Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość erswwstw

egzamin zawodowy 2013 technik usług kosmetycznych

Polecane posty

Gość gość
Dziewczyny ja nie napisałam tego planu bardzo sie martwię reszta w miarę ale tez znajda sie błędy jak to jest oceniane

Gość gość
enzymatyczny jest raczej do twarzy, ale moze uznaja

Gość Katie Dziub
Cześć dziewczyny. Też pisałam w tym roku egzamin. Temat mi był srednio znany ale powinnam sobie poradzić. Z tego co czytałam to wiekszość usuneła modzel frezarką- i myślę ze takie coś bedzie przyjęte, bo klucz jest elastyczny, jesli ktos robi ten sam blad i jest to duuza ilosc osob, to dopisuja po prostu w kluczu ze frez też zalicza punkt. Ja używałam: -frez diamentowy do modzela -tarka po pięt -peeling z AHA -krem do masazu stop nie pamietam z czym ale na pewno nie z miętą -maskę rozgrzewającą i nakladałam skarpetki zabiegowe( bez folii i koca) -pilnik 240 ale zrobiłam kardynalny błąd... zrobilam diagnozę i obcinanie i piłowanie paznokci BEZ ZMYCIA LAKIERU, nawet o tym nie pomyslalam, dopiero po zabiegach jak przeszłam do malowania to zmyłam stary... ah ;/ dopiero jak wyszlam z egzaminu to mowie oohhh, kurna... Trzymam kciuki za wszystkie przyszłe kosmetyczki ! :)

Gość gość
ja uzylam foli skarpet i koca i uwazam ze to dobrze poniewaz dzialanie mialo miec na celu rozgrzac stopy oraz lepiej przenikaly substankcje w glab skury dzieki uzyskanym cieple.

Gość gość
*skora ojej co za bład

Gość gość
Hej dziewczyny. Bardzo proszę o pomoc. Napisalam prace w miarę poprawnie. W punkcie 6 bardzo sie rozpisalam, gdzie pisałam kolejność i cele w większości i nie zdarzylam przepisać tego do planu. Bardzo sie martwię ze przez nie napisanie tego planu mogę nie zdac. Jak myślicie jak to jest oceniane? Bo w sumie przecież jest kolejność i cele tylko nie są naniesione na plan

Gość gość
Sama maska z imbirem i cynamonem rozgrzewa a do tego folia i skarpety wiec koc był zbędny... ale jak napisałas to też źle nie jest. co do tego modzela to moglysmy go tylko usunąć frezarka ponieważ to było jak byk napisane że jest to zabieg pielęgnacyjno-upiększający a nie leczniczy ! to był właśnie ten haczyk z tym skalpelem

Gość gość
hm no wsumie to racja z skalpelem to juz podlega do zabiegu leczniczego ;)

Gość Katie Dziub
Z tym skalpelem się zgadzam, to był haczyk i na pewno bedzie brane pod uwage punktowanie frezarki. Tak wiec punktowaniem nie ma sie co martwić. Zobaczymy dziewczynki, same klucza nie ustawimy.

Gość gość
hej,mam pytanko,czy opisywałyście dokładnie technikę scierania zrogowaciałego naskórka?bo ja napisałam tylko ze ścieram za pomocą frezarki?

Gość gość
Ja też napisałam że tylko ścieram zrogowaciały naskórek opisałam gdzie ale nie napisałam jak.. A mam pytanie czy po usunięciu naskórka frezarką trzeba robić potem jeszcze tarką bo ja od razu zrobiłam peeling ? Zapomniałam zmyć maskii :((

Gość gość
ja napisalam ze frezarka usunelam zrogowacialy naskorek potem tarka wyrownalam potem peeling ale powinam napisac ze frezarka wieksza czesc skupialam na pietach i na tym modzelu a napisalam to ogolnie :/ ja juz chce wyniki bo juz mnie gryzie wewnetrzna ta nie pewnosc :-(

Gość gość
hej czy wiecie może jak po kolei są punktowane zadania chodzi mi ile jest za tytuł, zalożenia, diagnozę itp... ?? z góry dzięki za odp :)

Gość gość
ja z kolei zrobiłam bład w kolejności tzn.pisałam pokolei punkty 1,2,3 w 4 była tabelka i po punkcie 1,2,3 została mi pusta strona i zamiast ją ominąć i 5 punkt napisać za tabelką,to ja po napisaniu tabelki wróciłam na tą pustą strone i napisałam punkt 5.teraz sie chlera zastanawiam czy mi to wezmą jako bład chyba tak co o tym myślicie;:)

Gość gość
Mial ktos moze ten nowy egzamin dla pierwszego roku juz?

Gość gość
na nowym bedzie karta klienta i to wszystko raczej mysle ze dadza jakas skore problematyczna tam wszystko na tych kartach trzeba bedzie wypisac .. moja nauczycielka dostala od nich ostatnio inna karte byl opis i trzebabylo wymyslec sobie przebyte choroby.. troche dziwna byla ta karta mam nadzieje ze dadza taka jaka byla w infotmatorach.. powodzenia dziewczyny

Gość gość
Ja napisałam dokładnie tak samo jak Ty napisałam punkt 1,2,3 potem napisałam 4 (kolejność czyności tabelka na następnej stronie) i pisałam dalej pod spodem 5,6,7 ... Jakbym zostawiła wolną stronę to by mi miejsca brakło.. Takie cos to nie bład moim zdaniem.. Tylko czy po frezarce musi być tarka czy nie?

