Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile was kosztuje zywienie niemowlaka? Do mam zywiacych zdrowo.

Polecane posty

Gość gość

Bo wlasnie to podliczylam i sie chwycilam za glowe. Niby takie dziecko nic nie je. A wyszlo mi 450 - 600 zl miesiecznie (???) 1. sniadanie: kasza manna BIO - 1 zl (w paczce jest 8 porcji kaszy, a kosztuje 8 zl), z bananem - 1.2 zl (kg to 4.5 a kg to 4 sztuki) lub gruszka - 1.8 (kg to 7 zl) lub jablkiem i 3 morelami - 1.5 zl. Czyli sniadanie to okolo 2.20 - 2.80. 2. sniadanie: jogurt naturalny z otrebami - 1.50 z brzoskwinia - lub nektarynka - ok 0.80, co daje olejne 2.3zl 3. obiad: np kalafiorowa: mlody malutenki polski kalafior - od rolnika - 4 zl, marchewka, por, seler, pietruszka, ziemniak - 2 zl, to daje juz 6 zl 4 drugie danie. Krolik (taki mniejszy krolik to 10 porcji obiadowych, czyli porcja to 4 zl. Lub wolowina (ostatnio 500 gr udzca kupilam za 31 zl, co dalo mi 15 porcji, czyli porcja2 zl) Do tego jakies warzywa, brokuly, fasolka, ziemniaki i jest kolejne 1 zl, czyli 2danie to 5 zl) 5. kolacja: owsianka BIO (ok 7 zl paczka, w paczce jest 10 porcji, co daje 0.70 gr.A czasem je jajecznice z jaj przepiorczych- ok 1.50 lub twarog z borowkami - to juz 2 zl, lub k. jaglana na mleku mod - to tez 1.5 zl. 6 Przekaski typu wasa, chrupki- niech bedzie nawet 0.5 gr dziennie, ale mysle, ze kolo 1 zl. Po przeliczeniu dzienny jadlospis to ok 16- 20 zl. ;) Dziecko ma 10 miesiecy. Jestem w szoku... Co bedzie dalej?????

Gość gość
mój ma 20 miesięcy i idzie 1000 zeta miesięcznie

Gość gość
Piszesz serio?

Gość gość
jedzenie kolo 200zl. bez przesadY!

Gość gość
nie mam pojęcia bo ja też jem te kasze z owocami, bakaliami itp mięsa mamy od rodziny za przysługę lub wymianę, jajka tak samo. Latem staram się pomrozić jak najwięcej i robię zaprawy. Jak ktoś kupuje wszystko z certyfikatem to współczuję, na pewno mnóstwo kasy na to idzie. Mamy działki,ogródki, rodzinę i znajomych na wsi. Poza tym karmię piersią, więc jest oszczędność na mm a ja lubię zdrowo jeść i lubię gotować, choć przyznaję że nie zawsze chce mi się po pracy i np mięsa często piekę na 2 dni a codziennie inna surówka i inna kasza czy ryż.

Gość stylish29
ja nie mam dziecka ale mam rocznego pieska (czyli niemowlak;) )- zywnosc kosztuje mnie okolo150zl miesiecznie.

Gość gość
poza tym autorko napisałaś zdrowo a kupujesz BIO

Gość gość
autorko a nie możesz kupować większych opakowań, na pewno wychodzi taniej. Dziecko 10 miesięczne może jeść normalne kasze a nie te specjalne dla niemowląt. Poza tym zjada całego kalafiora dziennie?

Gość gość
Tego kalafiora to niecala dlon. ;) Wiekszosc zje. ;) oczywiscie nie codziennie je kalafiorowa. Czasem buraczkowa - taniej, czasem krupnik, jeszcze taniej.

Gość gość
Jak na 10miesieczne dziecko to niezle wcina, bo chyba do tego jeszcze pije mleko? Moja 3latka tyle nie je

Gość gość
Piers 2 razy dziennie wcina jeszcze. Byl czas ze nie jadla prawie nic. Wyszly zeby i wcina. Wazy 10.5 kg, ma ponad 80 cm.

Gość gość
Zgadzam się z tym, że dużo je ale widocznie ma takie potrzeby, szkoda że tylko 2 razy dziennie pierś dajesz, 10 miesięczniak to jeszcze małe dziecko. Jak lubi kasze to nie zapominaj o kaszy gryczanej jest bardzo zdrowa. Tak jak radził ci ktoś powyżej możesz przejść na zwykłe kasze z certyfikatem BIO, wyjdzie taniej a niewiele więcej czasu zajmie ci przygotowanie.

Gość gość
ja mam juz dwoje przedszkolaków i są zdecydowanie "tańsi" w utrzymaniu niż jak byli niemowlakami. (pieluchy, mleko, osobne jedzenie, kaszki, deserki, kosmetyki, chusteczki)

Gość gość
moja 3 latka wazy 13 kg :)

Gość gość
No niestety do 9 miesiaca jadla zdecydowanie czesciej piers i szybko tyla, nawet 1.5 kg miesiecznie (innych rzeczy jadla bardzo niewiele, z reszta i teraz nie dostaje cukru, sokow, etc), teraz juz nie tyje, wiec widocznie tyle potrzebuje jedzenia. Podalam taki przykladowy jadlospis, oczywiscie je rozne kasze, ryz, rybe, etc.