Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość z uk

Ale w tej Polsce jest bieda :( Mieszkam w UK i aż wierzyć się nie chce.

Polecane posty

Dziewczyno czy ty czytasz co ja napislam,wasze panstwo jest do niczego.nie to czy ty masz pieniadze tylko jak to wszystko w pl beznadziejnie funkcjonuje

Jak czytam bo ja mam pieniadza.Ja tez je mam i ciesze sie ze zyje w kraju gdzie kazy obywatel ma rowne szanse.Ja pomagam kilu polskim rodzinom i wiem w jakich warunkach ludzie zyja,wiec nie opowiadaj mi tu jak masz dobrze bo wiekszosc rodzin tak nie ma.

Gość mama 2 sztuki
A czy ty czytasz co ja napisalam? Nie napisalam tylko o sobie (choc sie ie podalam za przyklad). J a znam mnostwo takich osob, ktore maja swietne prace i sytuacje materialna (i nie pisze tylko o moich znajomych czy rodzinie, ale rowniez o ludziach, ktorzy sa ze mna np. na studiach podyplomowych), takze jeszcze raz: NIE wrzucaj wszystkich do jednego worka i nie denerwuj sie tak, bo -z calym szacunkiem- nie do konca wiesz o czym piszesz.

pomagalm kobiecie ktora nie mial na leki dla dziecka.w moim panstwie nie ma takiej mozliwosci.leki dla dzieci sa darmowe dla wszystkich

Gość ale dobrze sie czasem posmiac
Rita to,ze Ty masz stycznosc z biedniejszymi ludżmi to nie jest caly obraz PL mam dom na nowym osiedlu i ja widze ze ludzie maja kase, bo domy buduja w ekspresowym tempie, moze i pobrali duze kredyty ale na duzy kredty trzeba miec duze dochody, maja po 3! nawet samochody i to te drogie ja biede widze tylko w Tv

Dziewczyno jestescie biednym krajem przyjmij to do wiadomosci,ostatnio u mnie w dzielnicy ludzie zbierali zabawki dla dzieci z poskich rodzin taka organizacja pomagajaca dzieciom.Uwierz mi ze dla dzieci z mojego panstwa nikt zabawek nie zbieral.

Gość ale dobrze sie czasem posmiac
znajomi maja swoje firmy(my tez), kazdy kto sie buduje tez ma swoj biznes, bo w malym miescie jednak zna sie ludzi, tu moze tylko emeryci narzekaja, ale nie mlodzi ludzie

Nie chce mi sie juz tego tlumaczyc.Jak bedziecie miec chociaz podstawy tego co w De czy u mnie jset norma to dajcie znac,bo jak narazie to spora czesc ludzi w pl nie ma nawet na podstawowe zycie

Gość rita pieprzy jak potluczona
siedzi gdzies indziej i po kilku paczkac uwaza ze u nas bieda:D a ja moge stwierdzic ze ty biedujesz i dla ciebie te paczki byly:D

No wlasnie przyklad emerytow,w moim kraju nie ma mozliwosci zeby starszy czlowiek nie mial na leki.LEKI W MOIM KRAJU SA DARMOWE

Gość I co że na taśmie
Żałosna dziewucho jesteś obrażając inne osoby,które pracują fizycznie! I nadal nie przyjmujesz do wiadomości,że rita ma rację,Polska źle funkcjonuje. Ale co przecież jesteś bogata,więc jest spoko. Tylko co będzie jak te pieniądze stracisz(różnie bywa w życiu) i co wtedy? Państwo nasze kochane Ci pomoże? Uwierz mi ludzie mają rację,że wyjeżdżają. Inne Państwa lepiej pomagają,nawet emigrantom niż własne Państwo. Wyczuwam w Twoich wpisach,że nie masz więcej jak 18 lat i jesteś utrzymanką rodziców, przy czym ne uświadamiając sobie jak oni ciężko pracują. A moja droga panno praca fizyczna też jest bardzso ważna, bo gdyby nikt jej nie wykonywał,to wątpię że sama byś coś zrobiła! I tak samo poiwinna być należycie wynagradzana.

Gość kolkoskoyo
dziewczyno a teraz wyjdz na rynek w polsce i krzyknij do ludzi,ze przeciez polska to bogaty krajmze jest fajnie. i poczekaj na reakcje-ukamieniuja cie

Gość kolkoskoyo
rita,ja mysle ze ta dziewczyna zdaje sobie doskonale sprawe jak jest,tylko probuje przytlumic swoje sumienie,osmieszajac sie przy tym

Gość gość
weź ty od tasmy spadaj stad, swoje zale wylewj gdzie indziej, i nie mam 18 lat, dziwi cie,ze ludzi po 30 stac na wszystko Ty pewnie mialas tak dobrze tylko przy mamusi,ktora samodzielnosci nie nauczyla i na dobre studia nie dala, to z*********j dalej na tej tasmie