Gość gość
czy tarka musi być czy nie trudno powiedzieć, myślę ze nie jest konieczna ale jak na to spojrzą egzaminatorzy?moim zdaniem wiele jest nieścisłości,jedni uczą tak inni inaczej a jak jest w luczu nikt nie wie.Mnie uczono ze najpierw się usuwa skórki a potem obcina paznokcie,a moją koleżanke w innej szkole że najpierw obcinanie potem usuwanie skórek, a też się spotkałam z tym że skkurek u stup wogule nie wolno obcinać tylko odsuwać ponieważ grozi to wnikaniem bakteri i kto ma racje? jak to ocenią? jak każdy pisze inaczej?

Gość gość
I TUK jak wam poszedł dzisiejszy egzamin praktyczny ?? Jest gdzies na internecie klucz ??

Gość gość
dla chwili wytchnienia od egzaminu polecam dobre ciasta www.elastyczna.pl. Mniam

Gość gość
Ogolnie temat nie wydawal sie trudny, ciezko powiedziec jak poszlo bo nie wiem czy trafilam w klucz :d aaa i nie spodziewalam sie takiej formy tego egzaminu

Gość gość
Ja pisałam nowy egzamin. Poszło mi tragicznie. Było zupełnie co innego niż w informatorze. Też miałyśmy cały zabieg do opisania dla cery dojrzałej, suchej i naczyniowej, ale tylko 2 godziny czasu i żadnego miejsca na jakieś notatki na brudno. Muszę się pogodzić z tym, że mam nie zdany ten egzamin :-(.

Uwazam ze egzamin praktyczny był bardzo prosty, ja go napisałam w 60 minut. przez ostatnie miesiące wyopłenuialismy tylko takie karty z przykładami. Na stronie CKE jest klucz odpowiedzi do teoretycznego. powodzenia!

Gość gość ivi
Witam,ja też pisałam nową wersję egzaminu i jak zobaczyłam ten arkusz to o mało nie dostałam zawału.miało nie być podobno wogóle aparatury a tu taka niespodzianka.Jakaś data na dole karty klienta o której wogóle zapomniałam,dziewczyny pisały masaż którego wogóle nie trzeba było pisać no bo na czym go zrobić jeśli nie było w pobraniu ;P masaakraa,heh.

Gość gość
tez pisałam praktyczny nowy cera dojrzała sucha naczynowa wszystkich zaskoczyła forma nie był trudny ale popełniłam bład w kolejnosci ciekawe jak bedzie wygladała punktacja chyba klucza do praktycznego nie bedzie ---egzamin z teorii mi poszedł lepiej na 40 pytan 3 błedy a praktyczny pewnie bedzie do poprwaki masakra

Gość gość
kluczem będą te załączniki których trzeba było się trzymać,karta klienta,karta pobrania środków ,info dla klienta,trafność diagnozy,wskazań,doboru zabiegu i zaleceń do domu..tyle tylko, że jeśli któraś źle dobrała środki to już na starcie klapa..bo przecież wg tego trzeba było to wszystko napisać..;/

Gość gość
błąd w kolejności to nie mały błąd..ale trzymam kciuki:)) bedzie dobrze;) szkoda tylko, że tak późno wyniki..potrzymają nas troche w niepewności;P ale..zawsze są poprawki więc nie ma się co na starcie załamywać;))

Gość gość
19.06.13 [zgłoś do usunięcia] gość A wogole masz pojecie co to jest pedicure leczniczy? to nie byl pedicure leczniczy, bo taki jest z zakladaniem klamry korygujacej... Poza tym usuwanie modzeli skalpelem zajmuja sie podolodzy a nie kosmetyczki, my mozemy ewentualnie zniwelowac modzela frezarka.. Ale macie wiedze, nie ma co.. Oceniasz wiedze innych a sama glupoty wypisujesz.. Czym sie roznia te dwa pedicury??? USUWANIEM ODCISKOW, MODZELI IIIIIIII WRASTAJĄCYCH PAZNOKCI, w biologicznym pediciurze usuwa sie te DEFEKTY skory, nie tylko stosujemy klamre.

Gość gość
Myslicie ze oprocz cery suchej dojrzalej i naczyniowej mozn bylo dodac odwodniona?

Gość gość
skóra sucha to skóra odwodniona :) diagnoza skóry - skóra dojrzała, naczyniowa sucha cechy skory - wiotka, z licznymi teleangiektazjami, zmarszczki widoczne w okolicach oczu i ust, brak widocznych ujść gruczołów łojowych. itd aparatura - a kto Wam powiedział ze nie bedzie - u nas od początku roku trabili ze bedzie właśnie plus składniki aktywne. zabiegi - sonoforeza wraz z mikromasażem aparatura do sonoforezy, maska algowa + serum i krem na okolice oczu i wzmacniający na twarz zabiegi proponowane - po zakonczeniu zabiegów sonoforezy - maska liftingująca i galwanizacja anodowa do wyciszenia naczynek itp..itd...