Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość erswwstw

egzamin zawodowy 2013 technik usług kosmetycznych

Polecane posty

Gość gość
Ja nie użyłam peelingu z kwasami AHA, tylko ten drugi maskę dałam rozgrzewającą owinełam folia i skarpetki na to, tego modzele usunełam frezarką jak i cały zrogowaciały naskórek nie wiem czy dobrze, na koniec chyba krem do stóp z cynamonem a sterylizacja w autoklawie w temp 180stopnie C. na 1,5 godziny oczywiście w opakowaniach. Co o tym myślicie ?

Gość gość
Ja wskazania i przeciwwskazania napisalam moze beda za to jakies punkty dodatkowe. A czy pisalyscie np jakiej firmy preparaty uzywacie np do dezynfekcji albo skladniki kosmetykow np ze krem byl na bazie mocznika a zmywacz do paznokci byl bezaceonowy i z witamina A i E. itp

Gość gość
sorrki za gupie pytanie ile czasu mieliscie na napisanie projektu ja jestem na nowych zasadach ?

Gość gość
Miałyśmy 4 godziny. Ja tez napisałam wskazania i przeciwskazania i że stwierdzam ich brak do wykonania zabiegu. A składniki aktywne napisałam tylko w zalaceń do domu a firmy pisałam przy każdym kosmetyku.

Gość gość
wiekszosc skladnikow byla podana wiec tez nie pisalam, natomiast w metodyce pisalam jak dzialaja , i do domu skladniki i jak dzialac beda

Gość gość
W ktorym momecie zabiegu załozyłyscie maske i okulary ochronne bo ja po moczeniu stop a i jakiej gradiacji uzyłyscie pilnika bo ja 100 i nie wiem czy dobrze strzelałam.

Gość gość
maske i okulary przed obcinaniem paznokci, a pilnik tez 100:)

Gość gość
ja pislam nazwy preparatow do dezynfekcji. no i robilam roztwor 3%lisoforminu3000 do moczenia tarki , i aniosyme DD1 do myjki ultradzwiekowej na frez diamentowy

Gość gość
maska i okulary przed frezowaniem, a pilnik wziełam 240

Gość gość
tak sie zastanawiam przeciez kosmetyczka bez kursu nie moze nakładac kwasów Aha , wiec dlaczego ten peeling?

Gość gość
Pilnik użyłam 100 a maske i okulary przed frezowanie. A wy też każda frezowała tego modzela ?

Gość gość
ale chybaa tylko ten peeling pasowal najbardziej

Gość gość
ja napisalam ze to nagniotek ;/;/;/;/

Gość gość
Też napisałam ze to nagniotek ale chyba to nic takiego pomyliłam się tylko :P

Gość gość
bardzo proszę o arkusz z technik usług kosmetycznych na ania20208@wp.pl Z góry dzięki

Gość gość
Pilnik, który powinno się użyć to pilnik o ziarnistości 100 ;). Peeling z kwasami AHA, poniewaz on zmiękcza naskórek, a stopy klientki były szorstkie i zaniedbane:)

Gość szpilkaszpilka
W książce Grzelakowskiej jest wyraźnie napisane ja wygląda pedicure z usuwaniem modzeli. Należy użyć skalpela lub omegi. Myślę, że po to właśnie ten skalpel się tam znalazł, żeby sprawdzić czyt sobie poradzimy. Ja oczywiście ominęłam go szeroki łukiem i użyłam tylko frezów...

Gość gość
Pisał ktoś z was dziś egzamin praktyczny technik żywienia i gospodarstwa domowego ?? Jaki wam wyszedł wynik w kalkulacji i w ocenie jakości żywienia ?

Gość gość
chyba pisze tu literami jak BYK że to forum TECHNIK USŁUG KOSMETYCZNYCH!! po co pytacie o inne projekty!?

Gość gość
czy ktoś znalazł może klucz z dzisiejszego egzaminu? :) jeśli tak to proszę wstawcie linka :)

Gość gość
hejka czy ktoś pisze egzamin praktyczny tuk nowe zasady ,może macie wiecej informacji czytam i wszyscy chyba nie wiedza co dokładnie bedzie karta klienta ?projekt?

Gość gość
Czy ktos z was pisal ze cazki cegi nozyczki czy inne przybory ktore sa wielorazowego uzytku byly otwierane z opakowania sterylnego przy klientce. Myslicie ze to wazna inf czy nie beda tego punktowac.

Gość gość
my robiłyśmy w szkole na podstawie skalpelem i usuwałyśmy właśnie takie zrogowaciałe stopy i moim zdaniem był to modzel i po to ten skalpel a kwasy aha też są w podstawie więc nie wiem kto pisał że byśmy nie mogły...

Gość gość
pisałam ze biore wysterylizowane wczesniej cążki itd..

Gość gość
jak wkładało sie do autoklawu to trzeba bylo moczyc te narzedzia w wannience? ja zdezynfekowalam,umylam,wyszuszylam,zapakowalam w specialne opakowania i włożylam do autoklawu

Gość gość
Jak ktoś znajdzie klucz do tego egzaminu to proszę wrzućcie tutaj link.

Gość gość
Co do tego modzela my pisalismy na zajeciach ze usuwamy go omega ale omegi nie było a wiem z zajec ze skalpelem kosmetyczka tez usuwa frezem i tarka tez wiec uwazam ze kazde wyjscie jes dobre bo w efekcie modzel został usuniety. A ta pani co uwaza ze tylko frezareczka i ta co skomentowala ze gdzie my sie uczymy i ze kierunki ktos pomylił wykazały sie duzym nietaktem i mala wiedza. Ja uzyłam frezarki z frezem jednorazowym ale jak by była omega napewna ja bym wziela.

Gość gość
czy moge prosic o arkusz paula_nowak@op.pl

Gość gość
w techniku żywienia ile wyszedł koszt jednostkowy ?