Gość mama 2 sztuki
Nie bede dalej wdawac sie w dyskusje, bo juz to pisalam nie raz i po prostu nie mam ochoty pisac tych samych rzeczy po raz kolejny. Ja uwazam, ze mimo, ze jestesmy jeszcze krajem nie do konca zorganizowanym, postkomunistycznym (przeciez demokracji nie ma tu nawet 30 lat) i duzo musi sie zmienic ( przede wszystkim w mentalnosci, a to jest najtrudniejsze) to i tak sa tu mozliwosci i mozna sie "zorganizowac" :) (wlasna firma ma tu wiele plusow, z podatkiem na czele :). ) p.s. Nie wiem dokad zbierali te zabawki, ale powiem ci,ze 8 lat temu jak wychodzilam za maz, razem z mezem zazyczylismy sobie zabawki i przybory szkolne zamiast kwiatow, ktorych dostalismy mnostwo, a jak po weselu zaczelismy je rozwozic po domach dziecka, to nikt ich nie chcial,bo mowiono nam, ze maja tego pelno i kazdy wolal gotowki...Nawet nie wyobrazasz sobie ile czasu zajelo nam rozwiezienie zabawek...

Gość gość
taa, masz pojecie po jednej biednej rodzince, juz nie rob chaly ja tez mam mowic,ze bieda, bo Nowak nie ma piwo:D

no dokladnie ja nie ublizam polakom tylko chce pokazac tym ktorzy tego nie widza ze polska nie szanuje swoich mieszkancow

Gość I co że na taśmie
Im nie wytłumaczysz rita :O Tacy właśnie głosują na taki chory rząd :O Dajmy przykład:Polska-praca za najniższą krajową,i proszę utrzymajcie się,przy czym odłóżcie,czy pojedźcie na wakacje :D A dajmy kolejny inny kraj,może być i wielce wspominana Anglia-najniższa krajowa. I gdzie człowiek wyjdzie lepiej? Książki,antykoncepcja bezpłatna. Kraj bardziej pomocny. I moje drogie Pani,nie każdy za granicą sprząta,czy bawi się w kelnerke! owszem większa częśc to robi,ale są i wyjątki! I żadna praca nie hańbi.

Gość I co że na taśmie
Ile w Tobie agresji :O Tyle masz z tego bogactwa,brak szacunku i kultury! Ja nie pracuję na taśmie kochana. A pseudonim odniosłam do tego waszego śmiania się,bo ktoś sprząta,czy pracuje na taśmie. To jak masz 30 lat to jeszcze gorzej,bo zachowujesz się ,że tak powiem jak arogancka dziewucha :)

Gość jakatakkk
w Polsce rzeczywiscie jest fajnie,takich dziur na drogach to nawet rolnicy w de na swoich polach nie maja:Dwiekszosc wybetonowana,zadbana. juz nie mowieomiastach,wsiach,miasteczkach. Widzialam w wiadomosciachjak miasta w PL probuja upiekszasc swoje rynki,tylko ze co posadza jakies ladniejsze kwiaty to zaraz zostana ukradzione:D I z czego wy sie cieszycie??z tej mentalnosci?ze ladnie byc nie moze?ze lepiej ja ukradne bo jutro moze sasiad ukrasc?

Gość gość
rita z rzymu w jakim kraju leki dla emerytow sa za darmo???? ja tez nie miezkam w pl ale nie podoba mi sie to co piszesz. skladasz zdania jak dziecko. twoje wypowiedzi sa na poziomie dziecka z pierwszych klas podstawowki

ja znam wiele normalnych rodzin polskich nie patologicznych,w czasie studiowania przyjezdzalam do polski i pomagalam wiec mi nie ublizaj

Gość I co że na taśmie
Dokładnie tak. Napiszę wam,że ja mieszkamw Polsce,ale nie jest fajnie. No poza pięknym morzem,czy górami,krajobrazami. Jeszcze trochę i opuszcamy ten ich piękny kraj,który jest tak pomocny dla obywateli.

Gość rita pieprzy jak potluczona
tak filantropka sie znalazla, sciemniara, ktora chce zaistniec na tym forum:D zalosna d**a z ciebie i gowno wiesz, jak te wszystkie spoza Pl aaaa i tylko ta biedota Ci przyklaskuje:P

Gość I co że na taśmie
Bronić ostro Polski i jej funkcjonowania może właśnie robić to osoba która posiada sporo gotówki,tylko właśnie niech wyjdzie i wykrzyczy na ulicy to co tutaj opisuje. Uważam,że przewaga to będzie tych ,,biedniejszych''.

Gość I co że na taśmie
Panna zaczęła się sama siebie bronić :D Fajnie :) Poznaję po tych słodkich,kulturalnych wpisach .