Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość erswwstw

egzamin zawodowy 2013 technik usług kosmetycznych

Polecane posty

Gość gość
niekoniecznie skora sucha to skora odwodniona, w tekscie bylo napisane ze skora luszczy sie przy skrzydelkach nosa wiec w tym miejscu byla odwodniona. Maska liftingujaca nie jest zabiegiem tylko jego elementem wiec moglas zaproponowac zabieg liftingujacy z uzyciem maski. To samo galwan. Zaproponowac trzeba bylo zabieg nawilzajacy i uszczelniajacy sciany naczyn krwionosnych

Gość gość
skora sucha to nie skora odwodniona, mylisz pojecia kolezanko.

Gość gość

Gość gość

Gość gość
Lifting dopiero w kolejnych seriach proponowanych' tak jest w kluczu

Gość gość
Lifting dopiero w kolejnych seriach proponowanych' tak jest w kluczu

Gość gość
skad wiesz jak jest w kluczu?

Gość gość
No i właśnie z tego co można zauważyć to w każdej szkole przygotowywali nas inaczej..Nas skupiano na projekcie bez aparatury a to dlatego że zalożyli że 120 min tylko więc na pewno jej nie bedzie a tu proszę;) skladniki aktywne owszem,też sie uczyłyśmy i nawet kułyśmy ich działanie.właśnie-trzeba było to dzialanie pisać?czy tylko wypisać składniki?ja tam coś napisalam ,ale chyba niepotrzebnie;)

Gość gość
Moja szkoła tez nie przygotowała nas właściwie do egzaminu.nie cwiczylysmy opisywania zabiegu.robilysmy tylko kartę klienta(tez uważam za mało!!!). Skupione się raczej na zrealizowania materiału niż na technicznej str egzaminu.uwazam,ze wiedzę mamy niezła,ale możemy nie zdać,bo pisaliśmy egzamin na wyczucie,bez ocwiczenia się. Mam nadzieje,ze jako pierwszy rocznik po reformie,łagodniej nas potraktuja egzaminatorzy...okaże się dopiero za 2 miesiące....szkoda byłoby nie zdać...egzamin w sumie nie był trudny. Życzę wszystkim pozytywnych wyników!!!!

Gość gość
Ja nie wpisałam daty pod koniec pierwszej str. myślicie, że trzebabyło? I kurcze tak się zapultałam, że sama nie wiem dlaczego wpisałam mikrodermabrazję. Zmyliła mnie tabela:P Myślicie , że za to można nie zdać?:/

Gość gość
Mikrodermabrazja i cera z licznymi teleangiektazjami, nie wiem czy to dobrze...bezpieczniej byłoby wybrać peeling enzym.

Gość gość
ja pisałam też nowy, suma sumarum od nas wszystkie napisały projekt jak pójdzie zobaczymy ale do d... bo miałyśmy i mniej czasu i mniej miejsca niż koleżanki na starym egz. a wy mówicie że opis zabiegu to tak ogólnie trzeba było opisać? hm... może i tak trzeba było zrobić lepiej byśmy na tym wyszły

Gość kosm1234567890-
czy wie ktoś gdzie jest klucz do nowego egzaminu praktycznego? lub gdzie można znaleźć rozwiązanie?

Gość gość
ja szperam co jakiś czas na ten temat i nigdzie jak narazie nic nie pisze..jak naprawde miało to wyglądać nikt nie wie,czy miał to być projekt czy ogólny opis dowiemy się chyba coś mi się zdaje dopiero w sierpniu;/

Gość kosm1234567890-
Właśnie ja też szperałam ale nic nigdzie nie znalazłam, a możecie podzielić się co mniej więcej napisałyśćie

Gość gość
Ja dalam sonoforeze z zelem do rozszezonych naczynek maske algowa z rutyna chyba tam bylo i dalam na koniec krem na literke N ale nie pamietam jaki i na poczatku pracy napisalam ze przygotowuje siebie do zabiegu pacjentke miejsce pracy i takie tam i szczegolowo opisalam zabiegi z tym czego ile nakladam i wgl ... nie wiem czy to tak powinno byc ;/

Gość gość
ja z kolei pisałam tak jak w projekcie,czyli-1-przygotowanie stanowiska pracy(i tutaj aparatura,przybory,materiały higieniczne) 2-przygotowanie klientki (i tutaj że wskazuje miejsce do przebrania itd) 3-przygotowanie kosmetyczki(zmiana obuwia,fartuszek itp) 4-wykonanie zabiegu-(cały opis po kolei od demakijażu po krem) 5-sprzątanie stanowiska pracy(dezynfekcja,zmiana prześcieradła itd) do zabiegu użyłam -hmm no i właśnie co tam było?;)) na pewno preparat do dem.oczu,mleczko do demakijażu,tonik bezalkoholowy,sonoforeza na żelu na rozszerzone naczynka jak koleżanka wyżej,następnie ampułka i algi z rutyną.krem jakiś też ale jaki to nie pamiętam,chyba wzmiacniający,dodatkowo napisałam przy każdym kosmetyku skład i mniej więcej działanie,nie wiem tylko czy przypadkiem niepotrzebnie..podziękowanie za zabieg i zalecenia do domu.zobaczymy co tam wymodziłam w sierpniu ;-P

Gość kosm1234567890-
Ja podobnie napisałam, tylko do sonoforezy użyłam żel nawilżajacy, bo stwierdziłam że ma skórę sucha, a na naczynka nałożyłam maskę algową z rutyną... Do dziewczyn które wcześniej pisały o maskach liftingujących: Maski liftingujące (termoaktywne) mają działanie rozgrzewajęce nie mogą być stosowane dla cer z naczynkmi

Gość Paulkaaa
hej dziewczyny, w tym roku pisalam egzamin z TUK i troche sie martwie bo niby wszytsko okej ale zapomnialam napisac masazu ...;/ jestem mega na siebie zla.. jak mysliscie ile za to moze byc mniej punktow?? :((

Gość gość
Masazu nie musialo byc raczej, tym bardziej przy skorze naczyniowej

Gość gość
yyyy.. przeciez byl zabieg pielegnacyjny stop... nie wiem czy o tym samym mowimy.. mnie chodiz o egzmain zawodowy kosmetyczny z 19 czerwca:)

Gość gość
Paulkaaa jeśli pisałaś nową wersję egzaminu to nie masz sie czym martwić bo tego masażu nie było nawet na czym zrobić..nie było w karcie pobrań kosmetyków do masażu więc ja go nie robiłam;)

Gość Paulkaaa
Pisalam egzamin jeszcze starym programem i mialam zabieg pielegnacyjny stop.. wiec raczej masaz bedzie tylko ze ja ogole nie wdzilaam tam nic do masazu no ale podobniez bylo.. i tak sie zastanawiam ile za to punktow poleci

Gość ciezarowka5454
e dziewczyny to temat mialyscie fajny ja w tamtym roku mialam biust :)

Gość Paulkaaa
nie byl wcale taki prosty jak sie wydaje , poza tym byla jakas tabelka czynnosci ;/ wolalabym biust

Gość gość
Kiedy beda wyniki egzaminu praktycznego?

Gość gość
30 sierpnia

Gość Monte Carlo
U nas już były, praktyczny zdało 50% podchodzących

Gość gość
I jak dziewczyny?Ja zdałam!Z części drugiej 82%!Sama jestem zaskoczona!

Gość gość
Zdaaaaane! :)