie lubie Polski, a wlasciwie to Polakow, bo to wredny i zazdrsony narod, ale leje na to, wciskam kity a potem mam ubaw jak gadaja glupoty a ja mam dowody ze jest inaczej:D

Gość gość
a ja tu mieszkam, bo mi tu dobrze i nie narzekam i nie zamierzam opuszczac kraju, co prawda nie lubie Polski, a wlasciwie to Polakow, bo to wredny i zazdrsony narod, ale leje na to, wciskam kity a potem mam ubaw jak gadaja glupoty a ja mam dowody ze jest inaczej:D

Gość Alkaaaa5
a ja tylko dla kasy w De zarobię może coś kupię w Pl zawsze mogę tu wracać na zarobek dla mnie tu za nudno i dziwnie jakoś ludzie inni tacy fałszywi mimo iż uśmiechnięci ale wredni no i jak zarabiasz dobrze to strasznie zazdrośni niemcy,trzeba udawać że się nic nie ma albo że mało nie podoba mi się życie w DE tylko zarobki są Ok oczywista zalezy co się robi gdzie pracuje czym zajmuje.

Gość gość
ja wyjeżdżam za 2 tygodnie do DE z dziećmi,mąż już tam jest.Mieszkam w małym miasteczku i tu o pracę ciężko.Chcę lepszej przyszłości dla dzieci i siebie,tu miałam więcej stresów niż przyjemności.Myślę że wrócę za 10-15 lat,chcemy z pieniędzy tam zarobionych się wybudować(działkę już mamy). Byłam tam 2 tygodnie ostatnio i bardzo podoba mi się miasteczko,ładne domy,zadbane ogrody,piękny odkryty basen,wypasione place zabaw...chociaż czułam się jakoś tak dziwnie.Najlepsze jest to że tam z jednej pensji można godnie żyć i jeszcze coś odłożyć a tu nie...

Gość gość
dlaczego wolicie klepać biedę w polsce jak możecie zacząć lepsze ciut życie :p

Gość gość
dlaczego wyjezdzacie zamiast wczesniej uczyc sie i zarabiac kilka tys w Polsce?:D tak, mozna, ja mam ponad 5tys na reke jako menager w duzej firmie, maz 11 jako programista i nie musimy wyjezdzac z Pl,zeby z***biscie nam sie zyło:P

Gość gość
A co uczenie się do rzeczywistosci jaka teraz panuje? Wykształcenie jest ważne,ale to nie powód aby osoby na niskich stanowiskach były wyzyskiwane i poniżane. Nie sądzisz że powinny tez zarabiać godnie ? :P Aby nie powstawały tematy co zrobić z 30 złotami? W innych krajach ludzie bez problemu utrzymają się z pracy na mopie w Polsce jest dosc ciężko. A I GDYBY KAŻDY SIĘ UCZYŁ MIAŁ SUPER WYKSZTAŁCENIE,TO KTO BY ROBIŁ TE WSZYSTKIE INNE PRACE TYPU SPRZĄTANIE,SPRZEDAWANIE? TY? :D

Gość wyjazd ma wiele zalet
Wyjazd w celu poprawy życia,w celu poprawy finansowej ma wiele zalet. Bo inne kraje też są pięknę,też mają klimat,więc przy okazji człowiek może trochę pozwidzać,poznać kulturę jak i zwyczaje. Przy czym dzieci złapią obcy język. Więc ma swoje plusy,nie wspominając o najważniejszym,że osoby zarabiające 5 tysięcy w Polsce kupią to samo co ja w Anglii czy Niemczech czy w Paryżu za wynagrodzenie kelnerki :D

Gość gość
Ja wolalam wyjechać i wrócę jak uzbieram sumę na budowanie się w Polsce. Jeszcze z 2 lata i będę w Polsce. Chociaż po wybudowaniu nie wiem czy zamieszkam w danej posesji,kocham oba kraje :) Zawsze mogę wynająć. A kupuję bo jednak chcę coś mieć w Polsce aby w razie powrotu mieć własny kąt. I bez kredytu i bez presji,spokojnie odkładam tutaj.

Gość gość
ja mnie drażnią osoby które jako główny argument stawiają wykształcenie, wiesz ile ludzi się uczyło a teraz z********a na zmywaku? nauka kompletnie nic nie daje, nie każdy ma predyspozycje do bycia programistą, słuchałam mojej durnej matki z takim podejściem ucz się to będziesz mieć pracę, skończyłam studia których nienawidziłam i co? po 2 latach pracy za grosze w zawodzie bo przecież trzeba zacząć odeszłam i po 11 latach od mgr prawa każdy się dziwi że teraz zamiatam supermarket ale ja się kompletnie nie nadawałam na prawnika! zarabiam niewiele mniej niż w kancelarii ale nie mam już nerwicy i jestem zdrowa, szczęśliwa :) co nie znaczy że nie uważam za krzywdzące, ze zarabiam całe 1380zł na rękę, dlaczego?? dlaczego w innych krajach zarabiałabym min 800 euro? a w Polsce raptem 300 z kawałkiem? czy to jest uczciwe? powiecie, ze w innych krajach koszty, psinco takie same są koszty utrzymania jak w Polsce! bardzo jestem ciekawa jak w końcu tacy jak ja powiedzą dość i przestaną obsługiwać, zamiatać itp wokół tych wykształconych, co wtedy pani z menagementu zrobi z tymi 5 czy 11 tyś

Gość Faktycznie to jest debilizm
Napiszę to samo,co napisałam na temacie o kredycie. Że nudne już jest ciągłe czytanie ,,trzeba było się uczyć''. Kto by Panią obsłużył w piekarni czy w innym sklepie? :)

Też wyjechałam, i przykro mi z powodu,że nie mogę spokojnie żyć we własnym kraju. No ale cóż,tutaj też nie narzekam.

gość wyżej od studiów To przecież Ci napiszą,że trzeba było dobry kierunek wybrać :) Nie znasz kafeterii :)

Gość gość
Dlaczego z biedakami można normalnie popisać a z tym wykształocnymi bogatymi już nie? Oni lubią pokazać kim są,poniżyć Cię,pokazać gdzie Twoje miejsce. Ciekawe ile kast w realu mają,bo tutaj każdy wszystko moe wpisać. A gdy jednak mają to niech mają,mi nie przeszkadza,tylko niech nie ubliżają. Bo sami nie są lepsi przedstawiając się od tej strony.

Gość mity o pracy za 1000zł
pewnie, wsrod pokolenia starszych ludzi duzo osob zarabia malo, bo przez komune sie nie cuzyli, nie starali, bo to nie bylo do niczego potrzebne ale dzisiejsi 20-30 latkowie urodzili sie w innym swiecie i jakos kazdy sie ogarnal i daje rade